7 REACTIES

 1. Waarom niet iedereen op straat verplicht met fopspeen, want dat is toch het niveau wat de politiek en overheid voor ogen heeft.

  Massaal een fopspeen om de hals dragen als uiting van protest lijkt mij ook niet slecht. Nog beter zou zijn daarbij zichtbaar een luier te dragen, ook handig omdat nergens een openbaar toilet is te vinden die open is.

 2. Nog niet zo lang geleden kon je over straat zonder Ausweiss, nu is dat normaal, ausweiss uit wijzen hmm raar woord. Nog niet zo lang geleden had je geen cameratoezicht, nu op elke hoek van de straat, vroeger had je geen of nauwelijks mobiele telefoons nu loopt de meerderheid met een zakcomputer op zak waarin elke seconde gezien wordt door iedereen die het maar wil waar je bent. Dus dit komt er ook gewoon en mensen gaan het leuk vinden, zo werkt het, ze gaan er voor in de rij staan voor de onderhuidse chip, een stempel op je voorhoofd of een antenne in je hol.

 3. Test d.d. 2012 !
  Customers of the Baja Beach dance club can get an RFID chip implanted in their arm, which allows them to pay for drinks without a wallet and to enter the club without standing in line. It only takes a few minutes to get the chip implanted by a doctor who is present in the club. This controversial RFID application attracted much media attention and reinforced the trendsetter image of the club. This case study allows students to derive (1) the determinants of user acceptance of new technologies (such as usefulness, ease of use, social influence, facilitating conditions, age, gender etc in line with the TAM and the UTAUT2 models). These determinants are also relevant for the acceptance of less exciting business systems. The case also allows deriving (2) the elements that determine whether a new information system can give a company a sustainable competitive advantage (such as leveraging existing resources, locking-in customers, etcetera). All theory is derived from MIS Quarterly papers. The teaching note links the theoretical constructs to the case. Movies are included. The case has been used successfully in 2nd Bachelor and in Master years as well as with students with a few years of company experience. Students evaluated the case study very positively.

  • Ja dat weet ik nog goed, heb daar nog gewerkt als uitsmijter in vroeger dagen, mensen lieten maar wat graag zo’n chip plaatsen, vonden ze wel makkelijk.

  • Nee hoor jhon, ik spreek heel veel mensen en vrijwel iedereen is er klaar mee. De eerste 4 weken waren ze voorzichtig maar nu zien ze echt de waanzin in van alles.

Comments are closed.