Vrijspreker: De tactieken van de media om oppositie van het regime de kop in te drukken zijn inmiddels wel duidelijk.

Opperdienaar: Het regime gebruikt de media om slachtoffers en agressors te definiëren. Iemand loopt met een galg rond op een anti regime demonstratie (omdat hij het gevoel heeft dat het regime een strop om zijn nek heeft gelegd) en de hele media kathedraal zingt in koor: “Zie je wel, ze roepen op tot geweld“. Een tot de tanden bewapende politiemacht van het regime slaat demonstraties uit elkaar, spuit mensen met een waterkanon tegen een betonnen muur, rost bejaarden af vanaf een paard, slaat mensen in elkaar terwijl hun hond ze verscheurt, de politie gaat wappierammen, gebruikt Romeo’s om het geweld te escaleren en de media kathedraal zingt:”Je moet niet op een paar youtube videos afgaan”.

Thierry Baudet wordt de hele tijd een fascist genoemd onder luid applaus en als hij zelf een vergelijking maakt van het huidige beleid met de aanloop naar de 2e wereldoorlog, waar joden op steeds minder plaatsen werden toegelaten, worden er een paar joodse organisaties bijgesleept om te verklaren dat dit de holocaust trivialiseert. Inmiddels mag je Canada niet meer uit zonder vaccin en wordt je in Australië gearresteerd voor een social media post die oproept tot protest. Maar er zijn nog geen 6 miljoen doden, dus je mag pas waarschuwen als we alles nog een keer overgedaan hebben.

In de VS werd een illegale immigrant door iemand te paard opgepakt, naar men dacht met een zweep. Maxine Waters noemde het ‘erger dan slavernij’. Natuurlijk was er niemand die zei dat ze hiermee de slavernij trivialiseerde. Het enige dat uitmaakt is dat je de media controleert en direct slachtoffer en agressor benoemt. Dat hoeft niet te kloppen zoals anarcho kapitalisten denken. Voor winnen is waarheid niet belangrijk.

 Hannah Arendt schreef in “The origins of totalitarianism” dat de grootste wreedheden plaatsvinden NADAT de oppositie het zwijgen is opgelegd. Dat was ondermeer bij Stalin en eigenlijk ook bij Hitler het geval. Een verklaring hiervoor kan zijn wat Mattias Desmet zegt over massavorming.

Vrijspreker: Wat zegt hij daar over?

Opperdienaar: Hij zegt dat je al veel ontevredenheid moet hebben. Mensen die het gevoel hebben gevangen te zitten in bullshit banen. Dat krijg je natuurlijk als je bijvoorbeeld een baan hebt waarbij je onderdanen lastig valt om ze uit te melken met vergunningen. Als er dan een bullshit crisis komt en er wordt een nieuw normaal voorgesteld, dan vinden die mensen dat geweldig. Ze willen helemaal niet terug naar het oude normaal, want dat is hun bullshit baan. Je kunt ze onmogelijk overtuigen terug te gaan. Ze vinden het nieuwe normaal geweldig en omarmen alles dat er bij komt kijken.

Ze krijgen tevens nieuwe betekenis in hun leven om de verdedigers van het oude normaal de nek om te draaien in een heroïsche strijd van goed tegen kwaad. Laat de wappies maar creperen op het koude terras, terwijl de geprikten lekker warm binnen zitten te smikkelen. Wappierammen zorgt voor zingeving. Eindelijk zijn het helden. Helden die weliswaar geen enkel risico nemen omdat ze het hele regime achter zich hebben, maar desalniettemin helden. Maar als de wappies weggeramd zijn, vervalt de zingeving en dan breekt de pleuris uit.

Desmet zegt ook dat al die totalitaire periodes een gelijke verdeling kennen.

30% is helemaal gehypnotiseerd. Waarvan 20% echt totalitair

40% hobbelt er gewoon achteraan

Dit zorgt voor 70% ondersteuning van het regime

30% probeert er tegenin te gaan. Die groep is altijd heel divers en de vraag is of die bij elkaar kunnen komen om zich te verzetten. Als dit lukt kan het terug gedraaid worden. Waarschijnlijk is die groep altijd zo divers omdat als hij niet divers was geweest, de situatie nooit zo ver gekomen was.

Hier kun je het Mattias Desmet zelf horen uitleggen

18 REACTIES

 1. Wat de crisis vooral om mij heen laat zien is dat al die artistieke, eigenzinnige, vrije vogels, vrijdenkers, omdenkers, activisten, anarchisten, creatieven, en hoe zij zichzelf ook noemen, in de houding springen voor een QR code en dit doen zonder veel kritisch denken. “Jamaar ik wil ook…”

  Ondertussen in de echte wereld: waar zijn al die gruwelijke ziektegevallen toch? Het is bijna 2 jaar geleden begonnen, maar de meeste gevallen ken ik uit de media en van het internet. Bij een flinke griepgolf heerst het overal om mij heen. Maar met corona lijkt het eerder een fata morgana.

  • “Ondertussen in de echte wereld:……..”
   Zo zit ik er inmiddels ook in,en van bijwerkingen van de vaccinaties hoor/zie ik ook niks!
   Zeer vreemd allemaal………..

   • De meest merkwaardige bijwerking van de vaccins, waar je ook niets van hoort/ziet, is dat de gevaccineerden beschermd zouden moeten worden tegen de ongevaccineerden. Want anders worden ze ziek of zo. Als het vaccin bescherming biedt tegen dat ‘virus’, is dat toch helemaal niet nodig?

   • Ja, het is allemaal buiten de wet en realiteit om. Demissionair kabinet hier in Nederland, mandaat van Biden is nooit getekend alleen uitgesproken et cetera. https://thefederalist.com/2021/10/07/joe-bidens-vaccine-mandate-doesnt-exist-its-just-a-press-release/
    Daarnaast zijn de ongevaccineerde toch een mooie test groep voor deze testfase. Prima toch, mensen kiezen zelf en risico loop je altijd. En inderdaad ook van die bijwerkingen hoor ik weinig, behalve in de ‘alternatieve’ media. Het meeste alternatieve ligt aan het andere uiterste van de MSM, de hele massamoord/armageddon narratief e.d.

   • Het is dan ook een euthanasie/sterilisatie programma, de meest humane manier om de voortdurende voortplanting tegen te gaan wat op den duur ten koste gaat van alles en iedereen. Met zalvende woorden en de mensen zelf laten begrijpen waarom 1 kind voldoende is kom je er niet het is altijd ik ik ik. Het is alleen jammer dat er zoveel poespas bij komt en constant gelogen wordt door de overheden. Maar de oudere domme en bange mensen vragen om de spuit, die gaan er dus aan en de jonge mensen worden steriel, over 5 jaar zullen we het gaan merken en daarbij, als je leeft is de dood er niet en ben je dood dan weet je het niet, waar maakt men zich zo druk om?

 2. Goed stuk! Het voordeel van de tweedeling in de maatschappij is dat we nu kunnen voelen wat de Joden in 1933 voelden, we worden als het ware een beetje tot Jood gemaakt. De “samenleving” heeft altijd al mensen die een eigen, afwijkende mening hebben, vervolgd. Dat maakt ons creatief en slim. Het zet aan tot samenwerken. Je kunt ook aan de Harry Potter verhalen refereren. Dumbledore is dood en Voldemort leeft. De sfeer is precies dezelfde. De schrijfster voelt precies aan hoe een maatschappij reageert op bedreiging en dwangbevelen drang. We zijn omgeven door massa’s van laffe bangeriken, die liever naar de hel gaan dan hun kop uit te steken. Naar mijn mening kunnen ze daar ook rustig naar toe gaan, maar zonder mij. Mijn huis staat open voor ongevaccineerden. En ik heb ook een koffiemachine. Goedemorgen!

  • @Edwin,

   Waar woont jouw huis dan kan ik een bakkie bij je komen doen.
   Als het maar wel lekkere koffie is uit die machine.

 3. een vergelijking maakt van het huidige beleid met de aanloop naar de 2e wereldoorlog,

  Ik denk dat hij zwaar, zwaar, zwaar overdrijft. Dit gaat niet tot een holocaust leiden.

  Maar, ik vind wel dat hij het moet kunnen zeggen. Ik bedoel, men reageert dan heel agressief op hem meteen, in de tweede kamer. Maar dat is dan geen debat. Als je niet met elkaar in debat kan gaan, waarom zit je dan in ‘de kamer’? Die Hugo de jonge draaide zich demonstratief om, toen Baudet sprak. Ja, Hugo, maar wat doe je daar dan in ‘de kamer’? Dan kan je net zo goed wegblijven. Men laat Baudet toe ? Dan moet je ook met hem in debat gaan. Wil je niet met hem in debat gaan? Dan moet je zijn partij zien te verbieden. Maar je kan niet de boel saboteren. Het is het een of het ander. Haal Baudet’s verhaal dan onderuit met argumentatie. Niet met sabotage.

  Baudet en ‘de wappies’ doelen op het feit dat massahysterie, groepsgevoel en blind conformisme in het verleden hebben geleid tot rampen. Hier hebben ze gewoon gelijk in.

  Het is alleen minder tactisch om er dan ‘de holocaust’ bij te halen. Omdat het een nogal beladen term is. Hetzelfde geld voor het plakken van die jodensterren. Het maakt zo’n heel protest belachelijk. Ook het meenemen van galgen, komt nogal puberaal over. anyway….

  Ik hoor nu al ‘normale mensen’ vol haat en agressie praten over ‘de wappies’. Terwijl ‘de wappies’ niet echt heel vreemde standpunten hebben, over het algemeen. Het groepsgevoel heeft een vijandsbeeld opgeroepen.

  Wij, de mensen met mondkapjes zijn goed. En zij, de wappies, zijn slecht. Want zij geven niets om ‘de zwakkere’ en wij wel. Zo simpel kan het verhaaltje zijn, in de hoofden van mensen. En het voelt lekker knus. Lekker samen goed zijn.

  We gingen de lockdown in, om de zorg te ontlasten….

  Vervolgens is die zorg niet opgeschaald…Maar er was wel een paar miljard voor de KLM. Dan moet er toch een belletje gaan rinkelen. Dan zie je toch dat er andere dingen spelen.

  Maar mensen willen dit soort dingen ook niet zien, want hun hele wereldbeeld, hun hele identiteit (een goede burger) valt dan in duigen.

  • Nayo,

   U valideert Baudet’s conclusie met de analyse “massahysterie, groepsgevoel en blind conformisme in het verleden hebben geleid tot rampen. Hier hebben ze gewoon gelijk in.”

   Deze conclusie bevestigt u met uw woorden “zwaar, zwaar, zwaar overdrijft.” M.a.w. Baudet’s conclusie is weliswaar overdreven, maar in de kern valide.

   Bedankt namens Baudet voor uw (onvrijwillige) steun!

   • De conclusie

    Kritiek op het covid beleid is meer dan terecht en broodnodig

    Maar vergelijkingen met de holocaust zijn onwenselijk/overdreven/schadelijk

  • “Het is alleen minder tactisch om er dan ‘de holocaust’ bij te halen.”

   De FVD (Baudet) heeft het nooit over Holocaust gehad. Dat is het verneukeratieve stroman die de kartelpartijen er van maken. En het werkt, zelfs bij wat beter geïnformeerde mensen, waar ik jou ook onder schaar.

   • Nee, ok. Ik doel dan meer op de mensen die met Jodensterren gaan lopen. Ik vind dat overdreven en contraproductief

    We zijn niet als de joden. Onze winkels worden niet beklad, we worden niet in elkaar geslagen etc, etc.

    Mensen met zo’n ster, snappen de geschiedenis niet helemaal

   • “De laatste Batavier”.

    U maakt een accurate en essentiële opmerking in deze discussie! Onweerlegbaar.

   • Nee, ok. Niet Baudet, maar die andere jongen. Gideon. Hij refereerde aan de holocaust, althans, de oploop naar de holocaust toe.

    Ik vind dat dat moet kunnen (alles moet kunnen)

    Maar in ‘de kamer’ is het niet zo tactisch, om zo ver te gaan, want in ‘de kamer’ trekken ze dat niet.

 4. Ik neem de vrijheid en maak de titel van dit artikel af.

  NADAT DE OPPOSITIE TOT ZWIJGEN IS GEBRACHT … dan zijn de 116 directe vijanden van het Nederlandse volk geïdentificeerd en is hun locatie bekend;

  VVD: 34
  D66: 24
  CDA: 14
  SP: 9
  PvdA: 9
  GL: 8
  CU: 5
  Volt: 3
  JA21: 3
  SGP: 3
  Haga: 3
  Omtzigt: 1

  Locatie: het Nederlandse parlement aka Het Huis Van Het Volk.

Comments are closed.