Zitten we in een door psychopaten geschapen chaos? De meeste corona maatregelen passen in het beeld geschetst door Biderman’s Chart. Wat echter opvalt is dat er de laatste weken steeds meer barstjes komen als het over het monopoliseren van de beeldvorming gaat, het vorm geven van de perceptie. Steeds meer mensen en media proberen voorzichtig wat afstand te nemen.

Iemand die nog kijkt naar de NPO stuurde onderstaande video door van een NPO programma dat ik niet ken. Gepresenteerd door mensen die ik niet ken. Maar waar toch een vorm van spot werd gedreven met Rutte en de Jonge. Ik zou bijna NPO gaan kijken…

Waar de maatregelen steeds bizarder worden hoop ik te zien dat men toch kritischer wordt. Rutte en de Jonge raken langzaam aan over hun houdbaarheidsdatum heen.

Wat natuurlijk ook kan is dat de machthebbers zich een beetje klunzig voordoen waardoor ze een menselijker gezicht krijgen.

 

7 REACTIES

 1. De mensen die nog steeds tv kijken en kranten lezen heb ik al lang opgegeven. Een beetje te vergelijken met mensen die stug doorgaan met ongezond eten.

  • Het lijkt mij verstandig om af en toe toch televisie te kijken. Keep your friends close but your enemies closer.

  • Ik vind die praatprogramma’s altijd zo oppervlakkig. Van die quasi interessante mensen, die zogenaamd heel gewiekste opmerkingen maken, maar verder niet echt heel veel inhoud hebben. Het gaat altijd over de vorm, nooit over de inhoud.

   • Het gaat inderdaad over de vorm. Het gaat erom hoe zo’n programma slinks wordt opgebouwd waardoor veel kijkers de indruk hebben dat ze naar een praatprogramma zitten te kijken terwijl het een en al manipulatie en tactiek is. Dat vind ik soms interessant om te bestuderen. Hoe ze het voor elkaar krijgen om voor de 599ste keer een Ab Osterhaus aan tafel uit te nodigen die werkelijk niets te melden heeft en hoe ze mensen om hem heen aan tafel zetten die totaal kritiekloos zijn en zelfs deuren op een kier zetten (herr Osterhaus, is een totale lockdown dan niet beter dan alleen een mondkap?) waarna Osterhaus die open deur dan met veel bombarie intrapt.

 2. Ik las elders dat er een tribunaal komt en nu dit. Er wordt heel geniepig maar zeer zorgvuldig een ‘zijn de vaccins dodelijk?! Dat wisten we niet! Dat is verdrietig zeg! Die verdomde farmaceuten! Hier gaan we wat aan doen! Vertrouw op ons!’ voorbereid door de overheid. Daarmee gaat de overheid haar smoel redden. De NPO is er al mee bezig. Niemand kan meer zeggen dat de NPO niet kritisch was tijdens corona want kijk nu toch dit liedje van Clouseau op de NPO. Rutte zei overigens dat hij een kabinet met meer elan wil. Zal hij doorhebben dat hij dan zelf het veld moet ruimen.

 3. Een tribunaal gaat niet werken. Rutte is vast en zeker gepest in zijn jeugd, verkeerd ingelicht, heeft er geen actieve herinnering aan.
  Dat wordt vrijspraak en boete betaling door de aanklagers, de huidige rechters kennende.
  Beter een volksgericht zoals 14-7-1789.

Comments are closed.