Het covid-circus heeft geleid tot het ontstaan van een hele bedrijfstak die bestaat uit een lappendeken van maatregelen, die bijzonder kostbaar is voor hen die het ongeluk hebben ermee geconfronteerd te worden.

Op het persoonlijke vlak besteed ik gemiddeld een zevenhonderd dollar per maand aan kosten en circa 40 uur per maand aan:

01. testen

02. vertragingen en controles op luchthavens

03. het bestuderen van steeds veranderende regelgeving

04. het invullen van formulieren

05. het wijzigen en aanpassen van uitvallende vluchten, die ik moet zien te vervangen door andere vluchten, die vaak tot enorme omwegen leiden en vluchttijden die een veelvoud bedragen van de oorspronkelijke. Deze vluchten worden vaak pas uitgevoerd een of twee dagen na de oorspronkelijk geplande vlucht

PLUS

06. tijd en geld verspild aan periodes van isolatie en quarantaine, die soms niet te vermijden zijn.

Voor wie denkt dat het bovenstaande een wat overdreven beschrijving is van de moeilijkheden, hieronder een greep uit de doos.

Istanbul- Yerevan kon voorheen non-stop gevlogen worden in 96 minuten, maar vergt nu een omweg via Athene, Kiev of Doha, hetgeen de reistijd verlengt met een percentage tussen de 300 en 700 procent met eveneens een enorme stijging van de kosten.

Yogyakarta- Bali met de Garuda gaat nu via Jakarta met een toeneming van de reistijd met pakweg 200 procent.

Onlangs kostte een quarantaine in Jakarta mij zeven dagen en 1500 dollar.

Welke ook de beneficiaire effecten zijn van al het bovenstaande schoons, deze worden overtroffen door de negatieve effecten, waarvan de kosten een veelvoud bedragen. In het kader van dit stukje zal ik mij onthouden van een opsomming van deze effecten, die echter zo duidelijk zijn, dat de omvang zelfs parlementsleden niet kan ontgaan.

Hoe lang zich dit alles zal voortzetten is niet duidelijk, maar optimistisch ben ik niet.

Hugo van Reijen

25 REACTIES

 1. Dit gaat gewoon zolang door tot ze hun doel hebben bereikt, een met gezondheid heeft het niks te maken.
  Gelukkig vlieg ik niet.
  Mij heeft het de hele tijd maar 10€ gekost aan mondlapjes.

  • Yip, dit gaat louter om het vaccinatiepaspoort dat vervolgens een social credit paspoort zal worden. Je zult niets bezitten maar toch gelukkig zijn; voor het laatste komt waarschijnlijk de 2 jaarlijkse vaccinatie om de hoek kijken. Immers, niets bezitten en toch gelukkig zijn is voor de meeste niet haalbaar zonder dope.

  • Piet

   ik dacht dus eerst dat het WEF verhaal een complot was. Maar, Rutte heeft het letterlijk over ‘built back better’ etc. Dit is geen grap. Die WEF site is bizar. Ik geloofde mijn ogen niet.

   Je kan wel niets bezitten en gelukkig zijn. Als je monnik bent, bijvoorbeeld. Maar niet iedereen wilt een monnik zijn.

 2. De luchtvaart had altijd veiligheid als topprioriteit in het vaandel staan. Dat is nu ingeruild voor het promoten van de experimentele grafeenoxide spikeproteinspuit. Erg spannend trouwens om met geinjecteerde (categorie 2 en 3 dan en niet placebo 1) piloten op reis te gaan. Vanuit – uiteraard – onbevestigde bron komen er nu op Schiphol 3 a 4 x per week (vaccin-)doden binnen waar het voorheen 4 a 6x per jaar was. Tot nu toe kan de censuur het allemaal nog net onder het tapijt werken. Ik geef de luchtvaart nog een jaartje met hun fantastische zelfdestructieplan.

 3. Als ze nog eens een ‘lockdown’ doen, ligt letterlijk de hele middenklasse op zijn gat. Dan hebben ze die in een keer weg gevaagd

  Daarom denk ik niet dat ze dat doen. Tenzij ze dus een plan hebben, om inderdaad de hele boel te resetten. De great reset u kent het ‘wappie’ verhaal, dat niet zo ‘wappie’ is, eigenlijk.

  Als ze nogmaals een lockdown doen, krijg je rellen. Of de boel word in één keer geherstructureerd. Middenklasse failliet, meer focus op groot bedrijfsleven en overheid (lees, communisme, modern communisme)

  • Weer een dagdromer ? Het doel is vernietiging van de middenklasse, en de volgende lockdown zal ook zonder problemen gaan. Ga maar opzoeken hoeveel bedrijven de vorige keer failliet zijn gegaan. Al deze plannen had je gewoon zelf kunnen nalezen bij het wef.

  • Ja, dat zeg ik Een ander.

   Ik denk/hoop wel dat als er een volgende lockdown komt, iedereen dan in verzet komt.

   Punt is een beetje, jij en ik kunnen niet in de toekomst kijken. Laten we op het beste hopen

 4. In deze post wordt onnodig veel belastinggeld weggespoeld, wat toch uiteindelijk gezien(zinloze maatregelen) niet de bedoeling is?????
  Elite als soros, gates, verrijken zich ongegeneerd met de boodschap, dat ze nog filantropisch zijn, de huichelaars!!
  Niet terzake wetenschappers, die ongehoord de wereldbevolking gijzelen alleen om de winsten, door inflatie etc op te schroeven.

 5. Ik denk dat er achter dit alles geen slechte bedoelingen schuilen, maar wel veel domheid en verkeerde interpretatie van statistische gegevens.
  Alles wat op de wereld bedorven is geworden, is op goede gronden bedorven geworden.
  Dat Soros cum suis hier achter zitten, lijkt mij uitgesloten.

  • Beste Hugo, zij die dit uitvoeren zullen niet weten?
   Rutte gaf eens aan , dat ie niet test als er geen gegronde reden voor is?
   Liet zich op de foto prikken met een 30%-placebo, de lafaard, zou eerlijk gezegd tav de schepper me niet laten genetisch modificieren!
   Dan wordt het tijd dat Rutte even zijn normale verstand dient te gebruiken.Alleen achter Klaus aanhobbelen, de slijmert, en ondertussen komt hij niet voor de gezondheid. stabiliteit van het volk op!?
   Even je lichaam laten ontzielen, en dat voor aardse rijkdommen, NEVER NOOIT NIET!

 6. “Ik denk dat er achter dit alles geen slechte bedoelingen schuilen, maar wel veel domheid en verkeerde interpretatie van statistische gegevens.”

  Iemand die de artikelen op Vrijspreker leest en denkt dat alle ellende die veroorzaakt wordt door domheid, kan het denken beter aan anderen over laten. Ik geloof niet zo in mensen die geen actieve herinnering hebben aan de ontmaskering van hun leugens.

  Maar Hugo vond jij ook niet dat het een beetje te druk wordt op aarde?
  Dan zou het ook gespeelde onnozelheid kunnen zijn.

  • Het virus kun je niet stoppen als het er eenmaal is. Je kunt proberen de verspreiding ervan af te remmen. Dat was de reden om in lockdown te gaan: trachten de zorg niet te overbelasten. Dezelfde zorg, en met name de IC capaciteit, die daarvoor systematisch is afgeschaald; zelfs tegen adviezen van het RIVM in. Vervolgens zit je in een lockdown en dan dicteert de logica dat een overheid alsnog als de wiedeweerga diezelfde zorg moet opschalen. Is niet gebeurd. Er is zelfs een volledig uitgerust coronaschip afgewezen.

   Eveneens zeer verdacht is het consequent afwijzen van goedwerkende medicijnen als ivermectine. Het consequent weigeren om kritische wetenschappers te horen. Het bagatalliseren van onderzoeken die aantonen dat lockdowns de verspreiding niet afzwakken. Het wegmoffelen van het succesvolle beleid van landen en staten die niet tot nauwelijks in lockdown gegaan zijn. Overigens gaat Denemarken 1 oktober volledig open. Eentje voor het lijstje met verstandige plekken om heen te gaan, lijkt me.

   Er zijn kortom twee mogelijkheden: of alle westerse overheden zijn volledig en volkomen incompetent. en wel dusdanig dat ze niet in staat zijn om eenvoudige logische redenaties te voltooien. Hoe waarschijnlijk is het dat er bij alle overheden geen academicus meer te vinden is die tot drie kan tellen? Of wordt er een plan uitgerold. De vraag stellen is hem beantwoorden.

 7. https://www.government.nl/

  ……”You can still get infected with coronavirus even after you have been vaccinated. You can also pass the virus on to others. Bear this in mind when you go places or receive visitors, for instance.
  No impact on proof of vaccination

  If you are fully vaccination but test positive for coronavirus, this will not affect your proof of vaccination in the CoronaCheck app or on the CoronaCheck website. However, you will need to self-isolate and avoid contact with others, in order to prevent passing the virus on……”

 8. Om eens een andere visie de ruimte te geven is hier een quote van Agent Smith uit The Matrix: https://twitter.com/020trader/status/1425338949862633474

  Jammer dat Seneca de commentaren om zijn stukjes uitgezet heeft. Ik heb dat van het zorgpersoneel nagevraagd bij Franse kennissen en die weten van niets over een uittocht in de zorg. Die zeggen dat mensen er juist willen werken omdat het goed betaalt. Bij zoekopdrachten vind ik er ook niet veel over. Dus haalt men daar toch braaf de spuit omwille van baanzekerheid?

  • Er zouden 2 ziekenhuizen in FR in staking zijn. Jammer inderdaad dat de bron van de uittocht ontbreekt.

 9. zo is het maar net, uitholling van het systeem van binnen uit!
  de vraag is nu wie krijgt of heeft schuld hieraan de voorstanders of de tegenstanders

Comments are closed.