5 REACTIES

 1. Het woord profeet betekent zoveel als de ‘mond van God’. Profeten laten meestal hetzelfde op een andere manier verder gaan. Ze zijn niet meer dan tussenpersonen. In religie. Zou dat in staatsreligie anders zijn?

  Als je echt ‘change’ wilt lijkt het me dat je niet een andere variant op hetzelfde thema moet willen. Dan moet je echt anders gaan denken. Je kunt van koudwatervrees af komen door gewoon te springen. En dan zwemmen. Moet je alleen niet te bang zijn dat je geen vaste grond meer onder je voeten krijgt, want dan kom je niet vooruit.

  Ergens (in) wortelen hoeft geen probleem te zijn, maar zoals je een boom kunt verplaatsen kun je ook jezelf verplaatsen om ergens anders te wortelen. Hoe vruchtbaar dat gaat worden hangt zowel van jezelf als van anderen af.

  Als een cultureel klimaat ingericht is om wortelen te voorkomen, heb je pech. Da’s westerse cultuur ten voeten uit. Verhalen over bloemen, bijen en vogels. Wie het waanidee heeft gekregen een bloem te zijn, wil bijen en vogels hebben voor boodschappen, pleziertjes en speeltjes. Die bijen en vogels… moeten dan hun leven maar verspillen ten gunste van verwende figuren.

  Een treffend citaat uit een film voor verwende figuren, Daddy’s Home 2, vader die van wapens houdt en zoon toespreekt, welke voor de kerst een wapen wil voor de jacht:
  “Ik wil gewoon dat je volledig begrijpt waar je om vraagt. Om een pistool in de wildernis te nemen, een dier dat vrij leeft te vinden, en zijn leven weg te nemen. Zodat het nooit kan ademen of rennen en nooit meer te spelen. Is dat wat je echt wilt?
  – Ja.

  Vreemd genoeg spreken profeten zich onvoldoende of niet tegen de jacht uit. Wel willen ze dat sommigen zich in de armen van anderen werpen. Dat scheelt weer wat jagen zou je denken…

 2. Tot nu toe heeft God of de goden beslist dat er iets moest komen wat James Brown bezong als It’s a Man’s Man’s Man’s World. Maar, vrouwen hebben geleerd van mannen en menen ‘het’ beter te kunnen. Goed bedoeld, dat wel. Maar toch. Als van schone energie een handeltje moet worden gemaakt hebben ook vrouwen iets niet begrepen. Valse profeten kweken valse profeten!

 3. Het gaat om de Ego’s van deze Profeten soms proleten, ik denk vaak aan mijn moeder en haar generatie van vrouwen, wat wijs waren die, ze steunden hun mannen echtgenoten waar nodig, en bleven soufleren op de achtergrong, maar in wezen waren zij de kracht in het geheel, ook vaak beter denken, veel rationeler, maar goed het is voorspelt en uitgekomen, de meeste moderne vrouwen zoeken het in vleselijke rondingen om dat ze qua inhoud te kort komen, en over moderne mannen is niet veel zinnigs te zeggen !

  Nico [4] reageerde op deze reactie.

 4. @toute va bien [3]: Met het werk van profeten in het achterhoofd, kan geconcludeerd worden dat traditioneel zowel mannen als vrouwen tekort moeten komen. Echt, die lui wisten niet hoeveel en welke schade ze aan het veroorzaken waren. Dat extremisten met bepaalde denkbeelden aan de haal gingen verandert dat niet.

  Mannen als schier mechanische robots en vrouwen met siliconenborsten (of kille bitches naar het voorbeeld van mannen) zijn weinig meer dan symptomen van iets dat al heel veel eerder is ingezaaid door valse profeten. Vals in de betekenis van onvoldoende afgestemd op de (innerlijke) natuur. En dat zou dan de wil van God zijn? Da’s een ziekelijk lachertje als je er goed over nadenkt.

  Het is als met een optreden; als een publiek krijgt waar het om vraagt maar niet wat er nodig is ontstaat een zootje zonder zelf-discipline. Profeten treden corrigerend op, maar dan wel per definitie richting een (filosofische) dwaalweg. Vanwege de veronderstelde wil van God en zo. Of vanwege wat ‘de markt’ zou willen, lood om oud ijzer eigenlijk.

  frits [5] reageerde op deze reactie.

 5. @Nico [4]: Als je het hebt over de profeten in de bijbel, blijkt dat alle voorspellingen zijn uitgekomen. Maar er komen er nog een paar uit. Dus Nico, neem Jezus Christus in je leven aan. En je zult eeuwig gelukkig zijn. Ook voor je vrouw.

Comments are closed.