De Braziliaanse president Bolsonaro behoort tot de Covid-19 rebellen die stellen dat het virus niet veel meer is dan een griepje. De Corona cijfers uit Brazilië zijn daarom interessant. Wikipedia meldt Brazil is one of the worst affected countries in the world.   Nu.nl meldt Brazilië heeft vrijdag de grens van zes miljoen bevestigde besmettingen met het coronavirus gepasseerd, melden de lokale autoriteiten. Alleen in de Verenigde Staten en India zijn meer besmettingen geregistreerd. Brazilië registreerde in 24 uur 38.397 nieuwe infecties en 552 sterfgevallen. Het officiële dodental steeg daarmee naar 168.613. Het is het op een na hoogste dodental door COVID-19 ter wereld.

Ratio van vrijspreker plaatst de cijfers in perspectief. Dat deed ik op 4 oktober. En dat doe ik ook vandaag. Met ruim 200 miljoen inwoners is het logisch dat Brazilië hoog zal scoren in absolute aantallen. Daarom zal een betrouwbare journalist de relatieve score melden. En dan niet in besmettingen, want dat hangt af van hoeveel testen er worden uitgevoerd. Maar in aantal dodelijke slachtoffers. Per miljoen inwoners. En dat ga je dan vergelijken met buurlanden:

bron = statista

Je ziet een heel rijtje landen, Bolivia, Chili, Brazilië en Argentinië. Die allemaal rond de 800 doden per miljoen inwoners hebben. Brazilië doet het ongeveer net zo goed, of slecht, als de buurlanden. Ik acht het belangrijk dat deze nuancering wordt aangebracht. De genomen maatregelen lijken weinig invloed te hebben. Het Brazilië van Bolsonaro doet het ongeveer net zo goed als Argentinië dat een zeer strenge lockdown heeft toegepast.

Op 4 oktober heb ik deze zelfde analyse toegepast en toen was dit de situatie:

bron = statista

Argentinië, wellicht het braafste jongetje in de klas, een land dat de lockdown zeer serieus nam, passeert nu Brazilië in aantal doden per miljoen inwoners.

De top 23 Corona doden per miljoen inwoners per land ziet er zo uit:

bron = statista

Dank voor uw aandacht. Ratio.

NB: ivm beeldrecht geen foto’s maar linkjes naar 2 foto’s van een dementerende dame die door de lockdown versneld verouderd is, doorklikken op eigen risico: Voor en Nabron

8 REACTIES

  • Er schijnt sinds corona ook een policy te zijn geintroduceerd in veel landen om bejaarden boven een bepaalde leeftijd niet meer te redden? Indien dat klopt zal dat ook wel invloed hebben op de overlijdensstatistieken?

 1. Het zou ook goed zijn om het aantal ‘corona-doden’ te vergelijken met andere doodsoorzaken en ook de trends weer te geven. Zijn er bijvoorbeeld nu meer corona-doden en minder doden aan griep, verkeersongelukken en ski-ongevallen?

  Ooit zei iemand “Er zijn leugens, dan zijn er grove leugens en daarna zijn er statistieken”. Ik heb de indruk dat de statistieken vooral gekleurd zijn om ons bang te maken en te onderwerpen aan tiranniek politiek beleid. Nog steeds hoor ik opvallend weinig coronagevallen om mijn heen. Waar zijn al die zieken en doden in de echte wereld?

  Ik ben geen fan van vuurwerk maar een verbod er op zoals nu het geval is, vind ik gestoord. Want “de ziekenhuizen zouden het wel eens druk kunnen krijgen” en “corona”, volgens de nepnieuwsmedia.

  • Er stond een geweldige comment onder een van de recentere artikels waarin de coronaklucht op de korrel werd genomen door een oplijsting van de absurde events en het veranderen van het verhaal op een paar maanden. Er werd ook een voorbeeld gegeven hoe je van oorsmeer een pandemie zou kunnen maken.. Helaas gesneuveld onder het moderatiebeleid.

   • Die vergelijking met oorsmeer was inderdaad interessant. Stuur die nou eens uitgewerkt in als artikel.

 2. “In Spanje wil men vooralsnog nog niet zo ver gaan om een vaccinatieplicht in te voeren maar men erkend dat als er een grote terughoudendheid bestaat vanwege het corona-vaccin er wellicht geen andere keuze is om het vaccineren wel te verplichten om zo een groepsimmuniteit te bereiken.

  Om een groepsimmuniteit te kunnen krijgen in Spanje moet minstens 60% tot 70% zich laten vaccineren. Op dit moment blijkt dat percentage volgens het CIS dus 44,4% te zijn. Zolang als dat percentage dus niet stijgt blijven de huidige maatregelen gelden, te weten de mondkapjes, de anderhalve meter afstand, handen wassen en desinfecteren, verboden te roken in openbare plaatsen, beperkte capaciteiten en gesloten horeca etc.” (bron: Spanje vandaag)

  Wc-eend cijfers zullen bepalend zijn, ook voor andere EUSSR landen. Duidelijk dat vaccineren plicht wordt, ook al praat Klaas Dijkhof zoete woordjes van niet, zodra het vogeltje in het kooitje zit, slaat de val dicht. Alle seinen staan op groen en de farmaceutische industrie voorziet daarom een droomscenario voor kerst.

  Pfizer: “Droomscenario van vaccin voor kerst wordt steeds waarschijnlijker”
  Het wordt steeds waarschijnlijker dat we voor kerst al een vaccin tegen het coronavirus zullen hebben in Europa. Dat heeft de directeur van farmabedrijf Pfizer in Nederland gezegd in het actualiteitenprogramma Nieuwsuur op de Nederlandse openbare omroep. Marc Kaptein sprak over “een droomscenario” dat werkelijkheid kan worden.

  • -In Februari landen de eerste “PCR-neptest” positieven op Melsbroek in België.
   -Op 18 Maart was de eerste lockdown, vanwege het PCR-neptesten van palliatieve mensen, die meestal op hoge leeftijd overleden aan de doosneekwalen. Maar nu MET corona.
   – In April werd de productie van het vaccin al gestart…. Men wist toen blijkbaar al zonder testen dat het ging werken en veilig ging zijn… Tja wie dat allemaal serieus neemt, is niet meer te redden:
   ” Productie reeds opgestart
   Vanwege het feit dat er een wereldwijde pandemie aan de gang is, heeft de universiteit van Oxford toelating gekregen om alles parallel te doen. “Normaal gebeuren die ontwikkelingen ‘immers sequentieel”, stelt Holthof. “We zijn nu al gestart met de productie.” https://www.demorgen.be/nieuws/belg-aan-het-hoofd-van-oxford-ziekenhuizen-tegen-de-winter-kunnen-we-doeltreffend-vaccin-hebben~b4d171e7/?referrer=https%3A%2F%2Fduckduckgo.com%2F

   Op minder dan 8 maanden:
   1) een werkend vaccin gevonden voor een verkoudheids’virus’ (=coronavirus in oude medische boeken). Terwijl men in de 150 jaar daarvoor er nooit in geslaagd is om een vaccin tegen verkoudheden te vinden. Alle voorgaande pogingen bleken het omgekeerde effect te hebben, met dodelijke gevolgen voor alle proefdieren.
   2) Massaproductie + distributie
   3) Getest op veiligheid (enkel zeer korte termijn, lange termijn kan uiteraard enkel op lange termijn, de gevolgen van asbest komen bvb. pas na tientallen jaren. De gevolgen deze terugkerende vaccinaties op 5 jaar, kan men slecht constateren na 5 jaar. Dat is geen rocketscience)

   Covidpass, great reset, event 201, lockstep documenten, medische dictatuur, spoedwetten, opheffen grondrechten, massale censuur van tienduizenden artsen en wetenschappers, mondkapjes voor gedragsbeïnvloeding, proces in hoger beroep van Stefan Lanka… En deze lijst is maar het topje van de ijsberg…

Comments are closed.