Luister Vrijheidradio via:

Mixcloud Itunes Stitcher Anchor Spotify RSS feed

Als MP3 Downloaden:

MP3 Archief 128kbps stereo 64kbps mono

Volg ons:

FacebookTwitter Minds Honest.cash Memo.cash Steemit Telegram

In deze aflevering van Vrijheidradio behandelen we de volgende berichten:

Presentatie: Yoshi, Peter en Johan

1 REACTIE

  1. Mooi gemaakte afbeelding. Het gebabbel van geestelijken en magnaten. Bla bla. Aan (cultureel) klimaat wordt veel aandacht gegeven, alleen met rookgordijnen ervoor. Misschien interessant; twee producties via Netflix:

    Geostorm. Na wat natuurrampen wordt een (cultureel?) ‘climate control system’ genaamd Dutch Boy operationeel gemaakt. Genoemd naar een Nederlands jongetje die zijn vinger in een dijk stak. Dutch Boy werd echter gekaapt en tot wapen gemaakt. Zo werd een heel Afghaans dorp ten onrechte bevroren, ‘in de ijskast gezet’ als het ware. Een SF-film met ‘eind goed, al goed’. Alleen is dan de vraag, goed voor wie?

    Raising Dion. Over boven-natuurlijke krachten die in bepaalde individuen ontstaan na bepaalde gebeurtenissen in IJsland. En zowel gebruikt als misbruikt worden. Met in het verhaal iets over het ontstaan van een storm, de theorie ervan. Koude en warmte die te dicht bij elkaar komen en zich niet aan elkaar willen aanpassen, niet voor elkaar willen wijken, met allerlei gevolgen van dien.

    Allerlei bla bla voorbij wordt ziekte (het veroorzaken en daarna ‘behandelen’ van aandoeningen en gebreken) doelbewust als verdienmodel gehanteerd. Een model dat aan het eigen ‘succes’ ten onder zal gaan. Zo is het bepaald niet geloofwaardig om eerst onveiligheid en schade te veroorzaken, om daarna bescherming te proberen te verkopen (bekend als een protection racket). Maar toch wordt het gedaan, tegen beter weten in. Door maffia, overheidsorganisaties etc. Je vraagt jezelf af hoe lang zo’n methodediek nog operationeel kan blijven. Want het staat of valt net als een kaartenhuis met het geloof en vertrouwen erin. Even wat frisse wind blazen en hoppa. Er blijft niets van over. Net als bij een spelletje kaarten. Je kunt er een tijdje de tijd mee doden en misschien nog wat opbrengsten binnenharken, maar na ‘game over’ wordt doorgeschakeld naar het echte leven.

    Oh ja… het ontwerp van een kaartspel en vooral van de speelkaarten zelf is dringend aan redesign toe. Vanwege ontwerpfouten. Card decks? All hands on deck!

Comments are closed.