May en de andere politici hebben een bende gemaakt van de Brexit. Maar toch. Het is allemaal de schuld van Nigel…….

6 REACTIES

 1. Stropopredeneringen. Niemand die het heeft over andere EU leden die met elkaar verenigd nogal dominante, dwingende eisen aan GB stellen inclusief dreigingen. Denk aan Gibraltar dat bij Brexit onder dreiging kwam te liggen vanuit Spanje, het gedoe over Iers grensverkeer. Kennelijk moet de wil van andere EU leden door de strot van GB geduwd worden, een heuse, hoogstaande traditie vanuit het Romeinse Europa. Terwijl naast elkaar staan en gewoon relaxed afspraken maken ook mogelijk is.

  Als er druk op de ketel wordt gezet met redenen die geheim moeten bljiven, is liefst niet duidelijk waar die druk precies vandaan komt, zodat er fijn stropoppen afgebrand kunnen worden. Da’s wel zo veilig voor de marionettenspelers. Plausible deniability is alles voor misleiders, vooral als ze (laten) mishandelen. Andersom, wie niet misleidt en mishandelt hoeft ook niet het spelletje ‘verstoppertje’ te spelen.

 2. Er moet wel vermeld worden dat touwtrekkerij om de macht (over anderen) diep in het Romeins Europese bestuurlijke DNA verankerd zit. Eerst was het Rome met het Romeinse rijk dat openlijk de dienst uitmaakt, vervolgens het Britse rijk. Tegenwoordig zijn die invloeden wat onderhuids.

  Op zich is het logisch dat andere EU-leden geen wederopstanding van het Britse rijk willen, maar als dat gedaan wordt door te streven naar een wederopstanding van het Romeinse rijk dan blijft die ordinaire touwtrekkerij ‘gewoon’ doorgaan… en is het vrij voorspelbaar dat de VN één wereldrijk gaat voorstellen om daar een einde aan te maken. Alleen is ook dat ‘nobele’ initiatief dan een uiting van een gevecht om de macht over de levens van anderen, iets anders dan denkwerelden desinfecteren door ieder individu de macht over het eigen leven te laten.

 3. Even totaal iets anders.

  Als je zoontje of dochtertje het niet meer leuk vind op een sport of hobbyclub, je wilt het lidmaatschap opzeggen met inachtneming van het opzegtermijn, maar dat blijkt niet te kunnen, hoe zou je dan reageren ?

  Hoe zouden andere Nederlanders hierop reageren ?

  jhon [5] reageerde op deze reactie.

 4. @jhon [5]: Ontslag nemen is toch ook mogelijk? Soms… is het niet duidelijk wie de jager is en wie de prooi. Vergelijk dit met figuren die erop uit gaan op jacht naar geld, wat de jacht op een baan wordt genoemd.

  In een wat Arabische omgeving waar we leefden gingen (informele) zelfstandigen niet op jacht naar geld, maar gingen ze spoorzoeken naar eten. Ze zeiden dan “ik zoek eten”, waarmee ze een klusje-van-een-dag bedoelden waarmee ze eten konden kopen. Als bange ‘schapen’ van een vorstelijke ‘herder’ weliswaar, maar toch.

Comments are closed.