Een beter gebruik is er niet:

Stembiljet “down the drain”


Red:gewijzigd plaatje!

32 REACTIES

 1. Nou ja zeg. Ik kan veel hebben, maar als dit de manier wordt om iets duidelijk te maken, dan geef ik deze site niet meer door aan anderen. Period!

 2. [2] ach, ik heb 7 kinderen grootgrbracht en dan schrik je niet van een drol meer of minder. Ik heb begrepen dat die stembiljetten toch niet zo goed absorberen.

 3. Als hij dit bij particulieren al uithaalt, hoe zal hij zich in publiek domein wel niet gedragen ?
  Zijn het allemaal van die kwajongens ?

 4. Leuk hoor met die grote plaatjes die nu kunnen in Nucleus. Jij bent de eerste die daarvan gebruik maakt. Stinkerd! 🙂

 5. Ik hoop niet dat dergelijke "statements" gebruikelijk worden op deze site, want het haalt het niveau behoorlijk omlaag.
  Lijkt me niet goed voor de "kijkcijfers"! 🙁

 6. [12]
  Zijn "wel een statement" en
  "respect waarvoor ?" voorbeelden van libertarisch afschuiven ?

 7. Nja….ik kan Samuël alleen maar bijvallen : nu bij het warme winterweer de mogelijkheid van het aansteken van de open haard is weggevallen, dringt gebruik als weecee-papier als prima besteding van zo’n stembrief zich op waarna terug sturen naar afzender een nog leuker effect zou geven dan doorspoelen door de pot.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 8. [15] ik bergijp die overgevoeligheid ook niet, hoor, heeft men hier dan nooit eerder een eerlijke drol gezien ? We produceren die dingen aan de lopende band dus wat is het probleem hier ? En wat kun je anders met zo’n stembiljet doen ?

 9. Jammer dat sommigen de poep-en-plas fase nog niet voorbij zijn.

  Om weer serieus te zijn. Waarom zou je niet stemmen? Nee, inderdaad alle partijen zijn collectivistisch, maar er is wel een verschil tussen rechts-collectivisme en links-collectivisme.

  Plus dat als mensen met liberale opvattingen ooit stemmen, niemand in Den Haag ooit aan clientisme richting ons zal doen. En zo worden de ideeen nog minderverkondigd en is de kans op groei nog kleiner. Etc.

  Lekker pricipieel dat niet-stemen, maar dan blijft het dus wel bij "Ik ben tégen’. Oh, nee die leus was al bezet door een bekende collectivistsiche partij waarvan de aanhangers wel masaal stemmen …

 10. [19] Links-collectivisten willen de maatschappij bemoederen, rechts-collectivisten bevaderen.(paternalistisch-maternalistisch)

 11. [4] Ja ach, ik heb (naast ander werk) in een kindertehuis gewerkt. Vervolgens in verpleeghuizen (PG) en daarna een tijdje met lichamelijk gehandicapten: ha, poep genoeg hoor. Was mijn punt ook niet. Het plaatje rijmde gewoon niet met het beeld wat ik de afgelopen 6 mnd van de Vrijspreker heb gekregen… Verder vind ik het een enthousiast artikel van Samuel 😉
  (En mijn stembiljet was al vrij snel en zeer doordacht veranderd in een aantal snippertjes)

 12. [19] Het verschil tussen 5% eraf en 10% eraf. Het verschil tussen 50% of 60% belasting betalen. Etc. Misschien in relatieve zin gerommel in de marge, maar dat is toch snel een extra vakantie per jaar, wel of niet die plasma aan de muur kunnen hangen en een 3 liter V6 of toch weer die 1.8 onder de motorkap. Etc (vul uw eigen hobby in).

  Dat is een beetje het probleem met libertariers, dat z emeestal niet verder komen dat hard roepen hoe slécht de staat wel niet is en dat alle partijen volkomen-k#t zijn. Maar genuanceerd nadenken over hoe men kleine veranderingen zou kunnen aanbrengen ho maar.
  En dat is jammer, want de SP bewijst hoe je extreme opvattingen tot omvang kunt opblazen die door een groot deel van de bevolking gedragen worden. Je kunt zeggen van die figuren wat je wilt, maar PR hebben ze.

 13. [26] dat rechtse collectivisme zou dan van de VVD moeten komen maar dat is toch echt een zuivere sociaal democratische partij die niet zo ver van de PvdA staat. Of je bedoelt Wilders, maar die komt redelijk in de buurt van het liberalisme, forse belastingverlagingen, uit de EU, de helf van de ambtenaren eruit etc.

 14. [27] Ach, je mag er elk naampje aan hangen wat je wilt. Je mag de VVD ook minder-links-collectivisme noemen of gewoon VVD. Daar val ik niet over.
  Wilders praat af en toe wel eens over lagere lasten en uit de EU, maar 99% van zijn verhalen gaan toch over moslims. Daarmee heeft hij zijn kansen om ooit in het kabinet te komen toch wel heel klein gemaakt. Lekker stoer oppositie voeren! Dat veel zich liberaal noemende figuren zo te koop lopen met Wilders zegt, meer over het feit dat veel van hen meer ‘rechts’ zijn dan liberaal.

  Punt is dat als je principieel niet stemt in feite de buurman de keuze geeft. Dat mag uiteraard – we zijn geen Belgie – maar zeur dan niet als alles collectivistisch blijft. Dat blijft het toch wel want ook de VVD en Wilders willen een grote krachtige staat, maar enige sturing is wel degelijk mogelijk. Stel je voor dat de SP het hier voor het zeggen had gehad de laatste 20 jaar … dat het dus niet uitmaakt wie er aan de macht is is dus gel#l.

  Maar nog een argument: Gebruik uw voorkeurstem verstandig zeg ik altijd.

  Niet duidelijk? Bij de laatste 2e kamerverkiezingen was er iemand (medeoprichter) van deze club

  http://www.bastiatstichting

  beschikbaar. Ipv pleidooien op hem te stemmen op deze website, werd er masaal opgeroepen niet te gaan stemmen. Tja, als libertariers dan nog steeds liever de SP-stemmer alle ruimte geven houd het ook echt snel op.

 15. Jaja, we mògen weer!

  Deze keer maar een stem op de afgrijselijke SP. Bij gebrek aan een liberaler anti-EU optie. De desbetreffende lokale Wilders-kloontjes zullen toch kiezen voor VVD’ers in de Eerste Kamer (want dat is waar deze verkiezingen natuurlijk over gaan, de ‘senaat’). En de VVD is een vuile verraderspartij die nooit en te nimmer mijn stem nog zal ontvangen na hun euro en grondwet-campagne. Jammer dat bijvoorbeeld Armin anders denkt over deze oplichters.

  Een bijkomend voordeel is het effect op de pvda die een SP-stem zal hebben. Wie weet werkt het destabiliserend voor het komende kabinet, als bosje in de ‘provinciale peiling’ omgerekend op 15 zetels eindigt. En zo’n rotte communist scheelt misschien nog een oorlogje ook..Ach ja, hoop doet leven.

 16. [29] Frits, jammer dat je niet wat meer nadenkt over mijn posts. Waar beweer ik dat de VVD zo goed is? Ik zei het ook al in een andere draad, dat op deze site het probleem is dat je altijd een waardeoordeel moet hebben. Als je dus niet zegt dat X slecht is, is X dus volgens jou goed.

  (Overigens ben ik wel van mening dat de VVD tig keer beter is dan die Maoistische club. Enkel omdat men anti-EU is zou de SP wat zijn?)

  Mijn punt – hetgeen ik tot twee keer gemaakt heb – is een heel ander punt. Namelijk

  – Dat niet stemmen vrij dom is
  – Dat je het beste kunt stemmen op de partij en nog beter persoon die het meest (of voor de zeurders ‘minst-niet’) liberaal is.

  Als je ooit wat wilt bereiken zul je het in kleine stapjes willen doen. Anders blijft het bij psuedo-intellectueel zeuren over hoe slecht de staat wel niet is.

  Of zeg ik nu iets heel raars? 🙂

Comments are closed.