Ik stond afgelopen Zaterdag flink te pilzen om het einde van de slok down te vieren en de lokale economie te ondersteunen en had een verhitte discussie met een Statist en corona gelovige.  Hij viel bijna van zijn barkruk toen ik beweerde dat corona hooguit twee keer zo erg was als een flinke griep epidemie en dat een nuchtere risico analyse, zoals deze van Larken Rose, niet bepaald uitnodigde tot paniek. 

Wij hadden al eerder flinke aanvaringen gehad over het libertarisme.  Hij vindt mijn standpunten ‘fanatiek en radicaal’ en ik was verbaal te agressief.  Hoe noemde me daarom zelfs hypocriet omdat libertariërs juist tegen geweld waren.  Hij had dus wel de klok horen luiden, maar ik was er kennelijk nog niet in geslaagd om het libertarisme goed uit te leggen.  

Doorgaans waren de discussies redelijk ‘agree to disagree’ maar van mijn corona standpunt werd hij erg emotioneel en zelfs een beetje agressief. Dit is wat hij zei: 

“En jij dus lekker kuchen en niezen.. want.. ach is niet erg. Dat daar sommigen, ouderen/zwakkeren, de dupe van kunnen worden. Zijn allemaal maar sukkels en bange, door de staat en media geïntimideerde zwakkelingen. Van mensen als jij dus worden anderen ziek.” 

Overigens stond hij daar ook zonder mondkapje, net als iedereen, maar dat geheel terzijde. 

Hij waarschuwde dat als ik zo door zou gaan met mijn boude uitspraken ‘iemand’  wel eens een keer op me zou inhakken. Nu is dat zeker niet denkbeeldig, na een paar biertjes kan ik redelijk bot en vilein uit de hoek komen.  Ik zei tegen hem dat dat wel ironisch zou zijn want ik ben waarschijnlijk een van de weinige mensen die niet wil dat er geweld wordt gebruikt tegen deze persoon die mij in elkaar zou willen slaan.  

Ik wilde uitleggen wat ik daarmee bedoelde door te refereren aan het artikel ‘ Pistool in de kamer’ dat ik hem eerder had gestuurd.  Zijn reactie was ‘ga toch weg met je pistolen, zo ervaar ik dat helemaal niet.  Goed argument! Kortom onbegrip alom.  Later bedacht ik me dat ik een analogie had moeten gebruiken.  Hij zag mijn gedrag als agressief, ik zou bewust mensen besmetten, ziek maken en mogelijk zelfs doden.  Dus daar werd hij boos over.  Hij is blijkbaar begaan met zijn medemens en is tegen agressie. Dat siert hem.  De meeste mensen hebben dat, anders zou ik misschien toch wat minder ‘ fanatiek’ voor een vrije samenleving pleiten. 

Mijn reactie had moeten zijn: ‘je maakt je zorgen over corona pandemie, maar ik ervaar dat helemaal niet zo’.  We zijn beiden tegen agressie, alleen wil hij niet zien wat ik daarmee bedoel.  Hij zou komen met de stapels lijken in Italië en ik zou komen met de stapels lijken door democide (als van hoofd tot teen neergelegd, 10 keer rond de aarde). Ik had hem erop moeten wijzen dat we eigenlijk hetzelfde willen: minder agressie. Maar ik vrees dat ik de animositeit alleen maar heb doen toenemen.  Gemiste kans.  Story of my life. 

Hijseenberg,  Juni 2020

17 REACTIES

 1. Daar ik sinds de introductie van corona nogal in de radicale hoek zit als corona ongelovige en met hele zwendel er omheen en er niemand is die overtuigend bewijs kan leveren dat virussen werkelijk existeren, ben ik gestopt met de zwakkeren van geest te overtuigen dat corona slechts een stuur- en onderdrukkings middel en vooral de kassa vult van de zionistische/farmaceutische maffia en niets anders is dan dat.

  Virussen! Uh, Waar dan? Tussen je beide oren, lul!

  Voel ook geen enkele behoefte meer om überhaupt nog met het hardleerse en slaafse NL volk te discussiëren en al helemaal niet om nog iets met ze te nuttigen. Kots ze liever helemaal onder.

  Kom hier op Fuerteventura gelukkig al weinig van het goedgelovig msm NL kruipvolk tegen en onderhoud me liever af en toe met een selecte groep van internationaal wakkere geesten, vooral de Zwitsersen hier met hun uitgesproken heldere standpunten spreekt mij wel aan.

 2. Misschien had je kunnen zeggen: het is één ding als je mensen willens en wetens besmet een ziekte. Het is heel iets anders als je geen reden hebt om aan te nemen dat je ziek bent. Als het loutere rondwaren van een virus voldoende is om iedereen van zijn zelfbeschikkingsrecht te beroven, zijn er geen rechten meer. Dan ben je als mens dus per definitie een gevaar voor anderen. Je kunt altijd iemand besmetten zonder het te weten. Dit eindigt in een totalitaire nachtmerrie. Als jouw gesprekspartner vindt dat jij een bedreiging bent voor anderen, moet hij dat aantonen. Hij kan niet zeggen, je kunt misschien, theoretisch, hypothetisch, iemand besmetten, doordat je bestaat en uitademt en niest, en dat is voldoende reden om jou van je vrijheid te beroven. Dat moet ieder redelijk denkend mens kunnen beseffen.
  Een tweede invalshoek is dat de kosten van de coronamaatregelen in termen van mensenlevens (gemiste levensjaren) en mentale gezondheid hoger zijn dan de baten, zie bijvoorbeeld hier:
  https://fee.org/articles/economic-lockdowns-kill-people-yes-literally/
  In Nederland vertellen sommige mensen het goede verhaal, zoals Michaele Schippers (https://www.youtube.com/watch?v=e3rCPv-IXHE&t=1356s), Erwin Kompanje van ErasmusMC en Willem Engel (zie videos van Café Weltschmerz)

  • @Karel.
   Eens. Daar komt nog bij dat de rechtstaat de onschuldpresumptie kent. Dit betekent dat de bewijslast ligt bij degene die claimt. Hij/zij dient ‘buiten twijfel’ te bewijzen.

   Bewijzen dat men iets niet gedaan heeft is onmogelijk!

   Dit principe verlaten, is de rechtstaat opheffen.

  • Het “loutere rondwaren” is niet het criterium. Er waart een virus rond dat slachtoffers maakt. Dat zijn twee criteria op grond waarvan de maatregelen genomen zijn. Dan nog hoef je dat niet als voldoende te zien. Maar dat neemt niet weg dat het loutere rondwaren niet het enige criterium is.

   • Karel had het over “het loutere rondwaren van een virus [dat slachtoffers maakt]”. Dat is een alledaagse praktijk. Er sterven miljoenen mensen per jaar aan malaria, aids, griep en andere ziektes als mazelen. Als je voor elke bedreiging een lockdown moet gaan instellen, had niemand op aarde ooit nog zijn huis uit gekomen.

 3. Oh als een lafaard geen respect heeft voor feiten maar begint over subjectieve gevoelens, dan kan je best alles wat hij zegt “omgekeerd aanvoelen”.

  Bv. “Ik ben blij dat ik voel dat je me gelijk geeft”.
  “Neen, ik bedoelde nou net te zeggen dat …”
  “Ja maar ik ervoer dat je in je binneste het wel met me eens was”.

  Eens kijken hoe lang het duurt voor ie “heel objectief” vaststelt dat ie toch echt het omgekeerde zei van de woorden die je hem in de mond legt. Ineens kunnen zulke lui dan respect hebben voor de feiten (althans voor het henzelf correct citeren) en begrijpen ze dat ze bij jou met hun laffe truucjes niet moeten komen aanzetten.

 4. Na Corona en BLM zullen we waarschijnlijk geconfronteerd worden met UFO’s om de staat van beleg af te kunnen kondigen.

 5. Mensen hebben vaak een standpunt dat ze ingegeven is door indoctrinatie en angst, het is ondoenlijk met deze lieden een gewoon gesprek aan te gaan, dat men agressief reageert geeft aan dat men weet dat men fout zit, maar men kan zichzelf niet helpen. Overtuig een ander maar eens ergens van, kun je vergeten. Het is jammer dat er nu een wet is die wordt ook bekrachtigd die ons allemaal maakt tot slaaf en de bezetter met hulp van onze eigen politie (alweer? alweer ja) kan dan boetes tot bijna 3000e opleggen aan een persoon en 21000 aan een zaak en je deur in trappen “ausweiss” en doen wat ze willen. Zo ik al eerder plaatste het is oorlog. Ik mail en bel nog dagelijks met instanties en politieke partijen, ik krijg nog maar mondjesmaat antwoord en aan de telefoon maak ik al helemaal geen kans meer. Heb het hier nog niemand zien doen al heb ik wat links geplaatst niet zo lang geleden. Dus er wordt wel veel commentaar gegeven maar er iets aan doen ho maar.

  • @Willem

   Het is inderdaad oorlog en niet zo’n klein beetje ook. Dit is geen hobbeltje, dit is geen weeffoutje, dit is geen probleempje, maar een heuse wereldoorlog met een lange staart en al denken velen van niet, het leven zal nooit meer worden zoals het was, met garantie van de corrupte staat en politiek met de dood als gevolg voor heeeeeeél veule boele.

   Rutte de cabal roeptoeter heeft gelijk, want hij en zij kennen hun labiele Pappenheimers (klootjesvolk) maar al te goed. En zoals bekent: all’s fair in love and war.

   Er is geen verzet en de meerderheid van de bevolking slikt braaf de blauwe pil. Dit is kat-in-bakkie verhaal voor onze vijand.
   Wij hebben het, maar schrale troost, ook de opperhoofden hebben hun ondergang getekend, ook al vertellen hun meesters van niet en beloven gouden bergen voor de toekomst.

 6. Zijn er nog mensen die niet weten dat Serena Williams een MAN is ? Haar (ook al geadopteerd) broertje trouwens ook : “Venus”. Of waarom denk je dat ze zo lang aan de top kan/kunnen staan ?
  Goed werk van de “Vader” ! https://www.youtube.com/watch?v=GJvar0XCJDM… Waarom niemand van de échte vrouwelijke tennisspeelsters het durven uit te brengen is me een raadsel. Dit jaar zijn er al verschillende uitspraken geweest over de zogenaamde “transgenders” die bepaalde damessporten compleet domineren.
  Michelle Obama heet trouwens…Michael Robinson. Ook een vent ! Bezie die nek eens, de adamsappel, de (arm)spieren. Obama zélf heeft zich een paar keer versproken : “Michael and I….”

 7. Als beginnend libertariër gebruik je al snel woorden als “pistool” en “gevangenis”, maar een insteek als: “Vroeger had men de kerk als heerser, toen kwamen de koningen en aristocraten, toen kwamen de zogenaamd democratische heersers. De volgende stap in de menselijke evolutie is het volledig afwijzen van heersers, zodat mensen eindelijk in vrijheid met elkaar kunnen leven.”

  Een dergelijke insteek kan mensen doen beseffen dat zo’n proces, na eeuwen van oorlog en onderdrukking, een natuurlijk, logisch proces is.:

  Steentijd -> Romeinse tijd -> Feodalisme -> Aristocratie -> Democratie -> Vrijheid

 8. “En jij dus lekker kuchen en niezen.. want.. ach is niet erg. Dat daar sommigen, ouderen/zwakkeren, de dupe van kunnen worden. Zijn allemaal maar sukkels en bange, door de staat en media geïntimideerde zwakkelingen. Van mensen als jij dus worden anderen ziek.”
  Duidelijk een racist, of was BLM nog niet begonnen te demonstreren?

  “Ik ervaar dat niet zo”, is inderdaad een mooie. Racisme? Ik ervaar dat niet zo. Seksisme? Ik ervaar dat niet zo. Rape culture? Ik ervaar dat niet zo. Ongelijkheid? Ik ervaar dat niet zo. 72 genders? Ik ervaar dat niet zo.

  Moet ik denken aan zo’n meme van zo’n rel figuur die een schop in zijn ballen kreeg waar dan bijstond:”When your made up gender does not protect you against the pain”

Comments are closed.