Weinig Nederlandse incassobureaus hebben zoveel ellende aangericht als het CJIB. Hierbij het stappenplan. Genadeloze verhogingen bij niet reageren:

Hoe sociaal is dit? Een verdrievoudiging van het oorspronkelijk openstaande bedrag. Verre van menselijk. Een genadeloze jacht op het geld van een burger.

Let op: het CJIB heeft het recht banken de opdracht te geven geld van je rekening af te schrijven zonder jouw toestemming! Ik ben daarvan slachtoffer geworden, terwijl ik notabene het bedrag al had overgemaakt. Zie dit artikel, de bankier als staatsdienaar.

De dwangmiddelen van het CJIB reiken ver. Ze kunnen zelfs je rijbewijs voor 4 weken schorsen.

Stel dat iemand medelijden heeft met uw situatie en u een auto om niet ter beschikking stelt. De politie kan op aangeven van het CJIB vervolgens zelfs de auto van de derde die wel beschikt over basale empathische vermogens, en u helpt, buiten gebruik stellen. Totaal genadeloos. Het CJIB bestraft hier mensen die menselijke gevoelens hebben door hun hun eigendom af te nemen. Deze derde partij die beschikt over gevoelens en hieraan invulling geeft en die geen overtreding heeft begaan wordt bestraft voor hun menselijke handelen. Te ziek voor woorden.

Daarnaast kunt u gegijzeld worden, keer op keer. Vanwege een schuld kan de overheid u oneindige keren opsluiten. Ook hier te ziek voor woorden. En niet passende in een land dat zich als rechtstaat ziet.

De meest kwetsbare mensen in de samenleving. Die zonder geld maar wel met schulden. Worden genadeloos behandeld. Iedere confrontatie met een ordehandhaver kan deze personen voor een week naar de gevangenis sturen. Ook al heeft men net een baan die het slachtoffer uit een uitzichtloze situatie kan halen. Deze persoon moet zitten en de kans op een beter leven wordt door het CJIB de grond in geboord.

2 REACTIES

  1. de gedachte dat de overheid een afspiegeling is van de maatschappij…. wat zegt dit over jou en mij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in