Reacties
 1. jhon schreef op : 1

  Is suikerzieke halal (suiker feest) ?

 2. johannes schreef op : 2

  De inpakt van de Islam op Europa begint zich nu echt te tonen, onze oude waarden als archeologische Roots weggestopt, Kerstviering nu tot 99% Vreetfeest geworden, dat beetje Christelijke denken en gevoels waarden mag niet meer beleeft worden, op straffe van, het verzet in mij groeid, ik zit aan molotof brandbommen te denken, overal nieuwe gebedshuizen van de vijanden van het vrije denken, het is dus aanvaard door de gecorumpeerde overheden, zij hebben dus niet het volk hun kiezers verdedigt tegen dit oprukkende zieke religeuse kwaad, dus we moeten het zelf doen, met welke kleur vestje dan nu ?!

  Nico [4] reageerde op deze reactie.

 3. DzVzTkM schreef op : 3

  zou er eens in kijken; en was is de conclusie?

 4. Nico schreef op : 4

  Hoe zat dat nu ook alweer met die genderproblemen? Als ze hoog zitten zijn ze vrouwelijk en als ze lager zitten mannelijk? Of is dat alleen in de feitelijke, zichtbare en tastbare werkelijkheid en is het in de schijnwereld met (en door) genderrollen en groeperingen precies andersom terecht gekomen?

  @johannes [2]: Het gegeven dat je jezelf afvraagt welke kleur hesjes moeten hebben geeft aan dat je je blikveld nog niet opgeschoond hebt gekregen. Ondanks ongeveer 83 jaar in deze wereld. Niet verwonderlijk, met al die indoctrinatie. Even kijken; eeuwenlang hebben geestelijken adel in het zadel gezet om anderen te onderwerpen aan hun plannetjes. Maar als die anderen zich omtoveren in pseudo-wetenschappers en op hun beurt adel en anderen gaan beïnvloeden, dan ineens zouden ze een schier magisch gevaar zijn? Waar komen gevaren eigenlijk vandaan, hoe worden ze verwekt, verwerkt en hoe groeien ze tot monsterlijke proporties? Kennelijk heb je de primaire oorzaken nog niet in beeld.

  Interessant dat de gele hesjes een misleidend verschijnsel zijn. Laat ik het als een zowat klassieke inktvlek behandelen, als bij een psycholoog. Wat zie ik erin? Nou, het ene gele hesje uit ‘blauwe denkbeelden’. Het andere ‘rode denkbeelden’. Weer een andere ‘gele’ of ‘paarse’ denkbeelden, hoewel er ook als onopvallende grijze muizen rondlopen met ‘grijze denkbeelden’ om spelletjes á la Tom and Jerry te spelen. En dan allemaal verdwaasd hé, gedesoriënteerd, zonder de blik helder te kunnen krijgen.

  Gisteren bedacht ik een beeld om te illustreren wat er nu eigenlijk, achter allerlei desoriëntatie werkelijk gaande is. De kern van misleiding en primaire bron van ellende wordt m.i. effectief geïllustreerd woord het woordlogo van de Schutzstaffel (SS) uit nazi-Duitsland.

  Stel jezelf een rechte (levens)lijn voor vanaf de onderste naar de bovenste punt, als plaatje voor een puur natuurlijke evolutie die bevredigend verloopt. Dat is in ieders belang overigens. Die levensloop moet echter anders, op advies van geestelijken (en tegenwoordig ook pseudo-wetenschappers) en op aandringen van adel (en tegenwoordig ook overheidsorganisaties). Daarmee komt de van buitenaf opgelegde lotsbestemming in beeld. Er wordt aan die levenslijn geduwt en getrokken bij de eerste lotsbestemming, die van de geboorte. Vervolgens komt misschien de slager langs om die levenslijn te kantelen, even een tijdje in de ijskast te parkeren. Vervolgens komt “God is een God van tweede kansen” opdraven, of voor mijn part Saturnus, om eens te horen wat iemand denkt te willen, om een tweede levenslot op te leggen. Gesubsidieerd en al, compleet met ondersteuning van een kosmisch team (leger werknemers o.i.d.). Op die manier ontstaat de bovenste helft van die S. Althans, dat is het verkoopverhaal. Helaas is het een broodje aap.

  Als gevolg van indoctrinatie kampen leden van allerlei groeperingen (van kleurcode voorzien) met onbestemde problemen die ze niet kunnen plaatsen en die frustreren. Denkers en doeners kunnen hun lichaam of (eigen) hersenen pijnigen of desnoods offeren wat ze willen, maar als de uitgangspunten en voorgespiegelde toekomstbeelden niet kloppen verslijten ze die hoogstens.

  Geestelijken en pseudo-wetenschappers hebben zichzelf op een dwaalspoor geplaatst en sleuren adel en anderen met zich mee. Ze denken bijvoorbeeld dat als alle functieplaatsen in die uitgebeeld worden in het Periodiek systeem der elementen maar netjes vervuld worden, ‘het systeem’ perfect zal werken en iedereen blij zal worden. Waarbij vermeende overlast optreedt van degenen die zich niet aan die lotsbestemming houden. De werkelijkheid is anders. M.i. kan het alleen goed gaan wanneer iedereen leert om in zichzelf de zes elementen die ik hier beschreef te bespelen en desgewenst met een gerust hart in de auto-play modus te zetten, als bij een auto-pilot van een vliegtuig of de vrije tuigel bij een paard. Wetende dat de boel dan niet ontspoort. En dat… is iets om over na te denken.

  Zo bezien is je eigen leven als een paard dat je zelf berijdt. Waarvoor dan niet de traditie “denken moet je aan een paard overlaten” eerbiedigd moet worden, hoewel dat paard tegenwoordig gerobotiseerd is en daardoor harteloos en zielloos is geworden. ‘Gewoon’ het programma volgen en je hoop op de wonderen van de techniek stellen, wat een valse hoop blijkt te zijn die bedrogen doet uitkomen. Gegarandeerd.

  In onze huidige levensfase (de vriezer van de slager) zullen anderen ons weleens een lotsbestemming opleggen. Terwijl diegenen nog niet eens in de gaten hebben hoe ze zelf bedrogen en misleid zijn. Vandaar dat ik datgene wat over de huidige beschaving wordt geschreven als misleidende onzin beschouw, en in plaats van voor anderen een lijntje naar boven uit te tekenen naar onze volgende vermeende lotsbestemming, een lijntje terug trek naar het beginpunt van redeneringen. Waardoor een groot driehoekig uitroepteken ontstaat met een holle punt er onder. Zowel een kleine holle punt (de individuele belevingswereld) als een grote holle punt (de huidige wereldorde). Pas als het vertrekpunt van redeneringen helder en juist is ingesteld, heeft het zin om aan de volgende zin (of beschaving) te gaan werken. Tevens een basale, elementaire voorwaarde om inspanningen de moeite waard te laten zijn.

 5. Nico schreef op : 5

  Sorry voor de typevout (tuigel is uiteraard teugel).

  Wanneer pure wetenschap wordt ‘verrijkt’ met para-wetenschap ontstaat pseudo-wetenschap.

  Mijn hoop dat wetenschap en ‘wijsheid’ daadwerkelijk opgeschoond kunnen worden is ondanks omstandigheden nog niet verloren gaan, niet gebroken. En ik zal er ook alles aan doen om ervoor te zorgen dat dat niet gaat gebeuren ook.

  toute va bien [6] reageerde op deze reactie.

 6. toute va bien schreef op : 6

  @Nico [5]: Misschien moet je het hebben over pure waanzin, para waanzin en pseudo waanzin, het menselijke gebeuren heeft alles te maken met waan-zin, vannacht liggen lezen over de dromen van Xerxes voor hij naar Griekenland vertrok om oorlog te maken, de waanzin, om een leger van +/- 5 millioen mensen te verplaatsen te voet en te paard, alles opvreten en drinken wat op hun pad komt, logistiek kende men gelukkig nog niet, de waanzin overvleugelt de wijsheid nog steeds helaas, de Annunaki kunnen nog steeds genieten van het mensenvlees, het opschonen van het weten, zie ik niet gebeuren, in tegendeel, de bestaande wijsheid gaat teloor mijn beste Nico, Réne Descartez heeft dit al voorspelt toen hij op de Universiteit van Franeker studeerde, die Universiteit is ons ook ontnomen, groet !