In gesprekken over libertarisme krijg je wel eens tegengeworpen: ‘maar we hebben het hier toch goed geregeld?’.  Zelfs al zou dat zo zijn – quod non – die mensen zien niet dat de overheid eenzijdig de regels kan wijzigen gedurende de ‘contractperiode’.  Als een bedrijf dat probeert dan is de wereld te klein.  Zo werden de banken – terecht – aan de schandpaal genageld toen ze probeerden de opslag op Euribor hypotheken te verhogen. En voor zover ik weet kregen ze bij de rechter nul op het rekest.   Een overheid kan gewoon de AOW leeftijd verhogen, pensioenen aanpassen en geen rechter komt er aan te pas want ‘ het is wet’  en de taak van de rechter is de wet toepassen. 

Vreemd dat mensen dan nog steeds spreken over het Sociaal Contract.  Een onzichtbaar papiertje dat je nooit hebt getekend maar eenzijdig voor jou bindend is en niet voor de andere partij.  Ben geen jurist maar lijkt me dat die een andere definitie hanteren van contract.  Verder ben je zo maar ongevraagd gebonden aan afspraken over een Europees steunfonds hetgeen neerkomt op 1700 E per inwoner in Europa.  Alhoewel het de vraag is of alle inwoners wel evenveel gaan betalen.  Schijnt dat er wat geld van Noord naar Zuid verdwijnt.   


Italianen vragen om ‘corona’  hulp en zeggen dat we vrekken zijn.  Zelf werken ze een stuk minder, gaan vroeg met pensioen en zitten op de vierde grootste goudvoorraad ter wereld.  Ondere andere opgebouwd omdat NL zo vriendelijk was om heel lang goedkoop gas te leveren aan Italië.  Maar we zijn zo vrekkig! En goud doet het lekker de laatste tijd, het zit boven de 1900$/ounce dus wie heeft er nu precies hulp nodig? 


Over goud gesproken, niet alleen veranderen onze heersers de regels ongestraft,  ze bemoeien zich ook nog eens met de pensioenfondsen die ze ons verplicht in de maag splitsen.  Weet u nog, die keer dat de DNB een pensioenfonds verbood om in goud te beleggen.  En nu staan bijna alle pensioenfondsen onder de dekkingsgraad en moet de DNB van ons belastinggeld dat pensioenfonds compenseren. Briljant.  En de poppetjes met leuke leasewagens bij die pensioenfondsen zijn niet aansprakelijk als ze onze pensioeninleg wegpissen en geven geen enkele garantie op een waardevast pensioen.  Goed geregeld hoor! Zou u dat pikken van een private onderneming, zou u in een vrije markt voor pensioenen echt zulke voorwaarden kiezen?  “We are from the government, we are here to help.” 


Hijseenberg,  juli 2020

17 REACTIES

  • Een wet die bewijsbare leugens en bedrog door politici en journalisten strafbaar stelt en aansprakelijk voor geleden schade, gecombineerd met een verbod op lidmaatschap van geheime genootschappen voor politici, ambtenaren en rechters, zou de samenleving zeer snel en grondig kunnen veranderen!

   Eventueel een 24/7 track and trace app voor politici ipv. andersom, immers de impact van een machtige politicus met s/lechte bedoelingen is veel groter dan die van een criminele burger.

   Als de massa de Bijbelse waarheden zou volgen en dus geen inbreuken tegen de 10 geboden zouden tolereren zou de wereld er snel anders uitzien.

   Maarja, de massa is zelf van het pad af, loving every sin in the book. Tja dan roep je het over jezelf uit..
   Als je weigert je te verdiepen en enkel materiële dingen belangrijk vindt, het gouden kalf en valse idolen aanbid en de manmade wetten boven de Bijbelse stelt. Dan is de uitkomst voorspelbaar.

   Als satan de prins is van deze wereld, moeten we alles omdraaien om de waarheid te kennen. Wegens satan’s law of inversion. Als we dat toepassen op nieuws(waarheden) en films, boeken & muziekindustrie(fictie). Dan krijgen we: nieuws= fictie en films, boeken & muziek= waarheden.

   Professing to be wise, they became fools.
   For the wisdom of this world is foolishness before God.

   The satanic agenda explaiined: https://www.youtube.com/watch?v=YR3PxgK6Kyw

   Vrijmetselaars? https://duckduckgo.com/?q=feemasons+have+infiltrated+religion&t=hk&iar=videos&iax=videos&ia=videos

   2020 in animation: https://www.youtube.com/watch?v=wUW1wjlKvmY

   Meet you in the Femacamps? https://www.youtube.com/watch?v=dE-InnrQgK0

 1. ” Een overheid kan gewoon de AOW leeftijd verhogen, pensioenen aanpassen en geen rechter komt er aan te pas want ‘ het is wet’ en de taak van de rechter is de wet toepassen. ” Maar het parlement speelt wel een rol bij de totstandkoming van wetten in wezen zelfs de belangrijkste. De overheid kan wel eenzijdig voorstellen tot wijziging doen, niet eenzijdig binden, tenzij de overheid daartoe bij wet bevoegd is verklaard.

  • Woorden zijn het machtigste wapen op aarde.

   1 man kan 7 miljard mensen regeren door woorden. niet fysieke kracht of geweld, dat is in de reële verhouding van de getallen verwaarloosbaar in power. Die woorden kunnen redelijk of onredelijk zijn, dat speelt geen rol. Sommige van de ergste misdaden waren volkomen legaal, moorden is strafbaar tenzij georganiseerd en in grote getallen, bevolen door de overheid.

   Er komt wel een magische spreuk bij kijken. Die spreuk klinkt als volgt: “dit is de wet”.
   En bam, het wonder geschiedde. 7 miljard mensen betoverd.

   Er bestaat niet zoiets als de Italianen, de Spanjaarden, de Afrikanen, de Nederlanders. Er bestaat alleen een Italiaanse overheid, een Spaanse overheid, een Afrikaanse overheid, enz, met overkoepelend een Europese overheid, die op haar beurt valt onder de UN. Enkel overheden en onderheden.

   The world is a business mr. Beale!
   De film “Network” uit 1976 was geen entertainment, het was een politiek manifest, een boodschap van de overheid aan het volk, al het volk. Dat het volk doof en blind is, tja dat is niets nieuws, er is een reden waarom ze de onderheid zijn.

   • En dat de overheid op macht uit is ook niet nieuw. Het gekke is dat het parlement keer op keer daarin mee gaat. Kankeren op de overheid mag en moet wellicht zelfs wel, maar zolang de overheid de dingen die ze doet mag doen, heeft het niet veel zin of treft het geen doel. Als de overheid zegt de wet is de wet zegt de overheid in wezen ik mag dat doen. En daarmee in wezen zegt klaag wat je wil ik doe het lekker toch. Klagen aan het adres van het parlement lijkt mij beter. Het parlement laat de burger in de steek.

   • “Klagen aan het adres van het parlement lijkt mij beter. Het parlement laat de burger in de steek.”

    Vraag maar eens aan Willem of- en hoe dat werkt, die schrijft zich volgens mij ongans. Ik heb niet de indruk dat men willens is om naar het volk te luisteren. Men voelt zich verheven.

    Was het niet ooit zo dat volksvertegenwoordigers niet geacht werden als groepen te stemmen zoals nu gebeurt ? Partijdiscipine en dat soort dingen.

    Men wil maar al te graag de stap maken van volksvertegenwoordiging naar regering; als men niet doet wat de baas wil dan kan men de promotie (want dat is het zo schijnt) wel op de buik schrijven.

    Deze constructie moet op de schop. Samen met de lieden (ik houd het netjes) die zich staatshoofd noemen.

  • Klagen aan het juiste adres is misschien niet zo zinvol als zowel de spelers als de spelregels zijn gewijzigd. Het ligt voor de hand om mee te evolueren.
   Anders gezegd: als de instituten middel zijn en deze verworden zijn tot een karikatuur van zichzelf, is het dan nog steeds zinvol om aan “het juiste adres” te appeleren ?

 2. Ik kan me overigens niet herinneren dat ik ooit vrijwillig heb ingestemd met al die instituten en hun regeltjes. Het wordt mij opgelegd. Het richten aan het juiste adres is dus niet relevant.

 3. Tja @ Hijsenberg, verkapte democratie. Iedere staatsvorm heeft zo zijn verlogene corrupte handel en denkwijze.
  Niks nieuws dat het arbeiders volk al eeuwen belazerd word, en wat kruimels krijgt neer gegooid.
  Ons pensioen van de generatie 1970 kan het wel vergeten. Er blijft amper wat over, en wat met de
  jongeren? Want ze graaiden en graaien ook nu weer uit onze ooit zo dik gevulde pensioen pot.
  Een letterlijke misdaad is dat.
  Investeren in goud, had men al kunnen doen. Deze steeg al flink. Markten in gaten houden, en
  daarbij heeft het staats propaganda nieuws in die zin wel iets positiefs bij, omdat dit de stimulus en emotie graadmeter is onder de mensen en effect heeft op beurzen. Daar kun je op anticiperen.
  Voor de rest, zie waar schip strand ik heb mijn eigen leven, en keuzes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in