15 REACTIES

 1. Zo is het Pcrs. Individueel ben je in de minderheid van één. ‘Together as One’ als iemand de onvervalste, onversneden liefde heeft ontdekt.

  • Onversneden liefde nog wel, leg uit Nico, wat heb je ontdekt !

  • Als je weet wat drugs versnijden is, dan geeft dat te denken. Het is het beste als je hier zelf over nadenkt. Een hint om je op weg te helpen:

   De naar het Nederlands vertaald titel van Mere christianity is ‘Onversneden christendom’. De auteur deed kennelijk hard z’n best om allerlei randverschijnselen te negeren en door te stoten naar de kern van het verhaal, wat in allerlei culturen en religies zo ongeveer hetzelfde blijkt te zijn. Hij heeft het bijv. over waar moraal nu eigenlijk vandaan komt, en ik moet zeggen, hij doet dat heel netjes. Compleet met een scherp fileermesje erbij.

   Iets dergelijks geldt ook voor liefde en de onversneden versie daarvan: Het gaat om de kern, niet om randverschijnselen. En versneden versies… die kunnen net als drugs gemengd zijn met gif en vulmiddelen waar niemand iets aan heeft. Later deze ochtend komt ik hier op terug, eerst even op stap 😉

   • Alles en iedereen is een versneden versie van het origineel Nico, niets is zuiver zelfs de kern niet.

   • Dat is waarvoor cultuur ontworpen is. Om het mes juist in die kern te zetten. Het is de vuile energiebron die ‘beschavingen’ voortstuwt. Voor zolang het duurt. Of dit nu een bewust ontwerpdoel was of een schadelijke bijwerking doet verder niets van dit feit af. Schone energie moet en zal omgetoverd worden in vuile energie. En waarom? In het verhaal over kernfusie kun je het zien: Schone energie is niet economisch rendabel. Lees; daar kan niet van buitenaf van geprofiteerd worden. Want schone energie wordt hoogstens geschonken.

 2. Je rechten hangen ten nauwste samen met het tijdvak waar in je ze denkt te hebben, in wezen is er maar één recht, en dat is die van de sterkste, voila tijdsvak – sterkste – individu’en minderheid – meerderheid, en een goed georganiseerde minderheid is sterker als een chaotische ongeorganiseerde meerderheid, te zien in Nederland, door middel van hun Media leggen ze hun wetten – rechten op aan de meerderheid.
  Net als hier in het klein RATIO gevangen in zijn denk netje, laat Graftakk de ruimte om zijn beledegingen rond te strooien, en noemd dit dan vrijheid van mening, kijk om je heen op straat wat het resultaat is van dir denken !

  • Moet heerlijk voor je zijn om zo lekker anoniem misbruik te maken van de goedheid, of misschien het verkeerd beoordelen van psychoos zo als jij door de pseudo libetariers, vrijheid heeft niets met schofterig gedrag te maken, maar alles met respect, ouders waarschijnlijk van de zelfkant, beetje alcoholiste tikkeltje asociaal, lichtelijk debiel, ja dat is erfelijk !

  • Ieder vogeltje zingt zoals ‘ie gebekt is. Het gaat om de inhoud, niet de vorm. Alhoewel sommigen die door anderen als Non-playing character (NPC) worden ingezet toch proberen om als een Non-printing character (NPC) wat te sturen… da’s wat vreemd eigenlijk.

   Het moet gezegd worden; graftak vermijdt inhoud en gedraagt zich tegelijkertijd nog complimenteus ook. In een digitale schijnwereld kan dat heel goed. In de echte wereld zou zoiets misschien op het recht van de sterkste uitdraaien of zo.

 3. Kun je daarin niet te veel doorschieten?
  Daarmee doe je de rest tekort, vb daklozen!

 4. Seneca is zo vriendelijk geweest om reacties onder “Ongehoord Nederland” te blokkeren. Dan maar hier.
  Mooi dat in de video ‘framing’ wordt genoemd, een kernwoord. Want hoe zet je iets neer? Ongehoord kun je breder trekken dan alleen maar Nederland en publieke omroep. Dan merk je hoe framing tot een probleem is gemaakt.
  Om te beginnen rept de website van ‘ongehoord Nederland’ het over uitgeslotenen. In bepaalde kringen is het kennelijk traditie om anderen niet alleen uit te sluiten, maar ook te ‘horen’ om in ieder geval een bepaalde schijn op te houden. “Laat maar kletsen, we filteren wat ons uitkomt er tussenuit” wordt er kennelijk gedacht, alsof het doden of onmondigen zou betreffen.
  Verder is het in het ontwerp van allerlei culturen ongehoord dat bepaalde geluiden gehoord worden. Doodgewoon omdat ‘men’ die niet wil horen. Waarom? In opdracht van de goden of zo?

  Aangezien auteurs en bezoekers van deze website kennelijk dol zijn op geld, organisatie en technologie beweeg ik me via die route richting het ongehoorde. Met de auto-industrie als illustratie. Onder het artikel Paspoorten reageerde ik o.a. over niet te beroerd zijn voor simpel werk, zoals het netjes ruimen van woningen van overledenen waar we momenteel zelf mee bezig zijn.
  Behalve gedenkwaardige foto’s kwam ik een boek tegen, kennelijk door mijn vader gekocht, met het levensverhaal van John DeLorean, bouwer van de DMC DeLorean. Een iconische auto die tegen de tijd dat ‘ie via Legend industries van turbokracht werd voorzien werd overgenomen door een Britse partij. Daarmee heb je dan twee verhaallijnen in beeld:
  – John DeLorean was intelligent, op meerdere fronten. Op een bepaalde manier gevormd, ging in een bepaalde culturele stroom mee. Tijdens het lezen van zijn levensverhaal werd al heel snel duidelijk dat hij bepaalde olifanten in kamers over het hoofd zag, of in ieder geval deed alsof.
  – De auto zelf als praatplaatje voor werkgevers (bestuurders) die werknemers willen gebruiken. Vanaf een bepaald moment (iconische sociale status) worden headhunters actief. De auto ook als praatplaatje voor het ontstaan van legendarische psychische kracht. Individueel. Alhoewel dat soort kracht van origine, van nature als vanzelf ontstaat. En daar geen dikdoenerij omheen nodig is. Sterker, dikdoenerij hindert de uitwerking van die kracht omdat dikdoenerij die kracht liefst onder controle wil hebben om die te kunnen gebruiken.

  DeLorean is een typisch verhaal á la de Nieuwe Wereld. Vanuit de Oude Wereld is Škoda auto een treffende illustratie. Na emigratie woonden we vlakbij een Škoda fabriek en sloten we daar een Škoda ziektekostenverzekering af. Uit gesprekken met werknemers bleek het een en ander. Een degelijk famliebedrijf, overgenomen door VW. Ze gaan netjes met hun werknemers om, zoals je dat vaker ziet bij familiebedrijven. Ouderwets degelijk, met sociaal gevoel. Het lijkt erop dat ongeveer vanaf overname door VW de slogan ‘simply clever’ is geworden. Daarvóór werd de familie-sfeer duidelijk neergezet via een slogan die we op oude stickers zagen en nog steeds op internet blijkt te staan: IQ + hart = Škoda. Iets dat ieder naar zichzelf als individu kan vertalen. Hoe werkt dat in de minderheid van één?

  Het lijkt erop dat de Nieuwe Wereld (bijv. DeLorean) een bepaalde gecreëerde leegte heeft geërfd van de Oude Wereld (bijv. Škoda). Voor mezelf heel duidelijk een kwestie van framing. Want hoe werken IQ en hart het best samen? Daar moet je kennelijk voldoende SQ voor hebben, om je dat voor te stellen. Om het ongehoorde voor jezelf in beeld te krijgen. Gek genoeg maken allerlei organisaties, zoals de EU en VN, zich druk over het oplossen van wereldproblemen maar willen ze niet horen wat niet gehoord mag worden en als ongehoord wordt beschouwd.
  We (man vrouw) verwachten niet dat een ander ons gelooft. Maar we willen ook niet, beslist niet lastig gevallen met ongeloof in een kern-gezonde manier van denken, zoals te doen gebruikelijk in allerlei culturen. Wel grappig dat premier Rutte iets in die richting ventileerde: Het is een kwestie van vertrouwen. Het is de vraag of u mij hoeft te geloven. Zo niet, dan ga ik iets anders doen. Voor de subtiele nuance, alleen helder voor fijnproevers: Niemand hoeft ‘mij’ te geloven. Als je de originele versie van ‘me’ maar wél gelooft. Want dáár staan hele beschavingen mee, of daardoor brokkelen ze als vanzelf af.

  • Vanuit dit perspectief is de huidige Groene Revolutie interessant. Jammer genoeg draait dat verhaal kennelijk om inkomstenbronnen en zeggenschap (over anderen) overnemen, een stropop. Doet denken aan iets wat ik over China ventileerde: De Chinese president zei e.e.a. over het verkleinen van verschillen in welvaart, internationaal. Klinkt zowel redelijk als mooi. Maar… hij heeft kennelijk onvoldoende in het verleden van China gegraven om voor zichzelf een kern-gezonde manier van denken in beeld te krijgen. En dat is jammer. Veel plannen klinken mooi, maar zitten er in de kern naast helaas. Een gevolg van erfelijke belasting met bepaalde denkbeelden?

  • Da was wel grappig hé? Seneca plaatste iets over ‘ongehoord’ en demonstreerde tegelijk dat anderen ‘horen’ echt niet nodig is. En dat alles vanwege stropoppen! Echt hilarisch! Op die manier verliezen allerlei stropoppen heel makkelijk hun ‘kracht’. Vooral met gaten erin zijn ze beslist niet meer geschikt als ‘harde’ argumenten. Wie weet, komt er ooit nog eens iemand op het lumineuze idee om het voor de verandering over de kern van allerlei verhalen te gaan hebben. Dat zou best ontwapenend uitwerken 😉

   • Nee hoor, ons leven is prima gelukt. Gezien de ruimte die ons gelaten werd. Ons leven (laten) slopen demonstreerde de mislukking van anderen. Volgens de Bijbel moet je de ‘grote daden’ van de Heer en diens voetvolk breed uitmeten. Nou… dat leek me wel een mooi idee. En nog steeds. Daden spreken duidelijker taal dan woorden hé? Christus nog an toe, als geesteszieke sukkels vinden dat we de Heer dankbaar zouden moeten zijn voor verstikkende omgevingen, dan is er iets goed mis met de informatievoorziening… klusje voor de goden misschien?

 5. Een groep kan een machtsblok vormen en aldus zijn zin doordrijven. Een individu kan dat niet. Zodra individuen een groep gaan vormen, bestaat de kans dat er toch weer iets van een kuddegeest gaat ontstaan. Al is het maar op militair en politiek terrein. En daar heeft het individu het vermoedelijk weer moeilijk mee.

Comments are closed.