Vrijspreker: U heeft weer een tactiek ontdekt om als heerser meer effectief te zijn.

Opperdienaar: Ik weet nog hoe ik met mijn oren stond te klepperen toen ik een keer in Scheveningen een biertje dronk met iemand die eigenlijk al 7 jaar van de overheid leefde en hooguit hele tijdelijke baantjes had gehad. Er zat niet genoeg schuim op zijn bier en hij riep de ober er bij om te vragen of die een dergelijk biertje normaal vond.

Wat hier gebeurd is, is dat deze onderdaan vervreemd is van productie. Hij is alleen maar consument en heeft geen begrip meer voor de mensen die uit hun bed komen om een product of dienst te verlenen. Dat is ook waarschijnlijk het idee achter iedereen een uitkering geven. Niet alleen worden ze afhankelijk van je, je drijft ook een wig tussen producenten en consumenten.

In de VS is 80% van de economie consumptie. Ook Keynes gaf mensen het idee dat een stagnerende economie gewoon een geldinjectie nodig heeft, zodat de consument weer gaat consumeren. Dit geloof bestaat tot op de dag van vandaag. Volgers van de Oostenrijkse school zullen hier tegenin brengen dat het probleem is dat het productaanbod van de producent moet veranderen. De consument stopt met kopen van nieuwe keukens, spaart zijn geld, de keukenfabrikant leent dat geld om te investeren in de ontwikkeling van een nieuwe keuken waar wel vraag naar is. Als hij zijn klanten goed inschat en zijn investering goed uitvoert, verkoopt hij de nieuwe keukens aan het einde van het proces waar wel vraag naar is.

Vrijspreker: Het drijft een wig van onbegrip tussen producenten en consumenten, maar is dat alles?

Opperdienaar: Het neveneffect daar van is dat hij ook niet meer begrijpt dat politiek geproduceerd wordt, dat media geproduceerd wordt, dat meningen geproduceerd worden, dat geschiedenis geproduceerd wordt. Hij heeft alleen nog maar oog voor de consumptie en vergeet de productie kant van ideeën. Hoe kan iemand die alleen maar dingen consumeert, begrijpen dat zijn eigen mening geproduceerd is?

 

Net zoals hij bij overheid alleen maar ziet hoe het geld met bombarie er uit komt en niet hoe het er stilletjes in gaat. Zelfs van boetes wordt alleen het corrigerende effect beseft en schijnt niemand er op te letten wie het geld in zijn zak steekt. De onderdaan zelf wordt geproduceerd en hij heeft er geen flauw benul van.

17 REACTIES

 1. Van welke productie is hij vervreemd en waardoor? Iemand die bier consumeert, kan producent zijn van auto’s. Dat hij de ballen verstand heeft van de productie van bier komt door specialisatie. Raar stukje.

  • Het rare stukje begint met een alinea over iemand die al 7 jaar bijstand genoot. Wat produceert die dan? Auto’s of bier?

   • Voornamelijk een leeg leven en nog wat nageslacht, als je nergens voor hoeft te werken of te sparen zie of voel je de waarde ook niet. Ziedaar het gros van de Antifa en dergelijke types, hebben altijd alles gekregen wat hun hartje begeerde zonder moeite, alleen maar even gillen en dreinen en zo ontstaat dat. Best zielig eigenlijk,

   • De vraag is natuurlijk of al die antifa’s wel allemaal genuine zijn?

    En of het er wel zoveel zijn? Als de camera’s inzoomen op 100 of 1000 man lijkt dat veel, maar als die 1000 man alles is wat er is in NL. Dan is dat dat niks.

    Maar als je die constant in de krant ziet en op TV ziet, lijkt het alsof er geen Jan Modaal meer is, terwijl dat echt nog wel de ruime meerderheid is.

  • De laatste tijd ben ik toevallig via mijn beroepsbezigheid regelmatig in contact gekomen met de zwarte medemensen.
   Dit was al tijdens de BLM hype. Wel nu, in die mensen zat geen spoortje van blankenhaat, integendeel het waren stuk voor stuk hele fijne warme mensen!

 2. Ach productie iets voor professionals ..toch, mijn interesse gaat uit naar amateurs, liefhebbers zoals gisteren in Zg. Hoe vaak kom je ze nog tegen, gelijk gestemden , mensen los gezongen, wars van de meanstream die de gemiddelde journalist mangeld. Dit doet om de platvloersheid van alles te openbaren. Zat wat te lezen maar kon deze niet voorbij laten gaan.. https://www.nrc.nl/nieuws/2020/07/27/zomergast-inez-weski-verheft-zwijgen-over-prive-dingen-tot-kunst-a4007060 dus toch ff naar de hypnose-machine gekeken.

  Genocide is het refrein van al die samenlevingen.

  • Vatican II , het tweede Vaticaans concilie, is waar de bom onder de westerse fundamenten is gelegd.
   Als je fundamenten vervangt door drijfzand is het enkel een kwestie van tijd voor het gebouw instort, hoe groot het ook is. Als je van absolute waarheden, naar relatieve gaat, is er letterlijk geen einde aan de spiraal naar beneden. Geen enkel anker meer. Dan ben je een speelbal van grillen en ethiek van de politici, die zelf geen anker hebben. Dat is de long and winding road naar genocide.

   Het is de tragiek van geboren worden in een wereld, waar de kaarten al verdeeld waren voor je aankomst.

   We kunnen wat observeren en intussen wachten tot erop de deur wordt geklopt. Aufmachen!

   • @Fred Tja..aufmachen, kijk, wanneer je beseft dat de dood niet te ontlopen is kan die klop op de deur het moment zijn. Wie ben ik dan om niet aan een soort van carpooling te willen doen…ja toch https://youtu.be/KWqVnMiLPrE

   • De mantra is testen, testen.

    Dat de virustheorie een totaal foute theorie is gepusht door de Rockefellers en hun fortuin , die de veel betere natuurlijke geneeskunde wouden vervangen door hun eigen monopolie op chemische symptoom bestrijders, mag de pret niet drukken.

    Doe daarbovenop de absurde PCR test die zelfs volgens de uitvinder totaal waardeloos is.

    En dan het feit dat, zelfs als je in besmettelijke virussen gelooft, testen nog steeds onzinnig is, omdat als je vandaag 10.000 mensen test die negatief zijn, ze overmorgen besmet kunnen zijn. Dus wat is de zin dan? NIHIL. Tenzij je iedereen elke dag test.

    Waarom ga je mensen testen die niet ziek zijn? Terwijl er zogenaamd zoveel positieven zijn zonder gevolgen, dus “besmet” zonder ziek te worden. Als iedereen morgen besmet is en quasi niemand wordt ziek, wat is dan het probleem?

    ———–

    “Een virus kan eigenlijk met geen mogelijkheid zomaar een lichaam verlaten, laat staan erin komen. Een virus is niet besmettelijk” Dat zou de conclusie van Willem Engel kunnen zijn.

    Dat blijkt namelijk uit de onderzoeksresultaten uit de privé notities van Louis Pasteur, de bedenker van deze besmettingstheorie (die de titel ‘germ theory’ kreeg) na zijn sterven. Hij had complete onderzoeken met list en bedrog onderbouwd. De Washington Post wijdde daar in 1993 nog een artikel aan”
    https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/peiling-hoeveel-procent-van-de-nederlanders-willen-een-mondkapje-dragen/

 3. Impliciet in de werken van Bernays is de aanname dat de mens vormbaar is.
  Is dat zo?
  Waarschijnlijk tot op zekere hoogte wel, dat zou ik beweren uit eigen observaties.
  Maar ik geloof ook dat er een kerngedrag (bij gebrek aan beter woord) is dat niet zo gemakkelijk beïnvloedbaar is. Echter dit kerngedrag treedt vandaag de dag die meer op de voorgrond omdat iedereen min of meer door het leven glijdt zonder daarvoor echt moeite te hoeven doen.

  • Als de mens niet vormbaar was, zou je zeggen dat overheden en andere religies niet zo veel moeite zouden doen om onderwijs, media en academici te domineren.

   • Dat is zeker waar in het onderwijs wordt men in de matrix geplugd. Daar wordt de gesimuleerde werkelijkheid over de natuurlijke wereld geschoven, maar van dat kerngedrag, daar zit misschien ook wel iets in.

    De klimaat en genderneutrale narrative leek toch niet echt een succes, ja in de media wel, en bij de celebraties, maar die doen gewoon hun taak waarvoor ze zijn gecreëerd. Voor het copycat effect.

    Maar bij de mensen op straat, veel en veel minder. Er zijn blijkbaar toch grenzen waar men tegen aanloopt. Sommige dingen gaan misschien te hard in tegen de schepping. Maar mss dat dat satan hier gewoon een paar extra generaties nodig heeft om de ingebouwde rol van de schepping te verdraaien?

 4. Good observation @Fred!
  Ik onderschrijf uw reactie

  God spark,or the dance(fight)between good and evil against time

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in