vp_toeterDe afgelopen weken hebben zich gekarakteriseerd door berichten over elektronische kastjes die van alle auto’s informatie moeten gaan verzamelen, de Europese President die nu bekend is geworden en nog geen greintje van een democratisch proces heeft doorlopen, grote banken die toch weer een paar miljard toegestopt krijgen, Minister Klink die toch maar wel kleine kinderen wil laten vaccineren met een ongetest vaccin waarvan mensen wereldwijd ziek zwak en misselijk worden, en gemeenten die filmpjes van onrechtmatige huisinvallen laten verwijderen. En dat zoals gezegd binnen enkele weken tijd.

Hoeveel hebben we als Nederlandse bevolking nog nodig om in te zien dat het totaal de verkeerde kant op gaat met de vrijheid van doen en laten waar Nederland jarenlang zo bekend om heeft gestaan? Terwijl we in Nederland praten over het sluiten van de coffee-shops en bezit van marihuana of een paar planten nog steeds een reden is voor opsporing, worden de eerste coffee-shops in de VS geopend, heeft Californië zelfs al meer uitgiftepunten voor medische marihuana als wij coffeeshops hebben en beginnen enkele Zuid-Amerikaanse landen met het decriminaliseren/legaliseren van niet alleen soft- maar zelfs enkele hard-drugs vanwege het totale faalbeleid van koene ridder Amerika. En dat terwijl toch al jaren is aangetoond dat decriminalisatie en liberalisatie enkel leidt tot minder gebruik en minder rand-criminaliteit.

Wanneer gaan we inzien dat de overheid zichzelf echt niet wenst weg te faseren uit de samenleving, maar het liever andersom ziet. Kijkt u tegenwoordig eens naar een willekeurige aflevering van Zembla; bouwfraude, bestuursrecht, vriendjespolitiek op gemeenteniveau, belastingvrijstelling voor corporaties terwijl de bevolking uitgeknepen wordt tot het uiterste. Hoe ver moet het nog gaan willen we op staan en zeggen: tot hier en niet verder?

Wij zijn mensen. Oude mensen, jonge mensen, mensen met verschillende kleurtjes, verschillende ideeën, verschillende ervaringen, verschillende afkomst en zelfs een verschillend geloof in de indeling van het universum; Christelijk, Moslim, Joods, Bhoeddist, Wiccan, Atheïst of simpelweg vrijdenker. Iedereen is uiteindelijk diep van binnen hetzelfde. Terwijl we ook allemaal zo anders zijn. Mooi is het niet?

En toch vinden enkele mensen het nog steeds nodig om ons te blijven wijzen op onze verschillen. Want die groep mensen is slecht, en die groep dat zijn maar kwaaielingen, en met die hippies, daar kan je geen samenleving op bouwen, enfin, u snapt het waarschijnlijk. Zelf veel mensen binnen de overheid lijken langzamerhand te beseffen dat er toch hele nare kanttekeningen geplaatst kunnen worden bij diezelfde overheid.

Daarom roepen wij u op aankomende 13 December in Utrecht te verzamelen voor een vreedzame mars / parade / wandeltocht om niet zozeer onze onvrede te uiten, maar wel onze erkenning dat als we samenkomen er veel kracht te halen valt uit anderen, terwijl jouw kracht ook nodig is. Stelt u eens voor dat er straks 50.000 mensen door Utrecht wandelen met een gedeelde missie. Namelijk het uitdragen van ons anders zijn, maar tegelijkertijd ons samen zijn, uitdragen dat we het zat zijn, en dat we klaar zijn met de huidige regering en babbelende politici in het algemeen, dat wij als mensen soeverein zijn en dat onze inherente rechten en “vrijheden tot” niet door welke overheid dan ook weg genomen kunnen worden.

Help ook mee als ambassadeur van de Vrijheidsparade door iedereen op de hoogte te stellen van de manifestatie. U kunt flyers uitprinten van onze Pers en Promotie pagina,  banners plaatsen op uw website, linken naar deze website overal waar het gewaardeerd zou kunnen worden, een affiche ophangen op uw voordeur/autoraam, doe een oproep op het locale prikbord, maar vooral; laat uw creativiteit de vrije loop. Want daar gaat het uiteindelijk toch om?

Houdt deze website de komende weken in de gaten voor nieuws over de precieze locatie en andere informatie.

Tot 13 December!

(artikel overgenomen van vrijheidsparade.nl en niet van de hand van Anarchiel)

144 REACTIES

 1. Ondergetekende zal als geboren en getogen Nederlander beslist niet deelnemen aan die zotte optocht van mensen “met verschillende kleurtjes” om “ons anders zijn” uit te dragen.
  Wat wij hebben uit te dragen is onze Nederlandse identiteit, die wij onverwaterd wensen te houden en ons door malloten niet laten afnemen onder het zingen van Alle Menschen werden Brüder.

  R. Hartman (NI) [9] reageerde op deze reactie.

 2. Het gaat niet om de optocht, maar om de feiten die hierboven genoemd worden.
  Het gaat niet om ons, het gaat om de kinderen van de toekomst, alle kinderen.

  Love Peace & Respect
  Augusto

 3. Demonstreren met Christelijk, Moslim, Joods gelovigen?
  Maar het is juist dit soort wat er voor heeft gezorgd dat de wereld naar de kloten gaat. Een beetje tegenstrijdig meen ik. Waarom niet gewoon mensen oproepen om te komen demonstreren tegen het grote judas beleid van onze regeringen en overheden, en wie of wat de mensen zijn die de straat op gaan zal me worst zijn…Wat ze aanhangen, daar moeten ze dan nog maar eens goed over nadenken…vooral over de vrinden van ze of beter gezegd de medegelovigen die de lakens uit delen, wat men daar dan van vindt..Iets om je voor te schamen zou ik denken.

  Oscar [7] reageerde op deze reactie.
  Mary-Ann [16] reageerde op deze reactie.

 4. Oude mensen, jonge mensen, mensen met verschillende kleurtjes, verschillende ideeën, verschillende ervaringen, verschillende afkomst en zelfs een verschillend geloof in de indeling van het universum; Christelijk, Moslim, Joods, Bhoeddist, Wiccan, Atheïst of simpelweg vrijdenker. Iedereen is uiteindelijk diep van binnen hetzelfde. Terwijl we ook allemaal zo anders zijn. Mooi is het niet?

  Ik ben niet zo gecharmeerd van pan-ideologisch, pan-levensbeschouwelijk en pan-religieus, danwel inter-ideologisch, inter-levensbeschouwelijk en inter-religieus (al dan niet gespeld met hoofdletter) , keuvelen samen met neo-hippies, koortsige huismoekes en sjofelmensen die misschien wel iets gans anders onder vrijheid verstaan dan ik. Liever neem ik deel aan een demonstratie met een concreet doel. Tegen de kilometerheffing bijvoorbeeld. Tegen de vingerafdruk op de persoonsbewijzen. Tegen de verzorgingstaat. Tegen de EU. Tegen de democratie. Tegen de overheid. Tegen het paddoverbod. Enzovoort.

  Mark [11] reageerde op deze reactie.
  LvM [12] reageerde op deze reactie.

 5. @IIS [5]:

  Atheïsten, ook zoiets. Mensen die hun levensbeschouwing ophangen aan het niet hebben van een bepaalde levensbeschouwing. Dat vind ik zulk een kinderachtige vorm van antagonistische profielvorming.

  Of Wicca, lekker voor vrijheid demonstreren met een groep heksen. Heksen met verschillende kleurtjes. Oude heksen. Jonge heksen. Heksen met verschillende ideeën. Leve de vrijheid!

  R. Hartman (NI) [8] reageerde op deze reactie.

 6. @j.a.jaeger [2]: U heeft ergens iets gemist, zo te lezen. In ieder geval begrijp ik niet zo veel van uw opmerking. Er zijn ongetwijfeld geldige redenen om niet mee te doen aan deze parade, maar hier mis ik elke onderbouwing.

  @Hans van Rijnsoever [3]: Ik heb net even de site van de Vrijheidsparade afgezocht, maar het is mij onduidelijk waar u de referentie naar ‘Starpeople’ vandaan haalt. Nooit van gehoord, ook. Kunt u dat toelichten?

 7. Ik snap je punt, toch gaan we de straat op!

  De vrijheidsparade is een protest met een positieve instelling. Het enige wat we in Nederland kunnen is klagen, dus gaan we dat ook zeker doen. Oplossingen zijn er ook, maar dan moet eerst heel Nederland doorhebben het niet langer meer zo door kan gaan!

  Dus daarom is de VrijheidsParade op 13 december een optocht/manifestatie/geef het een naam, om zo de rest van Nederland wakker te krijgen!
  We gaan dit niet 1 of 2 keer doen, maar we zijn van plan om dit komende jaar in vele vormen te zullen laten plaatsvinden…

  Een burgerprotest zonder geweld, racisme of enige vorm van haat; Juist het tegenover gestelde!!
  De mensen zullen ervaren door samen deze loop te doen, je een positief gevoel uitstraalt als je met je hart de juiste intenties hebt, deze mensen zijn welkom…

  De vorige parade heeft het succes in vorm al aangetoond, en zal zeker gaan groeien, neem daarom 13 december je vrouw, de kinderen en zelfs de hond mee, want als het weer goed blijkt te zijn, kunnen we zomaar ineens met zijn allen in het park eindingen en daar eens verder discussiëren…

  Het wordt eens tijd dat we de verschillen opzij zetten, want we leven allemaal in dezelfde ruimte..Tot de 13e!

 8. @Oscar [6]:

  Hey Oscar 🙂

  “Tegen de vingerafdruk op de persoonsbewijzen. Tegen de verzorgingstaat. Tegen de EU. Tegen de democratie. Tegen de overheid. Tegen het paddoverbod. Enzovoort.”

  Daar is de Vrijheids Parade dus ook voor.

  Je komt voor jou doel 🙂 niet die van iemand anders

 9. Ik ben op 13 december niet beschikbaar. Ik zou me zonder al te grote problemen beschikbaar kunnen maken, maar zoals Oscar al zegt, is het doel van de “vrijheidsparade” niet concreet genoeg.

  Met een demonstratie waar opzettelijk filialen van Starbucks vernield worden zal ik nooit meedoen (is dan ook een “demonstratie tegen kapitalisme”(wat een achterlijk gepeupel)), maar ik zal ook nooit een vermeende vreedzame demonstratie versterken waar zaken verkondigd worden waar ik het absoluut niet mee eens ben, zoals in de “vrijheidsparade”.

  Verder denk ik dat met de vrijheidsparade(zolang die niet veranderd) de boodschap (ook al ben ik het er niet mee eens) niet overkomt. Lief de wet en de kip volgen is niet bijzonder een uiting van de boodschap van vrijheid.

  Ik vind de vrijheidsparade een gefaald initiatief. De organisatorische vaardigheden van de organisatoren kunnen veel effectiever ingezet worden.

  Meestal zijn demonstraties aangelegenheden waarbij met veel onrechtmatig geweld en vernieling tegen “het huidige kapitalistische systeem” of dergelijken gedemonstreerd wordt waardoor de verkeerde boodschap overkomt óf slappe aangelegenheden als bijvoorbeeld de vrijheidsparade waar er geen boodschap overkomt.

  Probeer eens demonstratie te organiseren die niet netjes de wet volgt, maar geen onrechtmatige vernieling veroorzaakt, als zoiets al mogelijk is.

  Maakt een duidelijk en concreet doel, en maak met bijvoorbeeld een pakkende slogan duidelijk dat dit geen vernielings-festijn is, en vraag tegelijkertijd geen vergunning aan(burgerlijke ongehoorzaamheid). Dan krijg je een agressieve politiemacht, en daardoor ook media-aandacht, maar toch komt de correcte boodschap over.

  @Reptiel [1]:
  Zodat de ene overheerser door de (wellicht nog sadistischere (Cuba, anyone?) andere vervangen wordt? Neen danku, ik kan mijn leven voor veel betere zaken op het spel zetten. Burgerlijke ongehoorzaamheid tegenover de totalitaire staat is de enige en minst bloedige methode om een vrije samenleving te bereiken.

  Mark [13] reageerde op deze reactie.
  Mary-Ann [17] reageerde op deze reactie.
  Oscar [18] reageerde op deze reactie.

 10. @LvM [12]:

  Misschien moet je je eigen doel uitkiezen waarvoor jij daar wilt staan?

  Met zo houding die jij hebt nu zijn ze je denk ik liever kwijt dan rijk. Volgens mij heeft de Vrijheids parade een duidelijke boodschap en heeft zelfs ruimte om ieder naar eigen wens in te vullen mits in respect naar elk ander.

  Wordt het niet eens tijd uit je eigen hokje te stappen en gewoon als Mens aanwezig te zijn?

 11. Niet zo negatief zijn als anderen positief zijn, Elk poging is in deze tijd welkom om op een vreedzame manier je ongenoegen samen te kunnen uiten, vind ik zowiezo ok
  Succes,
  Love Peace & Respect

 12. @lvM
  Het punt is, dat zelfs de politieagenten die aanwezig waren zich prima vermaakt hebben. Zelf enkele agenten gesproken en die konden zich prima vinden in onze standpunten betreffende de controlestaat en vrijheidsbeperkingen.

  En ja, wij zijn het ook zat om braaf tussen de agentjes in te lopen. Ergens is die gulden middenweg, en wij gaan die vinden.

  Het gaat er niet om de confrontatie te zoeken met de slaafjes van het systeem die de andere slaafjes onder de duim moeten houden. het gaat om het uitdragen dat we het allemaal zat zijn richting de overheersers van dit land en de wereld. niet alleen dit of dat, maar gewoon het hele beleid van de overheid/corpocratie/top down society en het gedrag van alle dictatortjes in Den haag. Wat dat betreft draag ik het libertarische gedachtengoed ook een warm hart toe. Het is alleen wat mij betreft en ik denk dat ik ook voor anderen kan spreken niet de enige visie die enige waarheid heeft.

  Naar de mensen die alles afzeiken wat ze zelf niet snappen kan ik alleen maar hartelijk lachen en toelachen. Als je niet wil begrijpen dat zelfs de wetenschap aantoont dat er veel meer gaande is als wat we zien, mag je toch wel gaan twijfelen aan bepaalde rigide wereldbeelden. Maar goed, dat is ieder zijn keuze uiteraard. Succes daarmee.

  Oscar [19] reageerde op deze reactie.

 13. @IIS [5]: misschien gaat dit mijn pet te boven hoor, maar houdt vrijdenken ook niet in dat je je medemens respecteert ook als het gaat om ideologien waar jezelf niet acher staat? bedenk wel dat de religie of levensovertuiging zelf niet verantwoordelijk is voor allerlei misstanden in deze maatschappij. de gemiddelde medemens heeft geen idee hoe zijn/haar levensovertuiging gebruikt wordt om macht te vergroten. en de op macht belustte heersende partij kan elke levensovertuiging gebruiken om het doel, nl meer macht, te verwezenlijken. ook het zogezegde vrijdenken.
  laten wij met het zwaard in de hand ons vrijdenken verdedigen en uit dragen in deze corrupte maatschappij….

  ik moet zeggen dat ik het een mooi initiatief vind, deze mars. het is in elk geval een actie. want de gemiddelde vrijdenker lijkt ook niet verder te komen dan links en rechts wat te kankeren op deze sie.

  mary-ann

  Michel [24] reageerde op deze reactie.
  LvM [25] reageerde op deze reactie.

 14. @LvM [12]:

  Maakt een duidelijk en concreet doel, en maak met bijvoorbeeld een pakkende slogan duidelijk dat dit geen vernielings-festijn is, en vraag tegelijkertijd geen vergunning aan(burgerlijke ongehoorzaamheid). Dan krijg je een agressieve politiemacht, en daardoor ook media-aandacht, maar toch komt de correcte boodschap over.

  Kijk, aan zulk een demonstratie zou ik mijn medewerking gaarne verlenen. 🙂

 15. @Michel [15]:

  het gaat om het uitdragen dat we het allemaal zat zijn richting de overheersers van dit land en de wereld.

  Dan is een demonstratie ’tegen democratie’ wellicht een goed idee. Dat zal door heel veel mensen als zeer schokkend worden ervaren aangezien zaken als ‘vrijheid’ en ‘mensenrechten’ door veel mensen, ten onrechte, gekoppeld worden aan democratie. Idee voor een logo voor deze demonstratie: de bekende twee wolven en één schaap die samen gaan beslissen wat er vanavond op het menu zal staan.

 16. @ Oscar

  Volgens mij ben jij nergens voor en tegen alles en iedereen.

  Tegen democratie? wat wil je dan? Socialistische staat?
  Faschistische staat?

  Vrijheid en Democratie staan idd los van elkaar 🙂

  Oscar als je van die goeie ideee’n hebt doe dan lekker ipv je negativiteit te spuwen over je medemens.

  Of wil je even iedereen laten merken hoe geweldig en slim jij wel niet bent? Je bereikt het tegenovergestelde.

  Ken je het spelletje Devide & Conquer? met het eerste ben jij nog steeds bezig. Wordt maar wakker.

  Sterkte vriend

  Oscar [21] reageerde op deze reactie.

 17. @Mark [20]:

  Tegen democratie? wat wil je dan? Socialistische staat?
  Faschistische staat?

  Hè? Ik ben een voorstander van vrijheid en u vraagt zich af of ik totalitaire etatistische alternatieven voor democratie voor zou staan! Dat zou er ook op kunnen wijzen dat uzelf geen niet-dictatoriaal alternatief kent voor democratie. De vraag is hoe substantieel een begrip als vrijheid voor u dan is. En dat is nou precies de reden waarom ik een zeker wantrouwen heb tegen de uwen. En dan neem ik nog niet eens uw verwijten en uw arrogantie ten aanzien van mijn persoontje in aanmerking.

  In dit artikel schrijf ik over het euvel dat democratie heet en kom ik ook met een alternatief:
  http://www.vrijspreker.nl/wp/2009/05/captivitas/

 18. @ Oscar

  Niet boos worden 🙂 Dat was een heel goed stuk van je ja.

  Met name je afsluiting
  “Er bestaat echter wel degelijk een goed, niet-dictatoriaal, alternatief voor democratie en dat is een samenleving op basis van non-agressie en zelfbeschikkingsrechten. Het recht om over eigen lijf en goed te mogen beschikken, terwijl niemand – geen mens en geen instantie – het recht heeft om geweld te gebruiken om een andere reden dan het verdedigen van lichaam en rechtmatig verkregen goederen.”

  Lijkt me prima voorbeeld, vanuit je eigen woorden om 13 December ook gezellig mee de straat op te gaan 🙂

  Enige wat ik u verwijt is uw wel uitgesproken afwijzing over een initiatief als de Vrijheids Parade.

  Uw oordeel ten aanzien van de vrijheidsparade komt al voordat er ook maar enigsinds iets heeft plaats gevonden. Meestal nemen wij Mensen achter af goed de tijd iets te evalueren, te bestuderen en te concluderen, om dat te zien wat er beter kan of had gekunt. U concludeert direct al bij voorbaat en laat uw afkeuring daarin duidelijk terug komen. Waarom?

  Zou je je Kracht niet gebruiken om mensen Positief te motiveren ipv negatief? 🙂

  Oscar [23] reageerde op deze reactie.

 19. @Mark [22]:

  Lijkt me prima voorbeeld, vanuit je eigen woorden om 13 December ook gezellig mee de straat op te gaan

  Dat is nu precies mijn punt, zeer waarde en geachte Mark, het moet duidelijk zijn waarvoor of waartegen men demonstreert en laten we het vooral niet te gezellig maken.

  Wat ik ook niet doe is lekker oplopen met de Internationale Socialisten, de NCPN, Gretta Duisenberg, Samir A., NVU, de russische stalinistische nationaal-bolsjewiekische jeugdbeweging, Julius Streicher memorial fund, imam El Moumni, stichting Martijn, de anti-pedofielenvereniging, de jongerenorganisaties van alle politieke partijen die in het Nederlandse parlement vertegenwoordigd zijn, Pax Christi, Osama bin Laden, Millieudefensie, de topmannen van Shell en ABN-Amro, Greenpeace, Wouter Bos, Nout Wellink, Ben Bernanke, Trichet, Al Gore, man made global warming sceptici, katholieken, protestanten, moslims, joden, boeddhisten, hindoes, jehova’s getuigen, rastafari’s, mormonen, atheisten, agnosten, vrijdenkers, satanisten, de Paus, de Dalai Lama, libertariers, liberalen, socialisten, communisten, democraten, christen-democraten, fascisten, nationaal-socialisten, monarchisten, Marc Dutroux, homo-organisaties, het anti-homo corps, een Ander Joods Geluid, Likud Nederland, Bont voor dieren, beroepsvereniging voor de pelsfokkerij, AFA, Blood and Honour…..allemaal, zij aan zij, gezellig demonstreren voor één gemeenschappelijk doel: RECHTVAARDIGHEID!

  Tja, Mark, ik heb beelden gezien van de vorige demonstratie en die vertoning vervulde mij zowaar met plaatsvervangende schaamte. Het was niet eens duidelijk of het ging om een demonstratie voor negatieve vrijheid of voor positieve vrijheid.

  Vandaar dat ik graag mee zou doen met een demonstratie waarbij duidelijk is waarvoor of waartegen gedemonstreerd wordt. Ik zou bijvoorbeeld graag ’tegen democratie’ en ‘voor kapitalisme’ willen demonstreren.

  Michel [24] reageerde op deze reactie.

 20. @Oscar [23]:

  Dan heb je duidelijk het artikel niet gelezen. Wij hebben niks van doen met “vrijheid van” maar alles met “vrijheid tot”.

  Vrijheid van leidt tot repressie.

  Vrijheid tot leidt tot vrijheid van het individu om zelf zijn/haar leven in te leiden.

  Ik maak uit je reactie op dat je het liefst alleen demonstreert met Oscar. Wel handig overigens, 1 mans demonstraties hoef je niet aan te kondigen :).

  Het is precies dit hokjes denken waar Nederland aan ten
  onder gaat.

  @Mary-Ann [16]:

  Deze reactie kan ik mij geheel in vinden.

  LvM [25] reageerde op deze reactie.

 21. @Mary-Ann [16]:
  Respect wordt niet zomaar gegeven, het wordt verdiend. Idiotie, opportunisme, hypocrisie en/of andere negatieve uitgangspunten verdienen geen respect.

  @Mary-Ann [17]:
  Mijn kwaliteiten liggen niet bij organiseren. Meer dan mijn mening geven kan ik niet. Hopelijk trekken de organisatoren iets aan van mijn mening. Doen ze dat niet, dan is dat niet mijn probleem. Jammer dan…

  @Michel [24]:
  ““vrijheid van” maar alles met “vrijheid tot””

  Die snap ik niet, wat houden beide vormen in?

  “Het is precies dit hokjes denken waar Nederland aan tenonder gaat.”
  Nou dat is makkelijk, een kwestie benoemen en dan erbij plakken dat “dat precies is waar Nederland aan tenonder gaat”.

  Zowel ik als Oscar delen niemand in in hokjes, dat doen mensen zelf door hun ideeën te baseren op idiotie, opportunisme, hypocrisie en/of andere negatieve uitgangspunten.

  En dát is waar Nederland aan tenonder gaat.

  Omdat het doel van (iig) de vorige vrijheidsparade niet concreet was, liepen er mensen rond met zeer uiteenlopende standpunten. Zodra ik meeloop met zo’n demonstratie, help ik mee met het verspreiden van deze standpunten, als dat al gebeurt.

  Zodra er een concreet doel komt (zodat er geen mensen met “recht op werk spandoeken” rondlopen) loop ik met deze zelfde mensen mee. Het zal me geen zak interesseren wat voor ideologie mensen aanhangen, wel wat voor boodschap er verspreid wordt. Concreet doel, concreet doel, concreet doel. Oja, en een beetje pit, dus geen vergunning.

  “Ik maak uit je reactie op dat je het liefst alleen demonstreert met Oscar. Wel handig overigens, 1 mans demonstraties hoef je niet aan te kondigen”

  Dat is volgens mij niet wat Oscar bedoelde. Oscar benoemt al deze ideeën, en weigert met al deze mensen te demonstreren voor “rechtvaardigheid”. Ze hebben namelijk allemaal een heel ander idee van “rechtvaardigheid”. Een idee van “rechtvaardigheid” dat helemaal niet zo “rechtvaardig” is.
  Oscar [26] reageerde op deze reactie.
  Michel [27] reageerde op deze reactie.

 22. @LvM [25]:

  Precies. Door zoveel mogelijk groepen te mobiliseren om te demonstreren tegen RECHTVAARDIGHEID wordt RECHTVAARDIGHEID een zinledig begrip. Zoiets zou ook gebeuren wanneer men zou demonstreren voor vrijheid en tot een zo groot mogelijke en zo bont mogelijke verzameling mensen zou komen, van allerlei ideologische-en levensbeschouwelijke stromingen.

  Inderdaad: concreet doel en geen vergunning aanvragen. Laten we het vooral NIET gezellig houden.

  Michel [27] reageerde op deze reactie.

 23. @LvM [25]:

  “Een idee van “rechtvaardigheid” dat helemaal niet zo “rechtvaardig” is.”

  Hoe je het wend of keert blijft dit jouw interpretatie op de werkelijkheid. Jouw waarheid is net zo min waarheid voor anderen als dat hun waarheid dat voor jou is.

  Ik vraag me toch sterk af wat jij en Oscar denken te bereiken met jullie uitspraken. Ergens moet er dus de hoop zijn dat mensen massaal zich bekeren tot jullie filosofie, of het is gewoon simpelweg gelijk willen hebben en basta. Sorry hoor heren, maar ik zie geen andere optie. Misschien kunnen jullie mij daarin onderwijzen.

  Vrijheid tot is precies wat het libertarisme stelt. Vrijheid van handelen(in de breedste zin van het woord) zonder daarbij anderen te schaden. Vrijheid van is het tegenovergestelde. Vrijheid van criminaliteit bijv. kan je invullen als de noodzaak voor een grote politiemacht. Dat het tweede niet leidt tot meer vrijheid, maar een spin is op de werkelijkheid door belanghebbenden moge duidelijk zijn. Ik sta niet voor vrijheid van, maar wel voor vrijheid tot.

  @Oscar [26]:

  Verdeel en heers. Ik blijf het zeggen. Je ziet kennelijk wel de wandaden van de overheid, maar de simpele albeit verborgen tactieken weiger je in te zien. Door het niet te zien, trap je in dezelfde val.

  Oscar [28] reageerde op deze reactie.

 24. @Michel [27]:

  Herdeel en heers? Waar slaat dit op? Op dat ik voor een concreet doel wens te demonstreren of op mijn wens niet voor een sterk verwaterd, zinledig, begrip te demonstreren omdat de opvattingen van de verschillende mensen over wat het begrip inhoudt teveel uiteen liggen?

  Waarom zouden LvM en ik waardenrelativisten dienen te zijn? Waardenrelativisten zijn er al genoeg, veel te veel zelfs, in de Westerse wereld anno 2009, dunkt me.

  Wat betreft ‘bekeren tot jullie filosofie’…inderdaad, graag zet ik mij in om het non-agressiestandpunt te verbreiden. Dat vind ik zo wezenlijk dat ik op dat punt geen enkele concessie wil doen. En ik wil daar mensen ook graag in onderwijzen:
  http://www.vrijspreker.nl/wp/2009/11/het-verschil-tussen-kapitalisme-en-socialisme-in-nijntje-taal-uitgelegd/

  Michel [34] reageerde op deze reactie.

 25. @ Oscar

  kDenk dat jou gedachten totaal niet realistisch en passend zijn in onze diversiteit en multiculturele universele samenleving.

  Nederlanders zitten vol met Utopie en ideoligie maar beseffen nauwelijks dat wij die ‘luxe’ hebben.

  Kijk maar eens verder dan Europa wat voor teringzooi het is.

  De meeste teringzooi is dankzij de levensstijl van het Westen, Europa, Amerika & Canada.

  Meeste personen zijn zo gehecht geraakt aan al onze vrijheid in materialisme, 40 soorten tandpasta, 50 soorten chips, 15 soorten melk om elke dag uit te kiezen. ondertussen beseffen ze niet de belasting op het millieu, leefomgeving en de landen en mensen waar het vandaan komt. Van kleins af aan worden wij geprogrammeerd om al die zooi en keuzes te ‘willen’ hebben en ‘nodig’ te hebben.
  Onze prijs zal hoog zijn, dus geniet er nog maar even van, met mate.

  Mensen dienen hun EGO eens goed onder de loep te nemen en het lef te tonen jezelf te confronteren, niet een ander, maar jezelf. Slechts weinigen hebben die lef, deze zoeken het bij een ander of buiten hunzelf, doch valt het slechts in onszelf te vinden. For the Kingdom of Heaven lies within men, not one, but in everymen.

  Veel wijsheid gewenst allemaal.

  Oscar [30] reageerde op deze reactie.

 26. @Verkenner [29]:

  kDenk dat jou gedachten totaal niet realistisch en passend zijn in onze diversiteit en multiculturele universele samenleving.

  En ik denk, op mijn beurt, dat u de propaganda die over u heen is gestort veel te serieus neemt. Zelf krijg ik iets als ‘multiculturele universele samenleving’ zelfs niet met een hoogst ironische intonatie met droge ogen over mijn lippen. Ik vind de multi-cul hoogst onwenselijk, stupide en gevoel diepe deernis ten aanzien van de cultuur-relativisten die zulk een idiotie als de multi-cul voor zeggen te staan.

  15 soorten melk? Schande! Leve de multi-culti-kalki-kalki eenheidsworst!

Comments are closed.