Zelfs een blinde kan zien dat hier binnen een decennium de pleuris gaat uitbreken. Dus kun je maar beter uitwijkmogelijkheden hebben. Dit onderwerp is vast al vele malen besproken, hier op VS, maar toch wil ik het nóg een keer aankaarten: Waar kun je heen? En wat is de goedkoopste manier om veilig, ver weg van de EU te zitten?

De geschiedenis herhaalt zich

Bestaat er zoiets als een mogelijkheid een tweede nationaliteit te kopen, of jezelf virtueel met je bedrijfje te vestigen (incl. bankrekening) in een ander land? Hoe hou je zulks – vanuit NL – buiten het bereik van de marxisten in de EU?  En hoe snel kun je – als de pleuris echt uit gaat breken – jezelf zo snel mogelijk op veilige wijze uit de voeten maken?

New Hampshire in de USA lijkt mij geweldig: Middels het Free State Project kun je jezelf aldaar aansluiten bij de vele duizenden libertariërs die actief de overheid klein houden middels stemgedrag (jazeker: libertariërs die van actief én passief kiesrecht gebruik maken).

Probleem is dat je voor de USA een Greencard moet kopen à raison de $ 1.8 miljoen. Die heb ik niet liggen en wellicht ben ik hier niet de enige. Costa Rica lijkt me ook top, maar ik kan weinig vinden over jezelf “inkopen”. De meeste verhalen gaan over digitale nomaden en dat ben ik niet. Zijn er meer opties?

Graag kom ik hier meer over te weten. Suggesties, tips en ideetjes graag in de comments!

36 REACTIES

 1. Trouwen met een vrouw uit een land waar je wel heen wil.
  Een reguliere job zoeken daar waar je heen wil.
  Een bedrijfje beginnen daar waar je heen wil.
  Een digitale nomad worden.
  Zeeman worden.
  Blijft bestaan dat je eerst moet uitvinden waar je heen wil en dat is nog niet zo eenvoudig. Amerikanen lijken de VS allemaal tegelijk te willen verlaten, dus daar ben ik niet zo zeker van; tenzij het uiteenvalt in een blauwe zone voor democraten, een rode voor conservatieven en wat BLM enclaves. Mexico gedraagt zich heel redelijk en ik vermoed dat ze op de eilanden bij Honduras ook niet al te strikt zullen zijn. Corruptie heeft ook zijn voordelen. Argentinie is heel goedkoop nu. In Europa, Servie misschien. In Azie vind ik China interessant, maar de taal is verschrikkelijk. Zodanig zelfs dat het nauwelijks te leren schijnt te zijn. Afrika hoef ik niet heen en Australie en Nieuw Zeeland zijn het ergste van allemaal. Dus ja, suggesties zijn welkom.

  • Het probleem met Argentinie is dat ze steeds maar weer degenen met vermogen droogmelken, zorg dat voor zover mogelijk al je bezittingen niet peso genomineerd zijn en dat de belastingdienst niet weet wat je bezit. Hoe groot de verleiding ook is onroerend goed te kopen, het is een valkuil.

   Servie wordt op termijn hoogstwaarschijnlijk onderdeel van de EU, dus is geen permanente oplossing, overweeg dan Hongarije, al onderdeel van de EU maar nogal vastbesloten om bepaalde autonomie te handhaven. Leven in een Schwaben dorp is niet zo slecht. Als ze je accepteren / tolereren zou je ook in zigeuner gebieden kunnen gaan wonen. Dit zouden de laatste semi anarchistische gebieden in de EU kunnen blijken te zijn. Die zigeuner gebieden zijn in grote delen van Midden Europa te vinden. Je moet van het juist hout zijn gesneden, een open mind hebben en door bijvoorbeeld standvastigheid en karakter hun respect verwerven. Voor de meesten is een Schwaben dorp (mensen die culturele en genetische banden hebben met Zuid Duitsland) een gemakkelijker alternatief, dok 50 tot 100 k voor een prima woning in de provincie. En drentenier. In Hongarije.

  • Kennelijk bereikt de berichtgeving uit mijn buurland u niet zo, daar in NL.
   Argentinie situeert zich tussen Spanje/Italie/Frankrijk en Australie/Nieuw-Zeeland.
   De failed state is momenteel lekker goed, ja. Dat dan weer wel.
   Groeten uit het Uruguay (het Zweden van Latijns-Amerika in deze coronatijden)

   • correctie: “goed” had moeten zijn “goedkoop”.
    Hier volgt alsnog de zin, zoals ik hem bedoeld had:
    “De failed state is momenteel lekker goedkoop, ja. Dat dan weer wel.”

   • @Scrutinizer. Argentinie is een waarschuwing, een welvarende natie die een eeuw geleden, net zo welvarend was als een aantal Europese naties. Ze deden niet mee aan WW1 en WW2. Ze zouden Europa qua welvaart moeten hebben ingehaald en voorop lopen. Doen ze niet door hun collectivisme. Peronisme. Soms zelfs anti kapitalisme. Daar refereer ik aan. Keer op keer. Als ze uit het dal kruipen komen de herverdelers aan de macht die bezitters onteigenen. Direct of indirect door inflatie. Tenminste dat is mijn waarneming. Het gaat niet om recente corona maatregelen. Het is de giftige cyclus van herverdeling, te hoge overheidsuitgaven. Daar waarschuw ik voor. Heb je geld dan is een failed state verlokkelijk. TOEVOEGING: je hebt volgens mij helemaal gelijk dat het spotgoedkoop kan zijn. Je moet instappen op het dieptepunt. Dus nu. Of niet. Vanuit die visie is instappen een optie. Echter, de geschiedenis van Argentinie bewijst dat je als je succesvol bent je ooit geschoren wordt. De armen zijn overigens nog een een veel benardere positie

   • @Ratio,
    Eens met wat u schrijft.
    Overigens lijkt er sprake te zijn van een misverstand.
    Mijn oorspronkelijk opmerking (“kennelijk bereikt …”) was gericht aan Youp.

   • Ik begrijp dat je comment aan mij gericht is. Ik vermelde enkel dat Argentinië goedkoop is nu. Dat is interessant. Natuurlijk ben ik bekend met hun socialistische politiek en de voorspelbare desastreuze gevolgen. Ook meende ik half en half begrepen te hebben dat ze vrij streng zijn met de Covid-19 hoax. Het is dus allemaal niet zo makkelijk. Er zijn wat staten in de VS die zich nergens wat van aantrekken, maar ik weet nog niet of ik daar wel heen wil. Ook leven als een jager/verzamelaar tussen de eskimo’s is niet iets waar ik direct enthousiast voor wordt. Ik vermoed trouwens dat de situatie nog een hele tijd volatiel zal blijven waarbij landen en beleid jojo-en tussen zeer streng, een beetje streng en niet erg streng. Een alternatief is inderdaad om vol in de verzetstrijdersmodus te gaan, maar daar ben ik eigenlijk niet zo de persoon voor. Ik weet het dus nog niet.
    *** uit spambak gevist ***

   • Nog geen discussie gaande in Uruguay over uitsluiting van mensen die de spuit niet willen?

   • @Jerom,
    Tuurlijk gediscussieerd wordt er altijd.
    En ik durf mijn hand allerminst in het vuur te steken.
    Immers zelfs al heb ik voldoende vertrouwen in de hudige president, dan weet je immers nooit wat de toekomst brengt, na verkiezing of wie weet na coup (al dan niet georchestreerd door buitenlandse snoodaards achter de schermen).
    Er is dus een reeel risico dat zelfs als het hier mogelijk nog een heel tijd toegaast, er uiteindelijk (al is het met 2 jaar vertraging) alsnog een regime komt dat zich niet onderscheidt van de rest van de wereld.
    Maar uitstel is toch in elk geval alvast mooi meegenomen.
    Helaas ook hier dus geen eeuweigdurende garanties.
    Ik beschouw dit land dan ook niet als hemel op aarde, maar veeleer als de allermildste vorm van de hel 😉

   • Ja, mee eens! Uitstel is meegenomen. Wellicht moeten we in de huidige situatie ook vooral denken aan tijdelijke uitwijkmogelijkheden in plaats van permanente. Ik noemde al Zweden, Estland, Mexico, Nicaragua, Tanzania. Ideale landen? Nee. Maar als je er (een tijdlang) als mens kan leven is dat al veel waard in deze situatie. Helaas is de lijst met landen met zeer soepel coronabeleid erg kort. Ik hoop echter nog dat deze iets langer gaat worden.

 2. Voor Amerika geldt dat je als ondernemer 5 ton tot 1 mln moet investeren https://visahelp.us.com/nl/green-card-fees/

  Even enkele minder voor de hand liggende opties behandelen:

  Heb je dat geld dan kan je in Uruguay rentenieren, buitenlandse inkomsten worden in Uruguay niet belast voor zover ik het heb begrepen. En als je obligaties hebt in een land dat geen bronheffing kent heb je een belastingvrij inkomen. Dus zorg dat je 5 ton in obligaties belegt die 4 procent renderen in Singapore en je hebt 20 k belastingvrij om in Uruguay van te leven. Dan kan je eventueel de verveling van het rentenieren verdrijven door lokaal wat werk te verrichten. En als de verwachting uitkomt dat de SGD harder is dan de UYU (als ik het goed heb) dan neemt je waarde van je belegging gemeten in lokale valuta nog toe ook.

  Spitsbergen is visumvrij, maar niet de meest mondaine bestemming. Als tijdelijke oplossing oke, maar of je er de rest van je leven wenst door te brengen is maar de vraag.

  Zwitserland is een bestemming die je kan overwegen: https://sirelo.nl/verhuizen-naar-zwitserland/visum-in-zwitserland/

  Mauritius heeft al enige tijd mijn interesse. Ver weg van alle shit. Behoorlijk welvarend, te klein om interessant te zijn voor de grootmachten. Een multiculturele samenleving die succesvol lijkt. En volgens de visum site *** An investor who invests at least USD 375,000 in a qualifying business activity is also eligible to apply for the 20-year residence permit. *** Er wonen ongeveer 1 mln mensen, dus het is niet zo saai als Spitsbergen.

  Belize heeft Mc Afee gehuisvest dus lijkt ook een optie, wel een erg vervelend tropisch klimaat trouwens. Ik houd meer van kou.

  Tenslotte.
  Je kan natuurlijk trouwen met een partner in het land van je keuze. En dan na verloop van tijd de nationaliteit verkrijgen. Moet je nu wel single zijn of je vrouw / vriendin dumpen. Of als je vrouw bent je vent verlaten.

  • Sinds vorig jaar kan je in Uruguay fiscal residence krijgen door voor ampper 380k vastgoed te kopen.
   Dat hoeft trouwens niet in 1 enkel object te zijn, dus je zou bv. voor 200k een flat kunnen kopen om zelf te bewonen en voor het overige een object dat je verhuurt.
   Je geniet dan jarenlang belastingvrijstelling (ik meen 10 jaar).
   Uiteraard niet van toepassing op een lokaal verworven salaris…
   Later zullen je buitenlandse rentes en dividenden wel belast worden aan 12%, tenzij er elders reeds meer op betaald werd. M.a.w. betaalde je op bv. Belgische dividenden reeds 30% “roerende voorheffing”, dan is in Uruguay niets meer verschuldigd. Maar zijn je Britse of Singaporese dividenden onbelast, dan zou je in principe in Uruguay 12% moeten afdragen. Al bij al heel draaglijk.
   Ik ken meerdere bluechips met dividenden in de range 5-8%, dus zeg gemiddeld 5.5% na belasting op een gediversifieerdeportefeuille.
   Een andere manier om je makkelijk voor immigratie te kwalificeren is hier een kind op de wereld zetten.
   De pasgeborene heeft dan automatisch (ook) de Uruguayaanse nationaliteit en als ouder van een minderjarig Uruguyaantje mag je de volgende 18 jaar sowieso in het land verblijven (zelfs als je aan andere criteria niet voldoet, die nu plots komen te vervallen).
   NB daarbij is het onbelangrijk wat de legale status van de ouders was ten tijde van de geboorte. M.a.w. ook al was u slechts als toerist “de passage”, zodra een kind hier het levenslicht ziet is het Uruguayaan, ongeacht of u hier officieel resident was of slechts toerist.
   Soortgelijks geldt voor bijna alle landen in “the America’s”.
   De aantrekkelijkste uitschieter daarbij is Brazilie aangezien daar geldt dat je als ouder van een Braziljaantje, boevendien reeds na 1 jaar zelf de Braziliaanse (dubbele) nationaliteit kan aanvragen, wat anders langer duurt (ik meen 3 jaar, maar kan ook 5 zijn).
   In Uruguay geldt die uitzondering niet. Legal residents kunnen na 5 jaar de nationaliteit aanvragen (als individu) of reeds na 3 als ze getrouwd zijn.
   Een negatieve uitzondering is Canada: het aldaar geboren kind krijgt de nationaliteit wel maar, als de ouders niet aan alle gebruikelijke criteria voldoen, hebben zij geen vebrlijfsrecht en moet het kind desnoods dan maar met die ouders buiten Canada wonen en opgroeien. Later als het volwassen is, kan het op eigen kracht terugkeren en heeft dan toegang tot alle voorzieningen (gezondheidszorg, tertiair onderwijs) als overige Canadezen maar ondertussen zou het dus in het buitenland opgroeien.
   Goed, ik ga nu niet land per land bespreken maar de algemene filosofie in zowat de gehele Americas van Noord tot Zuid is zoals in Uruguay. Maar details kunnen dus verschillen en de 2 extreemse uitschieters zijn dus Brazilie en Canada.
   Als je het doet zonder kind, zou Paraguay een van de makkelijkste landen zijn. Het volstaat naar verluidt om een bedijf op te richten met amper 5000 dollar kapitaal op een bankrekening van dat bedrijfje. Of je later succesvol blijkt, ach … daar wordt eigenlijk niet naar gekeken. (Als jet het echt 100% zeker wil weten, check het dan zelf). Voordeel van Paraguay is dat het goedkoop snel en efficient zou verlopen. Het is een Mercosur lidstaat, dus eenmaal je daar zit, kan je besluiten je “wel heel erg veel” in Argentinie, Brazilie of Uruguay op te houden. Best (per land) niet langer dan 180 dagen…

   NB Brazilie is een enorm groot en zeer divers land.
   Carnaval in Rio doet je misschijn kwijlen van de lekkere Sambadanseressen, maar verder zou ik in die prachtige stad aan zee toch niet willen wonen omwille van de hoge criminaliteit. Dat gelt trouwens eveneens voor Sao Paulo of alles wat te noordelijk is.
   Maar in enkele Zuidelijke deelstaten, is de sfeer heel anders (het volk ook). Google maar eens op Blumenau, en vraag je af of je je in de Zwtiserse Alpen bevindt tussen die Chalets of toch in Brazilie.
   Zit je toch liever aan de kust? Kijk dan eens naar Florianopolis.
   Niet zo warm als Rio (gelukkig maar in de zomer) maar toch voldoende in de winter (ca. 6 graden warmer dan Montevideo, Uruguay). Niet zo’n magapool maar toch met dik een miljoen inwoners dus bepaald geen saai dorp. En … met een vrij forse student(innen)populatie, dus veel “jong vlees” 😉

   • Scrutinizer. Dank voor je uitgebreide toelichting. Zo krijg ik toch een ander beeld van Brazilie. Santa Catarina lijkt een prettig gedeelte te zijn. Ook bijvoorbeeld banen in ICT. Hoe zit het met Missiones in Argentinie? Dat is een streek die me ook interessant lijkt.

   • @Ratio,
    Geen dank. Graag gedaan.
    Over missiones heb ik geen mening.
    Het ligt natuurlijk strategisch vlakbij zowel Paraguay als Brazilie.
    Maar zelf ben ik er niet in geinteresseerd omwille van 2 redenen.
    Ernezijds is er geen (midden)grote stad en ook al weet ik rust en kalmte te waarderen, dan woon ik toch graag op max. een half uur van een plek met veel infrastructuur (zowel sociaal/horeca als bv. hospitalen, banken, maar ook bv. onderhoudsgarage voor een auto, boekhouder voor mijn bedrijfje etc.)
    Dus in Argentinie zou ik niet naar Missiones kijken.
    Buenos Aires is een geweldige stad maar … niet als je kinderen hebt (te veel kidknappingen voor losgeld). Andere steden (met slechts 1 a 2 mln inwoners, versus ca. 12 mln in BA) kunnen best indrukwekkend zijn maar zonder al te veel veiligheidsproblemen. Kijk eens naar Cordoba zou ik zeggen.
    Maar er zijn er andere.
    Ik ken ze eigenlijk te weinig (meer van horen zeggen) om er veel over te posten.
    Wat ik kan googlen/wikipedia-en, kan jij ook 😉
    Wel ken ik hier in Utuguay een hoop mensen met connecties in Argentinie (bv. zelf Argentijnen die hier wonen, of mensen wier familie er ooit is heen gegaan, of wier schoonfamilie van daar is, of die er zelf veel zaken doen/deden en er in vastgoed investeerden etc. etc.). Dus mocht je me ooit in Uruguay bezoeken, dan kan ik je hier in contact brengen met meerdere mensen die “iets met Argentinie hebben”.
    Overigens is mijn bovenbuurvrouw erfgename van (o.a.) een resort in Cordoba, die ze van de hand wil doen, dus als het je droom is om je eigen vakantiepark te hebben en te runnen, laat het me weten 🙂

    Persoonlijk ben ik graag of aan zee (Montevideo, Punta del Este, Florianopolis, …) OF er voldoende dichtbij (bv. Blumenau) zodat je in een half uurtje met de auto aan het water bent. Dat is een reden waarom ik me nooit verdiept heb in Missiones (evenmin in Cordoba).
    De bergen vind ik el leuk, voor vakantie, bv. skieen in de Alpen of in de Andes, denk bv. aan Bariloche in Argentinie.
    Maar er wonen, als het tever van zee is, is niet mijn ding.
    Daarom dat ik me er nooit in verdiept heb.
    Het is anders als het zou gaan om een 2e verblijf (waar je desnoods 5 maanden verblijft). Mogelijk dat ik ooit overweeg om (deeltijds) in Bariloche te vertoeven of in Cuenca (Ecuador), maar om me er permanent te vestigen, dat trekt me niet aan.

    Ik ben en blijf een fan van Uruguay.
    Als je niet omwille van de kinderen een grote keuze uit meerdere concurrerende privescholen nodig hebt, dan zou ik aanraden om in Atlantida te wonen: aan zee gelegen, goedkoper vastgoed dan Monetevideo, op minder dan een uurtje rijden van MVD (mocht je bv. 2x per week voor zaken naar de stad willen terwijl je de rest van de tijd thuiswerkt), en amper een half uurtje van de luchthaven.
    En op nog geen kwartier van een grote shopping mall in Ciudad de la Costa.

   • Kleine correctie:
    In Missiones zou er toch een fatsoenlijke middelgrote stad zijn en wel grenzend aan buurland Paraguay en … gelegen aan de rivier.
    Wow, een rivier is wel geen zee, maar toch zou het zelfs mij kunnen bevallen. Mogelijk jou ook.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Posadas%2C_Misiones
    Maar verder weet ik er niet meer van dan wat ik bij mekaar kan duckduckgo-en.

 3. Met alle respect:
  er is geen land in deze wereld waar je heen kan om te ontsnappen aan de idioterie, om een mooi leven te leiden.
  We are all trapped in the beast-system!!!

  Het enige wat ons echt rest is dat we ons nooit conformeren aan wat ons opgelegd wordt, ongeacht de consequenties!!!

 4. Hangt er een beetje vanaf hoe oud je bent.
  Als je een administratief beroep hebt, volg dan eerst eens een schriftelijke cursus veeteelt en landbouw.
  Ook een schriftelijke cursus timmerman en loodgieter is nooit weg. Ben je dan nog niet te oud pak je biezen, (vergeet je schriftelijke cursussen niet) en vertrek.
  Oh ja wat dacht u van Ierland, althans als je de laatste stress-test mag geloven!

 5. Dit liedje meldt in elk geval veel landen waar je niet heen moet, ook het land van de titel niet: https://youtu.be/MTVnMO6cRfg

  Hoe gaat het eigenlijk met:
  – Liberland
  – Die libertarische enclave in Chili. Was dat niet Jeff Berwickland?

  • Liberland ligt volgens mij helemaal op zijn gat. Alleen de Tsjechische president heeft ervan geprofiteerd.
   Galt’s Gulch ligt al 5 jaar op zijn gat.
   https://www.vice.com/en/article/bn53b3/atlas-mugged-922-v21n10
   Jeff Berwick is sowieso bezig zijn reputatie grondig af te breken.
   Het freeprivatecities project van Titus Gebel loopt wel nog, maar gaat langzaam en je moet, denk ik ook, een behoorlijk bedrijf hebben om daar gebruik van te kunnen maken.
   Seasteading lijkt nog wel door te gaan, maar heel langzaam.

   Overigens zit er nog een comment van mij in het spamfilter.

   • Inderdaad, “Galt’s Gulch” was de naam. Jeff Berwick begint er steeds meer als een zwerver uit te zien. Ik keek vanmorgen op zijn website. Ooit maakte hij leuke video’s met Anarchast maar dat is ook niets meer.

    Je hebt ook nog Doug Casey met zijn dorp diep in Argentinie. Maar volgens iemand die het meldde hier (Scrutinizer?) zit hij daar zelf niet vaak. Wat zegt dat?

 6. Ik heb goede dingen gehoord over Georgie. Ook over Mintenegro, maar dat staat denk ik ook op de EU verlanglijst.

 7. elk alternatief land heeft wel zijn voor- en nadelen. Het nomad schap lost dat gedeeltelijk op. Maar wat te denken om via blockchain je bezit en inkomsten wereldwijd te diversifiëren (terwijl je als nomad nergens gevestigd=belastingplichtig bent)

  • Het Nomad-schap was leuk in het pre-corona tijdperk, als oplossing voor belastingproblematiek, maar als je nu niet meer (ongevaccineed!) vrij kan reizen, dan zit je plots vast in een territorium waar je dan mogelijk de fameuze 183-dagenlimiet overschreidt en belastingplictig wordt, of toch minstens aangifteplichtig. Dan begint de ellende…

   Puur vanuit fiscaal oogpunt WAS het nomadgedoe een goede oplossing. Maar de plandemie heeft behoorlijk stokken in de wielen gestoken.
   Het wordt lastig plannen als je uit sommige landen niet weg kan, in andere landen niet inkomt, sommige luchtvaart- of andere vervoersmaatschappijen je niet aan boord laten etc. EN … als die regels bovendien ook nog eens last minute kunnen wijzigen (zoals kleuren op een covidkaart van Europa) vlak voor je vertrek OF … terwijl je ergens bent, doch voor je terugreis.

   Bovendien lijkt onder de huidige hoax elke tyranieke overdrrijving gerechtvaardigt.
   Daar waar je vroeger voor het overstayen op je visum of voor illegaal binnenkomen, je er met wat geluk kon uitlullen en er met een boet vanaf komen, riskeer je nu als een soort bioterrorist te worden bestempeld en torenhoge boetes of zelfs celstraffen opgelegd te krijgen.
   En het ergste is de last minute wijzigingen, waardoor zelfs als je alles voorzichtig plande, je toch nog in de problemen dreigt te komen, zeker als het gaat om landen waarvan je de taal niet of onvoldoende machig bent. Stel, je bent in Ukraine of in Laos en er wordt halsoverkop een nieuwe verordenign afgekondigt maar je hebt geen flauw benul van de 2 uur eerder gedecreteerde avondklok o.i.d. Nou, veel geluk ermee…

  • Ik denk dat een goede aanpak is. Iemand schreef vroeger op deze website dat je “je eigen libertarisme” moet creeëren. Hoe je dat doet is weer een ander verhaal. Want met de grillige coronamaatregelen overal, zijn veel dingen onvoorspelbaar geworden. Van A naar B reizen per prive jet of boot lijkt nog de manier maar dat is prijzig.

 8. Is de pleuris feitelijk niet al uitgebroken met corona? Zou al fijn zijn een land te vinden waar je met rust gelaten wordt en gewoon als mens kan leven. Een land dat burgers niet tot een spuit wil dwingen, of gaat uitsluiten. Waar je zonder lap voor je mond kan rondwandelen. De eenvoudige dingen van het leven. Maar zelfs die zijn in veel landen niet meer normaal. Zo’n land zou dan ook bereikbaar moeten zijn voor laten we zeggen de smallere beurs. De mensen zonder tonnen of miljoenen. Zweden en Estland schijnen te versoepelen op het moment. Als tijdelijke optie wellicht interessant? Als permanente optie lijkt me de EU niet zo verstandig. Mexico zou zich in sommige deelstaten redelijk opstellen. Nicaragua doet helemaal niet mee met het coronatheater. Tanzania is ook nog leefbaar, maar een verblijfsvergunning schijnt gecompliceerd.

 9. In de laatste maand ben ik in een aantal Latijns Amerikaanse landen geweest maar met betrekking tot de cojona waanzin kan ik weinig positiefs melden. De Maskenpflicht wordt er veel zwaarder gehandhaafd dan in Nederland en ook Impfpflicht zal er in veel landen doorkomen.
  In Colombia ging men in ieder geval de straat op om te protesteren tegen belastingverhogingen. Dat werd met grof geweld (vele doden) neergeslagen, maar de verhoging kwam er niet.

  Eind deze maand wil ik polshoogte nemen bij de free private cities in Honduras. Daar zijn er reeds 4 van gevestigd en bij enkelen zit er veel kapitaal achter. Potentieel is het revolutionair, het hek is van de dam en kapitalisme/vrijheid ligt binnen handbereik voor het straatarme en criminele land. Ik hou jullie op de hoogte

   • @ Marnix. Dank voor je toelichting. mbt je theorie. Het lijkt me inderdaad zo dat angstmodellen het beter doen in een gefeminiseerde samenleving. Waarbij (op school) aangeleerde hulpeloosheid de bevolking doet schuilen onder de vleugels van de staat. School leert ons niet zelfstandig te worden maar dat we in een samenleving zitten waar de overheid voor je zal zorgen, mbt opleiding, zorg, en bestaanszekerheid. Dus wat doet men als het tegenzit, kijken naar de staat en hopen dat die je beschermt.

    De geschiedenis leert ons dat dit te vaak een nogal dodelijke illusie is.

    Eens. Tot op heden is de NL corona aanpak niet de meest erge, maar we zijn geen Zweden.

  • Ja zou fijn zijn. Dank!

   N.B. kan je misschien al iets vertellen over de situatie in Mexico en Nicaragua? Voor zover ik weet de 2 meest vrije landen wat betreft de coronawaanzin. Op het westelijk halfrond. Hoewel Mexico naar het schijnt zeer recent de maatregelen flink heeft verscherpt.

   • Mexico was een paar weken terug aardig ontspannen, maar toch: ten minste tweederde met een masker op, een groot deel daarvan onder de neus, maar toch: onvergelijkbaar met Nederland. Ook bij binnenkomst van restaurants en winkels toch regelmatig het verzoek gekregen een masker op te doen. Beleefd, dat wel, doch dringend. Meestal kon er na een vriendelijke woordewisseling toch maskerloos doorgewinkeld worden, maar niet altijd. Eén meid ging zelfs zo ver om de politie te bellen, in een caféetje nota bene waar de mensen zodra ze aan een tafeltje zitten wel hun masker afdoen voor de koffie.

    Halverwege mijn verblijf ging het land weer op ‘code rood’ (volgens het draaiboek Schwab-Gates) en lag het percentage gemaskerden weer tegen de 100%. Veel gezeik op busstations en vliegveld.

    Nicaragua kan ik niets over vertellen, maar ik vermoed dat er weinig verschil is met Mexico.

    Nee, van alle landen waar ik het afgelopen jaar geweest ben is Nederland het minst erg. Zou ik nu een land moeten uitkiezen waar vrijheid het best gewaarborgd is, zou ik kiezen voor een conservatieve Amerikaanse staat of een Oost-Europees land zoals Servië.

    Mijn theorie: angst voor cojona, en angst in het algemeen, is minder naar gelang vaders een grotere rol spelen in het leven van hun kinderen. Latijns-Amerika kent veel alleenstaande moeders, en dientengevolge groeien vele mannen op als moederskindjes die het gemis van een vaderfiguur compenseren met uiterlijk machovertoon wat, zodra puntje bij paaltje komt, weinig waard blijkt te zijn.

  • Dank weer! Je bestudeerd op afstand de maatregelen wereldwijd. Maar dat is toch anders dan een verslag van iemand “aan de grond”. Wordt dus zeer gewaardeerd! Ondanks dat ik niet positief ben over wat nu gaande is in Nederland, en niet over de toekomst hier, was wel weer even relativeren m.b.t. dit land voor me.
   Tja wat ik van Nicaragua weer is dat ze sinds het begin van het grote theater bijna niet hebben meegespeeld. Maar dat is op basis van de cijfers en hetgeen ik erover las ( de gebruikelijke artikelen hoe schandalig en onverantwoord om geen maatregelen te nemen)
   Toevallig gisteren een artikeltje; VS wil alleen nog volledig tegen het verkoudheidsvirus gevaccineerde reizigers gaan toelaten.
   Interessante visie rond angst, cojona en machismo! Dat maakt het traditionele gezinsmodel toch weer het ideale 🙂
   Vriendelijke groet.

 10. Hieronder een c/p van wat ik schreef onder een ander topic (https://www.vrijspreker.nl/wp/2021/08/belasting-is-diefstal-6/#comment-476219)
  Ik vond het het nodig om dit eea te c/p-en omdat het een raakvlak heeft mbt het vinden van een ideale leefomgevings-staat/land. Die zal niet! worden gevonden in deze huidige wereld.
  Ik schreef:

  Voor iedereen die verbaasd is hoe deze wereld en het systeem waarin we leven tot stand is gekomen:
  lees de protocollen van sion!!!
  Maar helaas, dat wordt niet gedaan, want die protocollen zijn nl toch echt een complot-theorie, het is niet waar, want bladiebla….
  Edoch, stukje bij beetje wordt eea (strategisch) wat daarin wordt beschreven in de praktijk gebracht; al sinds het geschreven is.
  Noem mij een idioot die geen enkel raakvlak heeft met de werkelijkheid.
  Dat is allemaal prima: ik weet wat komen gaat en dat het gros het erin zal trappen.
  (btw. ik wist allang dat deze situatie waarin we leven er zou komen en dat er slechts weinigen zouden zijn die het zullen doorzien).
  We staan aan de vooravond (vooravond.. . wellicht zelfs in het midden) van het ultieme eindspel; maar het gros heeft geen enkele notie hiervan of ontkent dit en is druk bezig met zijn/haar onbenulligheden in zijn/haar materialistische leven en wensen.

  Hte ontwijken (het streven naar een een ideale staat) heeft nul komma nul zin!
  Het is tijd om wakker te worden en de strijd aan te gaan.

  Just my2cents…

  Wellicht vind ik hier medestanders…?

Comments are closed.