Het publieke debat is niet meer wat het geweest is. Waar een politieke tegenstander vroeger nog “fascist” werd genoemd is hij thans afgezakt tot een buitenlands gefinancierde fake news brengende “Wappie”. Een complotdenker. En daarmee eindigt de discussie nog voor die begonnen is. Ik betreur het dat het maatschappelijke debat, mede dankzij de MSM, tot dit niveau aan het afdalen is.

Het complot van gisteren, is geregeld de waarheid van morgen gebleken. Een deel van de reageerders op Vrijspreker heeft een sterke behoefte om hun soms iets extremere visie op de wereld te delen. Dit zijn de complotten van het heden die de waarheid van overmorgen kunnen vormen. Deze meningen werden te vaak als of topic opmerkingen onder discussies geplaatst. We verzoeken deze reageerders om hun theorieën en speculaties op de zogenaamde “fake news pagina’s” te publiceren. Ik besef dat de titel als denigrerend kan worden opgevat. Aan de andere kant kan je het ook als geuzennaam beschouwen.

Het verhaaltje van deze week:

Kernraketten silo’s verbergen onder het eeuwige ijs

Er zijn meerdere ijshotels op de wereld. Als je in een ijshotel kan slapen, waarom zou je dan geen lanceerinrichting voor nucleaire raketten in het ijs kunnen bouwen? Ik presenteer een fantasie. Die ook werkelijkheid kan zijn. Aan het eind van het verhaaltje verklap ik of dit echt heeft plaats gevonden.

Het is de koude oorlog. Raketten zijn sneller dan vliegtuigen en geven de mogelijkheid tot een first strike. Hoe dichterbij je de raketten kan plaatsen hoe groter de kans dat de tegenstander niet kan reageren. Groenland, toen nog onder Deens beheer, lag dicht bij de USSR. Het was daarom volgens het Amerikaanse leger heel logisch om vanaf hier raketten te lanceren. Groenland bestaat voornamelijk uit ijs.

In 1959 werd besloten tot het project “ijsworm”. Men besloot om op 240 kilometer van de luchtmacht basis Thule een basis uit te graven in het eeuwige ijs van Groenland. Men groef diepe sleuven in het ijs en voorzag de gleuven van een plaatstalen dak. Vervolgens werd het dak begraven onder sneeuw en ijs. Men groef ook tunnels in het ijs. Omdat de energievoorziening lastig was, de vrachtwagens die diesel aanvoerden moesten 240 kilometer over ijswegen rijden, besloot men een mobiele kerncentrale te plaatsen. Ook deze kerncentrale werd onder het ijs verborgen.

De bedoeling was om uiteindelijk zeshonderd kernraketten op te slaan. In een veelvoud van uit het ijs uitgegraven silo’s. Zodanig dat de raketten gerouleerd konden worden en Rusland niet zeker wist waar ze stonden. Hiertoe zou er in totaal vierduizend kilometer aan tunnels moeten worden aangelegd. De totale oppervlakte van deze basis zou 130 000 vierkante kilometer bedragen.

Heeft dit project ooit bestaan? We kennen waarschijnlijk allemaal het gedichtje van daar was eens een mannetje, die was niet wijs, die bouwde zijn huisje op het ijs. Zou dit dan opgaan voor de Verenigde Staten? Zo van, daar was eens een land, dat was niet wijs, die bouwde een raketbasis in het ijs?

Ik kan u verklappen, dit project heeft bestaan, men heeft zelfs de mobiele kernreactor in gebruik genomen. Echter, na een paar jaar bleek het ijs toch aan beweging onderhevig te zijn. Men heeft de boel de boel gelaten (maar heeft wel de kernreactor meegenomen). Het heette project Iceworm. bron, wiki.

Wat is uw boodschap?

Eerdere edities, met interessante verhaaltjes en reacties, fake news 1, fake news 2, fake news 3

12 REACTIES

 1. Meer wappie nieuws:

  .…”Bereid je de komende tien jaar voor op een grote infectiecrisis. Dit was jaar één.” Dat zegt @MarionKoopmans. Zij is op dit moment in Wuhan om onderzoek te doen naar het ontstaan van het #coronavirus en naar hoe we pandemieën in de toekomst beter kunnen bestrijden”….

  Met Biden c.s. aan het roer kunnen we onze nederige borstjes wel nat maken en ons verheugen op veel en onmiddel-LIJKE maatregelen. Als paddestoelen zullen projecten uit de grond schieten. Na twee dagen zonder Trump lijkt de hel gelijk los te barsten, de man wordt nu al gemist.

  Het collectivistische en neo-communistische front tegen vrijheid en zelfbeschikking mag zich verheugen op Biden. “Oh, wat wilden ze graag die verschrikkelijke blonde kuif weg hebben”. De natte droom van één wereldmacht, met wereldwijd een opgeschoonde veestapel en uitgedund met spuit en oorlog?

  “Hoera,” Biden is president! Groot militair konvooi VS rijdt Syrië in, duizenden extra troepen naar Irak”…..
  ….”Hier gaan we weer: een establishment-figuur is president van de Verenigde Staten en meteen worden er troepen naar het Midden-Oosten gestuurd. Het Grote Project van de zittende macht moet immers doorgaan: oorlog, oorlog, oorlog…..” (bron: DDS)

  …i>Likkebaardende elites zien in Covid geweldige kans: ‘Gebruik coronacrisis om klimaatbestendige toekomst te bouwen!’… (bron: DDS)

  …..”Secreet Sriezet!” Schwab, kom er maar in, de komende tien jaren worden een ‘paradijs’ op aarde, met een uitgedunde wereldbevolking, onder totale (militaire en digitale) controle en macht. De voormalige communisten (socialisten/fascisten), who cares, één pot nat) zouden hun vingers erbij aflikken.

  Ook toevallig:…”Not everyone is coming to the future
  Not everyone is learning from the past
  Not everyone can come into the future
  Not everyone that’s here is gonna last”…(gonna last)
  …(Madonna Euro Song Festival, Israël 2019)….

  We stonden erbij en keken ernaar. “That’s all Folks”.

  Voor wie zich tot die verveelt en wat afleiding zoekt of om alvast een impressie te krijgen en te wennen aan de nieuwe wereld, na oorlog en crisis:

  https://m.youtube.com/user/TheProperPeople

  https://m.youtube.com/results?search_query=abandoned+places

 2. Door de dalende Corona besmettingscijfers en de dreiging naar weer een normale wereld,
  wil een regering besmettingen kopen.

  Het klinkt als fake news.

  Gezocht: Corona besmette landgenoot die mij kan infecteren.
  Ik doe dit op eigen risico, hoop dat ik niet te veel klachten krijg,
  zodat ik mijn Iphone 12 eerder kan kopen.

  Ook bijverdienen :

  Check: https://www.ad.nl/binnenland/live-vk-overweegt-geldbedrag-bij-positieve-test-israel-vaccineert-224-000-mensen-in-een-dag~aec212e32/

Comments are closed.