donderdag, 21 februari 2019
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Onzichtbare vrienden, wie heeft ze niet?

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Nico schreef op : 1

  De term ‘imaginary friend’ zegt het eigenlijk al. Wij (man vrouw) zijn er ooit eens voor gaan zitten om eens uit te puzzelen wat nu eigenlijk de kwaliteit van een verhouding tussen twee individuen bepaalt. Dat bleek eenvoudig samengevat te kunnen worden in twee kernfactoren; inspanningen en vertrouwen. Hoe meer inspanningen in elkaar te begrijpen en behulpzaam te zijn (als twee communicerende vaten, gelijk op, wederkerig), hoe meer wederzijds vertrouwen er groeit. Die laatste is als het ware de kwaliteitsmeter.

  Bij ‘imaginary friends’ kun je denken aan de aarde en zon. De zon is echt geen vriend van de aarde. Die brandt zichzelf eenzijdig op. Ook belasting-, loon- en schuldslaven zijn zichzelf vooral aan het opbranden. Slavernij verstoort immers de energiebalans; wat ervoor terug komt weegt nooit tegen de gehanteerde methodes zoals afpersing en roof op. Dat is godsonmogelijk.

  Je zou dit hemeltergend kunnen noemen, ware het niet dat hemellichamen traditioneel als slaven van de aarde gezien worden. Wat is er gebeurt met ‘de zon in huis’? Dient die naar de maan te lopen of wordt die als ruimteafval (of te gebruikennatuurlijke hulpbron) behandeld?

 2. IIS schreef op : 2

  Denkbeeldige vrienden, wie heeft ze tegenwoordig niet?

  Denkbeeldig is ook het stemmen op je favoriete politieke afperser annex onderd-rukker die gouden bergen belooft en je vervolgens vier jaar lang een trap in de aars geeft…..Dan bid ik liever tot een denkbeeldige hogere macht, deze laat mij uiteindelijk in de overtuiging dat ik het allemaal zelf moet doen met een snufje goddelijke kracht en bijsturing.

  Nico [4] reageerde op deze reactie.

 3. Raimond V. schreef op : 3

  Nah….tis toch wat , ze honen een imaginaire vriend , maar aanbidden zelf een imaginaire VALUTA , bestaande uit crypto bits , welke verhandeld worden in virtuele ruimtes , en schijnbare wolken , op een microprocessor ( intel 386 arct.) , welke VIRTUAL machines aanmaakt , in een virtueel geheugen op een virtuele disk , welke de deelnemers zich verstoppen achter schijnbare identiteiten…..!!!!

  Er is niet meer veel van over…..van dit forum…tijd om te stoppen , denken jullie niet ?

  pcrs [5] reageerde op deze reactie.

 4. Nico schreef op : 4

  @IIS [2]: Zo is het! Tot je beseft dat die denkbeeldige goddelijke kracht in feite in jezelf zit. In vroeger tijden werd dat apostheose genoemd. En het ‘grote gebod’ voor een denkbeeldige god is nog steeds dat je geen andere goden zult vereren. Of op hen stemmen. Naast elkaar leven moet genoeg zijn, desgewenst op steriele afstand šŸ˜€

 5. pcrs (auteur van dit artikel) schreef op : 5
  pcrs

  @Raimond V. [3]: Alles aan crypto is reeel en materieel. Er wordt niet ‘gebeden’ tot crypto lijkt me. Er is niets metafysisch aan een cloud disk of een virtuele server. De vergelijking gaat niet op. Je moet religie niet verwateren tot iets wat het niet is. Hetzelfde als etatisten die opeens alles geweld gaan noemen, inclusief een deurwaarder die geld komt halen dat je niet betaald hebt over een vrijwillig aangegane verplichting. Concept vervalsing.

  Raymond V. [6] reageerde op deze reactie.

 6. jenne schreef op : 7

  Ons Arijan denken, gebaseerd op intuĆÆtie en onderbuik gevoelens, het kan toch niet allemaal voor niets zijn, is geworden tot het Hindi denken, het aanbidden van scheppende krachten zonder te spreken va God, dit denken overgenomen door Judea, Christenen, Moslims,
  met dien verstande dat deze religies wel een oppermachtige God inbrachten, niet echt noodzakelijk toch, maar wel handig om angst te creƩeren, en dan vrienden, ja wat is dat precies, het is een enorm mysterie in je leven vrienden, spreek liever van relaties of kenissen, minder zwaar beladen ook literatair, groet !

 7. Ettur schreef op : 8

  @Raymond V. [6]: Raymond, ik zou het wel fijn vinden als je je reactie nader toe kunt lichten. Ik denk te lezen dat je er heel anders over denkt, leg eens uit?

 8. only you schreef op : 9

  Daar afgunst een duidelijke aanwijzing ervoor is ben ik daar mee eens?

 9. perspectief schreef op : 10

  @Raymond V. [6]:
  Ben je aan de PCP of zo?

 10. perspectief schreef op : 11

  @Raymond V. [6]:
  Ben je aan de PCP of zo?