11 REACTIES

 1. Ha ha… lijkt verdacht veel op het satanische opvoedmodel van een heerszuchtig vaderland en een duivelse moedertje staat.

  De één wil harden, de ander laat dat toe, daarna wassen ze allebei de handen in onschuld. Ondertussen is het allemaal zinloos geweld, want mensen hebben volgens wetenschappers hun piek bereikt qua levensduur en lichaamslengte. De verwachting is dat prestaties omlaag zullen gaan. Wat betekent dat er een ander opvoedmodel en sociaal model gevonden zal moeten worden.

  We hebben daar wel wat ideetjes over, zelfs de grondslag voor een andere filosofie. Vooralsnog bereiken ons echter geen signalen dat een gezondere situatie gewenst is. Dat heb je met disfunctionele opvoedmodellen. Opvoeders die zich uit eigen beweging bekeren, zich afkeren van hun gebrekkige denkwijzen, zijn dun gezaaid. Iets dergelijks ondervond ooit ook een keizer van het Mongoolse rijk, Genghis Khan. Het gezonde van Genghis was dat hij in altijd bereid was te leren. Of dat ook voor hedendaagse opvoeders geldt… waarom het getijde van inflatie keren zodat bubbels doorgeprikt worden? 😉 Kenmerk van bubbels is dat er zo fijn van geprofiteerd kan worden. Voor zolang het duurt tenminste.

 2. Een schadelijke bijwerking van het recept van de bovenstaande opvoeding is dat er als het ware doping gebruikt moet worden om de achterstand in te halen. Steroïden om verslapte mentale spieren even een boost te geven. Die doping annex steroïden werken soms verslavend uit. Of vaak. Daarnaast is er nog het belang van de handelaren in dergelijke middelen, wat meer op een industrietak lijkt dan kleinambacht, gekoppeld aan beroepseer en vakmanschap (die een goede opvoeder waardeert, op waarde schat).

 3. Die eigenschappen sluiten elkaar niet uit. Zet ze in op de goede momenten. Zie ze als instrumenteel. Ze als elkaar uitsluitend te zien en als absoluut doet de mens zichzelf aan.

 4. @Rien [3]: Als cellen zich vermenigvuldigen, dan ontstaan daardoor autonome cellen. Dus geen afhankelijkheid in de context van een gezagsrelatie (zoals in ‘jij dient voor mij te zorgen’). Dat geeft te denken.

 5. Over opvoeding gesproken. Wie hier kan dit uitleggen: https://www.youtube.com/watch?v=TwI5rK5fVgI

  en dan vooral het eerste gedeelte. Man op stoep, komen twee agenten aan en dan gaat man op de stoep even wat ruiten inslaan en de agenten stonden erbij en keken ernaar. Man op de stoep trap de deur in en agenten stonden erbij en keken ernaar het lijkt godverdomme wel die twee beren die broodjes zaten te smeren,agenten stonden erbij en keken ernaar.

  dat die ruitenvernieler gestoord is snappen we wel maar dat die agenten geen reet doen en hem zijn gang laten gaan, hier ontgaat mij de logica……

  Zé [7] reageerde op deze reactie.
  pcrs [8] reageerde op deze reactie.

 6. @doc [6]: Slachtoffers zijn geen klant van de politie. Zij zijn er niet om jou van dienst te zijn, maar jij bent er om hun dienaar te zijn.

 7. Wist je dat bij een geboorte, als het hoofdje van een kind eruit is om alvast de buitenwereld te bekijken, vervolgens het lichaampje gedraaid wordt om de rest naar buiten te krijgen?

  Zo ongeveer werkt het ook met de ‘veilige baarmoeder’ van ‘moedertje staat’, waar burgers de satanische versie van een gezond klimaat krijgen. Wie z’n koppie gebruikt, moet alles minstens een slag draaien om een realistischer beeld van de werkelijkheid te verkrijgen.

  De moraal van het verhaal: Overheidsdienaren staan boven de één, naast of onder de ander. Het is maar net in welke positie je bent geplaatst en welk perspectief je bekijkt.

  Het probleem is… dat als mensen naast elkaar staan dat geen moeite hoeft te kosten, verhevenheid en onderworpenheid recepten zijn met een garantiezegel. De bijwerking ‘frustratie’ is gegarandeerd door de fabrikant van een cultuur, de regeerindustrie.

  Er is niets mis met leiden, als in voor gaan, de weg wijzen. Dan sta je nog steeds op gelijke hoogte. In die context is individuele zelfstandigheid een zegen.

  Bij baasjes, bestuurders en heersers ligt dat anders, die willen instrumenten die aan hun wil onderworpen zijn. In die context is individuele zelfstandigheid een vloek.

  Perspectief…

 8. @doc [9]: Voor de burgerij is iedere nationale staat een false flag operatie, omdat de echte vlag de Jolly Roger vlag is (piratenvlag). Voor de piraten misschien grappig, maar burgers nemen die false flag operatie bloedserieus helaas. Hoeveel bloed is er wel niet gevloeid vanwege vaandels en vlaggen?

Comments are closed.