Vrijspreker: De media beweren dat de sneuvelbereidheid onder nederlanders toeneemt.

Opperdienaar: Ze beweerden een goot aantal dingen die niet klopten en komen altijd met die zogenaamde consensus van de man op de straat. Bij Covid en AIDS hadden ze tenminste nog die PCR test, de ‘wetenschappelijke onderbouwing’. Dus zelfs als je niets anders kon zien dan een slecht griep jaar, gaf de PCR test duidelijkheid (Hoewel de uitvinder van de test Kary B Mullis beweerde dat je er geen diagnose mee kon doen en er desgewenst alles mee kon vinden bij voldoende cycli, omdat er van alles wel een molecuul aanwezig is). Hij beweerde ook dat Fauci een fraudeur en leugenaar was die geen wetenschappelijke cel in zijn lichaam had. Nu Fauci bekend heeft dat een aantal COVID regels ‘gewoon verschenen’ terwijl hij 670 miljoen dollar ontving, klinkt dat allemaal een stuk aannemelijker.

Daarom denk ik dat ze een PCR test voor sneuvelbereidheid moeten maken. Gewoon om het een wetenschappelijk sausje te gegeven. Even wat wangslijm afgeven, of misschien een wattenstaaf in je anus, in een machine stoppen met een AI sticker er op en dan blieperdebliep: je bent sneuvelbereid. Altijd vreemd gevonden die eufemismen voor de bereidheid te sterven voor je regering. Alsof je een oorlog wint met sneuvelbereidheid. Volgens mij is dat iets waar de vijand op hoopt.

Dan gaan ze een berg oorlogen vechten met een bevolking waarvan 77% te dik, mentaal ziek of stoned is om in een leger te vechten. Ze kunnen ook niets in massa produceren want dat wordt al jaren in China gedaan.

Vrijspreker: Hoe komen mensen in dit soort hopeloze oorlogen verzeild?

Opperdienaar: Het libertarische antwoord is natuurlijk dat de bevolking medeplichtig is gemaakt aan geweldsinitiatie via de welvaartsstaat en dan geen kant meer op kan als hij het geweldsapparaat moet steunen voor andere ‘heilzame’ doelen. Hij heeft er al zijn goedkeuring aan gegeven en kan het niet meer op principe afkeuren.

Zoals Ayn Rand zei: “Er is geen manier om onschuldige mensen te regeren”. Ze ging verder met: “Dus plak je er als overheid maar een berg onzin zondes op”, maar ik denk ook dat je als overheid de onderdaan ook echt schuldig moet maken, niet alleen wat onzin zondes verzinnen. Dat echte schuldig maken doe je door ze te laten juichen voor geweldsinitiatie. Als ze eenmaal dat stelen van de rijken hebben goedgekeurd, glijden ze wel verder van die morele glijbaan af.

Toch denk ik dat er nog wat meer achter zit. Ik hoorde laatst Neil Straus zeggen: Elke dader opereert vanuit een slachtofferrol. De regering van Israël moordt er op los, want ze zijn holocaust slachtoffer en ‘hebben het recht zichzelf te verdedigen’. Tegelijkertijd moordt Hamas er op los, want die zijn al tientallen jaren slachtoffer van een bezetting. Bij Rusland en Oekraïne, slachtoffer agressie alom. Zo is iedereen een onschuldige agressor omdat hij zich een slachtoffer waant. Als je ooit een slachtoffer geweest bent, is dat voldoende om generaties lang ‘jezelf te verdedigen’ en het willekeurig uit te breiden via collectivistische vehikels als volk, ras, geloof en gender. Het kan zijn dat je af en toe een ‘opfrissingsnederlaag’ nodig hebt. De houdbaarheidsdatum van 9-11, de holocaust, slavernij en de Romeinse nederlaag bij het Teutoburger woud zijn decennia zo niet honderden jaren.

Die slachtofferagressie kan echter ook door de houdbaarheidsdatum heen gaan. Dan kan het opeens flink omslaan. Er zijn historische voorbeelden te over (b.v. Weimar decadentie) Het gevoel wordt denk ik goed omschreven door Zuby ivm met LGBTQ

 

Of  het nu om joden, slavernijverleden, feminisme, LGBTQ gaat, schuif het genoeg in de onderdaan zijn gezicht en hij is de slachtofferagressie een keer zat. Dan zie je opeens dit soort memes voorbij komen.

 

 

29 REACTIES

 1. “Hoe komen mensen in dit soort hopeloze oorlogen verzeild?”

  interessante alinea die daarna volgt. zijn er nog diepgaandere artikelen oid op Mises.org over dit onderwerp?

  • Voor deze handenwringende mensen die oorlogen niet berijpen, zijn vergeten dat elk land in Europa staat klaar om er snel een te beginnen.
   In mei 1867 werd in het verdrag van Londen vastgesteld dat Limburg, een volledig onderdeel van Nederland werd, zonder enige verkiesingen of aan de bevolking te vragen of ze het leuk vonden. Tot 1906 bleef de provincie formeel de titel ‘hertogdom’ gebruiken. Een zelfstandig Limburg en/of Friesland en de soldaten kloppen weer op je deur.

   En laten we hopen dat Noord-Brabant en Zuid-Brabant zich weer aansluiten, ik geloof niet, dat er veel mensen in N.B. zijn, die daar op tegen gaan protesteren…

   Alle (wereld) oorlogen zijn begonnen in Europe, incl. Vietnam (Frankrijk)!
   De Eerste en de Tweede Wereldoorlog, de twee grootste conflicten in de wereldgeschiedenis.
   En dan zijn er nog 26 die ná de WOII in Europa zijn begonnen.
   Griekse burgeroorlog (Griekenland, 1946-1949)
   Conflict in Noord-Ierland, (jaren 60-1998)
   Baskisch conflict (1959-2011)
   Cyprus Emergency, (Grieks-Cyprioten (EOKA) versus Verenigd Koninkrijk, 1955-1959)
   Sovjet-invasie van Hongarije (Sovjet-Unie versus Hongarije, 1956)
   Invasie van Tsjechoslowakije (Sovjet-Unie versus Tsjechoslowakije, 1968)
   Turkse invasie van Cyprus (Cyprus versus Turkije, 1974)
   Joegoslavische oorlogen, 1991-2001
   Tiendaagse oorlog (Slovenië versus Joegoslavië, 1991)
   Kroatische Onafhankelijkheidsoorlog (Kroatië versus Joegoslavië, 1991-1995)
   Bosnische oorlog (Bosnië versus Joegoslavië, 1992-1995)
   Kosovo-oorlog (Kosovo versus Joegoslavië, 1998-1999)
   Opstand in de Preševo-vallei (UÇPMB versus Joegoslavië, 1999-2001)
   2001 opstand in de Republiek Noord-Macedonië (Nationaal Bevrijdingsleger vs. Noord-Macedonië, 2001)
   Georgische burgeroorlog (Georgië, 1991-1993)
   Conflict in Oost-Prigorodny (Ingoesj-militie versus Rusland, 1992)
   Oorlog van Transnistrië (Transnistrië versus Moldavië, 1992)
   Tsjetsjeens-Russisch conflict
   Eerste Tsjetsjeense Oorlog (1994-1996)
   Oorlog van Dagestan (1999)
   Tweede Tsjetsjeense Oorlog (1999-2000)
   Albanese opstand van 1997 (Albanië, 1997)
   Russisch-Georgische oorlog (Georgië versus Rusland, 2008)
   Pro-Russisch conflict in Oekraïne uit 2014
   Krimcrisis van 2014
   Oorlog in Donbass
   2014 Russische militaire interventie in Oekraïne
   Kumanovo-botsingen (Nationaal Bevrijdingsleger vs. Noord-Macedonië, 2015)
   2022 Russische invasie van Oekraïne

   En dit allemaal tijdens deze machteloze EU.

   O ja, het wordt tijd dat de EU op eigen benen gaan staan, wat leger en veiligheid betreft. President Trump💕 herbevestigde zijn toewijding aan de transatlantische alliantie – maar waarschuwde alle Europese landen om geen ‘misbruik te maken’ van de Amerikaanse steun. Want de Amerikaanse belastingbetaler heeft er echt geen zin meer in..(hoera)
   De US militaire uitgaven in Midden- en West-Europa bedroegen in 2022 in totaal 345 miljard dollar. En ze kregen alleen maar stank voor dank…

  • Het is een breed verschijnsel. Ontgroening bij een studentenvereniging, wie bij de maffia gaat moet zich ook eerst bewijzen door iemand neer te schieten. eyes wide shut/Epstein achtig shit.

 2. De heks wilde Hans in de oven stoppen. Grietje moest kijken of de oven al heet genoeg was. Grietje: ‘ik weet niet hoe dat moet’. De heks: ‘jij domme gans’, waarop de heks het voor deed door haar hoofd in de oven te stoppen. Grietje verzamelde al haar kracht, duwde de goddeloze heks in de oven, en sloot de deur.

 3. Het punt is een beetje

  Als ze straks met een dienstplicht komen, gaan alle D66 bakfiets papa’s hun kinderen direct naar Oekraine sturen

  En moet ik ze dan tegenhouden?

  Alsof ze naar mij zouden luisteren. Ik ben slechts een ‘wappie’ in hun ogen en een ‘extremist’ en een ‘GGZ patiënt’

  Dus laat ze dan maar hun kinderen offeren, op het altaar van de EU/de VS

  Dit heb ik met veel meer van die thema’s. Als mensen niet luisteren naar mij, dan ben ik ook niet bereid met ze te spreken. Ze mogen zeg maar dood vallen. Letterlijk

  Ik zal ze niet tegenhouden.

  Een springplank voor vertrek begint wel steeds relevanter te worden. Het zinkende schip verlaten

 4. Vermoedelijk verdwijnt de sneuvelbereidheid als sneeuw voor de zon als de oproep op de deurmat valt.

 5. Kan iemand wel reageren op dat zielige artikel over de heer Putin en de heer Hitler?

  Dan doe ik het maar even off topic onder dit artikel.
  Een overeenkomst tussen de twee die ik zeker weet, is dat ze allebei streden/strijden tegen zionistische bolsjevisten.

 6. Hitler was wel even wat extremer dan Poetin

  Poetin handelt niet anders dan hoe Amerikaanse presidenten altijd gehandeld hebben : imperialistisch

  Op expansie gericht

  Met zijn aanval op Oekraine, heeft hij ons allemaal wel veel problemen bezorgd. Echt blij ben ik dus niet, met hem

  Maar goed, zo gaan die dingen dan, op het wereldtoneel

  Vermoedelijk verdwijnt de sneuvelbereidheid als sneeuw voor de zon als de oproep op de deurmat valt.

  Ik denk het niet, man

  Ze nemen graag vele booster prikjes en laten zich graag aan flarden schieten voor de EU

  Ze brengen graag hun kleuter naar de gender kliniek

  En als ze dat allemaal willen doen, dan moeten ze dat maar lekker doen. Zolang ik er maar niet bij betrokken word

  We vergeten dat wij individualistisch denken. Veel van die D66 mensen hebben een collectivistische mindset. Ze zijn bereid te sterven voor het grotere geheel.

  • Nieuwkomers zijn juist de oorlog ontvlucht. Daarnaast is de vraag of ze bereid zijn voor onze waarden te strijden. Zou zo maar kunnen van niet. Mocht blijken dat de oorspronkelijke bewoners gaan opdraaien voor de bemensing van de krijgsmacht denk dat zij zich nog weleens achter de oren zullen krabben.

  • nayakosadashi2024 10-06-24 at 13:02
   Hitler was wel even wat extremer dan Poetin (?)..

   Het is makkelijk om Hitler aan het kruis te spijkeren , maar hoe je het bekijkt hij heeft Duitsland op de kaart gezet. Op 20 April vele en ik bedoel zeer vele Duitsers wensen elkaar “Alles Gute zum Geburtstag”…

   Na de nederlaag van Duitsland in de Eerste Wereldoorlog verwoestte het Verdrag van Versailles Duitsland. Zoveel mensen verloren hun baan, het geld was waardeloos, enz. Niemand hield zoveel van Duitsland als Hitler. Ik geef toe dat het Verdrag van Versailles niet eerlijk was. En Hitler wilde dat benadrukken.

   De Autobahn zou een idee kunnen zijn geweest tijdens de late stadia van de Weimar-periode. Maar Adolf Hitler verdient er enige eer voor. Door de aanleg van de Autobahn gingen ruim 100.000 Duitsers aan het werk. Nog eens 230.000 Duitsers kregen banen in de fabrieken om de materialen voor de Autobahn te leveren. Sinds de machtsgreep van Adolf Hitler werd de economie steeds beter. Binnen 3 jaar werd Duitsland de wereldleider op economisch gebied.

   Adolf Hitler promootte de Duitse natuur- en milieuwetten. Er werden meer banen gecreëerd door het bouwen van parken voor het Duitse volk. Duitsland was een van de eerste landen die dierenrechtenwetten mogelijk maakte en vivisectie van dieren verbood. In Duitsland mochten dieren NIET als eigendom worden behandeld. Duitsland was het eerste Europese land dat menselijke dierentuinen verbood. Ja, het is ironisch omdat Duitsland ook duizenden kampen voor mensen heeft gebouwd.

   Duitsland werd de wereldleider op het gebied van de economie. Mensen kregen meer banen en de hyperinflatie ‘ging gewoon weg’. Degene die deze vlaggen heeft geproduceerd, heeft zeker wat geld verdiend. Daarnaast ging het land over tot herbewapening. Dit leverde miljoenen banen op en de economie liep uiteindelijk tientallen jaren voor op die van de rest van de wereld.

   Nadat de nazi’s aan de macht kwamen, ontdekten ze hoe ongezond sigaretten eigenlijk waren. Houd er rekening mee dat dit in de jaren dertig was. De tijd waarin iedereen dacht dat er geen negatieve effecten van roken waren. Hitler ontdekte dat nicotine verslavend is. Sigaretten waren niet volledig verboden. Hitler ontmoedigde zwangere vrouwen echter sterk om te roken en verbood zelfs roken op openbare plaatsen. En vandaag hebben we aangewezen rookplekken. Allemaal dankzij Hitler. Dat klonk verkeerd. Dit is discutabel.

   Maar nadat Hitler aan de macht kwam, kregen de Duitsers banen. Met die banen kwamen voordelen. Zoals een betaalde vakantie. Hitler was van mening dat Duitsers recht hadden op betaalde vakanties. Dit bevorderde het moreel. In 1939 20 April was het de 50e verjaardag van Adolf Hitler. De nazi’s maakten er tot 1944 een nationale feestdag van. Op deze dag kregen Duitse burgers met een laag inkomen nog eens 20 Reichsmark extra. Hitler moedigde vrouwen aan de beroepsbevolking te verlaten en als huismoeder te blijven, terwijl de mannen zouden gaan werken. Dit maakte de zaken evenwichtiger. Meer mannen zouden een baan krijgen en vrouwen zouden moeders worden. Hitler zou zelfs vrouwen die meerdere kinderen hadden belonen met medailles en financiële hulp.

   De Olympische Spelen van 1936 werden georganiseerd door nazi-Duitsland in Berlijn. Adolf Hitler was erbij, die ook handtekeningen uitdeelde. Dit waren de eerste Olympische Spelen die wereldwijd op televisie werden uitgezonden. Ook het aansteken van de fakkelceremonie is door de nazi’s uitgevonden. Nu bestaat de traditie nog steeds. Hitler beheerste de kosten van de gezondheidszorg. Nu de nazi’s aan de macht waren, moesten verzekeringsmaatschappijen individuele betalers aan de nazi’s melden. De gezondheidszorg was niet gratis, maar de kosten waren zo beheersbaar dat Duitsland wereldleider werd op het gebied van de gezondheidszorg.
   Hitler beheerste de kosten van de gezondheidszorg.

   Nu de nazi’s aan de macht waren, moesten verzekeringsmaatschappijen individuele betalers aan de nazi’s melden. De gezondheidszorg was niet gratis, maar de kosten waren zo beheersbaar dat Duitsland wereldleider werd op het gebied van de gezondheidszorg. De economie speelde een rol in die rol.

  • “Op expansie gericht

   Met zijn aanval op Oekraine, heeft hij ons allemaal wel veel problemen bezorgd. ”

   De Krim is toegevoegd nadat er een stemming was gehouden, laten we even ervan uitgaan dat die stemming goed is verlopen, dan was het dus de wil van het volk dat daar woont.

   In Oost Oekraïne heeft men na de Maidan revolutie gestemd om bij Rusland te gaan horen. Rusland heeft dat geweigerd. Men heeft toen een deal gemaakt met het westen, dat het westen ervoor zou zorgen dat de rechten en wensen van de provincies in Oost Oekraïne tot een zekere mate van autonomie en behoud van cultuur ten opzichte van West Oekraïne verzekerd zouden worden.
   Het westen heeft zich niet aan die afspraken gehouden, en niks aan de discriminatie en terreur vanuit West Oekraïne gedaan.
   Het westen heeft zelfs gedurende die jaren West Oekraïne steeds meer voorzien van wapens. Pas toen West Oekraïne met haar leger voor de deur van Oost Oekraïne stond voor een aanval, heeft Rusland ingegrepen. In Oost Oekraïne wonen namelijk voornamelijk Russisch sprekenden, en men heeft daar sterke banden met Rusland.

   De situatie is dus veel complexer dan het westerse propaganda verhaal ‘Op expansie gericht’. Er is geen enkel bewijs dat Rusland, ware het niet voor de pogingen van westerse imperialisten om Oekraïne bij haar EU/NATO imperium in te lijven, de Krim of Oost Oekraïne op het oog had om in te lijven.

   • Ik snap je punt en je hebt gelijk

    Maar ik bedoel dat al die supermachten altijd in meer of mindere maten imperialistisch en machiavellistisch zijn

   • Johannes 10-06-24 at 18:30
    “Met zijn aanval op Oekraïne, heeft hij ons allemaal wel veel problemen bezorgd.?”

    Welke problemen? En wie is “ons allemaal”?
    Natuurlijk zijn er morele kwesties. Rusland pleegt weer genocide, schendt altijd mensenrechten en vernietigt de “democratie” (twee wolven en één schaap gaan stemmen, wat ze gaan eten die avond) – zaken waar vele in de EU (nutteloos) beweren om te geven. En Oekraïne vecht voor zijn voortbestaan. Who cares. Maar ja, je kunt niet alle problemen van de wereld oplossen. Vooral degenen die absoluut geen directe invloed op mij hebben.
    Ik zal er echt geen slapeloze nachten van krijgen…

  • Tichmann

   Ik ben geen communist en geen fascist.

   Beide zijn kut systemen

   Fascisme nog erger dan communisme, want fascisten zijn ook nog eens racisten

   Alleen liberalisme, sociaal democratie/Keynsianisme en vormen van anarchisme hebben bestaansrecht. Als in, zijn het de moeite waard om onder de loep te neme

   • Hmm. zonder Kapitalisme is een democratie/Keynesianisme (juste spelling) en anarchisme niet mogelijk.
    Kapitalisme: Je hebt twee koeien. Je verkoopt er één en koopt een stier. …

   • Karel

    Communisme en fascisme gaan ook uit van kapitalisme. Maar een kapitalisme waarin de staat het laatste woord heeft. Of waarin de staat de kapitalist is

    Hmm. zonder Kapitalisme is een democratie/Keynesianisme (juste spelling) en anarchisme niet mogelijk.

    Er zal altijd een soort van marktwerking zijn, in wat voor vorm dan ook

 7. Waarom willen mensen/burgers niet leren, dat een overheid best een gevaarlijke organisatie kan zijn. Hoe kan het nu, dat toch redelijke denkende mensen zich zo gek laten maken, dat zij hun kinderen en misschien zichzelf opofferen voor het Belang.
  Ik denk dat het komt dat mensen denken dat een overheid een rechtvaardige en een nuttige organisatie is, om de samenleving te ordenen en te besturen. De overheid wordt gezien als een autoriteit, die in de ogen van mensen, gelegitimeerd is om wetten en regels te maken. Burgers willen graag laten zien dat zij goede burgers zijn, en dus de wetten en regels opvolgen. Zelfs als deze wetten en regels, bizar en vreemd zijn en zelfs tegen de belangen van de individuele burger ingaan. De overheid zit diep in het hoofd van de burgers, en dat krijg je er niet zomaar uit. Elke dag wordt gerapporteerd over wanprestaties en mismanagement, en toch houden de burgers vast aan de overheid.
  Dit betekent dus ook dat de ouders accepteren dat de kinderen hun dienstplicht gaan vervullen. En nu komt naar mijn mening een zeer groot probleem: de demografie van Nederland.
  De Nederlandse overheid wees vorig jaar al op de slechte demografie van Rusland. Het aantal kinderen per gezin in Rusland zit rond de 1,8 kind per gezin. De overheid wees hierop, om aan te geven, dat Rusland niet kan winnen. Wat de overheid vergeet te zeggen is, dat het aantal kinderen in NL rond de 1,6-1,7 kind per gezin zit. Als echelon van 18-30 sterft, op het slagveld, zal deze index nog veel verder omlaag gaan. Als de vrouwen ook het leger in moeten, en zij sterven, dan komen er helemaal geen kinderen meer.
  Nederland, maar dit geldt eigenlijk voor het gehele westen, heeft niet meer de mankracht om een langdurige oorlog uit te vechten. Dit is iets wat de meeste mensen vergeten, een oorlog levert veel dode mannen en nu ook waarschijnlijk vrouwen op. Momenteel zijn er 14,5 miljoen ‘witte’ Nederlanders en over 20 jaar zal dit dalen naar gemiddeld 9 miljoen. Als de groep tussen 18-35 sterft, dan halen wij de 5 miljoen niet eens. Als dan Nederland door gaat met importeren van immigranten, dan zal autochtone Nederland een absolute minderheid gaan vormen. Toekomstige bestuurders zullen allemaal gekleurd zijn.

  • De Amerikaanse / Angelsaksische invloed loopt op haar laatste benen. Er gaat een nieuwe wind waaien. Waar het allemaal naartoe gaat, we gaan het zien.

  • Ja, de overheid bestaat een beetje OMDAT mensen graag naar de overheid luisteren

   Ik bedoel, als mensen allemaal kritisch denkend, autonoom, individualistisch, koppig en intelligent waren, dan zou de staat niet bestaan. Dan kon je niet met iets als een dienstplicht komen

   Nu kan dat wel,omdat er geen verzet is.

   De staat bestaat alleen, omdat mensen het bestaansrecht geven. De staat is een samenwerkingsverband tussen mensen die heel graag orders schreeuwen en mensen die heel graag orders opvolgen

   Mensen die niet graag orders schreeuwen of opvolgen, gaan het lastig krijgen in deze constructie

   Zelfs als deze wetten en regels, bizar en vreemd zijn en zelfs tegen de belangen van de individuele burger ingaan

   Een deuger zei eens tegen mij : je moet altijd de wet opvolgen !!!! ALTIJD!!!!

   Toen zei ik : dus als de wet zegt dat je joden moet vermoorden, moet je die wet ook opvolgen?

   De deuger in kwestie werd toen heel boos op mij. Maar hij ging niet in op mijn vraag. Hij reageerde alleen maar emotioneel

   Het maakte hem heel kwaad, omdat dit zeg maar zijn grondhouding helemaal door de war schudde.

   Het leven is vrij makkelijk, als je altijd alleen maar taken hoeft uit te voeren. Veel mensen vinden een makkelijk leven prettiger dan een moeizaam leven. Een ‘wappie’ of een ‘GGZ’ leven, is moeilijker dan een deug leven

   Baudet strijkt tegen de haren in (even los van of je het met hem eens of oneens bent) en krijgt van zowel de bevolking als de staat geweld over zich heen.

  • “Ik bedoel, als mensen allemaal kritisch denkend, autonoom, individualistisch, koppig en intelligent waren, dan zou de staat niet bestaan. Dan kon je niet met iets als een dienstplicht komen ”

   Neehoor. De overheid is ideaal gezien de vertegenwoordiging van collectieve rationaliteit, dat juist voortvloeit uit ‘kritisch denkend, autonoom, individualistisch, koppig en intelligent’. Men komt dan namelijk collectief tot een aantal op rationaliteit gebaseerde meningen, en ook gebaseerd op eigenbelang.

   We spreken met elkaar af dat men niet mag stelen. Dat komt voort uit rationale overwegingen en eigenbelang. Die basisbelangen bij elkaar genomen leidt tot een collectieve conclusie en ondersteuning van een instituut die die belangen vertegenwoordigd, en de macht daarvoor heeft.
   Ook kritisch denkende, autonome, individualistische, koppige en intelligente (wel een hele mond vol.. bravoure..), die wellicht niet zullen stelen in de meest grove zin kunnen tot de conclusie komen dat er allerlei situaties kunnen ontstaan waar men het met de beste wil niet eens is over eigendom, en dat er dus een partij boven moet staan.

   Etc..
   Ook kritisch denkende, autonome, individualistische, koppige en intelligente mensen kunnen tot de conclusie komen dat de plicht tot collectieve verdediging nodig is.

  • Johannes.

   Je vergeet twee factoren. De eerste is de psychosociale factor. De manier waarop mensen gemanipuleerd en geïntimideerd kunnen worden. De bevolking heeft gevoelsmatig enorm ontzag, voor mannen in pakken, die dure auto’s rijden. En ze kijken neer op junks en allochtonen. Als deze mannen in pakken dan corrupt zijn, stralen ze nog steeds macht uit en het volk voelt zich daardoor geïntimideerd.

   Dit is allemaal niet rationeel te verklaren

   Waarom klaagt het PVV volk wel over ‘allochtonen’ en ‘zwervers’ maar niet over de bankier die net gered is van belastinggeld en er nu met een bonus vandoor gaat?

   Daar is niets rationeels aan.

   De manier waarop Mao mensen in een trance bracht, daar was niets rationeels aan.

   Dan de religieuze factor. Een staat is een soort seculiere religie. Je draagt geen kruisje, maar een mondkapje.

   Als we het hebben over het opzetten van instituties die conflicten temperen en recht spreken. Daar heb je geen staat voor nodig

   Dat de staat ‘slechts dingen in ons belang doet’ is natuurlijk ook niet waar. En dat we er ‘samen voor gekozen hebben’ is ook niet waar. Je kan het tolereren, maar je hebt nooit daadwerkelijk ‘een contract’ getekend.

   Als je het over stelen hebt. Wat is stelen? Iemand die een pakje fristi steelt? Of iemand die 60 procent van je inkomen afroomt, iedere maand? Dat tweede is geen stelen, vind men.

   Belasting is ook geen stelen. 20,000 belasting betalen per jaar, is geen stelen. Een pakje fristi meenemen wel

   Mensen worden allemaal aan alle kanten kaal geplukt. Maar het boeit ze blijkbaar niets. Want ze zouden er tegen in opstand kunnen komen, in theorie. Ze zijn met heel veel

   Maar Henk en Ingrid hebben last van Marokkanen, niet van de overheid en ook niet van het grootkapitaal/de banken

  • “Waarom klaagt het PVV volk wel over ‘allochtonen’ en ‘zwervers’ maar niet over de bankier die net gered is van belastinggeld en er nu met een bonus vandoor gaat? ”

   Waarom klagen ze wel over immigratie op basis van humanistische idealen, maar niet over het feit dat het grootste deel van de immigratie arbeidsimmigratie betreft. Waarom klagen ze ook niet over het feit dat arbeidsimmigratie inhoud dat er competentie wordt onttrokken aan landen die die competentie nodig hebben voor de ontwikkeling van het land. In Bulgarije trekt bijvoorbeeld twee op de drie competente hoogopgeleiden naar het buitenland, wat een drain van competentie betekent, waardoor er nog meer mensen wegtrekken.

   Nationaal egoïsme. Wat goed is voor ons, maar slecht voor anderen, daar hebben we het niet over.
   Een goed gedeelte van de uitverkoop van de nationale cultuur is gegrond in economische motieven.

   • Waarom klagen ze wel over immigratie op basis van humanistische idealen, maar niet over het feit dat het grootste deel van de immigratie arbeidsimmigratie betreft

    Omdat Henk en Ingrid daar geld aan verdienen

    Negen polen in een hok is geen probleem. Maar Fatima met het hoofddoekje wel

 8. Nou, nog niet echt geweld van de staat

  Maar men framed hem wel en men maakt het ze vrij moeilijk

 9. Niemand gaat vechten. Niemand gaat het leger in. Het is onze burgertaak om gehersenspoelde jongeren te behoeden in dienst te treden.

 10. Opeens nieuwe verkiezingen in een groot aantal Europese landen. Krijgen ze binnenkort allemaal hun eigen Dick Schoof?

Comments are closed.