6 REACTIES

 1. Als er een staatshoofd op het toneel wordt geplaatst, is het meestal een geval van bedriegerij. Op de een of andere manier. Een kerntaak is immers ‘de geest in de fles’ te houden. Onderwerping aan wetgeving via bedrog kost minder inspanning dan openlijke onderwerping. Ik vraag me af… of het gezien het verhaal over de nieuwe kleren van de keizer niet mogelijk zijn zou om zo’n functiepost te bekleden door openlijk naakte feiten te propageren. Moet kunnen, tenzij kopstukken van groepen daar met geweld een stokje voor steken.

 2. jhon en peter: In het filmpje dat Seneca plaatste zie je verkiezingsbeloften en daarna een ontwikkeling van de werkelijkheid. Ik stel me zo voor dat Trump weet waar ‘ie mee bezig is, ingewijden weten wat er zou gaan gebeuren en het publiek verrast werd/wordt.
  Dat is zoiets als Trump in de rol van chef-kok met veronderstelde eigenaars van het land als ingewijden, terwijl het publiek, gewone mensen die er eigenlijk niet bij horen, surprise-maaltijden voorgeschoteld krijgt die als vliegende schotels om hun oren vliegen (UFO: Wat is het, waar komt het vandaan en waar gaat het naartoe?) Misschien zijn het vooral hoaxes om bezig te houden en/of vragen op te roepen, wie weet.

  Het filmpje over ‘read my lips’ dat jhon plaatste speculeert over wat er na een bepaald punt komt. Je zou kunnen zeggen dat dat de typische vraag voor inlichtingenwerkers en headhunters is (niet zozeer ‘wat heb je gedaan’ maar ‘wat ga je doen’).

  Het filmpje dat peter plaatste betreft het weghouden van voldongen feiten t.g.v. propaganda uitingen om anderen in een soort misleidende Zen toestand te houden. Zweverige figuren beweren dat alles is zoals het hoort te zijn, wat feitelijk niet het geval is. Anders zou er niet zoveel uitgegeven worden aan scholing en (zieken)zorg (…).

  In Gordon Ramsay has achieved Zen heeft Gordon, een explosieve (Schotse) chef-kok die o.a. voor Hell’s Kitchen werkt, zogenaamd een toestand van Zen bereikt. Dat is gewoon eng. Hoewel hij op het eind (vanaf 4:40) weer zichzelf wordt. Explosief en scherp.

  Onder het artikel Rusland als gevaar voor de wereldorde schreef ik iets over aandachtspunten. Vervolgens elders vanaf hier over de fasen die visie doorloopt, vanaf primaire aandachtspunten waar lijntjes tussen getrokken worden voor een schetsontwerp.
  Het moge duidelijk zijn dat op Vrijspreker hoogstens aandachtspunten voorbij komen waarvan niet duidelijk is hoe die gedraaid en geplaatst moeten worden. Inlichtingenwerkers die iemand via Vrijspreker proberen te profileren zullen hun er hun tanden gegarandeerd op stuk bijten, alhoewel ze beter zouden moeten weten, wat gezonder is voor hun tanden 😀

  Knoop je dit alles aan elkaar, dan kun je je afvragen hoe een gezonde visie er uit ziet waar iedereen graag mee verder wil. Dat lijkt me beter dan allerlei hoaxes bedenken die uiteindelijk onbevredigend zullen uitwerken.
  Eén van de vereisten voor het ontwikkelen van een (recept voor een) daadwerkelijk gezonde visie: Gelijke verhoudingen tussen betrokkenen, hoewel met één projectleider en betrokkenen uiteraard ongelijk aan elkaar qua capaciteiten.

 3. @DzVzTkM [5]: Het is maar net of een hoax het karakter heeft van een poets bakken (grap) of een putsch (machtsovername). Kennelijk worden er nogal wat poetsen gebakken om de gemoederen zodanig bezig te houden, dat al die poetsen bij elkaar het karakter van een putsch krijgen om te voorkomen dat iemand ooit tot volledig zelf-bestuur komt. Het karakter van een farmaceutische industrie die graag aan haar producten verslaafd maakt.

Comments are closed.