10 REACTIES

 1. Doet denken aan ogen als spiegel van de ziel. Gek dat er zoveel aandacht gaat naar spiegels ergens aan een wand. En het uiterlijk vertoon dat daarbij ‘hoort’.

 2. Mijn denken is als je je niet meer kunt spiegelen, of als de spiegel blind blijft, probeer eens in de spiegel je zelf in de ogen te kijken en de gedachten die via die ogen komen te pakken, het is heel mysterieus, het vergt training, de eerste mens die zijn spiegelbeeld zag moet iemand zijn in het verre verleden kijkend naar stilstaand water, hijberoerde het water met zijn vinger en verstoorde het beeld toen wist hij dat hij zich zelf zag, nou ga er maar eens even lekker voor zitten, wat is je ziel hoe kun je hem betasten of er een glimp van zien, never nooit jaimés, hij -zij laat zich niet zien, als vervluchtige olie ze omarmdje in haar geur vol liefde want zij is jou, en jij bent haar, onverbrekelijk tot le moment venu, van het scheiden, ’t is mooi geweest ons samen spel, groet !

 3. Eigenlijk kijken we altijd in een lachspiegel maar we nemen onszelf te serieus.

  Stiefmoeder voor de spiegel, “Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is het schoonste van het land”. Zegt die spiegel. “Ga eens opzij ik zie niks”.

 4. Maar de foto is goed, Antifa (anti fascisten) zijn de grootste fascisten/Nazi;s, alleen is Antifa erger en hypocrieter.

  • Meestal een kwestie van ‘wat je zegt ben je zelf’, projectie. Op de een of andere manier. Even naar mezelf toe getrokken; je wilt zelfstandig zijn en doet daar van alles voor, krijgt vervolgens last van figuren die afhankelijk worden gehouden en dat wel best vinden. Dan ontstaat de omgekeerde versie van spiegelen, want je had gehoopt dat ze net als jezelf zelfstandig hadden willen zijn. En sommigen willen dat heus wel, maar zien geen weg dan een baantje zoeken en houden.

   Cultuur draait helaas om afhankelijk maken en houden. Hoe afhankelijker, hoe ‘beter’. De route naar echt zelfstandig worden, wordt zoveel als mogelijk gehinderd, geblokkeerd of anders wel gesaboteerd. Leert onze ervaring. Daar is niet alleen de Deep State voor, maar ook edelachtbaren etc.

   Zelfstandig willen zijn is m.i. één van de ingrediënten van een kern-gezonde manier van denken.

   Ik had hier nog een stukkie tekst ‘op de plank liggen’, voor passende sfeermakerij:

   Een tijdje terug keek ik een stukje proefaflevering gekeken van de Franse TV-serie Ad Vitam (‘voor leven’), over zelfmoord-sektes. Om even te proeven. Bleek op een bepaalde manier inspirerend te zijn:
   Ik heb het namelijk niet op zelfmoordsektes, je weet wel, organisaties die medewerkers rekruteren om voor hun groepering te gaan werken. Die maken een soort martelaars van hun medewerkers, die hun leven voor zo’n club of in naam van zo’n club opofferen. Ze worden gebruikt tot ze opgebruikt zijn en vervangen moeten worden. Wat overigens ook voor de sekte-leiders geldt, pardon, de bestuurders.
   Interessant weetje; een martyrer (iemand die martelaars maakt) is kennelijk een oud-Schots woord voor een moordenaar. Dat doet denken aan sommigen die via o.a. een systeem voor verplichte scholing figuurlijk proberen te moorden (karaktermoord plegen) om behulpzame, volgzame medewerkers te verkrijgen, terwijl anderen via figuurlijke zelfmoord bij zo’n sekte, pardon, organisatie terecht komen.

   Tegelijk… veel doet denken aan de Latijns uitspraak Ad vitam aut culpam (‘voor leven of tot fout’) die in Schotland wordt gehanteerd.
   Niet alle vooruitgang is verbetering. Qua innerlijke toestand. Daar hoeft niemand bang voor te zijn, maar is wel iets om de gaten te houden. Als iets niet voor leven en [onvervalste] liefde is (genees- en (zelf)opvoedkunsten), dan is het fout in de betekenis van schadelijk qua uitwerking.

 5. Heb niet de intentie iets te willen verbeteren/veranderen Nico want wie ben ik nietwaar, maar “Voor het leven of tot schuld” is een betere vertaling en dekt de lading ook beter. Latijn is een tijdje mijn hobby geweest, is altijd mooi om een dode taal af en toe te zien opleven.
  Zelfmoordsektes is eigenlijk een foute benaming want je pleegt geen zelfmoord maar bent gehersenspoeld jezelf te doden, dat is aanzetten tot moord en dus moord by proxy als het ware.
  En wat je zegt ben jezelf, tja op die foto zie je een 40/45 Nationaal Socialist en een 2010 2019 Nationaal Socialist, geschiedenis herhaalt zich keer op keer

  • Scherp opgemerkt Willem, moord by proxy. Is het je opgevallen dat leiders van zelfmoord-sektes meestal niet moorden, maar vooral aanzetten tot zelfmoord? Daar zijn karaktermoorden voor ‘nodig’…
   Telkens als er gezegd wordt dat je tot een bepaalde klasse behoort (in plaats van zelf een ‘school’ bent voor zelf-educatie), niet (door anderen) gekwalificeerd bent om iets te mogen doen, iets niet kunt weten omdat je geen formeel scholingsprogramma hebt doorlopen etc. etc. Ook die geschiedenis herhaalt zich keer op keer.

   • Helemaal mee eens Nico, ook wel opvallend hoe al het herhalende over het algemeen negatief is voor velen of als negatief ervaren wordt is misschien een beter benadering.

   • Ja… dat negatieve heb ik via deze website de revue laten passeren. Even herhalen; met negatief wordt meestal kritisch bedoeld, met positief met de stroom meegaan. Qua woordbetekenis betekent positief echter zoiets als erkennend, negatief ontkennend. Als bij een diafilm.

    Zo bezien… zie ik het als nogal negatief dat cultuur in verschillende landen zodanig is ontworpen dat het op kruistocht ligt met een kern-gezonde manier van denken. Leuk voor kruisvaarders (afkomst of identiteits-kapstok niet relevant), maar nogal schadelijk voor anderen. Dat schijnt kenmerkend voor het geloof in een ‘hogere macht’ te zijn, dat outsiders van dat soort kruis-schepen (cruising!) verplicht moeten kreunen en spartelen.

  • Het is niet het herhalen van het feit, want dat is altijd aanwezig nooit weg geweest, het treed weer op in het openbaar, het openbaard zich, mensen denken niet, zijn imbicile navolgers ze overzien ook niet hun daden helaas, ze lachen wat schaapachtig als je ze er mee confronteerd, heb vroeger enkele autenthieke Nederlandse SS gekend, niets bijzonders, beetje slachtoffers van hun tijd en situatie, wel tatouage in hun oksel, en die werkten dan weer samen met en onder joden, zal wel altijd zo zijn en blijven, groet

Comments are closed.