Alleen door kapitalisme, kan het socialisme gefinancierd worden. 

vrijspreker.nlFlibje
Tips voor Flibje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

52 REACTIES

 1. De parasieten (socialisten) haten dat wat ze in leven houdt. Zonder kunnen ze uiteindelijk niet eens overleven. Daarom haten ze het kapitalisme?

  Hoe herken je een socialist? Tja, hoe herken je een boef? Aan zijn streepjespak en masker? Nee, aan zijn manier van parasiteren. De VS is bijv. een socialistisch land, die parasiteren op de ellende van anderen, maar nog gekker, noemen dat “vrije marktwerking”. En zo wordt het kapitalisme van alle kanten verkracht. De USSR noemde het ooit “het kapitalistische Westen”. Wat een toestand. Ik denk dat het kapitalisme tot op heden een hoer van deze planeet is.

  Momenteel heb ik mijn geest even losgemaakt van mijn lichaam, zweef nu hoog boven de wolken en hoor alleen de wind, verder is het stil, geen lawaai, geen drukte, helemaal niks en kijk al een tijdje neer op de planeet en zie hoe geestelijk ziek de mensen daar beneden zijn….Wat is het doorboven toch sereen en vredig….Helaas, moet uiteindelijk maar weer eens terug…. ☁️ ☁️ ☁️ ☁️

  frits [6] reageerde op deze reactie.

 2. Een ondoorzichtig Flibje, omdat er niet uit blijkt aan welke versie van het kapitalisme werd gedacht. Kapitalisme met een sociaal gezicht kan in ieder geval prima zonder socialisme, zonder dat daar iemand onder hoeft te lijden.

  Misschien is het veronderstelde niet zonder kunnen een schadelijke bijwerking van het Romeinse concept dat iemand de engel of duivel moet uithangen, zoals bij roulette voor rood of zwart kiezen. Groen (neutraal) die waar nodig één van beide gezichten opzet is taboe verklaard. En is dat nog steeds. Omdat het klootjesvolk eerst in de hel van onderworpenheid gepijnigd dient te worden en daarna naar keuze in de rol van duivel dient te kruipen voor achterblijvers, of hemels de engel dient uit te hangen voor lotgenoten. Ik vraag me af waarom nog steeds aan dat spel wordt meegedaan.

  IIS [4] reageerde op deze reactie.

 3. Een neveneffect van socialisme (de veronderstelde Final Solution) is wel dat iedereen in maatschappelijke concentratiekampen, met de slogan “Arbeit macht Frei”, iets gaat zoeken om te doen voor de poen. Kennelijk was energieverspilling aan onvruchtbare toestanden een belangrijk doel voor de ontwerpers van socialisme.

 4. @IIS [4]: Ja, dat is duidelijk. Als in dat water, het thuis van vissen, plastic wordt gegooid verandert de functie van een thuis in een afvalbak.

  @IIS [5]: Het punt is commercialisering. Een plant zoals een druivenrank verandert erdoor in een wijnstok, een thee- of koffieplant is het leven niet meer zeker, een cacaboom ziet de bonen (zaden) geplukt worden en heeft daardoor een voortplantingsprobleem. Commercialisering impliceert voort mogen bestaan bij de gratie van toestemming van anderen, zo niet ontstaat een bedreigde soort.

  Commercialisering verandert de aard van iets of iemand, van vrije energie tot een handelsproduct, gereguleerd door de koper en verkoper, bij sommige producten ook nog eens ‘overheid’.
  Vrije energie is een kwestie van schenken of ontvangen, maar niet veroveren en nemen als in onderhandelen, ‘winst nemen’ en desnoods een handelsoorlog voeren.

  Anders uitgedrukt zet commercialisering een bepaalde druk op de ketel waardoor werkelijke waarde naar de periferie wordt verdrongen of doodleuk kapitaalvernietiging plaatsvindt waarna liefst de vermoorde onschuld wordt uitgehangen. Het Pontius Pilatus syndroom, de handen in onschuld wassen.

  IIS [12] reageerde op deze reactie.

 5. @Nico [8]: kapitalisme commercialiseren, monetariseerd behulpzaamheid. Maakt eerst arbeid en later alle interacties in de samenleving onderworpen aan het kapitaal. Alles en iedereen afhankelijk van de producent consument relatie.

  Markt & kapitaal & overheid zijn onderdelen van hetzelfde systeem..

  Gewoon beginnen met het onteigening van de mensen. Van hun grond, hun arbeid, hun persoonlijkheid en hun gezin.
  Hanlon, The Dark Side of Management.

  Nico [20] reageerde op deze reactie.
  toute va bien [24] reageerde op deze reactie.

 6. @jhon [9]:

  Als het libertarisme gelijk zou zijn aan de huidige politiek, dan reken erop dat het al met stip zou hebben geregeerd. Dat het geen poot aan de grond krijgt zegt mij genoeg.

 7. @Nico [7]:

  Als kapitalisme er niet zou zijn geweest, dan had ik en vele miljoenen anderen, denk ik, nog niet eens als zaadje in het scrotum van papa gezwommen.

 8. @Nico [8]:

  Het socialisme is te ver doorgeschoten in haar taak. Het socialisme niet alleen hoor. Zoveel ideologieën denken de perfecte samenleving te kunnen creëren, maar vergeten dat geen mens hetzelfde is en niet elk mens zich in een keurslijf
  van dwang of de ander z’n idealen laat persen. Misschien voor even, maar niet voor altijd.

 9. Als je met Robots te maken zou hebben werkte ieder willekeurig systeem perfect, t’ gaat hier om mensen, en mensen nou ja, kijk maar om je heen !

 10. @frits [6]:

  Dank voor de waarsch…..de warschuwing. Soms mis ik de mooie dromen die ik vaak had, dat ik kon vliegen en met mijn handen de toppen van de bomen kon aanraken. Soms moest ik terugkomen op aarde om een aanloop te kunnen nemen en dan nog hoger en verder te mogen vliegen. Werkelijk, dat zijn mijn mooiste dromen geweest die ik ooit had, zo bevrijdend dat ik nooit meer wenste wakker te worden.

  Dromen schijnen iets te vertellen over de staat waarin men verkeerd. Dromen over vast zitten in water betekenen vaak dat je in een hachelijke situatie zit waar je niet uit kunt, totdat er een volgende droom vertelt dat je uit het water mag komen en de bevrijding komt.

  Nico [23] reageerde op deze reactie.

 11. @Harrie van Vaore Tjeu [10]: Ja… dat is het waarschijnlijk, het commercialiseren, monetariseren van behulpzaamheid en die gang van zaken afdwingen. Op de een of andere manier heeft dat de bijsmaak van een jagers/verzamelaars cultuur. Of die cultuur nu om adviseurs en soldaten voor een vorst draait, werknemers voor werkgevers, of wat anders, maakt niet zo veel uit lijkt me.

  Het probleem met ieder denkbaar ‘isme’ is dat het niet zonder gelovigen kan, de ‘ist’ die zich van de werkelijkheid laat afleiden middels in feite een bijgeloof.

  Daar kan ik me maar één uitzondering op voorstellen, en dat is het naturisme. Alleen niet in de gangbare betekenis van het woord:
  Stel jezelf een stel rondparaderende naakte feiten voor. Het voordeel van naaktheid is dat opgehoopt vet, blauwe plekken, littekens en wonden openlijk zichtbaar zijn. Maar toch wordt die naaktheid taboe geacht, een schending van de openbare eerbaarheid. Je kunt jezelf afvragen waarom. Als schaamte beschermd moet worden dan is er iets wat het licht niet kan verdragen, nietwaar?
  Daarmee kom je op het verhaal over de nieuwe kleren van de keizer: Is het mogelijk om jezelf met enkel naakte feiten te bekleden, zonder schaamte? En dat als banier omhoog houden, een navolgbaar voorbeeld? Kennelijk is het wel mogelijk, alleen achten sommigen dat zodanig onwenselijk dat je jezelf tegen hen moet beschermen. Beschamend. Alleen om dat dan te doen door feiten te verhullen impliceert onmacht, doordat perversies te sterk zijn geworden. Ook dat is beschamend.

  Nico [22] reageerde op deze reactie.

 12. @IIS [14]: Ik meen te begrijpen wat je bedoelt. Helaas zijn er verschillende versies van kapitalisme in de circulatie gebracht. Zie hier. Als ik wat je schrijft juist plaats, dan zien we allebei wel wat in de tweede versie (via linkje).

  Waar het ons om gaat is dat we liefst zoveel mogelijk van de oermens zien, waarmee ik gezond bedoel (lichamelijk, mentaal, sociaal) en in staat om in alle dimensies van gezond helemaal zelf hygiëne te handhaven. En desnoods geneeskunst te beoefenen. Om uit lijden te kunnen verlossen, via genezing of…
  Hedendaagse bestuurlijke perversies doen het tegenovergestelde, die veroorzaken chronische gebrekkigheid en lijden. Het Cobra effect, oftewel middelen die erger zijn dan de kwalen.

 13. @Nico [20]: Deze vorm van naturisme staat ook wel bekend als radical honesty. Van zowel naturisme als radical honesty wordt beweerd, en dat niet zonder reden, dat het de sociale gezondheid bevordert.

 14. @IIS [19]: Wel apart dat er een systeem is opgezet waarbij iemand eerst kopje onder wordt geduwd, en daar in gijzeling gehouden, waarna een soort van Hostage Rescue Team als ‘redder in nood’ komt opdraven. Terwijl het in werkelijkheid een soort van heksentest was. Wie blijft ademen…

  Naar het schijnt vindt overbevissing plaats. En worden vissen in het water lastiggevallen met allerlei schadelijke chemie zoals plastic. In de Amazone word rivieren vervuild met kwik, door goudzoekers. Op de een of andere manier is (zelf)bestuur ontspoord geraakt. De één mag zichzelf liefst niet besturen, de ander moet de supermens uithangen en als een Atlas de problemen van anderen op zich nemen. Ver afgedwaald (of afgehouden) van de pure innerlijke natuur, op een filosofisch dwaalspoor gezet.

  IIS [25] reageerde op deze reactie.

 15. @Harrie van Vaore Tjeu [10]:
  Er is nog nooit iets veranderd, de basis van onze samenleving is = vraag en aanbod, normaal prima, gemanipuleerd een wereld zo als nu, vol zieke psychopaten die niet eens beseffen dat ze psychopaat zijn, wat is het einde hier van, nou hoef ik je niet te vertellen !

 16. @Nico [23]:

  Je reactie is helder, bijna poëtisch en zo waar, dat ik er stil van wordt, bijna berustend.

  Waar ik persoonlijk voor vrees is dat het systeem is gaan woekeren tot iets oncontroleerbaars en nu ligt te rotten en niemand meer weet wat het is of wie de schuld te geven.

 17. @peter [15]:

  Hebzucht is iets onverklaarbaars. Het is een ratrace waarin zelfs mensen worden meegezogen die niets liever willen dan een leven en niets anders dan een leven en geen opgedrongen ellende van meer en meer dwang of verplicht deel nemen aan de mondiale waanzin van overladen worden met totaal nutteloze, dwingende zaken. De marketing is bij mij uitgewerkt.

  Ik kon het in ieder geval niet meer verdragen, psychopatisch pro Bilderberg Nederland vooral, is totaal ontspoord en heb mijn huis, auto’s, inboedel verkocht of weggeven. alles van de hand gedaan, emotionele jeugd en familie plaatjes (foto’s en video’s) op de harde schijf opgeslagen en daarna alles weggegooid. De bagage van dwang kon ik nog enigzins verdragen, maar niet meer in dat land met mensen aan het roer die feitelijk naar het slachthuis moeten om uit hun lijden te worden verlost.

  Ben mij er terdege van bewust dat ik ook niet deug, want heb meegedaan als burgertje het systeem te onderhouden van goed moet gestrafd en slecht moet beloond worden. Dat begon toen ik heb gestemd voor degene die ik nu zo veracht. Het spijt me, ben geen haar beter als ik gangsters en Haagse kwartjepooiers nog langer mijn mandaat geef. Heb ooit voor 5/6 jaar terug mij laten verneuken en heb een rood potlood gebruikt om dood en verderf te steunen, maar nooit, nooit meer kom ik in een stemhok om daar psychopaten te voorzien van macht. Ik had trouw moeten blijven aan mezelf en wat ik al wist, het is tuig en blijft tuig.

  IIS [27] reageerde op deze reactie.

 18. @IIS [26]:

  Eén belangrijk punt, natuurlijk word ik niet week en blijf knokken voor mezelf, zoals elk mens dat uit overlevingdrang diet, heel gezond en heel verstandig. Maar heb geleerd dat meer is minder en minder is meer. Alleen blijft ieder mens geplaagd door z’n achillespees, namelijk genereren van middelen. En dat weten de bloedhonden maar half te goed.

  Nico [28] reageerde op deze reactie.

 19. @IIS [27]: Als niemand meer weet wat er nu eigenlijk verkeerd is gegaan etc. dan is een verkenning van de pure innerlijke natuur erg verhelderend. Zie ook hier.

  Verder kun je aan een mandje met gedomesticeerde appels en peren denken om te weten wat er met rot gedaan kan worden. Hoewel dat misschien niet het hele verhaal is, alleen verplaats je je dan vanaf het terrein van louter krijgskunst naar het terrein van geneeskunst. Misschien kan de oplossing wel in het grensgebied gevonden worden. Of precies op het kruispunt van krijgs-, genees-, opvoed- en levenskunst. Misschien is het wel de kunst om je mentale vizier met wat richtingsgevoel af te stellen, geduldig en nauwkeurig als een scherpschutter 😀

  IIS [30] reageerde op deze reactie.

 20. Overwaardeert men niet het leven te veel? Van koning tot aan de zogenaamde paupers, zitten allen gevangen in een concept van idiote gedachten, waarbij men zichzelf heeft wijsgemaakt dat het leven iets prachtigs, iets waardevols is. De koning zijn leven is net zoveel waard als die van de paupers, NUL! Hij zelf maakt zich iedere dag weer wijs dat zijn leven iets omvat en speelt uiteindelijk voor een lege zaal, Het hele leven, de planeet en de duizenden jaren van de afgelopen jaren en alle levens tezamen bijelkaar oogeteld stellen niets, niks, nul voor. En ik denk dat als het zover is dat we uit de huidige film stappen door wat voor omstandigheid dan ook, de mens zich realiseert dat er niets was, is of komt, helemaal niets en men zich realiseert dat dit hele leven zelfs minder voorstelt dan men niet eens in woorden kan uitdrukken. De leegte van het bestaan is nog groter dan men kan bevatten.

  Nico [37] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.