De zogenaamde € 37,5 miljard fossiele subsidie is hier al uitgebreid ontzenuwd.

Het is geen geld dat naar de fossiele gebruikers gaat, het is hoogstens een lagere belasting ten opzichte van heel hoge belasting..

Er wordt dus geen € 37,5 miljard geld/subsidie aan die bedrijven gegeven.

Dat kan ook niet want dat geld zit niet in de overheidskas.

Dat weet Jetten ook, maar dan ben je wel overduidelijk aan het liegen wanneer je aan iedereen € 250 per jaar belooft, in plaats van die 37.5 miljard subsidies.

Zo van: wat D66 niet meer aan fossiele subsidies (die er dus niet zijn) geeft, geven we aan de burgers.

Waar dat geld vandaan moet komen vertelt hij wijselijk niet, want zoals gezegd, dat geld is er dus niet.

Nu zijn fata morgana’s best doorzichtig, maar beloftes baseren op fata morgana’s en deze leugen maar vaak genoeg herhalen, levert hopelijk niet teveel D66 stemmen op.

17 REACTIES

 1. En die 1000€ die we nog krijgen is iedereen al vergeten.
  De meesten kun je best blij maken met een sigaar uit eigen doos.

 2. Een belastingvoordeel werkt als een subsidie

  Als de ene kapper belasting betaald en de ander niet, dan is de overheid een van de kappers aan het voortrekken op ‘de vrije markt’

  En deze kapper kan op deze manier andere kappers eruit concurreren en groter en groter worden

  Staatsinterventie in de markt, waar jullie zogenaamd tegen zijn

  • Wordt je zelf die onzin van je nooit eens zat? Je hebt serieus het morele niveau van een natte krant.

   Een subsidie is gratis geld. Dat krijg je alleen in een corporatistische economie door andere mensen te benadelen, want gratis bestaat niet. Er ligt altijd ergens iemand krom voor.

   De overheid produceert zelf niets van waarde, dus het geld voor subsidies moeten ze stelen van hardwerkende burgers en bedrijven.

   En nu beweer jij hier met droge ogen, dat een bedrijf, dat niet wordt bestolen en gewoon eerlijk zijn brood verdient, zich maar moet laten bestelen omdat andere bedrijven wèl het slachtoffer zijn van een criminele overheid ?

   Ieder normaal mens zou juist pleiten voor MINDER belastingdruk (= diefstal) bij de overige bedrijven. Alleen linkse idioten pleiten voor MEER diefstal.

   • Naya is zon ongelofelijke kloddermongool dat na het jarenlang hier rondhangen op dit forum hij/zij nog steeds niet weet wat het libertarisme eigenlijk inhoudt. “wij” zijn tegen staatsinterventie, niet zogenaamd, maar middels nul belastingen voor iedereen, bedrijf, werknemer etc. How hard can it be? Maar voor Naya is dat hogere wiskunde.

  • Het is niet officieel een subsidie, maar het werkt hetzelfde.

   En dat is vreemd. Waarom betaald een vuilnisman belasting, maar Shell niet, of veel minder?

   Stel er komt een nieuw bedrijf op, dat met groene energie werkt. Dan moet het concurreren tegen een bedrijf dat geen belasting betaald (of minder)

   • Doe niet zo achterlijk. Een bedrijf, dat op eigen kracht weet te concurreren heeft niets te maken met een bedrijf dat concurreert mbv het gestolen geld van een subsidie. Zo’n bedrijf is er ook niet verantwoordelijk voor, dat concurrenten verzwakt worden door het criminele gegraai van de overheid. Nogmaals, alleen linkse idioten pleiten voor meer diefstal.

   • “Waarom betaald [sic] een vuilnisman belasting, maar Shell niet, of veel minder?”
    De meeste vuilnismannen zijn in dienst van de gemeentereinigingswerken, dus worden betaald van belastinggeld. Maar omdat hun salarissen in een libertarische samenleving wél door private bedrijven worden betaald, is dat slechts een klein zijsprongetje.

    Het is werkgevers bij wet verboden bruto salarissen uit te betalen en tegen de werknemer te zeggen: “Draag zelf maar af”. De reden daarvoor is duidelijk: werknemers komen direct in opstand als zij zien hoeveel belasting er moet worden betaald (*). Áls zij het al betalen, want een flink deel van de mensen zal dat bruto deel alvast uitgeven en er niet meer over beschikken als er afgetikt moet worden.

    De vuilnisman betaalt dus geen loonbelasting, dat doet zijn werkgever voor hem. Net zoals Shell dat doet voor hun 10.000 Nederlandse werknemers. Dat Shell via mooie constructies geen winstbelasting betaalt, is een ander verhaal.

    (*) Nederlanders ervaren gemeentebelasting als de akeligste belasting, omdat zij deze zelf moeten afdragen. Gemiddeld is dat zo’n 811 euro per huishouden. Vreemd, als je bedenkt dat hun werkgever gemiddeld € 15.744 aan belasting voor ze aftikt, bijna 20 keer zoveel.

   • Je kunt bedrijven helemaal niet belasten. Net zo min als je een tafel of een stoel kunt belasten. Je kunt alleen maar mensen belasten.

    Voor Shell, of eender wel bedrijf, is een belasting niets anders dan een kostenpost. Alle kosten moeten doorberekend worden in de prijzen van de producten en/of een lager salaris voor de medewerkers. Als het een beursgenoteerd bedrijf is, gaat een minder resultaat ten koste van de aandelenkoers en daarmee van het pensioen van mensen.

   • Dat is vrij onrealistisch

    Werknemers verdienen bijna niets. Een werknemer verdiend 15 per uur, de CEO verdiend 30,000 per uur

    Het is echt niet zo dat deze CEO ineens ‘noodgedwongen de lonen moet verlagen vanwege die nare belasting’ haha

    Ze krijgen een belasting verhoging.

    De CEO verdiend dan 29,000 per uur. En de werknemer 12 per uur

    Want ja, we moeten die kosten erin mee rekenen. De CEO moet ook zijn hoofd boven water houden ! Het raakt hem even hard als de werknemers (kramen de schapen uit, in koor)

    Prima allemaal, maar laten we voor de verandering eens niet totaal gedesillusioneerd naar de wereld kijken

   • En maar doorgaan met dit zinloze geframe. Ambieer je soms een levenslange carrière als huistrol? Dan zijn er nog 1001 andere sites met meer traffic.

    In een vrije markt met volop concurrentie krijgt iedere medewerker exact de vergoeding die zijn bijdrage waard is.

    Als dit niet zo zou zijn, zouden bedrijven die hun medewerkers wèl op waarde schatten immers het beste personeel krijgen en de slecht betalende bedrijven de kneuzen. De betere bedrijven zouden die slechte bedrijven dan makkelijk wegconcurreren.

    Als een bedrijf zijn medewerkers te veel betaalt verdwijnt het op termijn ook, want de goedkopere concurrentie neemt dan de markt over.

   • Het is geen geframe, het is gewoon realistisch kijken naar de wereld.

    Ik bedoel. Stel ik ben CEO van zo’n supermarkt. Dan verdien ik 40000 per uur

    En als ik dan wat belasting moet betalen, is dat als een speldenprikje, of minder dan dat.

    Als ik van die zestien miljoen omzet, een miljoen belasting moet betalen, is dat dan een reden om iemands loon van 14 per uur, naar 12 peer uur te doen?

    Lijkt mij niet. Eigenlijk…Maar goed….

    Volgens liberalen zitten we zogenaamd ‘allemaal in hetzelfde schuitje’. Als je het maar lang genoeg herhaald, ga je zelf in deze waanzin geloven. Liberalisme als een soort zelf hypnose

   • Wat zou er trouwens gebeuren als Argentinie helemaal bankroet is? Koopt China het op voor een paar gouden munten? Voordat China zelf bankroet gaat?

  • De Jong is nogal plat en banaal, en hoe hij zijn geloofsartikelen verdedigd door middel van een agressieve strategie van familiaire brutaliteit, en hoe hij domweg dezelfde strategieën hanteert waar hij een ander van beschuldigd. Er zou speciaal een gesubsidieerd opvoedingstehuis voor hem opgericht moeten worden, onder een sociaal contract.

 3. inderdaad 10.000.0000 tot de macht 0
  of tussen u en mij gezwegen 1 tot de macht 0 is te veel eer
  0^0 joker

  • ik schuddebuik, jij schuddebuikt
   hahahah da’s hem zonder bril, hahahhaha
   wij schuddebuiken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in