Het falen van ons ambtelijk apparaat wordt steeds grotesker. In dit artikel toon ik aan dat de regering sinds 2007 op de hoogte is dat het grootste veiligheidsrisico voor Nederland een pandemie is. Sinds 2011 is de regering gewaarschuwd voor tekorten aan IC bedden en beademingsapparatuur bij het uitbreken van een pandemie.

Sindsdien zijn tal van burgerrechten ingeperkt om het veel minder grote risico van terroristische aanslagen in te dammen.

Om het non probleem PFAS op te lossen ging het halve land bouwtechnisch op slot. Vanwege het vermeende stikstofprobleem werd de symboolpolitiek van 100 km per uur van stal gehaald. Vanwege vermeende man made global warming komt er een enorm dure energietransitie. Maar de echte problemen negeert Rutte III.

De burger effectief beschermen tegen het grootste risico, de pandemie, ho maar. Men heeft zo goed als niets gedaan aan bijvoorbeeld de hoeveelheid beademingsapparatuur. Sinds dit als knelpunt naar voren is gekomen in 2011.

Men handelde ook niet toen de ziekte in China uitbrak. Ook niet toen Noord Italië aan de beurt was. Pas toen de voorraad beademingsapparaten bij Philips op was gekocht door landen die wel wakker waren, pas toen de regering opriep tot social distancing, pas toen werd er iemand wakker. Pas toen was er iemand met het inzicht dat extra beademingsapparatuur noodzaak was. Tsja. En toen was de voorraad op…..

U wordt verteld dat we corona samen moeten aanpakken. Mensen die zich niet aan de social distancing voorschriften houden worden weggezet als asociale klootzakken. De verantwoordelijken hebben echter zelf gefaald. Sinds 2011. Als er straks triage wordt toegepast is dat niet omdat u zich niet aan de social distancing hebt gehouden maar omdat de regering en haar ambtelijke apparaat pas twee weken geleden wakker zijn geworden. En sinds 2011 heeft zitten slapen. ZIEK. Een regering die nu het recht meent te hebben de burger te moeten voorlichten. Een regering die nu massaal de economie kapot maakt. Een regering die flattening the curve uitlegt. Maar die tussen 2011 en twee weken geleden vooral zelf de kop in het zand heeft gestoken.

10 REACTIES

 1. Ja het is een goed uitgespeeld spel, is Spanje ons voorland?
  “De regering gaat ook massaal de telefoons van Spanjaarden controleren om een idee te krijgen van hun verplaatsingen tijdens de lockdown. De data worden gevorderd van de telefoonbedrijven.
  Zonder al te veel morren slikt het murw geslagen land de nieuwe maatregelen.” (Bron: Nos)
  Het murw geslagen land/mensen, die accepteren nu na drie weken dus alles al.

  • Wij hebben hier toch al lang die ‘sleepwet’ die dit soort dingen mogelijk maakt?

 2. Waar ik niks meer over hoor is ‘the breakdown of the supply chain’: producten kunnen niet gemaakt worden als één component ontbreekt.

  En over de ademhalingsmachines: wat hebben ze gedaan met de oude machines? Weg gegooid of verkocht voor een habbekrats? Of waren ze geleaset?

 3. Ik kan me niet voorstellen dat sommigen zo weinig te doen hebben dan wat dom ouwehoeren op de Vrijpreker, of niet dan, willem, geit et cetera.
  Erg boeiend dat domme gezeik van jullie.

  • Ik kan me niet voorstellen dat sommigen zo weinig te doen hebben dan wat dom reageren op anderen, ieder zijn meug nietwaar, je bent erg eenzaam he graftakk.

  • Ik kan me niet voorstellen dat sommigen zo weinig te doen hebben dan wat dom ouwehoeren op de Vrijpreker, of niet dan graftakk. Erg boeiend dat domme gezeik van jou!

 4. Ziek? Nee, ambtenarengedrag.

  Het interesseert het ambtenarenkorps pas als het op de deug-agenda van de politieke correctheid staat of als het hun ambtenaren-cao aangaat, dan staat de ambtenaar op zijn achterste benen. De belastingbetaler kan letterlijk doodvallen, als hij van te voren maar betaald heeft.

  Hoe lang gedogen we dit nog?

  Overbruggings-oplossing: alle ambtenaren een tijdelijk contract. Bij gebleken geschiktheid maximaal 1 keer verlengen, daarna wegwezen. De ambtenaar wordt weer burger.

Comments are closed.