9 REACTIES

 1. Als we dit nu eens, zoals perverse traditie vereist, eens flink gaan sexualiseren… dan zou je kunnen stellen dat sommigen een soort vrouwenbesnijdenis achter de rug hebben omdat klitjes nu eenmaal weggewerkt horen te worden. Dat vereist fatsoen immers. Terwijl anderen helemaal in de knoop raken en met haar vol met natuurlijke klitten zijn gaan lijken op vroegere gevreesde krijgers die te herkennen waren aan dreadlocks. Dreading = angst aanjagen.

  Verdeel en heers. Wanneer mensen elkaar bestrijden hebben de organisatoren van onrust een vrij rustig leventje. Voor zover er geen backfire plaatsvindt.

 2. Beetje zelfoverschatting en zo als gewoonlijk iemand opgeleid (misleid) in the USA !

  Ieder bedacht systeem is heilzaam voor de mensheid, indien uitgevoerd met stiptheid en niet door mensen, (egoïsme-copain d’abord-manipulatie), theoreties OK. practisch een chaos !

  En dan Gender studies een soort veredelde pornografie, ’t is gewoon bompie huisie bezie, vader moeder en de kinders !

  Nico [3] reageerde op deze reactie.

 3. @toute va bien [2]: Dat bedoelde ik dus met die figuurlijke vrouwenbesnijdenis; “niet zeuren, regels zijn regels, gewoon doen. Pas je maar aan, dan komt alles goed”. Ongevoelig geworden voor schadelijke bijwerkingen van het recept; goed is niet hetzelfde als gezond.
  De omgekeerde versie, mannenbesnijdenis, heeft de reputatie juist gevoeliger te maken. Een mythe naar ik aanneem.

 4. Mannenbesnijdenis volgens het judaïsme en het christendom:
  “Besnijdt dan de voorhuid van uw harten en wees niet langer hardnekkig” (Deuteronomium 1:16).

  Als het om het hardnekkig handhaven van tradities en wetgeving gaat, dan zijn vooral mannen daar een ster in, vrouwen traditioneel ‘lijdend voorwerp’.

 5. Wat heeft besnijdenis nou weer te maken met de oorspronkelijke tekst hierboven?

  Socialisme is het politieke systeem met de beste marketing en mooiste beloften. Het is net als met reclame. De belofte is prachtig maar in de praktijk is het een miskoop. En een kat in de zak kun je tenminste nog opeten, in Venezuela zijn ze daar nu jaloers op.

  Nico [7] reageerde op deze reactie.

 6. @Hang Bejaarde [6]: Afhankelijk van geslacht gevoeliger of juist ongevoeliger maken door een snijdende operatie. Hoe zou het komen dat het de meesten een worst zal zijn welke politieke ideologie wordt gehanteerd? Want, zoals je schrijft, de belofte is prachtig maar in de praktijk is het een miskoop. Jong geleerd, oud gedaan. Dat geldt ook voor (on)gevoeliger worden. Tenzij iemand zelf gaat beslissen waar ‘ie gevoelig voor wil zijn.

 7. @Paulus Paard [8]: Typisch voorbeeld van hoe men in de war gemaakt kan worden door (staats)religie en pseudo-wetenschap. Door waandenkbeelden en de gevolgen ervan raakt van alles in de knoop. Het laat zich raden dat ont-knopen tot opluchtende ontknopingen kan leiden.

Comments are closed.