Een stilstaande klok heeft ook wel eens gelijk.   Zo schreef ik al over Michael Moore en zijn nieuwe docu en nu kwam ik een artikel tegen van Rutger Bregman over een echte ‘ Lord of the Flies’ situatie.  Bleek dat de jongens tamelijk succesvol samen konden werken en niet afdaalden tot een Hobbesiaanse “ State of nature”.


Op staatsscholen is Lord of the Flies zo’n beetje verplichte kost.  Veel mensen grijpen in discussies over libertarisme (onbewust) terug op wat ze van dat fictie (!) boek menen geleerd te hebben. Een goede vriend van mij die wel eens dat boek aanhaalt, antwoordde toen ik opperde dat uitkeringen afgeschaft dienen te worden: “maar als we ze geen geld geven dan komen ze het wel stelen”.  


Maar in de real world zijn mensen dus kennelijk zo slecht nog niet.  Hier een video van mensen die hun leven wagen om een volslagen vreemde te redden.  Je moet alleen geen geweldsmonopolie creëren, dan gebeuren er hele enge dingen.  

Verder moet Bregman niet al te serieus worden genomen, met zijn boekje ‘ Het water komt!’  Nou, dat water komt later.  Veel later.  In het jaar 2100 zal het ongeveer 19 cm hoger zijn.  Typisch weer exponentiële modellen en onzichtbare vijanden om de burger schrik aan te jagen en in de armen van een overheid te duwen. En zelfs al zou het waar zijn dat het water komt – quod non – wat is er eenvoudiger dan een dijk verhogen? Niet bepaald high tech, schijnt ook al eerder gedaan te zijn in een land dat voor een flink deel onder de waterspiegel ligt. Kan even niet op de naam komen.  Salomon Kroonenberg maakt hier gehakt van Bregmans geraaskal.

Elon Musk voorspelt  in dit interview met Joe Rogan dat we over 5 – 10 jaar direct kunnen communiceren zonder spraak.  Waarschijnlijk ook wel nodig als je je kind “X Æ A-12” noemt, maar dat kan toeval zijn.  En hij is bezig om mensen op Mars te krijgen. Maar de grote ziener Bregman maakt zich zorgen dat we over 80 jaar niet de technologie zullen hebben om een waterprobleem op te lossen? Zijn waterhoofd veroorzaakt misschien kortsluiting in de chip van neuralink , maak je daar maar eens zorgen over Bregman!

Hijseenberg, Mei 2020

11 REACTIES

 1. Ik laat me niet afleiden. Op hoofdlijn hebben we in Nederland te maken met het gecorrumpeerde bestuurs- en economisch model. Hieraan is alles opgehangen en hieruit komt alle ellende voort. Waaronder dat gewauwel van Bregman en Musk.

  • Die lui zijn allemaal net gek (of debiel) genoeg om hele volksstammen tot hun krankzinnigengesticht te bekeren, feiten doen er allang niet meer toe en de corrupte overheid en een leugenachtig instituut als de RIVM doet de rest aangespoord en goed gekeurd door spindoctors als M Moore die met oude beelden en verhalen de mensheid precies vertellen wat ze weten en wat ze zo graag willen horen. Zie je wel dat ik niet gek ben zeggen ze dan tegen familie en collega’s en die film moet je ook zien, dan zie je het echt is en gaan ze over tot de orde van de dag want zo denkt men, als het gefilmd is dan komt het goed en hoef ik niks te doen. Alles is niet omdat niets alles is.

  • Weer raak Willem..dat fascisme komt over links(overheid) en rechts(multinationals) en al heel lang is dat zo..iets van voor de Etrusken..Babylon…en verder word systematisch onze vrijheid en het geboorterecht ons ontnomen. Het is allemaal niet geloofwaardig meer https://youtu.be/VtYPZ0cr-Rs

 2. Voor ik boos word stap ik uit…. https://youtu.be/8K8lj0xV22E ja toch….laat ze lekker verrekken met hun 1,5 m, hun apps, hun vaccin, hun mondsnoerdoekjes, hun media, hun..fascisme…ik dans weg…..floot like a butterfly, sting like a bee

 3. En dan zijn er nog shows als Jensen, de termen blijf wakker en het echte geluid enz u kent het wel. Dat kan gewoon doorgaan, geen censuur, hoe komt dat? Nou dat komt simpelweg als men naar Jensen kijkt men denkt dat ze wel zullen winnen, dus op je reet zitten kijken naar YouTube filmpjes daar wordt je vrij van en ga je WINNEN!! Niet dus, er wordt veel gezegd, veel is ook zo, als ik zo eens kijk naar de 1000en reaties en vrijwel allemaal herhalen ze elkaar. Dat zet dus totaal geen zoden aan de dijk en dat is exact de bedoeling. Is al jaren met veel van die mensen ze kunnen en konden precies uitleggen wat er fout zat maar nooit bracht iemand een oplossing, ergo, het is “controlled opposition” en ze weten zelf niet dat ze het doen/zijn.

  • eens bij Vrijland (beetje sektarisch) kieken…is andere koek…de Bataafschecourant….harde taal…slijptol groep..

 4. Toen ik een foto van Elon Musk met zijn vriendin zag moest ik aan de Addams Family denken. Zij lijkt een beetje op Morticia. Schroef Elon een paar bouten in zijn hoofd en dan heb je die butler en issie gelijk klaar om te worden aangesloten op The Matrix, ik bedoel neuralink.

 5. OVer leugens gesproken, als ook geiten, vruchten en pauwen ‘corona’ hebben, wie is er dan aan het liegen? Aardig stukkie op Zerohedge hierover: https://www.zerohedge.com/geopolitical/we-sent-them-samples-goat-papaya-pheasant-tanzanian-president-catches-who-epic-lie

  Nu er min of meer consensus is dat het Chinese Wuhan Xi virus uit een laboratorium afkomstig is, kun je je afvragen hoe expres men het heeft laten ontsnappen? Gewoon eens kijken wat er gebeurt? Ik acht de fascisten in China daar wel toe in staat.

Comments are closed.