90 REACTIES

 1. In dit plaatje kun je allerlei ‘ismen’ invullen. Aangezien een ‘isme’ kennelijk voor ‘is me’ staat (‘wie ben ik’, of erger nog ‘wat ben ik’), een kwestie van identiteitspolitiek. Ook een kwestie van voorzichtig zijn. Voor je het weet probeert iemand anders je een soort figuurlijke hersenchirurgie te verkopen, om de psyche – die nota bene in je eigen lijf zit – in een bepaalde, door anderen gewenste vorm te snijden. Te misvormen, te verminken eigenlijk. Het origineel is volgens die anderen kennelijk niet goed genoeg.

 2. Het bovenstaande plaatje humoristisch edoch met serieuze ondertoon: “Dat ik geen werknemer wil zijn, betekent nog niet dat ik werkgever wil zijn”. Via het linkje over figuurlijke hersenchirurgie kom je dan op twee impliciete ‘ismen’ die aan elkaar verslaafd zijn gemaakt en elkaar nodig hebben om elkaars broek op te houden:

  Werkgever-isme omdat werkgevers nogal prat gaan op die identiteit. Ze verlangen van overheden voorzieningen als kinderdagverblljiven en scholen. Eerst figuurlijke hersenchirurgie om de psyche van ouders in vorm te snijden (claim op), vervolgens op kinderen. Hoe eerder je begint, hoe langer je er plezier van hebt, nietwaar?

  Werknemer-isme vanwege het voorgeschotelde ideaal van ‘een goede baan voor een goede baas’.

  Dit soort verslavingsproblematiek kan gepareerd worden met varianten op het thema van bepaalde economische uitingen:

  – Bij een bullmarkt worden degenen die ‘klein’ gehouden worden om werknemer te spelen op de hoorns genomen. Als ze daar al spartelend hangen, als een hanger, dan kan er één methode worden voorgeschoteld om met de beide voeten op de grond te komen; groeien.

  – Bij een bearmarkt speelt de beer een afzetter. Hij haalt uit naar degenen in de menselijke piramide die op de schouders van anderen staan om ‘groot’ te zijn, zodat ze met beide benen op de grond belanden.

  Als een leeuw-achtige worden het doel is, dan zou een leeuw misschien zeggen wat via internet als een meme rondgaat:
  “Wees niet bang om alleen te zijn. Leeuwen lopen alleen. Schapen in een groep.”
  En eerlijk is eerlijk, ook leeuw-achtigen hoeven niet alleen te zijn. Leeuwen schijnen LAT-relaties wel te kunnen waarderen. Een leeuw en leeuwin doen aan ‘Living Apart Together’ met anderen leeuwen, toch? Draken trouwens ook. Zelfde principe als leeuwen, die weigeren groepsdier te zijn.

 3. “Werkgever-isme omdat werkgevers nogal prat gaan op die identiteit. Ze verlangen van overheden voorzieningen..”

  Jij weet nogal goed wat er in de hoofden van alle werkgevers speelt blijkbaar, maar je vergeet dat er werkgevers zijn die de overheid inclusief alle daaraan gekoppelde shitzooi liever vandaag dan morgen af willen schaffen.

  Zo langzamerhand lijkt de Vrijspreker meer op de Nico en Toettoet show; nogal ambetant. Wanneer begin je met je eigen blog ?

  • Nu als dit jouw invulling is van het zo geapreciërde Liberale denken, kleine loze kritiekjes die kant nog wal raken, jullie groepje van in de pubertijd blijven hangende met weinig fatsoen, kunnen toch niet verwachten
   dat enige wel denkende mensen die hun denken hier laten fluctuéren, en ook wegen door Ratio, zich laten beinvloeden door wat schorrie morrie zo als Jules Deelder zou zeggen, salut !

   • “..Liberale denken, kleine loze kritiekjes die kant nog wal raken, jullie groepje..”

    Mijn hemel, wat heb jij gesnoven, Franse paddo’s ?

   • Hee daar hebben we Toute weer, je hebt het precies 1 dag volgehouden om weg te blijven, knap hoor

  • Frans: “Je vergeet dat er werkgevers zijn die de overheid inclusief alle daaraan gekoppelde shitzooi liever vandaag dan morgen af willen schaffen”
   Om voortaan koning in ‘eigen koninkrijkje te zijn? Terwijl ieder ‘koning(in)’ over eigen leven hoort te zijn? Komt nogal achterlijk over. Klinkt hard, maar… stel je jezelf het volgende dialoogje voor tussen mezelf. Mijn ‘andere helft’ is bepaald niet achterlijk.

   V: “Kijk eens daar…”
   M: “Ja, ik kijk. En nu?”
   V: “Wat ben je nu?”
   M: “Uhhh….”
   V: “Een achterlijke op afstandsbediening”

   Zó wast mijn ‘andere helft’ me de oren. En we kunnen er nog om lachen ook. Want… als ik op ‘afstandbediening’ kijk, dan lijk ik in ieder geval niet meer achter te lopen en hoeft zij niet meer het spelletje te spelen ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’. Want dan zie ik het zelf. Dan zien we het samen.

   Over shitzooi gesproken. Moet ik nu echt het spelletje ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ blijven spelen? En jij het achterlijke spelletje van achter blijven lopen?

   • Waar heb je het in vredesnaam over. Begin nou eens je eigen blog met je oneindige gekakel in plaats van hier bezoekers af te schrikken. En nodig vooral ook Toettoet uit om mee te doen; kunnen jullie de kunst van kruislings onaneren op een hoger plan tillen.

  • N.a.v. een recente opmerking over de Nico en Toute Muppetshow:

   Mijn ‘andere helft’ stak eens haar vinger onder mijn kaak. Parallel met m’n keel. Ze vroeg:
   “Wat ben je nu? Een Muppet-lollie”.
   We hebben erom gelachen, maar niet echt van harte, want wijzen is onbeleefd. Dat maakt de edele vrouwe in dat filmpje treffend duidelijk, vindt je ook niet?

   • Een site volplempen met bullshit, dat noem ik pas onbeleefd. Dat er hier niets van wordt gezegd, wil nog niet zeggen dat het gewaardeerd wordt. Heb jij geen zelfrespect ? Zie je niet dat je oeverloze gezwets geen mens interesseert behalve jezelf en Toettoet ? Walgelijk.

   • Telkens met een andere nickname komen om loze praatjes te deponeren is onbeleefd. Heb je geen zelfrespect? Zie je niet dat…

  • Het gaat om de inhoud, niet om de verpakking Nico. En de inhoud is zowel bij jou als bij Toetoet de Andere Muppet ronduit wazig.

   • Hebben jullie toegang tot het internet, op jullie afdeling voor zwak begaafde kleine criminelen !

   • Misschien ben je aan het projecteren Frans. Wazig is een handelsmerk van geestelijken, staatsreligie etc. Misschien ben je doodgewoon geïnfecteerd en ben je aan het buikspreken wat je van buitenaf ingegeven is. En waarom zou iemand anderen moeten nadoen en óók een blog beginnen? Doe nou ‘ns wat rustiger en lach eens om de kickoff van de campagne Walter for president. Je hoort dan al snel iets ‘over uit de kast komen’. En ‘Folks like Me’ van gewoon eerlijk houden. Da’s heel andere koek dan de wazige verhalen die te doen gebruikelijk zijn… die liegen er maar wat op los als dat zo uitkomt.

 4. Nationalisme is ook socialisme of staatisme.

  Oh, en gezeik over gezeik van anderen is ook gezeik.

   • Ik denk dat het handig is dat er méér mensen hun ongezouten mening gaan geven over de reakties van Nico en Toet. Het wordt zo langzamerhand erg vervelend om dat oeverloze gezwam van die lieden elke keer weer over te moeten slaan op zoek naar zinvolle reakties.

   • Jij begrijpt niets van mijn opmerking,

    En ik vermoed dat je volgende reactie ook laat zien dat je niets van mijn huidige opmerking begrijpt.

  • En wat is gezeik over gezeik over gezeik van anderen ? Oh, wacht, ook gezeik. Niet dat het veel uitmaakt, dank zij Nico en Toet de Muppets is de stank hier welhaast niet meer te harden. Jammer dat men hier deze lieden hun gang laat gaan hun onzin te posten. En ik zeg onzin omdat er geen touw aan vast te is te knopen aan de slecht leesbare, lange posts van deze twee raddraaiers. Ze maken misbruik van de gastvrijheid van deze site. Hun gedrag is gelijk dat van squatters die misbruik maken van andermans bezittingen en doen wat ze willen. Dank zij hun geblaat is het bijkans onmogelijk om reakties van anderen te lezen; dit verzuipt gewoon in de bagger van deze muppets. Op deze manier is er gewoon geen uitwisseling van gedachten meer mogelijk. En ik ben niet de enige die hier duidelijk zijn mening over ventileert.

   Ik weet ook niet wat deze lieden bezielt om deze site te misbrukken voor hun eigen doelen; misschien zijn ze psychologisch zwaar beschadigd, of wellicht hebben ze een hersenbloeding gehad met blijvende hersenbeschadiging (wat ik hun noch anderen toewens overigens) edoch het resultaat is hetzelfde: deze site wordt onleesbaar en stoot mensen af. Zoals gewoonlijk zal de zwijgende meerderheid daar niets van zeggen; vooral niet “zeiken” en laat ze hun gang maar gaan in de hoop dat het wel overwaait. Dat is precies de kötmentaliteit waar 0031 ook aan kapot gaat. Diep triest, dit.

  • Ja, tegengif zeg maar. Je weet nooit of die zeikerds daar al dan niet ziek van worden. Luister maar eens naar wat Walter for President (zie bovenstaand) daarover meldt. Niet afdoende, maar wel een stap onderweg.

   • Je hebt met je oeverloze gezwam gedurende een langere periode bereikt dat ik niet van plan ben om me te gaan verdiepen in je esoterische gezwets. Daar zul je het mee moeten doen. Mijn doel is om de beheerders van deze site onder de neus te wrijven dat het geouwehoer van jou en van Toet niet tolerabel is, en dat hetzij jullie je in moeten gaan binden dan wel verdwijnen.

    Heb je nou totaal niet in de gaten wat voor een lölkoek je hier keer op keer plempt ? Dit is toch gvd geen therapiesite voor psychisch aangeslagen mensen ? Begin toch je eigen blog, dan kom je vast beter uit de verf. Maar hou op met hier te squatten.

   • Dit is precies wat velen in ‘het publiek’ denken over de show die hen vanuit de Clouds (engeltjes op wolkjes etc) en vanuit de ‘hemel’ wordt voorgeschoteld. Als het ‘van boven’ komt, impliceert dat allerlei onnodig gezeik en geziek. Dat heb ik al zó vaak horen zeggen…

  • Pardon, dat laatste was voor Perspectief.

   Baron van hier tot Gunther: Je slaat wat oorlogszuchtige taal uit. Niet wetende wat ik de redactie ooit heb voorgelegd. Een graag of niet verhaal. Met de mogelijkheid om soepeltjes de stekker eruit te halen als de redactie vindt dat het daar tijd voor is. Ik zal er geen traan om laten. Ons leven is immers vooral gesloopt omdat anderen zo graag wilden horen wat we te zeggen hadden. Of omdat anderen graag asiel (‘veilige haven’) willen zoeken om hun zelf gecreëerde problemen te dumpen of zo.

   • Oorlogszuchtig ? Wat jij wil. Ik geef hier mijn ongezouten, niet mis te verstane mening over jouw esoterische gezwets en dat van Toet. Zie ook mijn commentaar van 17:25 uur. Geen idee wat jij al dan niet besproken hebt met de redactie; dat is op geen enkele manier van invloed op mijn mening (en die van anderen) dat jij en Toet een negatieve uitwerking hebben op deze site. Ik vind het gewoon schandalig dat jullie misbruik maken van deze site, enlaat dat nou eindelijk eens een keer doordringen tot je hersens.

  • Jij was ooit ook een “vrijspreker” ?. Ik kan me niet voorstellen dat je een site volledig onder onder laat schijten door debielen als toet en niek.

   • Ik word niet blij van de reakties van deze twee mensen. Ze zijn beide op hun eigen manier onleesbaar; er is gewoon geen kaas van te maken. Ik kan me voorstellen dat men deze situatie een bepaalde tijd lang tolereert, maar dat het daarna ook een keer schluss is. Dit is wat mij betreft fnuikend voor deze site.

  • Baron von Hier zu Gunther: Met een mening, het woord men-ing, zegt het al, men je jezelf. Als een ruiter van een paard. Waarom zou de negatieve (ontkennende, schadelijke) werking van overheden en andere organisaties onbesproken moeten blijven en anderen die mondig zijn liefst geruimd worden? Ik ben niet zoals ‘rode’ politici de bitch (controlled opposition) van anderen. Ons leven is geen dumpplaats voor chemisch afval van anderen. En tóch wordt dat, getuige gedrag van overheidswege, over ons gedacht. Da’s mis-gedacht dan, een heuse uit de bocht vlieger. Laat dat nou eens een keer doordringen tot je hersens. Dat zou gezonder uitwerken dan dreinen.

   • Rot eens op volslagen idioot met je geraaskal. Ga eens dood infantiel stuk stront, ben klaar met jouw stompzinnige geouwehoer. Ga dat kut wijf van je in haar neuken maar blijf hier weg ,domme patient. Haal die dikke plaat stront eens voor je kop vandaan irritante debiel.

   • Als je nou eens ophoudt met je oeverloze, moeilijk te lezen langdradige betogen waar geen mens doorheen komt. Op deze manier schiet je je doel voorbij (of is oeverloos zeiken je doel ?) Hoe moeilijk is dat te begrijpen ?

   • Frans; nogmaals. Ons leven is gesloopt. Een huiseigenaar vond dat hij een vrijbrief had om ons te proberen af te persen. Wat niet lukte. Vervolgens werden en worden wij inmiddels ruim 4.5 jaar tegen onze wil vastgehouden in geruïneerde toestand. En wat schetst mijn verbazing? In die tijd zagen we allerlei oeverloze, moeilijk te lezen langdradige betogen voorbij komen. Nou… ik heb mezelf er doorheen gebeten en merkte dat die hun doel voorbij schieten. Kennelijk was zeiken het doel. Als dat uit de Clouds komt of uit de ‘hemel’ dan is het goed, maar als het retour komt is het slecht? Kom op, je weet wel beter. Hoe moeilijk is dat te begrijpen?

    Merk op dat dit gevolgen zijn van ‘chemische formules’ die door geestelijken zijn ontwikkeld. En waar pseudo-wetenschappers mee verder zijn gegaan. Met dat soort chemische rotzooi wordt ieder lastig gevallen. Voor klachten moet je bij de producenten zijn. Ik reflecteer alleen en kaats dat soort balletjes netjes terug het universum is. Want reken maar dat het universum ook de Vrijspreker volgt.

  • Dat je persoonlijke situatie beroerd is vind ik betreurenswaardig. En nog steeds hoef je daarom niet deze site vol te plempen met wollige verhalen. Ga iets zinnigs doen met je leven in plaats van je energie hier te verspillen, dat is mijn advies.

 5. Maar dat kun je niet rukkertj nico want je hebt geen vrouw. Je zit de godganse dag te F 5 en op de Vrijspreker omdat je geen sociaal leven hebt. Je bent door iedereen uitgekost.

  • Toute of Jette is ook iemand van tussen de 50 en 60 die net als Nico niets anders te doen heeft dan op allerlei websites te reageren, niks Frankrijk en ook geen vrouw of vriendin, allebei niet. het zijn ietwat zielige mensen die van wartaal schrijven hun hobby hebben gemaakt omdat het hun enige verzetje nog is. Het is zonde van de ruimte hier maar ja, ik maak me ook schuldig aan nodeloos reageren want het artikel is over het algemeen al volledig genoeg.

   • Je kunt ook niet echt réageren, daar kom je bergen IQ te kort voor, blijf lekker onder je debiele vrienden, daar kun je zalfend spreken, kwezel !

   • Toet de la Tourette is denk ik ouder, jaar of 80. Alsdan bewonderenswaardig dat hij weet hoe hij een Toet-senbord (what’s in a name) moet bedienen. Jammer dat hij op de verkeerde site post, dat dan weer wel. Maar het einde is in zicht.

  • Nogal elitair manneke die Toeter. Beste is als je verdwijnt richting een omgeving die beter bij je past.

   Mafkees.

   • Is je gat in de grond nog niet groot genoeg om in te gaan liggen, Graftakk schept hem wel even vol !

  • Dat gat in de grond is een referentie aan die gaten in de grond die door moeten gaan voor wc’s in achterlijk Frankrijk. Heeft dus niks te maken met een graf, laat staan een graftak.

   En nu snel de nachtzuster roepen, tijd voor je klisma en je pillen. Welterusten, soekel.

 6. Geachte Topic, je moet nu toch echt ingrijpen wil je deze site van een toekomst voor zien, je bent ten prooi gevallen, aan een stel debielen, gooi ze er uit, dat is ook een van de taken van een internet site, gegroet !

  • Je hebt blijkbaar nog niet in de gaten dat de gehele commotie over jou en Nico gaat. Deze site is inderdaad gekaapt en wel door jou en Nico. Ik hoop dat jullie snel jullie biezen pakken. Start je eigen blog zou ik zeggen.

   • Nee door jullie soort sloebers heb dit al meer meegemaakt, is alleen vermakelijk voor debielen !

  • De toekomst van deze site is uitstekend. In de loop der tijden zijn malloten zoals jij gekomen en ook weer gegaan. Je tijd is voorbij, maar je weet het alleen nog niet. “We zullen het moeilijk krijgen zonder je uitzonderlijke bijdragen, maar we gaan het toch proberen”.

   Je bent de zwakste schakel. Tot ziens (of eigenlijk beter niet).

 7. Nieuw jaar, oude trollen. Is het werkelijk een doelstelling van de Vrijspreker om GGZ-patiënten als Niek en Toet een platform te bieden hier? Het gestoorde gewauwel wordt met de dag erger.

  Nu kun je je afvragen “Wat kan jou het schelen?” Nou, toevallig een heleboel. Als ik mensen probeer warm te maken voor het libertarisme is dat vaak al een uitdaging genoeg. Als die gaan Googelen en hier terecht komen wil ik graag dat zij andere dingen lezen dan de woordenkots van een stel patiënten..

  Als modereren echt geen optie is, overweeg dan om (net als ZeroHedge) alle reacties achter een knop te zetten zodat toevallige bezoekers als het gestoorde en antisemitische gezwets niet hoeven te zien. Als alternatief kunnen Niek & Toet misschien wel gastblogger worden bij deze topper: https://revolutionaironline.com/

  • Dankjewel voor je reaktie Niekniek Toetoet. Ik ben het er gloeiend mee eens.

  • Hoe harder jullie schreeuwen, hoed duidelijker het debiele denken wordt, intelligentie is nooit bang voor onverstand, het domme spel door jullie aliassen gespeeld is zo doorzichtig, het zelfde debiele denken verwoest begraafplaatsen en kerkinterieurs, verdraagzaamheid is een groot goed maar moet geleerd zijn, opvoeding !

  • Jij maakt warm hoe doe je dat met gasvlam, in al die réacties staats niets te lezen wat voor mensen interessant is, debielen gelul, je beseft nog niet eens wat voor een grote debiel je wel bent !

   • Jij weet niet wie ik ben en waar ik voor sta, uitgezonderd van mijn wens dat jij hier verdwijnt. Begin je eigen blog, hoef je niet meer met debielen zoals ik om te gaan.

    Wegwezen jij.

 8. Ik wil me graag aansluiten bij de heren Graftak, Van Hier Tot Gunder, Niekniek Toetoet, en Gatindegrond.
  Op z’n minst is een individuele knop om selectief bepaalde reageerders te kunnen uitsluiten aan te bevelen.

  Wie op bovenstaand artikel vervolgens met “werkgever-isme” en “werknemer-isme” bagger aan gaat komen, moet toch wel een behoorlijke afvalemmer tussen de oren hebben zitten.
  En wie privé-problemen heeft, moet daar zelf maar mee dealen en niet anderen belasten.

  Een kerngedachte van het libertarisme is, “Maak jouw probleem niet mijn probleem”.

  • Het idée van die knop komt zeker uit het manifest van de Libertariurs, ha ha stomme eikel, je hoeft geen eikel te zijn om aan een boom te hangen !

   • Ja uwe hoog briljante geest, dat heet vrijheid.

    U mag dan nog steeds uw geestelijke diaree dumpen, maar wie de stank niet wil verdragen, kan de smurrie weg-ventileren met 1 druk op de knop.
    Oftewel, zoals libertarische vrijheid in de meest praktische zin bedoeld is.

   • Inderdaad, het bewijs daarvan ben je zelf Toet. Waarom zit je hier de hele dag te klieren? Net al Nico de Opperwoordenkotser? Zoek hulp, medicatie of een goed gesprek bij een hulpverlener.

    Aan de andere kant, De Vrijspreker is niet van mij of een van de andere reageerders hier (denk ik en dank voor de steun). Wegens weinig commentaar van de Vrijsprekers zelf, ga ik er maar vanuit dat jullie getrol hier hun stilzwijgende goedkeuring heeft.

    Treurig als dit de stand van zaken is van het libertarisme in Nederland, of op zijn minst een deel daarvan.

  • Precies.

   Een negeer-knop zou inderdaad handig zijn als ze niet uit zichzelf verdwijnen. Ze verworden dan tot een roepende in de woestijn.

 9. Heb vanmorgen eens gekeken hoeveel reacties er zijn besteed aan de nieuwjaarswens tot creperen (dood gaan, sterven). Dat zijn er nogal wat. Wát een afkeer van leven… maar ja, da’s cultuur hé?

  @grinta: Je schreef een kerngedachte van het libertarisme is: “Maak jouw probleem niet mijn probleem”. Maar je bedoelt eigenlijk voorschotelen.
  Is een kerngedachte van het libertarisme toevallig ook “Schotel mij jouw oplossing niet voor”?
  Daar lijkt het nogal op, aangezien op deze website wel problemen worden voorgeschoteld, maar geen oplossingen. Ik dacht… “nou, dan pas ik me maar aan tot dat klimaat aangepast wordt”. Toegegeven, via de libertarische zelf-beschikking richting individueel zelfstandig gaan was nogal op de grens. Exact op de grens zelfs. Ik lijk potdomme wel een grenswachter van de Berlijnse muur die op werkgevers en medewerkers moet schieten. “Hier blijven. Ben je gek geworden om bij die muur weg te willen lopen?”

  Tijdens de Holocaust werden joden, Roma etc. die als zelf-beschikker ‘te’ zelfstandig wilden zijn geruimd. Tijdens de Holodomor mochten zelf-beschikkers toch maar mooi creperen tot ze bogen. Maar als je als libertariër zelf-beschikking voorstaat, waarom dat dan niet wat duidelijker doen en er echt voor gaan stáán? En er duidelijk bij vertellen waaróm je dat voorstaat? Of zijn libertariërs te bang om verplicht te moeten creperen? En willen reageerders die hier zo overvloedig hun woordenkotsjes deponeren me weg hebben bij die grenspost waar ik plichtsgetrouw 24/7 post? Remember: ‘Folks like Me’ houden van gewoon eerlijk. Iets anders dan het esoterische gelul wat her en der wordt verspreidt. Verstoppertje spelen over principes is nergens voor nodig.

  • De olifant in de kamer: Zelf-beschikking is taboe gesteld omdat er zijn die zelf willen beschikken over anderen.
   Mijn ‘andere helft’ herhaalt tekens de instructie dat ik anderen de spiegel moet voorhouden. Da’s geen geringe opgave! Vanwege allerlei optisch bedrog moet je dan spiegelen, projectie detecteren, denkbeelden reflecteren om ze retour afzender te sturen etc. En niet te vergeten wat spelen met lichtflitsen (om te belichten), rookgordijnen (om wat overbelichting weg te werken) en wat dies meer zij. Maar ja. Al doende…

  • En gewoon maar doorgaan met het oeverloze gezwets en ge-ouwehoer. Hoe dik is die plank voor je hoofd Nico ?

   “Daar lijkt het nogal op, aangezien op deze website wel problemen worden voorgeschoteld, maar geen oplossingen.” Het lijkt erop dat je altijd naar een andere helft zit te kijken die jou oplossingen dient voor te schotelen en te spiegelen wat je moet doen. Blijkbaar is het nog niet in je opgekomen dat je de oplossingen altijd in jezelf kunt vinden en dat je van daaruit kunt gaan acteren, aangenomen dat je de problemen waarmee je te maken krijgt, onderkent. Het is dus vanuit jezelf dat je oplossingen moet zien te vinden, zonder dat je van anderen verwacht dat ze het voor je doen, zoals je van kinds af aan geleerd is. Net als van je wederhelft kun je dus niet van deze site verlangen dat de oplossingen voor de problemen altijd (sic) voorgeschoteld wordt, simpelweg omdat iedereen zijn eigen individuele oplossing dient te bedenken, en moge de beste winnen.

   Hoera, ik kan ook oeverloos zwetsen. Noem het maar spiegelen.

   Hoe gaat je nieuwe blog heten ? Of wordt het een vlog ?

  • En gewoon maar doorgaan met het oeverloze gezwets en ge-ouwehoer. Hoe dik is die plank voor je hoofd Nico ?

   “Daar lijkt het nogal op, aangezien op deze website wel problemen worden voorgeschoteld, maar geen oplossingen.” Het lijkt erop dat je altijd naar een andere helft zit te kijken die jou oplossingen dient voor te schotelen en te spiegelen wat je moet doen. Blijkbaar is het nog niet in je opgekomen dat je de oplossingen altijd in jezelf kunt vinden en dat je van daaruit kunt gaan acteren, aangenomen dat je de problemen waarmee je te maken krijgt, onderkent. Het is dus vanuit jezelf dat je oplossingen moet zien te vinden, zonder dat je van anderen verwacht dat ze het voor je doen, zoals je van kinds af aan geleerd is. Net als van je wederhelft kun je dus niet van deze site verlangen dat de oplossingen voor de problemen altijd (sic) voorgeschoteld wordt, simpelweg omdat iedereen zijn eigen individuele oplossing dient te bedenken, en moge de beste winnen.

   Hoera, ik kan ook oeverloos zwetsen. Noem het maar spiegelen.

 10. Ik heb ook geen zin meer gehad om te reageren sinds deze vervuiling plaats vindt.

 11. Trouwens, zou het de vervuilers opgevallen zijn dat niemand het voor ze opneemt.
  Zo van: ‘Goh, ik geniet elke dag weer van de monologen van toet en niek.’

  • Mavado: Stille genieters zijn de ‘gevaarlijkste’ voor degenen die per sé willen dat anderen partij kiezen. Die kunnen niet ‘schoon aan de haak’ geslagen worden.

  • tja…is niet zo relevant gezien de gebezigde taal van trafgak en de zijne..ik zelf daarin tegen geniet van de lange monologen geven me meer vergezichten dan als daar is ….ga je wijf neuken, oude trollen en/of GGz patiënten verwensingen.. Ik denk dan ook wanneer je je stoort aan tekst gebruik van anderen dat je daar makkelijk overheen kunt lezen. Wat ik hier dus zie gebeuren is een uitvloeisel van het huidige tijdsgewricht..onverdraagzaamheid..bruut veroordelen..vragen om verbod. Vrijspreker onwaardig…dus Nico, Toute zet ‘m op… lange diepere reactie gewenst!

   • Peter

    Ik ben 83 en heb dit al zovaak zien gebeuren, deze trosteloze lieden, maken in hun anonimietijd veel kapot, vindt het triest voor Topic, gevangen in zijn eigen net van pseudo liberatisme, nog de beste wensen nog !

   • Je kunt ook je e-mail adres aan niek en toet geven, dan zijn wij van die verbale sproeipoep af en kun jij je lekker verdiepen in hun oeverloze domme gelul. Maar dat had die zeldzame hersencel van je blijkbaar nog niet door.

   • Als je je je tegen de Islam cq Zionisme uitspreekt kom je op een lijst, en dan begint het gesodemieter, zelfs je betaalkaart is niet veilig, deze lieden hier zijn niet slim genoeg om zich echt te kunnen verbergen, maar vanwege contacten weten ze meer van ons, dan dat wij denken !

  • Nou… daar kan ik kort over zijn Peter, dat heeft geen lang verhaal nodig. Die stamgasten willen me dood hebben. Da’s niet zo verstandig.

   Luister maar eens naar dit lesje vanuit ervaring, over authentic blues drumming. Met lesjes van BB King himself. De klapper van dit lesje gaat als volgt:

   You’gotta play with feeling.
   You gotta put some orchestration in it.
   You got to be alive.
   You can’t play blues dead.

   I got the blues, now you gonna give me the blues too?
   No.

   Kortom… als iemand me de blues wil geven, zo’n overheerlijke depressie, dan komt ‘ie retour op een manier die niemand verwacht 😀 Als een tegen-drukveld, om het maar meteorologisch neer te zetten…

   • Peter; vanaf 28 min. in dat filmpje. Scheelt weer wat verlies tijdens zoeken…

   • peter; wat me aan dat filmpje over ‘authentic blues drumming’ opviel is dat er tot wel 28 min. gewacht wordt voor er iets gezegd wordt over techniek die niet zonder gevoel kan en hoe het zo ongeveer zit met gif en antigif. Rekken, rekken. ‘Too little, too late’ zou je kunnen zeggen. Met het oog op verplichte verliezen onderweg, en anderen bespelen in plaats van jezelf. Maar waarom jezelf van anderen in feite onnodig ‘blue’ (depressief) moeten voelen en dan zeggen dat de ‘juiste’ blues toch echt nodig is als tegengif? Hoe zat dat ook alweer met voorkomen is beter dan genezen? En met korte metten maken? Waarom bewust onwetend houden als je weet dat tijdig iets doorgeven veel ellende kan voorkomen?

   • Als je nou eens gewoon ophoudt met je off-topic bullshit over dit en dat. Zwetsnek. Niemand zit te wachten op je gewauwel.

   • Je hebt groot gelijk Baron von Hier zu Gunther. Informatie over voorgeschotelde duivelse dilemma’s kan nooit laat genoeg komen. Niemand zit erop te wachten dat misleiding niet meer werkt. Toch? Nee joh, kiezen jij. De hemel of hel (gehoorzaam of gehoorzaam), links of rechts, zolang je maar in het gareel kadaverdiscipline mee marcheert. Heerlijk samen in een dodenleger, aan de kop of in de staart. Gewoon bek houden (zwijgplicht) en doen wat er gezegd wordt. Bevalt dit soort taal je beter?

  • Nico en Tietoet hebben de meeste reageerders al weggejaagd met hun maandenlange spervuur van verbale sproeipoep. Dat is het beste bewijs dat hun bullshit niet aanslaat bij bezoekers. Laat staan dat er fans zijn van deze gedegenereerde mentale probleemgevallen. Ze doen alsof ze het goed menen en ondertussen maken deze fokking minkukels deze site kapot. Stelletje broedadders.

 12. By âlds wie it in grut wûnder as in ezel prate koe; no is it in grut wûnder as in ezel him stilhâldt.

  • Krekt!
   Soe die ezel wekker wurden wêze fan it Dunning & Kruger-ûndersyk?
   “Unskilled and Unaware of It: How Difficulties in Recognizing One’s Own Incompetence Lead to Inflated Self-Assessments”. (ttps://nl.wikipedia.org/wiki/Dunning-krugereffect)

  • Flikkert al weer een steling van die droeftoeter in elkaar, blijkt dat die graftak ineens fries kan lezen. Nogmaals rot op seniele lul met je verdachtmakingen, geen hond boeit het wat jij te janken hebt behalve wat hersenloze debielen als nik en preker.

 13. Vertaling: vroeger was het een wonder als een ezel kon praten, nu is het een wonder als hij zijn bek houdt. Of niet dan toet niek en hersenloze preker.

  • Nico, Toettoet en nu ook nick petertje de squatters kapen deze site. Dat doen ze met opzet omdat men meent “recht” te hebben om hier te reageren. Maar wee je gebeente als je hun huis zou gaan innemen; dan zou Leiden in last zijn. Wat een ongelofelijk trieste figuren zijn dit. De echte ezel lijkt me de site-eigenaar zelf die zich dit laat aandoen. Triest.

  • zo trafgak…zit alles al op een hoop dan kan je nu de versnipperaar in.

   dag lul ..ja dat nivo…dat dus…hersenloos. best vermakelijk voor de kindertjes leren ze nog wat nieuwe woordjes.

   • Lul je nu al weer in jezelf, daar kun je iets aan laten doen hoor infantiele ezel.

   • PeterPan kan zo de kliko in samen met de andere twee Muppets PaNico en FranklinToeterLampion.

   • Niet zo snugger om onder verschillende namen (peter en trafgak) je stront te dumpen, vergeet je niet om op tijd je luier te verschonen? Anders ga je stinken, en je bent al niet te harden.

  • Dus de Muppetshow heeft er een derde speler bij. Naast Statler en Waldorf treedt Miss Piggy nu ook in de ring. Gefeliciteerd.

 14. Ha ha ha
  Wat een debielen hier, geweldig
  Rutte zal blij zijn met zijn baron Peter graftak

  • Dat mag, maar de baron is niet blij met opRutte noch met enig andere opperdienaar.

Comments are closed.