Laten we dit artikel samen schrijven: het wordt me allemaal teveel: het aantal valse beloftes dat Rutte vandaag op de derde dinsdag en de afgelopen jaren deed. Ik geef alvast een paar voorbeelden, maar u kunt ze makkelijk aanvullen.

En bij elke niet gehouden belofte, kunnen we ons afvragen: waarom hebben we dan een kabinet? Hoe kun je ze nog vertrouwen en waarom zou je hun om een oplossing vragen?

 • Rutte stelt verlaging winstbelasting uit. (moet ik u nog herinneren aan wat er van uitstel komt?)
 • iedereen gaat er in koopkracht op vooruit
 • komt u maar

11 REACTIES

 1. Een kerncompetentie van iedere politicus is liegen. Politici die de waarheid verkondigen worden niet gekozen. Net voorbij aan de rand van de waarheid bloeien de mooiste electorale bloempjes.

  Leugens als de hypotheek rente aftrek is heilig zorgen voor een hoge prijs die de oppositie moet betalen. Om deze heilig verklaarde huisjes te slechten. Het behoort allemaal tot de politieke mores. En is verklaarbaar. Juist door iets onbespreekbaar te verklaren, of heilig, zorgt ervoor dat je een sterke onderhandelingspositie hebt. En dus op andere vlakken je punten wel kan scoren als je je heilige huisje deels opgeeft.

  Ik denk dat kiezers dit spel onbewust snappen. Het blijft echter een onfris gebeuren. Dit betekent ook dat de houdbaarheid van een premier na 2 kabinetten wel is overschreden. Door dit spel besmeur je jezelf als premier. En verandert de premier bonus in een nadeel. Rutte moet gewoon weg. Niet omdat hij gelogen heeft. Maar omdat hij niet langer een asset is voor de VVD. Hij heeft zichzelf teveel besmeurd met leugens.

  Ben je tegen Rutte en tegen de VVD dan moet je volgens die inzichten nu juist Rutte in het zadel houden. Je zag het ook bij Balkenende. Er is een omslagpunt. Balkenende te lang aanhouden heeft het CDA gedecimeerd.

  Aan de andere kant zullen veel mensen Rutte als een ankerpunt zien in een versplinterd politiek speelveld. Wie weet komt er een Rutte IV en V.

  Het is lastig koffiedik kijken. Rutte is echter een begenadigd leugenaar gebleken.

  https://tpook.nl/2019/03/16/8-jaar-rutte-samengevat-in-8-glasharde-leugens/

  Nico [3] reageerde op deze reactie.

 2. wie weet antwoord op volgend voorstel prinsjesdag van, ik dacht,
  2021
  Vermogen vanaf 400.0000 wordt dan pas belast.
  1) Stel in dat jaar is de rente 10%
  2) Stel in dat jaar is de rente 0%
  Wat betaal je nu bij 1) en wat bij 2) Betaal je nu wel of niet?
  Wat is het verschil met het huidige bedrag anno 2019

  Rien [5] reageerde op deze reactie.

 3. @ratio [1]: “Juist door iets onbespreekbaar te verklaren, of heilig, zorgt ervoor dat je een sterke onderhandelingspositie hebt. En dus op andere vlakken je punten wel kan scoren als je je heilige huisje deels opgeeft.”

  Een gewoonte die in een hiërarchische structuur groeit. Als voorlopers of toppers iets willen, dan moeten ze achterblijvers en meelopers toch iets ‘bieden’ of ‘geven’ om het de moeite waard te maken mee te doen. Maar eerlijk en open gaat het niet worden. Althans, nooit van een situatie gehoord waarin een hiërarchische structuur feitelijk eerlijk was of werd.

  Vergis je niet, ook onder libertariërs spelen deze verschijnselen. Ook libertariërs houden van alles onbespreekbaar, waar allerlei tactieken voor worden gebruikt. Net als in een gewone hiërarchische club. Gewoon niet reageren, aandachtspunten ontwijken, aandacht in een bepaalde richting proberen om te leiden of te blokkeren, het zijn allemaal bekende spelletjes die ook op de Vrijspreker gespeeld worden. De wens van bezoekers om te censureren of zelf een censuur-knop beschikbaar te hebben had geen betere illustratie kunnen zijn. ‘Het moet duidelijk zijn wie er de baas is’, via welke route dan ook en met welke middelen dan ook.

  De wil van groepsleden (zoals bij elites) om indien mogelijk de eigen zin door te drijven en de onwil om voldoende na te denken over eigen denken en gedrag werkt nogal ontmaskerend uit. Vooral als ze hun eigen denken en gedrag op anderen gaan projecteren (waardoor ‘wat je zegt ben je zelf’ wordt gecreëerd) en vooral of alleen met de ‘eigen soort’ willen communiceren. Maar wie is de ‘eigen soort’ of een ‘hofleverancier’ daarvan? Liegende politici? Voor zolang ze bruikbaar zijn en hun gekronkel op outsiders richten, zodat de insiders hun wil kunnen doorduwen?

  Nico [7] reageerde op deze reactie.

 4. Het gebeurd allemaal achter de heuvels, de stratégie wordt niet bepaald door Rutte maar door de Bilderberg mastodonten, op dit moment speelt het vermoorden van de Europese middenstand, fijn gemalen en door het internet, en door de super kapitalisten geholpen door de overheid met de te hoge belasting percentages, deze groep vrij denkers met zekere verworven rijkdommen, is de spil van de samenleving, en daar door een doorn in het oog van de overheid, de rest is niet echt belangrijk, wel natuurlijk het streven naar alleen digitaal geld, dat wordt de ondergang van de samenleving zo als wij die eens gekend hebben, groet !

  Nico [7] reageerde op deze reactie.

 5. @toute va bien [6]: Zoals ik hier [3] schreef zouden insiders liefst hun wil aan outsiders opleggen. Waardoor een spel van touwtrekkerij ontstaat. Duwen, trekken, ‘desnoods’ dreigen.

  Over het nu super-kapitalisten zijn of een overheid met machinerie zijn die dat in gang zetten, het maakt niet uit. In een gezonde samenleving is ieder individu ‘de spil’. Doet weer eens denken aan de as van een moreel kompas. Waar zoek je die? Waar plaats je die?

  Als het om de innerlijke aard gaat, de mentaliteit die daaruit blijkt, dan blijken groepsleden zich veel te vaak als sekt-ariërs te gedragen. Wat kennelijk ook geldt voor super-kapitalisten en overheden. Waarbij dan het spel (van psychologsiche oorlogsvoering) gespeeld wordt dat ik in reactie 3 aantipte. Qua manier van denken klopt daar geen hout van. Het ademt een nogal gebrekkige en rottige manier van denken.

 6. @only you [8]: Mensen met lichamelijke afwijkingen zo als Rutte, zijn altijd geestelijk gestoord,
  de vergroeing van de ruggegraat is hierbij een graad meter !

 7. @Rien [5]:
  Je zou denken dat je dat mag opvoeren bij de aangifte, echter bij negatief bedrag vul dan 0 in.
  Overigens heb ik het antwoord op mijn vraag 1) gevonden
  400.000,00 10% rente is 40000,00 daarover 30% belasting is 12.000 euro aftikken tegen nu ongeveer 5000 vermogens rendementsheffing.
  Van de 400.000,00 euro spaargeld is de eerste 400 euro vrij m.i.v. 2022.
  Wist u dit allen al?
  https://www.businessinsider.nl/sparen-box-3-belasting-lager-plan-kabinet-risico/

  Overnight [11] reageerde op deze reactie.

 8. @DzVzTkM [10]: ja wat een feest, al die tijd dat de rente da\alt mag je de hoofdprijs van 1,2 % betalen. Inmiddels op het rente dieptepunt, gaan ‘ze’ het aanpassen zodat je bij 10% rente ipv 40000 nu straks 12000 mag aftikken

Comments are closed.