Vrijspreker: U vraagt zich vandaag af waarom steeds meer mensen zich terug trekken in de virtuele realiteit.

Opperdienaar: Achteraf gezien is het een trend die al veel eerder begon met bijvoorbeeld de gras etende mannen in Japan. Zoals met alles loopt Japan voorop. Ze begonnen met de waanzinnige staatsschulden, met de onderdrukking van de rente en ook met sociale trends waarbij veel jongeren geen zin meer hebben om in de echte wereld te leven. De jonge mannen spelen computer spelletjes en kijken porno en de jonge vrouwen kijken op instagram naar andere vrouwen.

Vrijspreker: De vraag is of dit komt doordat de virtuele wereld aantrekkelijker of de echte wereld onaantrekkelijker.

Opperdienaar: Ik denk dat het beiden is. In de echte wereld kunnen de mannen geen economische vooruitgang boeken om een huis te kopen en een gezin te onderhouden. Vrouwen zijn alleen geïnteresseerd in de paar top mannen. Je hebt minimaal 2 inkomens nodig om je vooruit te ploeteren. In de virtuele wereld kun je superheld zijn, je hoef er geen belastingformulieren in te vullen, injecties te nemen, QR codes te laten zien om een zwembad in te mogen.

Vrijspreker: Je zou echter ook kunnen zeggen dat de online wereld vijandiger en competitiever is. Mensen schelder elkaar de huid vol over politiek en iedereen post fotos van zijn/haar geweldige leven.

Opperdienaar: Zolang je in je eigen bubbel blijft, waar veel sociale media voor zorgen, valt het met de vijandigheid wel mee. En vrouwen die zich scheel dreigen te ergeren aan de strakke lichamen van de competitie die champagne slurpt onder een palmboom, zijn er altijd de anti-depressieva waarvan het gebruik enorm is toegenomen. Verder kun je ook van geslacht veranderen als je denkt dat een ander geslacht het gemakkelijker heeft in het leven. Dat ga je ook denken als je in de ‘fixed pie fallacy’ gelooft. Want als je als man niet vooruit komt, moet dat wel komen omdat het voor vrouwen veel gemakkelijker is en andersom. De vrouwen denken ook dat ze niet vooruit komen door de patriarchy, dus met een paar pillen en operaties kun je als man verder door het leven en dan wordt je natuurlijk gelijk toegelaten tot de board rooms van de wereld.

Vrijspreker: Of een carrière als vuilnisman, die ook waarschijnlijker is als man.

Opperdienaar: In de bubbel heeft men dat niet door. Het is niet dat alles zijn voordelen en nadelen heeft, de bubbel praat je via ‘confirmation bias’ aan dat jij het uniek slecht getroffen hebt en het leven voor de ander over rozen gaat. Tevens is er vanuit de overheid een oppression olympics gestimuleerd. Zolang jij maar aan kunt geven dat je voldoende onderdrukt bent, krijg je van de overheid een zetje in de rug ten koste van anderen. Dat betekent dat je altijd zielig en nooit sterk moet lijken. Het is 1 van de aspecten van de Orwelliaanse ondersteboven wereld:De winnaar is degene die het meest onderdrukt is, oorlog is vrede, vrijheid is slavernij, onwetendheid is kracht.

Vrijspreker: U blijft er bij dat degene die heel hard roept dat hij hard onderdrukt wordt, uiteindelijk krijgt waar hij/zij om vraagt?

Opperdienaar: Ik denk het wel. Er zijn altijd psychopaten die waarnemen dat onderdanen graag onderdrukt willen worden en die daar dan gehoor aan geven. Dat is wel een hele ommekeer van de huidige situatie, maar die ommekeer komt denk ik als het economisch vastloopt. Dan krijg je de sterke man/fascist waar links nu zo’n ‘behoefte aan heeft’.

Vrijspreker: Hoezo heeft links behoefte aan een fascist? Ze roepen toch juist dat ze er tegen zijn?

Opperdienaar: Ze zijn wanhopig op zoek naar een white supremacist/fascist die er eigenlijk niet is. Jussie Smollett liet zien dat de vraag naar racisten groter is dan het aanbod en dat je dus zelf maar moet verzinnen. Covington Catholic High School student Nicholas Sandmann liet ook al zoiets zien en er zijn hele websites gewijd aan fake ‘hate crimes’. Ook hier werkt de markt uiteindelijk. Het is een vraag waar ze zich niet bewust van zijn, maar die wel degelijk zijn uitwerking heeft. Net als de oppression olympics vraag het aanbod op gang brengt.

32 REACTIES

 1. Zielenpoten vind ik ’t, mensen die zich verstoppen in een namaak wereld.
  Kunnen zich blijkbaar niet handhaven in de realiteit, de echte wereld.
  Ik heb nooit begrepen wat er nou zo leuk is aan die computer games.
  Kost je geld, veel tijd en het levert je geen ene malle moer op.

  • Ik vind ze ook kut, die games.

   Het kost dan zo’n 400 uur om ze uit te spelen. Bloed, zweet en tranen. Je zou ervoor betaald moeten worden. Ik ben nu op level 56, dit kostte me zes weken hard werken en veel trainen met mijn poppetje. Goed werk, leuk !

   Ik ben het in grote lijnen wel eens, met dit stukje. Sociale media en virtuele realiteit, zijn een soort opium voor het volk. Mensen verliezen er ook hun sociale vaardigheden door. Ze praten niet meer face to face, raken elkaar niet aan, maken geen fouten. Het is vrij schadelijk allemaal.

   De echte wereld valt tegen, dus ga je voor de schijnrealiteit, de schaduwwereld.

   • 400 uur in 6 weken.
    Dan ben je toch zeker zo’n 7 – 8 uur per dag bezig geweest met je game.
    Dat is een dagtaak, een complete werkdag.
    Ik had mij al veel eerder afgevraagd waar ik nou mee bezig was.
    Bedenk eens wat je wel allemaal niet had kunnen in die tijd.

   • Nee, ik game niet

    Gamen is hard werken. Ik hou niet van hard werken

    Werk zou verboden moeten worden

    arbeid macht niet frei !

 2. Ik kende iemand die had zich zo ver verstopt in de virtuele wereld waardoor hij uiteindelijk weigerde om nog deel te nemen aan het dagelijkse leven. Mijn buurman.
  Speelde bijna 24 uur per dag pc games. Virtueel voelde hij zich daar veel meer thuis.
  Zonder een pc en games was er ook geen normaal gesprek meer met die jongen te voeren.
  Uiteindelijk heeft hij het ook nog voor mekaar gekregen dat hij erop afgekeurd werd.
  En zodoende had ie eindelijk de hele dag de tijd voor games zonder dat ze ‘m nog ergens mee lastig vielen.

  • Dat heeft jouw buurman slim gedaan. Waarschijnlijk – wegens afkeuring – ontvangt jouw buurman allerlei toeslagen en onkostenvergoedingen van de Staat. Voorbeeld??
   In japan bestaan deze mensen ook, hikikimori. Zij zitten op internet en komen nooit buiten.

   • Die toeslagen en de rest die had hij in de sociale zaken.
    Alleen vallen ze je dan wel eens lastig over werk en sollicitaties.
    En daar had hij gewoon geen tijd voor.
    Ik had ‘m flinke rot schop gegeven als ik de persoon was die over afkeuringen ging.
    Maar Nederland maakt ook dit mogelijk als je bewust als uitvreter door het leven wil gaan.

   • Uiteindelijk is dan toch een keer het kwartje gevallen bij ‘m waardoor hij besloot om de wereld te gaan verbeteren met een soort van zelf verzonnen evangelie verhaal.
    Hij heeft een fiets gekocht en was van plan richting Israël te fietsen om de president daar te vertellen hoe het allemaal wel zou moeten.
    Hij is aangekomen in Italië en Spanje op ze fiets om daar proberen wat geld te verdienen om in leven te blijven.
    Ik had nog wat email contact met ‘m maar al jaren weer niks meer gehoord.
    Geen idee waar hij verblijft of dat hij nog leeft.
    Maar hij heeft het wel gedaan, de voordeur achter zich gesloten.
    Van een totale pc game verslaafde naar een tochtje op de fiets door Europa.
    Je uitkering vervalt uiteindelijk omdat je nergens meer op kan reageren.

   • Hikikimori, die bevolken de vrijspreker ook steeds meer met hun domme geraaskal.

   • Ik wil ook afgekeurd worden !

    Liever afgekeurd, dan afgebeuld.

   • naya2020, je weet nou hoe je dat voor mekaar krijgt.
    Als je ze vragen voor een gesprek neem je een grote legpuzzel mee, je gaat op de grond zitten met je puzzel en houd vol dat je alleen dit de hele dag kan doen.
    Je moet het wel een beetje met overtuiging brengen, anders werkt het niet.

   • Als je wat leuks doet en daarvoor goed betaald krijgt is het toch helemaal niet erg om te werken? Eigen baas zijn. Goede klanten hebben. Genoeg geld voor alles wat je hebben wilt.

    Wat je niet leuk vind of geen tijd voor hebt, automatiseer of delegeer je.
    Dan heb je ook niet zoveel veel gezeik met ambtenaren. En voor zover het gezeik niet te vermijden is, huur je mensen in die het voor je oplossen.

    Maar de andere weg is er (inderdaad) ook. Ik ken gevallen om mij heen.
    Eerst een redelijk betaalde baan ergens.
    Dan vage psychische klachten.
    Ziektewet. Afkeuring.
    Uitkering zonder sollicitatieplicht – je mag zelfs niet werken.
    Daarna tientallen jaren lang een nutteloos leven leiden/lijden. Met een uitkering die niet gëindexeerd wordt en geleidelijk aan steeds minder koopkracht heeft.
    Misschien kun je bijverdienen (koopkrachtverlies herstellen) met drugs of zo.
    Veel geluk er mee…

   • Als ik werk, werk ik alleen voor mezelf

    Ik ga niet voor bazen werken. Bazen mogen een beetje doodvallen

    Maar, het is moeilijk om écht helemaal voor jezelf te werken. Altijd zit je wel weer direct of indirect vast aan een of andere zogenaamde ‘organisatie’

    Ik ben niet tegen werken, als de voorwaarden maar goed zijn. Vaak zijn deze voorwaarden niet goed en probeert men je een poot uit te draaien

   • Je moet geen ZZP’er (quasi uitzendkracht) willen zijn. Freelancer met een eigen klantenkring is al beter.

    Bazen zijn voor 2 dingen goed:
    1) Werkervaring opdoen (op risico van de baas).
    2) Part time werken zodat je er naast een bedrijfje kunt opbouwen. Als je weinig geld achter de hand hebt.

    Tip voor een stijlloos (niets met een bekende website te maken) omscholingstraject:
    https://www.hu2.io/

    Ik heb er rond gekeken en het ziet er best goed uit en het kost weinig. Ze hebben het veel over copywriting (lees: teksten schrijven om geld te verdienen) en online handeltjes opzetten. Met het idee om lokatie onafhankelijk geld te verdienen. Op eigen risico te volgen…

 3. Wat er gebeurt is anti Goddelijk.
  God heeft hemel en aarde geschapen.
  “We” worden weggelokt van de prachtige, door God geschapen, werkelijkheid.
  Net zoals de vele andere trends die hier worden genoemd: allemaal Satanisch.

  • Ga lekker op de markt staan op een kistje met je goddelijke boodschap.
   Misschien kan je er dan nog wat bonus punten mee scoren bij je baas als je er weer een paar de kerk in weet te kletsen.
   Je komt ze ook werkelijk overal tegen die hobby dominees.

   • Bert, dat is geen inhoudelijke reactie. Marcel heeft het erover dat God de realiteit heeft gecreëerd met een doel, namelijk om erin te leven. Sterker: we moeten over de schepping heersen.

   • Nico, alles wat met ene god te maken heeft of ze zoon, speelt zich enkel af tussen je oren. En niet verder.
    Lijkt mij verder vrij vervelend als je daar last van heb.
    Je schijnt er ook vrij moeilijk vanaf te komen.

   • Dat is het D’66 standpunt Bert. Dat deel ik niet. Als Jezus mij vraagt om met hem mee te gaan de tempel in, naar de geldwisselaars, dan doe ik dat gewoon. We zijn nu eenmaal op Aarde om God te dienen.

   • Helemaal eens met Nico. Bert, je gooit nu het kind met het badwater weg.

   • Ze blijven vermakelijk al die god vrezende mensen.
    Het heeft ook iets aandoenlijks. Soms ook iets triest.
    Zeg er iets over en 1 voor 1 komen ze te voorschijn om hun denkbeeldige fantasie vriendje te verdedigen.
    Je kan er altijd op wachten.
    En niemand van die gasten weet het echt zeker, ze nemen het maar aan dat het zo is omdat ze dat zo geleerd hebben en dat je daar niet aan mag twijfelen.

 4. Er is inderdaad een enorm tekort aan Qanonschuldigen die ontoelaatbare democratieondermijnende acties ondernemen. Gelukkig is er wel sprake van enige creativiteit bij de media getuige de Paul Pelosi zaak.

 5. God heeft ook het vermogen geschapen te kunnen scheppen. Bovendien valt niet te zeggen wat realiteit is. De uitvinding van de microscoop bijvoorbeeld heeft onze realiteit veranderd. Met een oog kan je geen diepte zien. Sommige dieren kunnen geen kleur zien. Met lidar zijn oude vergane structuren zichtbaar te maken.

 6. Ook al hyperinflatie in de relatiemarkt? De vrouwen willen nog maar de top 1% van de beschibare mannen hebben. Dat was ooit 20% van de mannen. De prinsesjes stellen steeds meer eisen. Ook leuke commentaren onder die video.

  Maar feit is: de meeste vrouwen delen liever samen een man uit de top XX% dan dat ze er eentje nemen uit de groep daarbuiten. Als ze jong zijn.

  Dus als je er goed uit ziet, jong genoeg bent, en er zin in hebt, verkoop ze die droom. Kijk nog eens naar die video die ik een tijdje geleden plaatste en lees wat info over “pimping”. Dan heb je de meisje en de geld…
  https://www.youtube.com/watch?v=UDApZhXTpH8

  • Overigens ben ik ook wel benieuwd naar de Tinder-scores onder mannen. Hoeveel van de mannen willen de top XX% van de vrouwen? Is dat heel anders?

 7. “Vrouwen zijn alleen geïnteresseerd in de paar top mannen.”
  Van dezelfde vlogger een aardige video over de keerzijde van deze medaille: “What happens when she’s 40 but still thinks she’s desired like a 20 something?” Dat is een andere soort van “virtuele realiteit”:https://www.youtube.com/watch?v=MPYCPiJ_n7Y

  Zijn er meelezende lezers hier die de halve dag zitten te “swaaipen” op Tinder? En wat levert het op?

Comments are closed.