Home Van alles wat Percentage ambtenaren per land

6 REACTIES

 1. Dat lijken mij lage cijfers. Zijn “Zelfstandige Bestuursorganen”, N.V.’s, B.V.’s, Stichtingen en andere entiteiten die met belastinggeld worden gefinancierd (consultant-bureautjes e.d.) ook meegerekend?

 2. Het gaat zeker niet over het aantal, maar om de intégriteit van de amtenaar of overheids dienaar, kijk naar de France oproer politie, die doet niet onder voor de SS, met meppremie, toen ik zo’n kleine 40 ig jaar geleden hier kwam wonen, in de plattelands gemeente, zat de gemeente secretaresse op de zolder van de dorpsschool, nu is de school leuk oud gebouw Marie geworden gemeentehuis, met vergader zalen en een heuse gemeente secretarie met 5 mede werksters, een slecht beleid, weinig sociaal, terwijl de oude burgemeester God hebbe zijn ziel R.I.P.,
  niets van politiek moest hebben maar de touwtjes wel in handen had, de geest van de tijd zal het zijn ! of het intellect ?!

  Een oude bekende [6] reageerde op deze reactie.

 3. Deze semiambtenarensrensektor geeft een vertekent beeld, ze hebben alle sectoren zogenaamd geprivatiseerd, maar de pensioenregeling etc gaan gewoon door?

 4. De cijfers zeggen lang niet alles inderdaad. Als ik even terugdenk aan ervaringen met bewoners van uniformen en toga’s, dan waren sommigen psychisch nog wat gezond gebleven, anderen inmiddels zodanig als boksbal of bokshandschoenen misbruikt dat er weinig van henzelf over was gebleven. Hoe afgestompt iemand wordt hangt zeer af van zowel uit te voeren opdrachten als wat iemand er zelf van maakt en hoe daarop wordt gereageerd. Doodzonde.
  Punt is dat een verwrongen sociaal model individueel verwringend uitwerkt. Met cijfers spelen en die op een bepaalde manier presenteren brengt dat niet in beeld.

  Gisteren schreef ik hier “dat de krachten die regeringen, overheden en overheidsdienaren aansturen last hebben van geestesziekte. In zichzelf wel te verstaan.” Daar begint het, bij denkbeelden of juist waandenkbeelden (psychose) waardoor een sociaal model is ontstaan en wordt gehandhaafd.

  Gisteravond, hebben we een deel van de film Downsizing gekeken. Een interessante omkering. Sommigen laten zich in die film ‘krimpen’ om een beter leven te krijgen.
  In feodalisme wordt al eeuwenlang gespeeld met het concept van het een leven ‘klein’ houden of maken, of juist ‘groot’. Wordt er eenmaal gesleuteld en gerotzooid met de levens van anderen, en worden de levens van anderen (mens en dier) gezien als gebruiksartikelen, dan is een dwaalweg ingeslagen. Daar komen allerlei waandenkbeelden van. Met allerlei gevolgen van dien. Dat kan simpelweg niet ‘goed’ blijven gaan. Allereerst moeten denkbeelden en redeneringen opgeschoond worden om op een andere manier verder te kunnen.

  Vooralsnog lijkt het erop dat het trio Rich, Influential and Powerful (R.I.P.) naar methoden zoekt om onder een andere vlag met hetzelfde verder te kunnen gaan. Waarmee de oorzaken van allerlei problemen ‘veilig’ buiten bereik blijven. Dat ontwijkgedrag wordt gefaciliteerd door legers medewerkers. Die net als hun opdrachtgevers individueel zelfstandig horen te zijn.

 5. Downsizing in beeld. Het produceren van een soort werkmieren om de planeet te redden?

  In de film schemert door dat een middel (constructie) als dat een doel kan worden. De interne economie van de gecreëerde ‘wereld’ heeft dan hogere prioriteit gekregen dan de doelen waar het eigenlijk om te doen was.

 6. @toute va bien [2]: in Frankrijk is het idd wel heel erg. Gemeenten waar maar 300 mensen wonen, compleet met alle voorzieningen. Tientallen zelfstandige dorpjes op een berg, met een stad in het dal. Dan is een percentage van 22% aan ambtenaren natuurlijk zo gehaald. Ik ben geen voorstander van centralisatie, maar het kan te gek ook.

  In het algemeen: in de genoemde percentages zitten alle ambtenaren, dus ook de mensen die nodig zouden zijn in een nachtwakerstaat of kleiner. Denk aan leraren, politieagenten en brandweerlui. Ik ben meer benieuwd naar de percentages van beleidsmedewerkers, politici en andere ambtenaren die louter contraproductief bezig zijn.

Comments are closed.