Ik ben doorgaans niet zo van de samenzweringstheorieën.  Dat vooronderstelt een bepaalde mate van competentie bij de samenzweerders die er doorgaans niet is. Ik las ergens dat de rellen een afleiding zijn voor Obamagate en dat lijkt me wat vergezocht. 

“Someone asked me the other day if I believe in conspiracies. Well, sure. Here’s one. It is called the political system. It is nothing if not a giant conspiracy to rob, trick and subjugate the population.” ― Jeffrey Tucker

Ik zie de laatste tijd wel steeds meer een ‘verdeel en heers’  patroon.  Of daar een bewuste strategie achter zit durf ik niet te zeggen.  Wel lijken de gebeurtenissen in zekere zin op elkaar dus als zich iets voordoet dat bepaalde kenmerken heeft dan wordt het door ‘het systeem’ opgepikt en maximaal uitgemolken.  De meest pregnante kenmerken zijn onzichtbaar, angstaanjagend en polariserend.  De oude zichtbare vijanden zoals de boze Hun en de rode beer hebben een beetje afgedaan nu de hele wereld is verbonden met/door het internet.  Hier mijn artikel over onzichtbare vijanden waarin ik voorspelde dat de Murder Hornets het niet zouden worden. 


Een virus en het CO2 molecuul zijn niet met het blote oog waar te nemen en ‘systemisch racisme’ ook niet.  Ook al ziet Rutte het wel.  Misschien heeft hij de gave van Greta, diens moeder beweert dat ze CO2 kan zien.  Greta is zeker hoogbegaafd op het gebied van marketing. Nadat de aarde redden van CO2 een beetje ondergesneeuwd raakte in de media aandacht, trachtte ze haar relevantie te behouden door zich uit te spreken over corona.  Nu schakelt ze soepeltjes over op racisme en police brutality. 


Dit bovenstaande plaatje is satire, maar als je het ziet twijfel je toch. De werkelijkheid is soms vreemder dan de Babylonbee kan verzinnen. 

Polariserend is een ander belangrijk aspect van de items die gebruikt worden door ‘het systeem’ om op te ‘piggy backen’.  Klimaat gelovigen (polariserende term) zijn woest op climate deniers (ook geen term die bijdraagt aan een gezond debat) omdat ze van mening zijn dat de aarde binnenkort ten onder gaat.   Mensen die corona vrezen worden agressief van mensen die de lockdown maatregelen aan hun laars willen lappen omdat ze vrijheid belangrijker vinden, zoals ik hier beschreef.  En nu weer BLM die wil dat alle blanken collectief schuld bekennen en boete doen.  


De Democraten in de USA proberen door op de begrafenis van George Floyd Afrikaanse kledij aan te trekken in de gunst te komen van de kiezers met dezelfde huidskleur als de overledene.  Wie verzint zoiets? Zulke doorzichtige ‘pandering’.  Een belediging voor de intelligentie van de kiezers die je tracht te behagen lijkt me.  Maar ik kan vanwege mijn white privilege me niet zo goed als Greta inleven in die wereld dus ik zal het wel niet begrijpen.  Wat ik wel begrijp is dat als een blanke man, Tony Timpa, op dezelfde wijze om het leven wordt gebracht (of zelfs erger, de politie maakt nota bene grappen terwijl het gebeurt) dat er geen haan naar kraait.  Niet polariserend genoeg. Zijn white privilege heeft hem niet gered merkt ook Peter Schiff op

Het systematische racisme is zelfs zo onzichtbaar dat als je naar voorbeelden vraagt het antwoord – in de USA althans – soms juist lijkt te wijzen op discriminatie van blanken en Aziaten.  Hier een clip van Dave Rubin die om de oren wordt geslagen met feiten over discriminatie. Hier een video van Ben Shapiro die een aantal mythes van systemic racism debunked en er fijntjes op wijst dat sommige zaken zoals slechte scholing te wijten zijn aan Democrat policies. Zo is er ook de strenge ‘crime bill’ uit 1994 gesteund door Democratische presidentskandidaat Biden en die wetgeving heeft niet veel goeds gebracht voor de kiezers waar nu naar gehengeld wordt.  Hier wat cijfers over black on black violence.

Duurzaamheid is ook belangrijk. Corona is voor ‘het systeem’ een nuttige crisis die het niet kon laten liggen en volop gebruikt heeft.  Maar het virus is op haar retour, geheel conform het patroon van alle virale luchtweginfecties, ongeacht lockdowns. ‘Russian collusion’ is uiteindelijk ook uitgedooft, ook niet duurzaam genoeg. Global warming is met geen mogelijkheid te bewijzen of ontkrachten dus kan nog decennia lang uitgemolken worden.  We zijn nu al 30 jaar verder en men schuift het moment van doem gewoon telkens 10 jaar op.  Een soort nieuwe natuurkundige constante, zoals de komst van kernfusie die al 50 jaar op zo’n 30 jaar wordt geschat.

Racisme is ook niet uit te roeien, de menselijke hersenen zijn nu eenmaal (gebrekkige) patroon herkenners en ook al ben je totaal niet racistisch, zelfs je stilzwijgen maakt je al verdacht.  “Silence is violence”.  Als BLM groep wil je ook helemaal niet dat het probleem opgelost wordt, dan moet je jezelf opheffen en verlies je macht. Dat business model gaat dus ook nog decennia mee totdat de hele mensheid gemixed is tot een lichtbruin kleurtje. Of het wordt ernstiger.  Sommige BLM betogers lopen met borden die verwijzen naar de etnische zuivering van blanken in Haïti.  Dan ziet het er wat minder fris uit voor blanken in de minderheid zoals nu in Zuid Afrika te zien is. Zeker als die minderheid ontwapend is, ook een linkse hobby. 

Ik voorspel dat de Zwarte Piet discussie er anno 2020 ook niet frisser op gaat worden.

Hijseenberg,  juni 2020

8 REACTIES

  • “Behalve misschien de ‘witte’ (hun taal) zeurpieten die zo graag zwart waren geweest”” Die kunnen toch mee Niko? Wat zullen ze daar een spijt van krijgen.

  • Inderdaad, hoewel ik een vermoeden heb dat zij best gelukkig zullen zijn als vrijwilliger in een kobaltmijn in Congo. Gezellig elke dag van het jaar 20 uur werken voor Apple, Tesla en al die andere inclusieve bedrijven.

   Ik moest gisteren denken aan de wetten uit dat boekje van Bart Croughs (als ik zijn naam goed onthouden heb). De voorbeelden zijn gedateerd geraakt maar de “wet van het abjecte westen” en de “wet van de onderdrukte minderheden” zijn weer helemaal actueel op dit moment.

   • Gevonden met het mooie uiterlijk van een website uit de jaren ’90.
    http://www.euronet.nl/users/bc/boek/solli.html

    Dat boek verdient een herdruk. Wat zullen die woke types schuimbekken. Zouden zij dan de boekhandels in brand steken? Net als hun broeders en zusters in het Duitsland van de jaren 1930?

 1. “Dat vooronderstelt een bepaalde mate van competentie bij de samenzweerders die er doorgaans niet is.”

  Antwoord naar analogie van de kudde schapen met hond en herder.

  Inderdaad niet bij de hond (de stoottroepen van volksvertegenwoordiging, bestuurders en rechters). Volgens mij onderschat u de herder. U denkt toch niet werkelijk dat al die internationale instituten allemaal toevallig tegelijkertijd zijn opgericht tijdens de vijftiger jaren?

 2. Vooronderstelt is trouwens geen woord Hijseenberg het is veronderstelt,

  • Nee sukkel, het is gewoon een bestaand zelfstandig naamwoord.
   Lekker snugger weer incontinente lul.

  • Volgens het Instituut voor de Nederlandse Taal is de betekenis: “Vooraf, van tevoren een denkbeeld, een voorloopige waarheid stellen als grondslag van een redeneering, conclusie of gedragspatroon. Het bet. -aspect ‘van tevoren’ dat reeds in dezelfde bet. van onderstellen impliciet aanwezig is, is hier geëxpliciteerd in voor.”

   Zie ook http://gtb.inl.nl/search/ voor meer informatie.

Comments are closed.