Laten we het nieuwe jaar positief beginnen, ondanks het ook in 2022 weer welig tierende overheidsgezwel dat ongetwijfeld in 2023 dapper voort zal woekeren. 

SMI²LE staat voor: Space Migration, Intelligence Increase, and Life Extension.

Dat we evolueren tot een multi planetary species lijkt me een logische ontwikkeling. Op een gegeven moment houdt het op hier op aarde.  Niet door global warming, pandemics, overbevolking of andere bangmakerij waarmee ze geld uit uw zak proberen te kloppen, maar door een botsing met een uit de kluiten gewassen Asteroïde (die we niet op tijd wisten af te buigen) of een nucleaire oorlog. Dat laatste is helaas niet onwaarschijnlijker geworden sinds de invasie van Oekraïne. 

Dankzij private (sort of) initiatieven is een missie naar Mars een reële mogelijkheid geworden in de nabije toekomst.  Asteroid mining zal daarbij behulpzaam zijn.  Niet alleen voor bepaalde metalen die niet op Mars voorkomen, maar ook water.  De USA overheid blinkt al uit door extraterritorial legislation, zoals FATCA,  maar ze gaat zelfs verder en wil asteroïden ook onderwerpen.


Persoonlijk heb ik nog weinig gemerkt van Intelligence Increase. Ik wacht nog steeds op een vaccin tegen Dunning-Kruger, dat wordt een kaskraker.  Door social media is me nu duidelijker waarom we een overheid hebben. The public gets what it deserves. Stelletje domme schapen. Dat mijn enthousiasme mbt AI wat bekoeld is heb ik hier beschreven. Het onderzoeksbureau Gartner heeft geschat dat tot 85% van de AI-projecten foutieve resultaten zal opleveren als gevolg van vooringenomenheid in de gegevens, algoritmen of teams die ze beheren.  Ray Kurzweil voorspelt dat in 2029 AI de Turing test kan doorstaan.  Dat verbaast me niets als je nu naar het niveau kijkt van de gemiddelde mens dan steekt mijn Commodore 64 daar nog intelligent bij af.  

“Synthetic Data” to the rescue: kunstmatige gegevens die waarnemingen uit de echte wereld nabootsen en worden gebruikt om AI- en machine learning-modellen te trainen. Er zijn aanwijzingen dat synthetic data niet alleen goedkoper en gemakkelijker toegankelijk zijn, maar mogelijk ook nauwkeuriger.  Of dit ertoe zal leiden dat ChatGPT ooit zal beamen dat belasting diefstal is, waag ik echter te betwijfelen. 

In 2022 zijn meerdere AI-tools uitgebracht. DALL-E 2 is een geavanceerd machine learning-model dat is gebouwd om natuurlijke taal te begrijpen en om te zetten in een afbeelding. Creatievelingen gebruiken deze tools om efficiënter te werken en nieuwe ideeën te genereren.  Maar deze AI is niet beperkt tot afbeeldingen: het kan meer genereren, van tekst tot computercode.  Slechts nieuws voor die ontslagen Twitter werknemers, “learn to code” is binnenkort ook van de/geen baan.  

Wetenschappers van MIT hebben aangetoond dat ze de levensduur van qubits met een factor 5 kunnen verlengen door de structuur van het omringende kristal minder symmetrisch te maken. Hiermee wordt een van de grootste uitdagingen in quantum computing aangepakt. Langere levensduur creëert meer bruikbare qubits in toepassingen variërend van lange afstandscommunicatie tot medicijnen. Omdat bijvoorbeeld natuurkunde en scheikunde kwantumprocessen zijn, zal computergebruik in qubits een tijdperk van ontdekking in nieuwe chemicaliën, nieuwe medicijnen en nieuwe materialen mogelijk maken. 

IBM lanceerde recent zijn krachtigste kwantumprocessor genaamd Osprey, een 433-qubit-machine. Zoals IBM opmerkt: ​​“the number of classical bits that would be necessary to represent a state on the IBM Osprey processor far exceeds the total number of atoms in the known universe.” Het aantal qubits is een indicatie van de kracht van een kwantumcomputer. Naarmate kwantumcomputers krachtiger worden, kunnen we bestaande problemen op nieuwe manieren oplossen. “Was will das Weib?” zal overigens nooit gekraakt worden volgens de wetenschappers bij IBM. 

Life long and prosper.  Wijsheid komt met de jaren zegt men.  In mijn eigen omgeving merk ik wel dat argwaan jegens overheid toeneemt met leeftijd. De Corona hoax heeft hier zeker aan bijgedragen. Dus wellicht goed voor het libertarisme als mensen ouder kunnen worden. 

Sinds kort kunnen we muizen embryo’s in een laboratorium laten groeien zonder het gebruik van sperma, ei of baarmoeder, door de embryo’s te laten groeien in een bioreactor die bestaat uit stamcellen.  Dit markeert een grote sprong voorwaarts in ons vermogen om het aanbod van beschikbare organen voor transplantatie te laten groeien.  Op termijn hebben vrouwen geen mannen meer nodig ,en vice versa, om voort te planten. Ik voorspel een grote toekomst voor het plegen van Hikikomori, mede dankzij wetgeving rondom scheiding, dating apps (die alleen in het voordeel zijn van ca 10% van de mannen, ook al gebruik je AI voor je interacties) en het steeds beter worden van sex robots (van een vriend gehoord).  Volgens Scott Adams zal dit binnenkort geen taboe meer zijn, net zoals porno kijken vroeger not done was maar nu algemeen geaccepteerd.  Ik zie de voordelen ook wel van zo’n robo partner, geen gezeik aan je kop, geeft niet om mijn halitose en zolang je de boel een beetje schoon houdt weinig kans op nare ziekten. 

De kanker immunotherapie dostarlimab – een checkpoint inhibitor – leidt tot volledige remissie bij rectumkanker in een vroeg stadium bij alle behandelde patiënten tijdens een recent onderzoek. Ik vraag me af welke levensstijl bijdraagt aan het krijgen van deze vorm van kanker, maar dat geheel terzijde.  De naam komt van het feit dat het checkpoints blokkeert die tumoren gebruiken om de T-cellen van ons immuunsysteem af te weren. Het is denkbaar dat dit op een dag de noodzaak van chirurgie, bestraling en chemotherapie voor patiënten met rectum kanker zou kunnen elimineren. Ten tweede kan deze bevinding leiden tot meer doorbraken in kankertherapieën en het gebruik van checkpoint-remmers bij andere vormen van kanker. 

Er is nu een werkend malaria vaccin.  Ok, het is mRNA based, hetgeen nu wat verdacht is, zoals nu bijna elk vaccin (dank u overheid!),  maar malaria is wel een graadje erger dan Covid dus een harm/benefit analyse pakt vast wat anders uit.  

Een grote uitdaging van computermodellering stond bekend als het ‘protein folding problem’, waarbij een programma de 3D-structuur van een eiwit moet voorspellen op basis van een aminozuur sequentie. Ik heb in de jaren negentig mijn supersnelle 486 DX2 nog beschikbaar gesteld om hier aan mee te rekenen, als hij niet bezig was met het detecteren van Aliens. Vorig jaar loste een AI-programma genaamd AlphaFold de 3D-structuren op van de ongeveer 200 miljoen eiwitten die de wetenschap kent. Dit is belangrijk omdat bijna alles wat je lichaam doet, het doet met eiwitten. Het begrijpen van zowel de structuur als de functie van individuele eiwitten is cruciaal voor het begrijpen van ziekte en medicijnontwikkeling. Wetenschappelijke teams over de hele wereld gebruiken de AlphaFold-software om onderzoek te doen naar kanker en antibiotica resistentie. 

Paasvarken dat herrijst uit de dood (gemaakt met AI tool DALL- E 2) 


Onderzoekers van Yale University slaagden erin om cellen in de harten, levers, nieren en hersenen van varkens die een uur dood in een laboratorium hadden gelegen, met succes nieuw leven in te blazen. Dit werd bereikt door een apparaat te gebruiken dat lijkt op een hart-longmachine om een oplossing, OrganEx genaamd, in de lichamen van de varkens te pompen. Verbazingwekkend genoeg zorgde dit ervoor dat de harten van de varkens begonnen te kloppen en de oplossing verder door het lichaam pompten. Terwijl de varkens het niet overleefden, werden hun organen wel weer functioneel. Alleen al in de VS wachten 100.000 mensen op een orgaantransplantatie. Elke dag sterven 17 mensen terwijl ze wachten op een levensreddend orgaan en elke 9 minuten wordt er een nieuwe naam toegevoegd aan de wachtlijst voor transplantatie, mede dankzij het verbod van de overheid om je organen te verkopen. Op korte termijn hopen wetenschappers dat deze bevindingen artsen kunnen helpen de organen van recent overleden personen te behouden voor later gebruik bij transplantatie. Wetenschappers geloven ook dat deze technologie nuttig kan zijn bij het beperken van schade aan harten door hartaanvallen en aan hersenen door beroertes. Op de hele lange termijn gaan we misschien Lazarus imitaties zien. 

Binnenkort kan het menselijk genoom snel gelezen worden voor slechts  $ 200.  Het eerste menselijke genoom uitlezen kostte ongeveer $ 3 miljard en vele jaren. Dit heeft geleid tot meerdere vorderingen in de geneeskunde: van bloedtesten die kanker in een vroeg stadium kunnen detecteren en genetisch gerichte medicijnen, tot de diagnose van zeldzame ziekten.  Medicijnen worden dus in de toekomst aangepast op uw genetische profiel.  Behalve als je woke bent, dan identificeer je je gewoon als iemand met aanleg voor sikkelcelanemie waardoor je beschermd bent tegen malaria. 

Een experimenteel kanker vaccin, aangeduid als mRNA-4157/V940 is succesvol gebleken tegen melanoom, beschouwd als de dodelijkste huidkanker.  Uw immuunsysteem is verantwoordelijk voor het vinden en stoppen van kanker gedurende uw hele leven. Soms raakt uw immuunsysteem uitgeput of wordt het ontweken en slaagt het er niet in vroegtijdig kanker in de kiem te smoren. Wereldwijd zijn er elk jaar bijna 10 miljoen sterfgevallen door kanker. Dit is de eerste stap naar een op mRNA (jawel, daar is hij weer) gebaseerde kankerbehandeling. 

Last but not least in the good news show.  De recente doorbraak met kernfusie. Als dit opgeschaald kan worden dan slaat de mensheid daarmee 2 vliegen in 1 klap. Goedkope energie hetgeen zeer goed is voor de welvaart en dus levensverwachting en hiermee wordt de wind uit de zeilen genomen van politici die ons met hun “ Net Zero’  beleid terug naar de donkere Middeleeuwen willen belasten. Ook erg goed voor de levensverwachting. 

Als onze heersers ons niet in een nucleaire holocaust storten dan kunnen we mogelijk in 2035 Methuselarity bereiken.  Het bereiken van escape velocity mbt ouderdom. Een soort afgeleide van de Singularity die door Ray Kurzweil voorspeld wordt voor 2045.  Maar als dat veel van onze problemen oplost dan zal het vast verboden worden, want dan is de overheid niet meer nodig. En dat moeten we natuurlijk niet willen met zijn allen. 

 

15 REACTIES

 1. “Onze” planeet heeft vele ele’s gekend en we gaan binnenkort de volgende weer meemaken(2030-2040) Het is een de 12k jarige cyclus van onze galaxy.Maar de mens heeft de laatste keer ook overleeft en deze zullen we ook wel weer overleven, al zullen de meeste het niet overleven gaat er weer een nieuwe tijd aanbreken.De echte Great Reset….https://www.youtube.com/user/Suspicious0bservers/featured

  • men zegt dat we richting de zesde ele gaan, maar dat is ook weer bangmakerij net als climate change. men beweert dat dit komt doordat de mens biodiversiteit inperkt. dit is de zoveelste leugen van de tree huggers. Patrick Moore toont in dit boek https://clintel.nl/onzichtbare-neprampen-en-verzonnen-onheil/
   aan dat de miljoenen dieren die zogenaamd uitsterven gebaseerd zijn op foutieve aannames. weet niet meer exact hoe de vork in de steel zit, maar men neemt aan dat 90% of zo van de species nog onontdekt zijn (bijv in amazone en oceanen) en daarvan zou dan al een groot gedeelte aan het uitsterven zijn. volkomen fictief dus.

   de meeste ele’s zit miljoenen jaren tussen en zijn niet galaxy related , meer zonnestelsel en planeet related. een asteroide impact is soort van galaxy related, maar is dat cyclisch? meer random dat je net op collision course zit met zon ding. tenzij het een cluster asteroids is waar de aarde om de zoveel tijd doorheen vliegt.

   • Nogmaals bekijk Ben Davidson’s kanaal en zie hoe hij wetenschappelijk bewijst wat er gaat komen…NASA geeft al schoorvoetend toe wat hij al jaren laat zien..En het heeft ALLES met onze melkweg te maken…Het is al bezig ,de poolshift is meer dan 150 jaar aan de gang en gaat steeds sneller,het magnetisch veld word steeds zwakker en op alle planeten van ons zonnenstelsel is al van alles gaande wat te maken heeft met de galactic current sheet .https://www.youtube.com/watch?v=V2decDcEJqo&list=PLHSoxioQtwZcVcFC85TxEEiirgfXwhfsw Kijk deze playlist maar dan word het je wel duidelijk…Ik zit hier niet onzin te vertellen,ben gepensioneerd op dit vakgebied en ben het volkomen met hem eens..Maar hoop dat hij , ik en vele anderen het mis hebben.

   • @ Terran, ik heb je video bekeken en nogmaals, het refereert niet aan melkweg /galaxy gerelateerde zaken, maar aan aarde (shift magnetische veld, vulkanisme) en zonne activiteit. Ik ben bekend met die zaken, dus als je de claim beperkt tot zonnestelsel gerelateerd ipv melkweg dan zijn we het grotendeels eens. Als advocaat van de duivel zou ik zeggen dat ons zonnestelsel in de melkweg ligt , dus valt het binnen de definitie. Derhalve , waarom niet claimen dat het universum gerelateerd is? Smiile 🙂

 2. Wat een hoop woorden om niets te vertellen. Kurzweill is schrijver en futurist die ervan leeft om dit soort zaken op de markt te brengen en we weten wel wat de voorspellingen van futuristen waard zijn, het is gewoon een Amerikaanse Chriet Titulaer…. Dat met kernfusie komt om de zoveel jaar met een ‘doorbraak’, ja hoor en nu écht… dat duurt nog zeker een halve eeuw, een kabel naar de zon trekken voor energie zou sneller gaan. Het steeds ouder worden is een idee van totále waanzinnigen, er zijn zo al veel teveel mensen op dit planeetje, en als er dan ook nog mínder dood gaan, hoe bedenk je het, zoiets zal voor de Sorossen, de Gatesjes, de Swabjes en zo zijn, lui die je liever weg wil hebben, hoe ouder hoe gekker blijkbaar tegenwoordig. In de natuur maakt het oude plaats voor het nieuwe, dat gaat al miljarden jaren zo. Het verhuizen butien de aarde is ook al iets alléén voor science-fiction verhalen. In ons eigen zonnestelsel is er geen énkele planeet of maan waarop de mens zou kunnen overleven zonder aanvoer vanaf de aarde. Terraforming daarvan zou ééuwen kosten en die tijd hebben we niet meer. De dichtstbijzijnde ster vanaf ons zonnestelsel Proxima Centauri, schijnt zo’n planeet te hebben, maar staat op 4 lichtjaar afstand van de aarde. Al die high-tech luchtkastelen over de ‘betere toekomst’: kinderlijk, puberaal, naïef en zó óntzettend Amerikaans. Grow up zou ik zeggen, zou dat naar al die eeuwen vooruitgangs-religie die niet uitgekomen is niet eens tijd worden!?

  • Wat een hoop woorden om de plank volledig mis te slaan. De progressie is evident, kijk naar de gemiddelde levensverwachting sinds 1850. De portee van het verhaal is dat het door tech aan het versnellen is, en niet lineair zoals de meeste missing link mensen denken.

   Overigens is de idee van overbevolking al achterhaald. Musk waarschuwt voor onderpopulatie. Keep up zou ik zeggen.

  • Voorspellen is moeilijk, zeker als het om de toekomst gaat. Omdat ik nogal lui ben, hier de AI reactie op de vraag hoe goed kurzweil is in voorspellen, vertaald met AI (soort van QED momentje) :

   “Ray Kurzweil is een bekende futurist, uitvinder en auteur die een aantal voorspellingen heeft gedaan over technologische ontwikkelingen en de toekomst van de mensheid. Sommige van zijn voorspellingen zijn juist uitgekomen, terwijl andere niet zijn uitgekomen.

   Kurzweil staat bekend om zijn optimistische kijk op de toekomst en zijn geloof in de exponentiële vooruitgang van technologie. Hij heeft een aantal voorspellingen gedaan over de toekomst van kunstmatige intelligentie, robotica en andere technologieën, en sommige van deze voorspellingen zijn vrij nauwkeurig gebleken. Zo voorspelde Kurzweil de opkomst van het internet in de jaren tachtig, maar ook de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s en het wijdverbreide gebruik van mobiele telefoons heeft hij nauwkeurig voorspeld.

   Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle voorspellingen van Kurzweil zijn uitgekomen. Sommige van zijn meer controversiële voorspellingen, zoals zijn bewering dat mensen in staat zullen zijn om onsterfelijkheid te bereiken door middel van technologische middelen, zijn nog niet gerealiseerd. Bovendien zijn sommige van zijn voorspellingen over de timing van bepaalde technologische ontwikkelingen niet nauwkeurig geweest.

   Over het algemeen heeft Kurzweil een sterke staat van dienst in het doen van nauwkeurige voorspellingen over technologische ontwikkelingen, maar zoals alle futuristen heeft hij ook enkele fouten gemaakt.”

   Deze AI reactie overstijgt al het niveau van de gemiddelde reaguurder. Wat een Wondere Wereld!

 3. Ik meen dat Jeff Bezos zich wel eens heeft laten ontvallen dat hij de mensheid het liefst de ruimte in zou sturen in een soort zweefpods zodat de aarde omgevormd kan worden tot een groot natuurpark voor hem en zijn vrinden. De verzamelde globalistische elite wordt verenigd door hun wens tot populatiecontrole. Ik vermoed dat ze weinig enthousiast zullen zijn voor menselijke proliferatie buiten de dampkring.

Comments are closed.