De volgende generaties zullen zich afvragen hoe we collectief een klap van de molen hebben gekregen.  Kereltje Jetten gaf vorige week al een voorproefje toen hij de kamer berichtte dat stroom op zee tientallen miljarden meer zou gaan kosten.  Kabouter Timmerschrans orakelde laatst volgens dit artikel dat we zo’n geluk hebben met een ondiepe Noordzee die we vol kunnen plempen met windmolens, terwijl volgens datzelfde artikel kerncentrales veel goedkoper zijn en 1000x minder ruimte innemen dan zon&wind energie.  Gidsland Duitsland:


Nu zijn de meeste Nederlanders zo Gretardeerd dat ze graag gebukt gaan onder hoge belastingen om zogenaamd de planeet te redden.  Maar dan heb je ook wat, 28 miljard voor 0,000036 graden minder opwarming.  Als ik een scheet laat dan warmt mijn slaapkamer al meer op.  Gelukkig wijzen wij daarmee China en India de weg:


Als we nu eens van die oude authentieke windmolens zouden bouwen, dan konden we nog verdienen aan Chinese toeristen die ons keihard komen uitlachen omdat we onszelf zo in de klomp hebben geschoten. Die molens zouden vermoedelijk ook een stuk gezonder zijn voor mens en milieu.  Dat windturbines (en de extra transformatoren die nodig zijn voor de energietransitie) het zeer potente broeikasgas SF6 bevatten/lekken was al langer bekend.  Maar in dit zeer aanbevelenswaardige interview zegt  vliegtuigbouwkundig ingenieur Bert Weteringe, schrijver van het boek Windhandel, dat er bij het slijten van de wieken (en het niet kunnen recyclen van gebruikte wieken, die soms al na drie (!) jaar door hagelschade moeten worden vervangen) Bisphenol A (BPA) vrijkomt:

 

BPA behoort tot de zogeheten “ forever chemicals’ die normaliter niet in de natuur voorkomen, moeilijk afbreekbaar zijn en mogelijk nare effecten kan hebben op natuur en lichaam.  Volgens dit artikel:

 “Brain, behavioral, learning and memory impairment, Cardiovascular abnormalities, Diabetes, Obesity, Breast and prostate cancer, Thyroid and sex hormone disruption”

Als je deze symptomen leest zou je haast denken dat windmolens Extinction Rebellion aanhangers veroorzaken. 

Sola dosis facit venemum. Volgens dit artikel  is 1 kilo BPA genoeg om 10 miljard liter water te vervuilen en volgens dit Noorse onderzoek praat je over vele kilo’s microplastics /epoxy per turbine wat als slijtage de natuur in verdwijnt en waarvan een substantieel gedeelte BPA is. Het probleem wordt steeds prangender want door de toenemende grootte (met name op zee) bereiken de wieken enorme snelheden en op zee is de omgeving fnuikender (meer hagel, harde wind, corrosief zout) met meer slijtage tot gevolg. 

Dit artikel spreekt over een Trojaans paard, omdat de schadelijke stof juist in de maag (lage pH waarde) vrijkomt uit het microplastic,  en over het ophopen in de voedselketen.  Dat laatste hebben we vaker gehoord bij DDT dus mag met een korreltje zeezout worden genomen.  Ik ben chemicus en geen toxicoloog dus ik kan niet met zekerheid zeggen of we hier echt op een grote giframp afstevenen.  Wat me wel verbaast is dat het voorzorgsbeginsel wel van toepassing is op een hele onzekere opwarming van de aarde over hele lange tijd , maar niet op korte termijn mogelijk schadelijke effecten op de gezondheid van dieren en onszelf.  Cui bono? 

Meer windmolens leidt in theorie tot minder zeewater, waarmee het toxisch effect versterkt wordt.  Minder windmolens leidt dus tot meer zeewater voor walvissen om in te schuilen.  Ze zullen het nodig hebben:

 

 

 

37 REACTIES

 1. De beperking in de opwarming is in theorie ruim 100x hoger! 😁

  Volgens gegevens van de Nederlandse Emissieautoriteit (NEa) bedroeg onze totale CO2-uitstoot in 2022 ongeveer 68,5 megaton. Wereldwijd bedroeg dit volgens het Internationaal Energieagentschap (IEA) ongeveer 36,8 gigaton. De NL bijdrage in 2022 was dus minder dan 0,2%.

  Het beleidsdoel is om de opwarming van de aarde te beperken tot maximaal 2 graden Celsius door in 2050 netto geen CO2 uit te stoten. De Nederlandse bijdrage daaraan is dan 0,2% x 2 graden = 0,004 graden oftewel vierduizendsten van een graad! Deze bijdrage van een vierduizendste graad reductie aan de mondiale temperatuurstijging is uiteraard volkomen verwaarloosbaar en zinloos.

  • Inderdaad 100x zoveel niets is nog steeds niets en niet merkbaar. Wat wel merkbaar is is als je vroeggeboren baby sterft omdat de couveuse niet werkt door de zoveelste stroomstoring veroorzaakt door dit bijna criminele beleid. Hopelijk heeft het ziekenhuis in kwestie nog een generator op diesel staan. Als diesel nog verkocht mag worden/ niet bedorven is in de tussentijd. Hopelijk komen die XR zeloten op tijd tot inkeer als ze hun iphone een keer niet kunnen opladen en ze hun online virtue signallen even moeten uitstellen.

   • de Ziekenhuizen hebben over het algemeen hun zaakjes wel in orden we zitten hier niet in Gaza.

   • @ Joep, gezondheidszorg = overheid dus ik bewonder je optimisme.

    What did Socialists Use Before Candles? Answer: Electricity

   • De absurditeit van het beleid m.b.t. de zogenaamde door mens veroorzaakte klimaatverandering is nu wel duidelijk, daar kunnen hele bibliotheken mee gevuld worden, en we kunnen ons nog lang met een eindeloze stroom absurditeiten vermaken.
    Het is dus duidelijk dat het een religie is, en er is sprake van een achterliggende psychologie, en dat kan niet alleen de psychologie van massale waanzin zijn lijkt me. Er zit een psychologie van haat achter, maar dat alleen op het lagere niveau van de fanatieke strijders, er is geen sprake van ‘liefde voor de planeet’, maar het haten van de samenleving. Dan is er nog de psychologie van het zakkenvullen, prestige, groepsdenken (elites zijn vaak erger dan groepsdenkende mobs), en machtswellust.
    Qua psychoanalyse is de klimaatreligie wel het meest interessante fenomeen, en een goed teken dat het Westen die dit gedrocht heeft gebaard niet is wat ze veinst te zijn, en dat ook nooit is geweest.

    De filosoof Bertrand Russell schreef al bijna een eeuw geleden dat als je hem een legertje goed getrainde propagandisten zou geven, dan zou het mogelijk zijn om de wereld te laten geloven dat water bevriest als het wordt verhit, en gaat koken als het wordt gekoeld. Het is dan niet zo dat men die wetenschap toe zal passen, maar dat het een heilig credo wordt dat zijn nut heeft om de belangen van de macht te bevorderen. De leiders weten ondertussen heel goed hoe het werkelijk zit, en de lagere autoriteiten doen alsof hun neus bloed.
    Aan de top weet men dus dat de door mens veroorzaakte klimaatverandering een leugen is, en dat het beleid absurd is, maar ook de rest heeft zo hun kleine motieven, alleen de kinderen (behalve tijdens de jeugd al verpeste types zoals Thunberg) en een aantal goedgelovigen, geloven er echt in. De liefde voor waarheid is nagenoeg (nog steeds) een uitzondering in de moderne samenleving.

 2. Alles voor het kortetermijngewin van de banken.
  En daarna? Ach, wie dan leeft wie dan zorgt.
  Dus dat zien we dan wel weer.

 3. “Wie wind oogst, zal dood en verderf zaaien.”

  Tja, maar dat is dan ook precies de bedoeling. Wisten jullie dat niet? Alles verloopt volgens plan hoor. Het wordt zeer minutieus uitgevoerd.

  https://www.undp.org/energy/our-work-areas/energy-transition

  Libertariers wijten dit aan ‘de overheid’. Dat is het hele eieren eten. Volgens hen is elke overheid per definitie incompetent en zal welvaart vernietigen ipv creëren. Maar terwijl de ‘overheden’ van de Occident hun landen de-industrialiseren en verpauperen met hun vermeende incompetentie – keer op keer, ongeacht of het een linkse ‘regering’ is of een rechtse – is de Communistische ‘overheid’ van China blijkbaar zéér competent want in diezelfde tijd – zo’n 60 a 70 jaar – heeft die van een armzalige boerenstaat een wereldmacht gemaakt. En dát terwijl ook zij UN lidstaat zijn én tevens schuldgeldslaven zijn van dezelfde woekeraars die de UN opgericht hebben. Care to explain that 🙂

  https://www.macrotrends.net/countries/CHN/china/gdp-gross-domestic-product

  • dat is ondanks de overheid, niet dankzij.

   ze hebben kapitalisme een klein beetje ruimte gegeven en dan met meer dan een miljard mensen is dat het resultaat.

   • Desalniettemin heeft de communistische overheid van China toch duidelijk een beter track record dan onze overheden – die stuk voor stuk, zonder uitzondering van links tot rechts, van Canada tot Nieuw-Zeeland én ook nog allen gelijktijdig blijkbaar zo incompetent zijn dat het westen haar superieure onaantastbare positie op de wereld is kwijtgeraakt in slechts 60 jaar – en zijn zij duidelijk een stuk competenter dan het quasi kapitalistische westen. 60 jaar geleden was ons huishoudboekje nog enigszins gezond te noemen en het leven was een stuk beter dan nu – en ik bedoel dan uiteraard niet slechts qua materiële welvaart -, terwijl China, weliswaar eens een grote beschaving, op dat moment toch een armzalig derde wereld land was.

    Nogmaals, IK beweer dus niet dat dit door de communistische, of welke ‘overheid’ dan ook komt maar door een doelbewuste agenda, die bepaald is door private machten. En verder, wat maakt het uit of de onvrije markt zo onvrij is gemaakt door overheden of private macht? Doet dat er echt wat toe? Of gaat het erom wie de macht heeft en wat ie daarmee van plan is te doen?

   • Goed artikel.
    Het draait duidelijk om economisch en cultureel vandalisme, moedwillige sabotage. Zelfs de proliferatie van lelijkheid, windmolens, zonnecelparken, en zelfs ook de lelijke en herrie makende lucht-lucht warmtepompen horen bij de proliferatie van lelijkheid (visueel en auditief).
    Mijn idee is dat er een grotere agenda achter zit, en dat is het toekennen van rechten aan de planeet, de rechten van de mens worden dan ondergeschikt aan de rechten van de planeet, en zo kan men tot een totaal beheersing komen, door de rechten van de mens in te perken. Men is daar al over aan het soebatten.
    Net zoals in het Katholicisme is er dan sprake van een priesterklasse die zich als vertegenwoordigers van de planeet opwerpt, een moderne seculiere variant, onder de noemer klimaatreligie.

    “Communistische ‘overheid’ van China blijkbaar zéér competent want in diezelfde tijd – zo’n 60 a 70 jaar – heeft die van een armzalige boerenstaat een wereldmacht gemaakt.”\

    Dat is propaganda.
    De economie van het voormalig communistische China kan worden vergeleken met een man die op vastgebonden is, waar alle bloedvaten en luchtwegen bekneld zijn, zodat er geen gezonde doorstroming is, en de man ziekelijk en zwak is. De veranderingen die men in China gedaan heeft bestaan eruit die beknellingen tot op zekere hoogte te verwijderen, en de man extra zuurstof en een bloedtransfusie te geven, zodat hij weer redelijk gezond kan functioneren, ondernemend kan zijn, activiteiten kan ontwikkelen.
    Bedenk ook dat de impuls van wetenschap en technologie uit het liberale westen komt, zodat de Chinezen leentjebuur spelen met kennis en technologie uit het westen die de hele zaak een boom geeft.

    In het kort, de opkomst van China is een sigaar uit eigen doos van de bevolking door de regering, die de meeste sigaren nog voor zichzelf houdt. China is ook grotendeels een simulatie. De economie wordt ook kunstmatig opgepompt, en de regering heeft de beeldvorming sterk onder controle, net zoals Israël een simulatie is.

    https://www.youtube.com/@ChinaUncensored

   • @johannes,

    Natuurlijk is China een luchtbel en tevens een nachtmerrie op velerlei gebied.

    Maar zonder fiscale en environmental ‘stimulering’ (eufemistisch uitgedrukt) van ‘westerse’ policymakers zouden multinatinonals en ook kleinere bedrijven hun productie nooit daar ondergebracht hebben. En zoals gezegd, een communistische overheid of niet was niet de factor. Hooguit om ultra cheap labour te verschaffen maar dat is niet uniek voor communistische regimes. En zo is er wel degelijk enorm veel welvaart verplaatst.

   • @geen libertarier,

    Wat je daarmee wilt zeggen, vermoed ik, dat de tegenstellingen VS -> China, Westen -> China, zoals opgehouden door de media, niet zo simpel is..
    Net zoals volgens Anthony Sutton, de koude oorlog VS versus Rusland nog niet zo simpel was.

   • @johannes,

    I’m saying it’s all the same holding company. Landen zijn inmiddels gewoon branches daarvan. Maar ik wil wel benadrukken dat het de top van deze uiterst gecompartimenteerde structuur niet om het geld te doen is. Zij hebben geld vervangen door valuta’s, en deze zijn slechts instrumenteel op de weg naar het einddoel. Total enslavement!

   • @johannes,

    Overigens zijn alle westerse economiën tevens luchtbellen met als absolute Mother of all bubbles the USA. Kijk, de woekeraars kunnen zo heel eenvoudig bepalen welke van hun branches het goed doen of slecht, ongeacht wat voor ‘regering’ er huist. Hoe meer credit, hoe groter de luchtbel en het ‘GDP’ ( en visa versa ), ook zo’n bullshit verzonnen maatstaf voor het welzijn en kwaliteit van leven in een land.

    En spot on wat betreft de cultivatie van de lelijkheid, wat slechts een reflectie van hun innerlijk is. Daarom haten zij schoonheid en ware hoge cultuur. Vandaar dat ook de ‘kunst’ van bv de Chagals, Pollocks ( kots op canvas ) Koonsen en vele anderen in deze wereld zeer hoog gewaardeerd staan aangeschreven door de kunstcritici. Nog niet te spreken van de vulgariteiten van Hollywood, inclusief hun pornoindustrie, alles onder het mom van ‘freedom of speech’, natuurlijk. Wie dat wil inperken of verbieden is uiteraard een fascist. Ach, weet je, er zijn al bibliotheken volgeschreven hierover.

   • dat hoor ik ook al heel lang, is ook op deze site meerdere malen hoopvol over geschreven.

    doet me denken aan die grap mbt kernfusie, de enige echte betrouwbare wet/constante in de natuurkunde is ” kernfusie is er over 30 jaar’ (ik parafraseer een beetje)

  • je moet niet alles geloven wat je op internet vindt. Geldt uiteraard ook voor mijn artikel.

   • “The fact that there is a rise of flat-Earthers is evidence of two things:
    1. we live in a country that protects free speech,
    2. we live in a country with a failed educational system.

    Our system needs to train us not only what to know, but how to think about information, and knowledge, and evidence.
    If you don’t have that kind of training, you’d run around and believe anything. Just anything.”

    ~ Neil deGrasse Tyson (Afro-American astrophysics and science educator, 1958)

   • Neil is voor mij enorm door de mand gezakt door zijn pro covid vaccinatie retoriek en transgender gewauwel . Niet meer serieus te nemen.

    https://www.youtube.com/watch?v=JXWUtIjHrtE&ab_channel=Triggernometry

    https://www.youtube.com/watch?v=IJYaZ8Ky4Xg&ab_channel=TheRubinReport

    Ik heb het niet nagezocht , maar hij is vast ook een global warming believer. Hij is een MSM ‘ scientist’ dus zal ook wel niet durven afwijken van dat narratief.
    Of zou hij een soort QED willen doen mbt zijn quote? Ik, Neil, ben opgeleid door een incompetent systeem en dus geloof ik de grootste lariekoek?

   • Die Leute erkennen den Fehler der Mondlandung nicht!

    https://www.youtube.com/watch?v=twlu4i-odT4

    Die Leute erkennen den Fehler der Mondlandung nicht!!!!

    Haha, één ding waar ik zeker van ben is dat het al dan niet landen van de mens op een (heel belangrijk) stuk rots dan wel geen sinecure is, maar wel van futiel belang is.

   • @Hijseenberg

    Hij is niet de enige. Zijn punt staat echter als een huis.

    Als de EU op fake news wil censureren hebben ze blijkbaar zelf ook niet zoveel vertrouwen in de staatsscholen.

    Of ze weten, dat het curriculum bewust niet opleidt tot kritische denkers.

   • Welnee, Dubay leeft in een eigen wereld los van de bestaande wetten van de natuurkunde die zich al eeuwenlang hebben bewezen als correct. Als dit niet zo was, zaten we nu nog in een tochtige grot op een houtje te bijten.

    Iedereen kan trouwens zien, dat de aarde een bol is, door naar de schaduw te kijken die de aarde op de maan werpt.

    En dat de mens op de maan is geweest, kan je zelf testen door met een krachtige laser op de retro reflector te schijnen die Buzz Aldrin daar heeft neergezet. Die doet het na ruim een halve eeuw nog steeds.

 4. De bestaande wetten van natuurkunde?

  Mmm, zoals bv dat er geen druk kan bestaan zonder houder? Wat dus ofwel betekent dat niets of niemand de druk waar wij in leven kan verlaten aangezien dit een afgesloten atmosfeer is, ofwel er is helemaal geen ruimtevacuum. Either way, space is fake. Maar om dat simpele gegeven te laten doordringen zul je wel eerst Plato’s grot moeten verlaten.

  • Klets geen onzin. Je hebt duidelijk de ballen verstand van fysica. Ga bij je vriendjes op Joop.nl maar college geven hoe de appels omhoog vallen.

   • Haha, weer zo’n groot licht. De ene meent dat ik op joop.nl thuis hoor en de andere die ‘m bijvalt denkt dat stormfront meer mijn stiel is. LOL!!

    Ze kramen nu toch wel héél diverse meningen uit 🙂

  • Dit is het denk niveau van ” ik pas in mijn jas, mijn jas past in mijn koffer, dus ik pas in mijn koffer’

  • Nou, ik denk dus van niet. Maar ik hoor graag jullie uitleg.

   • Rot eens op met je domme gezuig, infantiele drol die zelfs te stom is om zelfstandig te kunnen schijten en maar blijft zaniken. Nogmaals, rot op met je beschimmelde gezeik, ga stormstront lastig vallen met dit domme gelul misselijke dwaas.

Comments are closed.