Artikel eerder verschenen in 2008: Bezorgd kabinet verzint constant mogelijkheden om daarbij te helpen.

Nu hebben onze leiders weer grote zorgen dat u en uw kinderen niet goed televisie kunnen kijken.

Om die zorg op te heffen, komt er een nieuw overheids-kenniscentrum dat ouders en kinderen gaat helpen kijken.

Op voorstel van de ministers Plasterk (OCW) , Partij van Arbeid, en Rouvoet (Jeugd en Gezin) , ChristenUnie, wordt er dit jaar om te beginnen 500.000 euro belastinggeld tegenaan gesmeten. Voor het volgend jaar wordt dat minimaal 1.000.000 euro.
En let wel, dit voorstel moet je echt serieus nemen. Het komt immers van mensen die zelf zowat 150.000 euro belastinggeld per jaar verdienen. Echt niet de eerste de beste.

Het centrum wordt ondergebracht bij het Instituut voor Beeld en Geluid en krijgt ook loketten in openbare bibliotheken. Verder komt er een uitgebreide website: www.mediawijsheidkaart.nl. Die is ontwikkeld door Kennisland/Knowledgeland in opdracht van het kabinet. We hebben nog geen tijd gehad om te onderzoeken hoeveel belastinggeld deze instituten nog opvreten.

Lees wat er nog meer staat in de Nieuwsbrief van de regering:
Het Nederlands Instituut voor Classificatie van de Audiovisuele Media (NICAM) gaat een speciale website opzetten, waarop ouders kunnen kijken of een programma geschikt is voor hun kind. Ook komt er een nieuwe leeftijdsgrens in de Kijkwijzer: vanaf 9 jaar. Dit moet het gat dichten tussen de categorieën 6 en 12 jaar.

Het Commissariaat voor de Media controleert regelmatig of de omroepen zich houden aan de leeftijdsgrenzen. Het kabinet gaat onderzoeken of bioscopen, videotheken en winkels dat ook doen.
In het coalitieakkoord is afgesproken dat het kabinet de media zal stimuleren een gedragscode te gebruiken. Uit gesprekken met sector bleek dat de meeste media al spelregels hebben over fatsoen en menselijke waardigheid.
Het kabinet wil dat de media die regels beter uitleggen en ook op internet publiceren.

Het zou goed zijn als ze nu ook eens een verklaring maakten van wat al die instanties allemaal doen en waarom die allemaal nodig zijn en hoeveel belastinggeld in totaal daarin wordt gepompt.
Het lijkt mij dat er belastinggeld verpest wordt, maar dat zal wel onbegrip zijn.
Een verklaring zal er echt nog wel komen. Er wordt al gedacht aan een commissie om dat voor te bereiden.

Laten we toch blij zijn dat we een zo zorgzame regering hebben!

P.S. En ondertussen werkt economisch deskundige collega minister Maria van der Hoeven er aan om iedereen minstens 40 uur per week te laten werken. Dan kunnen de mensen niet TE veel TV kijken.

UPDATE:

Bij het toevoegen van dit artikel bleek dat dit instituut in 2017 de samenleving meer dan 1 mln euro kostte. 1,3 mln.

21 REACTIES

 1. De website staat intussen te koop. Dat wil zeggen de domeinnaam.

  Het “Ministerie van Jeugd en Gezin”, wat jammer toch dat wij dat niet meer hebben. Potsierlijker kan het bijna niet. Idealiter met een alleenstaande pedofiel als minister die de anderen vertelt hoe zij hun gezin moeten organiseren. Een beetje zoals Rutte met het klimaat maar dan anders.

  Maar bovenstaand artikel toont weer eens aan hoe nutteloos de Klasse der Overbodigen werkelijk is. Helaas kosten zij wel veel geld en zijn ze er nog steeds.

 2. Je zou kunnen zeggen dat als je met dubbele bodems en verborgen compartimenten wilt spelen, er personeel nodig is om die te produceren en omgekeerd ervoor te zorgen dat ze niet teveel overlast veroorzaken.

  De olifant in de kamer: TV maken kan ook anders. Scheelt een berg kosten en voorkomt misleiding.

  Niet geheel onbelangrijk om te beseffen: De religie van het Beeld heeft de rol van predikanten overgenomen.

  • Daarom heeft voornamelijk de jeugd al vervormde nekwervels vanwege het constant kijken of buigen voor hun nieuwe God, de smart of i-phone.

  • Het goddelijke in mijn ‘andere helft’ (vrouw) wordt door sommigen vergeleken met Venus, hoewel ze ook prima in de rol van Mars, zon of maan kan kruipen. Ik moet zeggen… mijn verering voor haar houdt mijn lichaam (en geest) soepel. Lekker bewegen. Met een buigend hoofd, een knikkend of schuddend hoofd en allerlei andere gymnastische oefeningen 😉

   • Alles beter dan een discussie aangaan waarvan je bij voorbaat weet dat je het onderspit delft wanneer er allerlei feiten van de laatste 10 jaar voor je voeten worden gegooid 🙂
    Ben 2 keer gescheiden en nu alweer 15 jaar vrijgezel dus daaruit blijkt wel dat ik niet zo soepel ben als jij.

   • 30 jaar samen zijn was en is leerzaam. Gelukkig zit er in mijn ‘ander helft’ voldoende pit om mijn nukken bij te sturen. Geen binnenvetter, dus van opgespaarde grieven geen last. En, gezien trouw, meld ik nog even met gepaste trots dat mijn ‘jongeheer’ slechts van één ‘kerk’ houdt en het daarbij heeft gehouden. Geen behoefte om andere kerken te bezoeken 😉

   • Mijn jongeheer (dat moet je dan even in de verleden tijd zien 🙂 ) was ook voor één kerk (voornamelijk omdat ik geen zin had of te lui ben van nature) maar ook dat was geen garantie voor een voortzetting. Een keer 14 jaar en 1 keer 11 jaar dat is 25 jaar van mijn bestaan, heb wel 2 dochters en 2 stiefdochters die het nog steeds goed met me kunnen vinden. Maar genoeg privé omstandigheden, we schrijven niet aan Mona.

   • Was ook geen commentaar op jou Nico maar op mezelf, ik heb de neiging nogal snel uit te weiden n.a.v. een onderwerp mijzelf betrekkende, vandaar.

 3. Graag wil ik nog even kwijt, dat leden van allerlei groeperingen en netwerk in ‘beschaving’ teveel lijken op het Tor anonymity network. Dat wordt ook wel het onion-network genoemd, het uien netwerk. Ga je een ui pellen, laag voor laag, dan kom je in het midden uit. Vergelijkbaar met de kern van een individuele belevingswereld. En wat zit daar? Geen pit.

  Wij (man vrouw) zien graag anderen met pit. Vergelijkbaar met een pruim. Stevige pit erin en wat lekkers daar omheen. Als de kern in iemands belevingswereld kern-gezond is, dan is dat prima te pruimen. En een pruim… daar wordt weleens wat over gezegd, iets over een vulva of zo. Waaraan ik dan toevoeg dat een pruim in feite gender-neutraal is. Of eigenlijk, dat gender voor een pruim niet relevant is 😉 Ik heb nog nooit gehoord over mannelijke of vrouwelijk pruimen. Of baby-pruimen, kind-pruimen, homo of lesbo pruimen etc.

  • Aha anonieme communicatie dus, maar die pruim is zo verworden tot zure appel waar je dan weer door heen moet bijten, is ook niet makkelijk hoor op welke wijze je dan ook commuceert

  • Willem, van een pruim kun je leren dat zoet na zuur komt (rijpen). Al moet je wel oppassen voor onsmakelijke rot die daarna kan komen. Sommigen noemen dat zoeken naar de Eeuwige Jeugd.

   • Het woord pruimen, komt van het tabak pruimen, vooral onder handwerkslieden en zeelieden gebruikelijk, mijn grootvader schoof zijn pruim tijdens het eten onder zijn bord, hij had al zijn tanden nog, wel lichtelijk bruin, een vrouwelijke pruim, is volgens mij de prune d’agen, lang blauw met een geprononseerde inkeping, ze noemen het ook wel flamous, groet !

   • Toute va bien: De pruim kan anders neergezet worden dan gebruikelijk, wat ik even liet zien. Een metafoor die wat mank gaat: De pit uit een pruim komt er tijdens groeien niet uit, maar de pit in iemand komt er als pruimtabak uit misschien. Uit de mond, voor een ander om te proeven. Alleen kan dat op een smakelijker manier dan men vroeger misschien gewend was.

 4. Als npo fakenews produceert moet je op je tellen passen, dan staat er wat op de barricade?

 5. Kinderen leren tv kijken, hoeft van mij niet. Maar als het de vrijheid die je hebt om te kijken wat je wilt niet aantast, mogen die lessen van mij plaatsvinden. Kinderen krijgen vele lessen van vele mensen. Maar zolang ze niet gedwongen worden, lijkt mij deze vorm van onderwijs geen punt.

  • Kinderen leren wat de gewoonten of opgelegde overtuigingen zijn van de ouders en zij weer van hun ouders daarom verandert er nooit iets.

 6. Waar bemoeid Hub zich eigenlijk mee, dat moet ieder toch voor zich zelf weten, hij vertoond overheids trekjes !

 7. Ohm Namo Narai !

  En het kleine ondeugende Engeltje uit de Hemel op aarde sprak om 2019 nogmaals tot de Mensen en zeidde :
  Als ik lief met mijn tsunamietjes, aardbevingkjes en bliksembuitjes aan het spelen ben dan komt daar soms gedonder van !
  Deze keer liefelijk zonder bliksems gedonder, maar wel mét hagel …

  Aldus het kleine Engeltje…

  Wat is dat toch met die 13 novembers de hele tijd ? Vragen sommige Mensen aan mij.

  Aldus het kleine Engeltje.

  Die donderbui in Nederland, die aardbeving voor de kust van Nieuw Zeeland, Costa Rica en bij de grens van Iran en Irak ?
  Zelfs met retour datum 25 november met wéér die aardbeving op de grens van Iran en Irak..
  Voor iemand zijn verjaardag vorig jaar ? Dat kan het toch niet alléén maar zijn ?
  Vragen sommige Mensen aan mij …

  En nu weer, [op verzoek] zonder gedonder en gebliksem maar zachtmoedig met hagel, 13 november dit jaar.
  Wéér gevolgd, een paar uurtjes te laat [sorry] door die aardbeving daar bij Ternate [bij Ambon].
  Was dat misschien 13 november 2013 begonnen in Bangladesh ?

  Vragen sommige Mensen aan mij ..

  Aldus het kleine Engeltje sprekend tot de Mensen.

  Sri sri Magnitude/ Tsunami giri Babba
  AardbevingsGroninger / Hagel predikant

Comments are closed.