Vrijspreker: Is de pandemie een stap op weg naar fascisme?

Opperdienaar: Laatst was er een onderzoek van de Federal Reserve Bank of New York over de invloed van een pandemie op steun voor nazis in Duitsland. Ook beschreven in: “Hoe de Griepepidemie brandstof gaf aan de Nazi Partij“. Het gaat hier over de Spaanse griep van 1918, die wereldwijd 50 miljoen slachtoffers maakte, waarschijnlijk begon op Camp Funston, een legerbasis in Haskel County, Kansas of anders in 1917 in Shanxi China, maar in ieder geval niet in Spanje. Spanje was niet betrokken bij WWI en had als enige een pers vrij genoeg om over de griep te rapporteren, dus werd het de Spaanse griep genoemd. Wat in ieder geval zeker niet gebeurd is, ik herhaal, niet gebeurd is, is de knettergekke, waarschijnlijk door Snopes gedebunkte samenzweringstheorie van Kevin Barry, dat een in 1912 met Rockefeller geld ontwikkeld meningitis vaccin, in plaats van de vertrekkende troepen te beschermen, ze juist besmette. Het lijkt me duidelijk dat de Amerikaanse overheid nooit soldaten als proefkonijnen zou gebruiken en dat het volgens de laatste technologie van 1918, in paarden ontwikkelde vaccin, volkomen veilig en effectief was en iedereen die wat anders beweert, iemand is die een hekel aan babies heeft en van besmettelijke ziektes, dood en verderf houdt.

Vrijspreker: Dat klinkt inderdaad heel onwaarschijnlijk, een overheid die probeert mensen te beschermen en ze juist kwaad doet.

Opperdienaar: Het vreemde aan die Spaanse griep blijft natuurlijk dat deze in plaats van de ouderen en verzwakten, vooral jonge en gezonde mensen trof. Hoe dan ook het artikel kijkt naar de Duitse gebieden die het hardst getroffen werden door de Spaanse griep en het blijkt dat daar ook het hardst op de nazis gestemd werd. Nu zegt de wetenschapper in mij dat correlatie geen oorzaak gevolg verband bewijst. Het kan zijn dat vooral oudere mensen op nazis stemden en dat de demografische verandering door de griep, zorgde dat de gebieden die het meeste jonge mensen waren verloren aan de griep, dus het meeste nazi stemden. Het kan ook zijn dat een andere onderliggende variabele (bijvoorbeeld armoede) zowel zorgde voor veel griepdoden als nazi stemgedrag.

Vrijspreker: Heeft U een bepaalde mening over, hoe de oorzaak gevolg lijntjes lopen?

Opperdienaar: Je ziet altijd dat een hoop dingen tegelijkertijd of in een bepaalde volgorde plaats vinden: Onderwijs wordt overgenomen door de staat, uitkeringen worden opgetuigd, productiviteit vermindert, leugens worden steeds breder gedragen, omkeringen zijn algemeen geaccepteerd (oorlog is vrede, vrijheid is slavernij, onwetendheid is kracht), hyperinflatie, eindeloze oorlogen, meer oorlogen en pandemiën.

De onderdaan raakt daar allemaal langzaam aan gewend. Hoewel de auteur en journalist Stephen Kinzer laatst opmerkte dat van de 3 genomineerden voor de Pulitzer prijs 2020, 1 een artikel had over hoe slecht China was en 1 over hoe slecht Rusland was. Hij vermoedde dat dit een invloed had op het soort artikelen dat journalisten schrijven.

In Nederland hoorde ik laatst ook een journalist in verwarring. Natuurlijk is het mantra van de Corona pandemie dat je autoritaire bronnen moet geloven en geen mensen die zelf nadenken of vragen stellen. Maar deze journalist kreeg tegenstrijdige berichten van zijn autoritaire bronnen. Wel een mondkapje, geen mondkapje, welke autoriteit moest er nu geloofd worden? Een glitch in de matrix waar de bewuste journalist waarschijnlijk al weer overheen gestapt is. De RIVM baas zegt nu dat mondkapjes wel helpen, maar niet veel.

Ondertussen verandert het corona verhaal net als het verhaal van de Irak oorlog dat deed, van handen wassen naar een mondkapje, naar ‘flatten de curve’ naar niet meer terug naar normaal zonder vaccin, naar het nieuwe normaal en nooit meer terug naar:terug naar wat?

De ene totalitaire maatregel volgt de andere op, dus inderdaad maakt een pandemie een goede stap in de richting naar fascisme mogelijk (net als milieu activisme).

Het is ook zo dat macht steeds meer naar de oppervlakte komt. Dus werd er eerst nog een humanitaire nobele reden of zelfverdediging aangedragen om geweld ter rechtvaardigen, dit wordt gaandeweg steeds meer vergeten. Bijvoorbeeld, toen Trump Brett Kavanaugh voordroeg als lid van het Amerikaanse hoge gerechtshof, was er grote verontwaardiging omdat er iemand een vrij ongeloofwaardig verhaal had dat ze 30 jaar geleden door hem verkracht was. Toen werd in de media echter gezegd dat alle vrouwen geloofd moesten worden. Inmiddels heeft de Democratische kandidaat Biden ook iemand (Tara Reade) die beweert dat Biden haar bij de pussy greep, maar niet alleen moet deze dame niet geloofd worden, maar zeggen velen:

 

Dit doet denken aan wat Orwell zei over de mogelijkheid van mensen om weg te kunnen kijken als het over wreedheden van mensen in hun eigen groep gaat.

Naarmate die capaciteit van de onderdaan toeneemt, nemen de heersers ook steeds minder een blad voor de mond. Realpolitik heet dat dan.

 

 

 

 

 

 

12 REACTIES

 1. (quote) ” welke autoriteit moest er nu geloofd worden? ” Daar heb je het weer, geloven, je moet niets geloven, geloven is zonder nadenken de meningen of ideeën van anderen overnemen. Geloven, vertrouwen en hopen, dat zijn de drie dooddoeners, de schuld “concepten”. Neem je eigen verantwoordelijkheid, gebruik je eigen verstand tot zover we dat hebben en wees niet zo bang voor dood en verderf. Heel veel mensen hebben heel veel ellende overleefd, honger, kou, oorlogen, ziektes, dood, verderf en we zijn er nog steeds met meer dan ooit. Ook deze fascistische staat in oprichting stort weer in elkaar en de huidige jeugd (van klein naar groot) is niet dom. Over 20 jaar zitten deze mensen in de politiek (of wat voor vorm van bestuur er dan ook is) en die laten zich niet gek maken, hebben andere inzichten, frisse plannen. En dan over 60 jaar zal het hele spel weer opnieuw beginnen en zo blijven we lekker bezig in het ontkennen van onze sterfelijkheid door ons met allerlei onzin bezig te houden.

  • Alle ellende is m.i. terug te voeren tot een dominante overheid die haar dictatoriale macht onaantastbaar uitvoert (probleemstelling).

   Dit kan de overheid m.i. doen op basis van twee (gefabriceerde) systeemfouten: het politieke en het economische bestuursmodel.

   We hebben in Nederland dan ook te maken met een systeemcrisis, waardoor de rechtstaat de facto disfunctioneel is.

   De rechtstaat is dan ook buiten werking gesteld en de samenleving is afgedaald tot het niveau van ‘het recht van de sterkste’ (survival of the fittest).

   In deze wereld werkt uw rationale reflex vertragend. Helaas is de omgeving veranderd in ‘the quick or the death’. Het is een machtspel, die persoonlijk gaat worden. Ik weet het, leuk is anders.

   Ik besef dat u daarvan eveneens overtuigd bent. Mijn algemene pleidooi (niet op iemand in het bijzonder gericht) is dan ook om uit die eindeloze reeks van analyses te stappen en op te schakelen naar een strategische/tactische aanpak inclusief een plan van aanpak. En te gaan samenwerken.

   Ik besef ook dat iemand hierin het voortouw moet en dat mijn suggestie ook op mijzelf betrekking heeft.

   Geen excuus, maar ben nog bezig om alle data te verwerken. Met name het gemak waarmee onze samenleving de nek is omgedraaid door een populatie ambtenaren (zonder wetenschappelijke onderbouwing) en hoe lijdzaam het volk volgt. En dit over de hele wereld.

   Moet even wennen aan de nieuwe situatie en afstand nemen om te zien waar de kansen en opportunities liggen. Want dualiteit heeft twee zijden. Wellicht ligt de kans op persoonlijk vlak, of is er een maatschappelijke opportuniteit om de zaak ten goede te keren (in termen van onze grondrechten van veiligheid en vrijheid).

   We zullen zien wat de tijd brengt.

   • Samenwerken is tot op heden nog moeilijk realiseerbaar aangezien vele koenavels liever elkaar in de haren vliegen dan helder iets aan het verstand te brengen of de handen ineen te slaan. Maak dit tot afgrijzen van me myself and I dagelijks mee en ben gestopt met mobiliseren en denk slecht nu in termen “ieder voor zich”, tenzij er ergens nog een wonder gebeurt. Ben van nature vredig en rustig, maar ook vol vuur. Dus kom maar op met de varkentjes.

 2. Prima analyse! Kunt u er ook een conclusie aan toevoegen, plus een strategie inclusief tactiek?

 3. Wat als virussen niet bestaan en ook nooit hebben bestaan en de mensheid zwaar bij de neus is genomen en met een zogenaamd ‘virus’ perfect gestuurd, onderdrukt en gereguleerd kan/kon worden en de farma-industrie en de hele geneeskundige wereld duizenden miljarden verdient aan gebakken lucht.

  Waar worden mensen dan ziek van, …..gemaakt? Hmm, wat eten en drinken wij en ademen we in of komen waarmee in contact en welke reactie geeft ons lichaam daarop? Reacties die men vervolgens griep of een verkoudheid noemt. We of men schijnt het allemaal werkelijk te weten. Werkelijk? Of is het geconditioneerde en geïndoctrineerde kennis en denken of geloven wij dat virussen werkelijk bestaan?

  Een virus is voor mij zoiets als een god, je moet erin willen geloven en de virologen, de experts en wetenschappers zijn de priesters en kardinalen die vertellen dat virussen bestaan en ons bedreigen en ons vooral bedreigen als we ons niet aan geboden, wetten of regels houden. Anders krijgt men hel en verdoemenis.

  Een virus krijgt waarde, net als goud, kunst of diamanten, zodra wij geloven dat het werkelijk waarde heeft, heeft het waarde en is het echt.

  Persoonlijk zou ik eerder in een god willen geloven dan in een virus.

  Vers van de corona zwendelpers (is mijn gedachten)….

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/751409316/nederland-moet-miljard-uittrekken-voor-coronasteun-aan-arm-buitenland

  Follow the money en vooral de route, die heel misschien loopt via weldoeners en stichtingen van andermans geld in, laat zeggen, bijv. Israël, Qatar of Saoedi-Arabië.

 4. Eindelijk kleinkinderen weer naar school, hartstikke blij, iedereen een beetje opgelucht, hehe poeh poeh, Wat doet RTL? 17 nieuwe besmettingen in China (1,3 miljard inwoners als het er niet meer zijn) Brandhaard, o neee paniek paniek, nee mensen jullie moeten in paniek blijven, https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5117866/besmettingen-coronavirus-china-wuhan-opnieuw-brandhaard Je zou ze toch een doodsschop geven, waarom ik het dan lees? Ja om te kunnen reageren natuurlijk 🙂

 5. Waarom is het hier (en elders) 1,5 meter en in Frankrijk maar 1 meter? Ja omdat het allemaal gezwam van een dronken aardbei is natuurlijk.

  • Exact. Ik vraag gewoon individuen wat ze willen of kijk wat zij doen. De coronazi’s /nsb-ers daar distantieer ik mij heel graag, op sociaal vlak, van liefst 1,5 kilometer of meer. 😉

 6. @Willem

  Angst verkoopt en regeert en de corona koe is nog niet uitgemolken, dit was nog maar een voorproefje, en dient eventjes terug op stal te blijven.

  We hebben de bittere melk geproefd, maar de stinkende kaas en verzuurde room moet nog komen (vaccin + RFID).

  Corona is zwendel.

Comments are closed.