Langzaam, heel langzaam komt de waarheid boven tafel: door het uitstellen van geplande operaties in de corona jaren zijn zeker 320.000 gezonde levensjaren verloren gegaan, heeft het RIVM berekend. Bron TT.

We wachten af of het RVO-onderzoek dat verder ging en waardoor vermoedelijk Mona Keizer aftrad, omdat zij met die kennis niet achter de volgende lock down kon staan, ook naar buiten komt: namelijk niet alleen de verloren levensjaren nav uitgestelde operaties, maar ook al die andere negatieve gevolgen van de lockdowns.

Hier op de Vrijspreker.nl hadden we die verloren levens jaren al op 31 maart 2020 voor u op een rijtje gezet.

Altijd makkelijk voor als er over 10 jaar een evaluatie of enquête over gehouden wordt.

Dan kan ook geëvalueerd worden of dat alleen al die 320.000 verloren levensjaren, waarschijnlijk al meer zijn, dan dat er gered zijn door die lockdown maatregelen. Plus dat daar nog al die andere verloren levensjaren zie artikel bij komen. Kortom een bestuurlijke en aansprakelijkheidsramp omdat men het van te voren had kunnen weten.

En met het naderend corona seizoen, waarom wordt er niet geëvalueerd wat wel en niet werkt? Zal toch niet zo zijn dat men niet toegeven dat de meeste maatregen averechts hebben gewerkt?

3 REACTIES

  1. Dat groepje dat door vertraging letale kanker opgelopen is, is door vertraging van behandeling en dat stupide coronagedoe alleen maar groter gegroeid.
    En dan niet wat voor levens de vaccinatie gekost heeft?

    • In totaal hadden in de twee jaren ongeveer 1,8 miljoen planbare ingrepen moeten worden uitgevoerd, maar dat waren er vanwege de pandemie 305.000 minder. Volgens het RIVM komt dat neer op 320.000 gezonde levensjaren.

Comments are closed.