11 REACTIES

 1. Dit model geeft fraai de werkelijkheidsvreemde visie van de schrijver aan. Het veronderstelt namelijk o.a.:

  1. Dat als mensen het belang van een voorziening zien, dat ze dat ook ineens allemaal in gelijke mate zien en ook dat ze ineens allemaal daarvoor in gelijke mate willen en zullen betalen;

  2. Dat als mensen voor een door de meesten gezien belangrijke voorziening betalen, dat ze dan dat zonder morren blijven doen als ze zien dat anderen daar wel van profiteren maar niet in gelijke mate of zelfs in het geheel niet aan mee betalen;

  3. Dat als mensen het belang van een voorziening zien, dat ze dan ook ineens allemaal dezelfde opvatting hebben door wie en op welke wijze deze voorziening verzorgd moet worden;

  4. Dat als mensen het belang van een voorziening zien, maar verschillende koopkracht hebben om daaraan bij te dragen, dat dan automatisch de mensen het allemaal met elkaar eens zullen zijn over een bijdrage naar draagkracht.

  5. Dat alle voorzieningen die mensen van belang achten, ja die zelfs noodzakelijk zijn voor een beetje levensstandaard, door vanzelf in vervulling gaan van de punten 1 t/m 4 gerealiseerd gaan worden voor alle mensen.

  Nico [4] reageerde op deze reactie.
  perspectief [6] reageerde op deze reactie.
  Harrie van Vaore Tjeu [9] reageerde op deze reactie.

 2. Doet denken aan de beschrijving van El Dorado door Voltaire, waar niemand ergens om hoefde te vragen maar alles zelf kon en mocht regelen.

  Het enige wat een dergelijke situatie in de weg staat is indoctrinatie met misleidende informatie (valse profeten), en veroorzaakte droogte inzake zuivere elementaire informatie. Door het voorhouden van een misleidende worst van mogelijk geluk (via bijv. te kopen spullen of te ‘veroveren’ baantjes) blijven mensen maar achter onhaalbaar geluk aan rennen. Wat systematisch uitgebuit kan worden.

  Als het klootjesvolk op een droogje gehouden wordt, in een gebrekkige toestand, dan kunnen elitaire figuren hen uitbuiten. Zo simpel is het eigenlijk. Andersom kan iemand met toegang tot de juiste kennis en noodzakelijke materialen een eenvoudig leven leven waarin geluk geen droombeeld blijft.

  is degene die leven en liefde desnoods met dodelijk geweld kan beschermen. Eigenhandig. Want afhankelijkheid van bescherming opent afpersingsmogelijkheden, waarvan van overheidswege dankbaar misbruik wordt gemaakt.

 3. Laatste alinea: Gelukkig is degene die…

  Niet voor niets was wapenbezit in de Amerikaanse grondwet een vrijheid voor een ieder. Hoewel het een recht genoemd werd.

 4. @anp rebel [1]: Dit is gedacht vanuit huidige constructies. Met bijv. het ‘free rider problem’ als excuus om die in stand te houden. Maar… toen wij op een boerderij leefden kwamen er kinderen langs om paardje te rijden. Free riders. Het was ze van harte gegund.

  Als een ander iets gegund wordt, wordt dat op de een of andere manier wederkerig. Want mensen willen toch iets terug doen. Kan dat niet (‘nee hoor, het is goed zo’), dan reageren ze het op een ander af, door een ander iets te schenken.

  In hedendaagse ‘beschavingen’ anderen lijden gegund worden (grieven), wat doelwitten op anderen afreageren. Dat zijn een andere soort free riders. Overmatig zakken vullen om het zelf makkelijk te hebben ten koste van anderen. Dikdoenerij, overgewicht, decadentie.

 5. De overheid is toch allang het stadium gepasseerd van dwang en afnemen onder valse voorwendselen. Sinds de zionisten de centrale banken en de complete geldmarkt beheersen en de politici onder hun bewind staan is dwang vanuit de overheid meer geworden dan dwang. Het is een vanzelfsprekendheid geworden dat de overheid een onderdeel is van de georganiseerde zio maffia en deze maffia controleert, onderdrukt en delegeert de gehele VS/EU, daar hoeft ze niet eens meer voor te grijpen naar dwang of dreigen met geweld, iedereen is op de hoogte hoe de kaarten liggen. De overheid, de politici, de banken staan allen onder de controle van, noem ze de Bilderberg corporatisten, noem ze de Rothschild gangsters van mij part. Maar de overheid functioneert niet meer zelfstandig als afperser, de overheid is onderdeel geworden van een veel groter, totaal verziekt, misdadig en oorlogszuchtig systeem van mensen die totaal ziek in het hoofd zijn.

  Je kunt er heel lang over filosoferen en leuk over door soebatten, maar in feite loopt iedere burger met een zionistische pistool op z’n borst.

  Nico [7] reageerde op deze reactie.

 6. Komen wij burgers er beter uit dan nu het geval blijkt?
  We gaan gebukt onder slavernij?

 7. @anp rebel [1]: volgens mij val je hier in je eigen aannames. Onder meer dat “iets”, een product of dienst gerealiseerd moet worden.

  Terwijl deze flow chart juist laat zien dat wanneer vrijwillig de financiering niet rond komt, het project (product of dienst) niet geleverd wordt.
  M.a.w. de kosten van luchtkastelen en/of niet op zichzelf renderende projecten, niet langer onder dwang kunnen worden afgewenteld op andere mensen. Daarmee komt een einde aan het échte free ridders probleem. Een selectief groepje dat onder mooie voorwendselen en beloftes parasiteert op de massa.

  jhon [11] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.