De Groene Amsterdammer is op de vingers getikt door de raad voor de journalistiek mbt het aanwrijven van relaties tussen John Birch Society met Karel Beckman en Weltschmerz.

Ook dat artikel is geschreven door Alexander Beunder en Laudy van den Heuvel, van het Platform Authentieke Journalistiek (PAJ). En is van hetzelfde ‘niveau’ en als los zand en bij elkaar geraapte suggestieve zogenaamd bewezen verbanden, als waar wij in de Vrijspreker op 21 januari tegen ageerden.

Gelukkig is na een interview met mij, niet ook nog eens een derde artikel van dat PAJ collectief in de Groene Amsterdammer verschenen: de klacht bij de Raad van de journalistiek, alsmede onze feitelijke weerlegging hebben er blijkbaar toe geleid dat men zich bij de Groene Amsterdammer realiseerde dat men te ver was gegaan en door het ijs was gezakt.

We zijn blij dat Weltschmerz en Beckman, zo ver zijn gegaan dat zij een klacht in hebben gediend en dat die is toegewezen. Terechte felicitaties! Wij hebben geen klacht ingediend en ons beperkt tot bovengenoemde weerlegging (en vooraf aan PAJ voorleggen) plus de waarschuwing dat als de Groene Amsterdammer nog zo’n artikel zou schrijven en dus willens en wetens na onze waarschuwingen hier mee door zou gaan, wij een klacht bij de RvdJ zouden indienen. Blijkbaar was dat voldoende want daarna zijn er geen anti libertarische artikelen van dat niveau geplaatst.

Vooralsnog zijn CaféWeltschmerz, Ademvrij en Beckman (en wij) in het gelijk gesteld. Maar het lijkt er wel op dat de zogenaamde onrecht jagers als het Platform Authentieke Journalistiek, zich van steeds meer onrechtmatige methoden bedienen.  Laten we waakzaam blijven en de Groene Amsterdammer cs in de gaten houden, bijv. door een voor hen verlieslatend proefabonnement te nemen en dat automatisch te laten stoppen.

Nog beter is het die € 15 voor zo’n kattenbak proef-vulling, aan de Vrijspreker te doneren,  zodat wij door kunnen gaan met de echte bewijzen en verbanden! Want wij stoppen niet na 10 welken.

Ingezonden door LJ

1 REACTIE

  1. Geen rectificatie in de Groene? Op dezelfde plekken waar de aantijgingen zijn geplaatst? Is het nog iets waard, een klacht bij de raad voor de journalistiek? Het lezerspubliek van de Groene lijkt mij niet geneigd Libertarisme te omarmen.

Comments are closed.