Download podcast als MP3 128kbps

In deze aflevering van Vrijheidradio behandelen we het volgende nieuws:

 1. Petrodollar is opgehouden te bestaan
 2. Koning vindt dat Nederland heel dankbaar mag zijn voor werk Rutte
 3. Grote financiële problemen verwacht bij meer dan 200 gemeenten vanaf 2026
 4. Go Ahead-eigenaar en multimiljonair Kees Vierhouten (51) plotseling overleden
 5. Kwart van sigarettenpakjes op straat is niet Nederlands
 6. Moet de Efteling dit jaar dan écht verplicht dicht? Plafond van 5 miljoen bezoekers blijkt dichtbij
 7. Basisinkomen voor iedereen op aarde: dat kan weleens heel goed uitpakken voor de economie én het klimaat
 8. EU wil onderzoek naar beschuldiging stemfraude in Servië met het oog op bevriezen tegoeden
 9. Roemeense extreemrechtse leider doet onderzoek naar EU-verkiezingsfraude
 10. In slaap vallen in een vliegtuig na het drinken kan dodelijk zijn
 11. Klimaatverandering: de winters van de toekomst zullen kouder zijn – en ook warmer
 12. Mexicaanse keten SLUIT abrupt 48 restaurants in Californië vanwege minimumloon van $ 20 per uur
 13. Bragg gaf miljoen aan advocaten uit te midden van bezuinigingen op stadsbegroting
 14. Hunter Biden schuldig bevonden in wapenzaak op alle punten
 15. Paus wil dat kerk ook een plekje krijgt in AI debat

Presentatie: Peter, Yoshi en Johan

5 REACTIES

 1. Rechts. Extreem-rechts. Ultra-rechts. Radicaal-rechts. Fout-rechts. Transfoob (is ook extreemrechts). Islamofoob (ook rechts). Iedereen met een afwijkende mening is ‘rechts’. Afwijkend van de dominante corrupte politieke kliek. Het gebrek aan originaliteit begint op te vallen. “Vind je wat anders, ben je rechts” – en daarom fout natuurlijk. De enige echte rechts-radicalen, zijn de rechts-roepers zelf.

  • Ondertussen is in het artikel -in link hierboven- een zinnetje verwijderd over dat dit een plannetje van de gemeente betreft. Een beetje googelen op dit onderwerp levert allerlei ander commentaar op.

   Volgens een opmerking is de gemeente failliet want 100 miljoen aan schulden. Interessant onderwerp. Hoeveel schulden hebben de gemeenten? Waardoor zijn die schulden ontstaan? Hoe denken ze die te gaan aflossen?

   • Bij schuld denk je inderdaad vaak aan de nationale overheid, maar wat hebben alle gemeentes en nutsbedrijven nog aan schuld. Als Tennet het Duitse elektriciteitsnet overneemt, zal daar ook een gigaschuld aan vast zitten. Terwijl hier het net vol zit.

   • Inderdaad, waarom zou staatsbedrijf Tennet het Duitse elektriciteitsnet uberhaupt overnemen? Volgens de zoekmachine is “Staat der Nederlanden” eigenaar met ene Manon van Beek als CEO. Overnemen omdat Manon zich dan ook een echte Richard Branson kan voelen. Gaan de energieprijzen omhoog om de (vermoedelijke) miskoop te compenseren? De avonturen van de Nederlandse Spoorwegen in Duitsland hebben alleen maar grote verliezen opgeleverd, het zal met Tennet ook die kant op gaan.

    En waarom noem ik ze “Richard Branson”? Ooit volgde ik een ondernemerscursus ergens. Daar waren ook ambtenaren aanwezig. Geen idee waarom want ze wilden ambtenaar blijven. Die waren allemaal gek op Branson want die is toch wel de toffe gezellige progressieve knuffelondernemer. Er zijn ook andere interessante ondernemers (die ik noemde) maar de ambtenaartjes vonden alleen Branson leuk.

Comments are closed.