De Nederlandse regering verbiedt het razend populaire lachgas, omdat onderzoekers concluderen dat het gevaarlijker is dan gedacht. Het wordt vaak gebruikt in het uitgaansleven, omdat het een kortdurende roes van ongeveer een minuut veroorzaakt. Maar bij zware gebruikers kan het tot verlammingen leiden, in sommige gevallen zelfs blijvend. Het bezit, de handel en de productie worden daarom strafbaar. De wet maakt wel een uitzondering voor “eigenlijk gebruik”, zoals bij verdoving bij de tandarts en in slagroomspuiten. (bron HLN)

Een paar weken geleden brachten de politiebonden deze boodschap naar buiten: “Om uitputting van agenten te voorkomen, moeten de minister, politietop, burgemeesters en Openbaar Ministerie harde keuzes maken over de inzet van de politie”. In die week vonden enkele invallen in woonwagenkampen plaats waar honderden politiemedewerkers aan hebben meegewerkt. Lees ook dit artikel. Waarin geconstateerd wordt dat er wel honderden politie medewerkers vrij gemaakt worden voor de strijd tegen drugs. Waardoor er niet langer voldoende capaciteit overblijft om verkrachtingen te onderzoeken. En vervolging dus maar vervangen wordt door een “foei” gesprek.

Een week geleden gaven het Openbaar Ministerie, politie, FIU en FIOD aan dat de zwaarste vorm van criminaliteit het witwassen is en dat door de bovenwereld die het faciliteert. Een duidelijke prioriteitstelling waar verkrachte vrouwen en in elkaar geslagen burgers niet veel aan hebben. (artikel vrijspreker)

Gisteren heeft de regering gesproken. Men wil de lijst van verboden middelen uitbreiden met lachgas. Dit heeft onder meer als gevolg:

  1. distributie vindt plaats in het verborgene
  2. gebruikers gaan meer betalen
  3. kwaliteit gaat door beperking aantal aanbieders omlaag
  4. gevaar op gezondheidsschade neemt toe door mindere kwaliteit en toename thuisgebruik
  5. criminelen gaan veel geld verdienen
  6. als politie gaat handhaven gaat dit nog verder ten koste van nuttige politie en recherche taken zoals opsporing en vervolging van verkrachters en groepen jongeren die straatgeweld plegen

Veel gekker moet het toch niet worden.

4 REACTIES

  1. altijd beweerd, dat de criminaliteit direct onder de elite van maatschappelijke ladder staat?

  2. Iedere prohibitie is een cadeau aan de “criminele” sector van de economie.
    Maar het is zo jammer, dat velen dit niet beseffen.

Comments are closed.