zaterdag, 13 april 2019
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Hub spreekt: Hans van Baalen wil Guantanamogevangenen hierheen halen.

Guantanamo Bay, is dat nog open? Ja Trump heeft in 2018 bepaald dat de gevangenis voor onbepaalde tijd open blijft. Hub schreef het volgende artikel over Gitmo:

Wie gaat dat betalen? Betaalt Hans dat uit zijn eigen zak? Of heeft de VVD zoveel geld over? Of wil Hans u en mij dat via belastingen laten betalen?

Ik vrees het laatste, want dat doen politici meestal. Maar ik zal het aan Hans vragen.

Als Hans dat zelf betaalt, en in het onderhoud van die club gaat voorzien, dan moet hij zelf weten wat hij doet. Trouwens de VVD ook. Maar als hij zo maar aanneemt dat anderen daartoe gedwongen moeten worden, dan is hij toch wel immoreel bezig.
Dan moet hem deze actie worden verboden!

Nu.nl voegt o.a. nog toe:
“PVV-leider Geert Wilders was hier ook bij. Hij wil een gevangenis zoals Guantanamo Bay in Nederland. “Het zal een mooie dag zijn als we in Nederland ook zo’n detentiecentrum hebben”, verklaarde Wilders.”

Ook weer onduidelijk of onbegrijpelijk. Voor Geert Wilders gelden natuurlijk dezelfde vragen, inclusief voor de kosten van het bouwen van die gevangenis.
Of zou Geert bedoelen dat hij verlangt dat er in Nederland een dergelijk “detentiecentrum” komt om andere personen in te stoppen?
——————————————————————–
*) Zie bericht uit de Gelderlander:
VVD wil gevangenen uit Guantanamo overnemen

WASHINGTON (ANP) – De VVD vindt dat alle NAVO-landen, dus ook Nederland, bereid moeten zijn gevangenen uit Guantanamo Bay over te nemen. Het zou daarbij moeten gaan om gevangenen die niet meer als terroristen zijn gekwalificeerd.
Dat heeft Tweede Kamerlid Hans van Baalen (VVD) na een bezoek aan de omstreden gevangenis laten weten weten.
Het CDA vindt dat Nederland wel met de Amerikanen moet praten over mogelijke oplossingen. Maar Nederland heeft door de vestiging van het internationaal gerechtshof in ons land al vele buitenlandse gevangen oorlogsmisdadigers, stelt Karien van Gennip van het CDA.
De SP is faliekant tegen. De VS hebben nooit een formeel verzoek ingediend, maar Nederland wel gepolst over overname van gevangenen. Daarop zou Nederland negatief hebben gereageerd.
www.gelderlander.nl )

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Nico schreef op : 1

  Gevangenen ergens naartoe willen halen riekt naar een soort mensenhandel. Gisteren zag ik in een flits dat er ook zoiets voor Julian Assange op het programma staat. Zie bijv. hier. Er zijn een aantal partijen die ‘m willen hebben. Op alfabetische volgorde Amerikanen, Britten en Zweden. Wat hij zelf wil is kennelijk niet relevant.

  Dit geldt kennelijk ook voor Guantanamo-gevangenen. Alleen al het label. Duidt erop dat een gevangene als individu niet relevant wordt geacht. Wat bewakers daar ook al duidelijk gemaakt zullen hebben, die hebben doodleuk het label ‘terrorisme’ opgeplakt. Een label of vlag wordt meestal wel misbruikt om feitelijke gebrekkigheid en misdaden te verhullen of te legitimeren. Denk aan nationale vlaggen, de vlag van de EU of VN.

  Maar ja… dit gebeurt ook in het klein. Gisteren nog werd ik benaderd met iets dat op een false flag operatie leek, activiteit onder een dekmantel. Valse voorwendselen. Dom houden en/of gewoon niet happen is dan het devies, dan kan er geen deviezenhandel op gang komen 😀

 2. jhon schreef op : 2

  Geld zat ! in de politiek.
  www.quotenet.nl

 3. G.Meulenmeesters schreef op : 3

  Zoals je weet, neemt de USA maatregelen als er staatsburgers van de USA voor geleid worden voor het internationaalhof in Den Haag.
  Dus als USA staats burgers iets doen wat wij niet mogen, dan mogen zij niet berecht worden. Maar wat doet de USA met die gevangen. Zij hebben die gene opgepakt dan is het hun pakje aan om alles te regelen en andere niet op te zadelen hiermee.

 4. peter schreef op : 4

  Kunnen we niet ruilen..die Hansch….?

 5. Dr. Heinz schreef op : 5

  Politici je krijgt er geen hoogte van, een normaal mens begrijp die politici niet.
  En dat is géén wonder!!
  Nu wil oorlogshitser van Baalen gevangen uit een ander land hier in ons Nederland onderbrengen.
  Maar waar moeten ze dan naar toe?
  Dat kabinet Rutte2 heeft diverse gevangenissen laten sluiten.
  En dat terwijl de criminaliteit niet daalt maar elk jaar, groter en groter wordt dankzij die EU proleten met hun open grenzen!!
  Politici…..weg er mee!!!