Hub schreef deze belangrijke bijdrage op maandag 10 december: Daarom is het zo belangrijk om de juiste ideeën bij zoveel mogelijk mensen te verspreiden om daardoor ook de juiste (gewenste) resultaten te krijgen.

De Vrijspreker brengt positieve ideeën voor een vrije, morele samenleving. We zien dat dit een positieve invloed heeft, maar zouden dat proces graag nog veel sneller laten verlopen.

Maar de natuur is nu eenmaal zo dat het verspreiden en accepteren van nieuwe ideeën niet snel kan verlopen.
Maar elk idee dat op de site gelanceerd wordt, krijgt “aandacht”.
Hoeveel en wat de directe consequenties zijn, valt meestal buiten onze directe gezichtskring. Soms merk je het resultaat wel vlug uit de reacties die op je idee volgen, maar soms merk je niet eens of er wel invloed is.
Je weet ook nooit wat er met je idee gebeurt. Verwerkt iemand het? Gaat hij er over denken? Durft hij het objectief, rationeel te overwegen of is hij bang zijn gevestigde mening te moeten veranderen? Gaat hij er met anderen over praten en brengt het idee zo weer verder?
Of schrikt hij, denkt niet en verwerpt een nieuwe gedachte die niet klopt met wat hij geleerd heeft?

Jacob Hornberger, President van Future of Freedom Foundation < www.fff.org > schreef onlangs op hun site: De overwinning van de Vrijheid hangt af van de verspreiding van ideeën over Vrijheid.
Zulke ideeën kunnen mensen er toe brengen om oude meningen te revalueren, bvb over de rol van de overheid in een vrije samenleving. Daardoor kunnen mensen een ander inzicht krijgen en op een gegeven ogenblik de maatschappij ten goede veranderen.

Het insturen van stukjes voor de Vrijspreker, en zelf reacties op geplaatste stukjes zijn daarvoor van belang. Net als het insturen van reacties in de kranten.

Als je ook een vrije, morele samenleving wil, doe dan mee en help met het uitdragen van zoveel mogelijk positieve ideeën.

5 REACTIES

 1. Zal allemaal wel grappig gezegd , maar moet het ook daadwerkelijk vrij worden ! praten en een mening delen word tegenwoordig een drama en helaas dit is niet meer we worden met zijn alle langzaam richting HONG KONG GEWORPEN wat al een drama is voor veel mensen ps zo willen we toch niet voortleven! ongelofelijk dat ik dit nog moet meemaken ben 54jaar ,mijn kids worden er langzaam ingetrokken kan er bijna niet van slapen wat er om ons heen gebeurd bah en nog eens bleggie

  johannes [4] reageerde op deze reactie.

 2. Positief en simpel idee: In ieders individuele driehoek van leven, [onvervalste] liefde en werk past een eigen bedrijfje. Voor jezelf werken als norm voor ieder. Zonder baas, zonder werknemers, zonder aan een touwtje te bungelen van een organisatie als beschermer of financierder.

  Het klinkt zo simpel en is nog haalbaar ook. Het is ook positief, in de [originele] betekenis van erkennend. Je kan het. Doe het dan ook. Wees niet onnodig afhankelijk van anderen.

  Vergt wel een andere manier van denken. Jezelf leren kennen, kennis opsparen en jezelf leren organiseren is misschien de originele gedachte achter kapitalisme. Als ieder in zichzelf investeert, kan ieder bij samenwerkingen van de vruchten ervan genieten. Gebalanceerd doen wat je wilt, niet doen wat je niet wilt. Wordt er een probleem veroorzaakt, dan niet op anderen afschuiven maar jezelf er doorheen bijten. Desnoods ‘gevoerd’ door anderen met net datgene wat je miste om het voortaan helemaal zelf te kunnen.

  johannes [3] reageerde op deze reactie.

 3. @paulien [1]: Ik ben 83 en moet er mee leven, heb een andere leefplek gekozen, met veel daar aan verbonden consequenties, wat U zegt is juist het komt soms op je af, mijn kleinkinderen staan ontzettend ver van me af, luisteren niet eens wat ik te vertellen heb, mijn tijdperk van de Easy Rider willen ze niet kennen het is de electrishe autopet, en dan die zich niet voortplantende sexueel zieke groot bekken, nee hoor er gaat iets gebeuren maar het wordt wel even chaotish, dus bereidt U voor, na de grote krach komt het moment, groet !

  paulien [5] reageerde op deze reactie.

 4. @johannes [4]: Hartelijk dank. en ja intuïtie en wijsheid van een 83 jarige zegt meer dan genoeg . Gelukkig heeft u het nog wel op een rij, de meesten zijn helaas dement , of heel kortzichtig naar mijn idee . probeer veel contact te maken juist met de oudere generatie. groet van Paulien

Comments are closed.