Onlangs heeft een Canadees hof een man veroordeeld tot het 10 jaar lang betalen van 50.000 $ aan zijn ex vriendin.  PER MAAND.  Niet zijn ex vrouw, nee, ex vriendin.  De twee hebben nooit duurzaam samengewoond en hebben geen kinderen.  Zij was yoga instructrice en genoot tijdens de relatie een veel hogere levensstandaard dan zij gewend was.  Maar in plaats van dankjewel te zeggen voor de goede tijd, vraagt de vrouw nu dat hij daar mee doorgaat, ondanks hij niet meer kan ‘genieten’  van haar plezante en genereuze persoonlijkheid.  En een lagere rechter ging daar zelfs zover in mee dat deze de man veroordeelde tot het betalen van 50k$ tot de dood van een van beide.  

Hier de visie van Stefan Molyneux (woonachtig in Canada en onlangs van Youtube verwijderd)  over dit gebeuren. En hier die van Richard – she has more red flags than a communist parade – Cooper,  Canadees. 

Een jongedame genaamd ‘ Bella Thorne’ maakt een paar miljoen omdat ze wat schaars geklede plaatjes deelt op de ‘Onlyfans’  website.  Nu heb ik daar als libertariër totaal geen problemen mee, maar de latente socialist in mij vindt toch eigenlijk wel dat ik als lelijke man gecompenseerd moet worden.  Als ik mijn hoofd op social media deel dan krijg ik hooguit een paar grijpstuivers om het er alsjeblieft weer af te halen.  Dat riekt naar ongelijkheid en dat dient toch echt bestreden te worden in de huidige ‘woke’ maatschappij. 

In mijn artikelen over MGTOW ,  Sexodus I  en Sexodus II schreef ik al over het ‘male privilege’ en hoe goed de “patriarchy’  voor ons werkt.   Kleine samenvatting: 

1] mannen leven korter maar betalen veel meer aan pensioen

2] mannen sterven massaal in oorlogen

3] mannen sterven veel vaker op de werkplek (vreemd genoeg pleiten vrouwen voor meer vrouwelijke CEO’s en niet voor meer vrouwelijke vuilnismannen en kompels) 

4] mannen krijgen veel hogere straffen voor dezelfde vergrijpen

5] jongens krijgen lagere cijfers op school (ondanks betere prestaties)

6] vrouwen worden sterk bevoordeeld bij scheiding (zie voornoemde illustratie) 

7] vrouwen kunnen haast zonder repercussies mannen valselijk beschuldigen

8] het zogenaamde verschil in inkomen (wage gap) bestaat helemaal niet als de juiste correctiefactoren worden gehanteerd

9] mannen moeten zelfs alimentatie betalen als het kind niet van hen is (!)

10] vrouwen plegen veel vaker huiselijk geweld tegen hun partners, maar als een man hulp wil van de overheid wordt hij uitgelachen of verwezen naar een hulpgroep voor mannen die hun vrouw mishandelen (!)

11] vrouwen weigeren vaker om alimentatie te betalen dan mannen

12] mannen worden gediscrimineerd door vrouwen quota

13)  borstkanker en prostaatkanker hebben ongeveer dezelfde kans op overlijden. Maar er gaat zes keer zoveel geld naar borstkanker research. 

Maar kennelijk is dat nog steeds niet genoeg.   Er is nu een petitie om menstruatieverlof in te voeren.  Ok dan.  Prima hoor, als mannen dan een ‘hoofdpijn na het zuipen’ verlof krijgen.  Ofwel een ‘katerverlof’.  Lijkt me redelijk, want gezien voornoemde problemen die je kunt krijgen als je je inlaat met het ‘zwakke’ geslacht kun je het maar beter op een zuipen zetten.  ‘Hijs een berg’  nomen est omen. 

En dat is niet louter humoristisch bedoeld. Zoals zo vaak als je geweld gebruikt (een wet is louter een mening opgelegd door een pistool) heeft dit zo zijn neven effecten.  Welke (Canadese)  man zal het nu nog in zijn hoofd halen om een relatie te beginnen?  De bekende kreet ‘ where have all the good men gone?’  springs to mind. 

Als men niet de overheid  zou inzetten om mannen te melken dan kunnen veel meer dames een normale relatie hebben, niet een groot gedeelte van hun leven alleen hoeven zijn en in vele gevallen – vrijwillig – financieel ondersteund worden.  Nu kiezen mannen om in hun mancave te blijven want de dating world is rather brutal op deze manier. Blijkbaar zijn niet alleen mannen kortzichtig. 

Hijseenberg, September 2020

23 REACTIES

 1. Ik vermoed dat polygamie geen oplossing gaat zijn. Dan mag je x maal 50k per maand gaan aftikken. Overigens daalt mijn vertrouwen in het juridische systeem wel heel erg snel de laatste tijd. En het was al niet erg hoog. Dat zoiets mogelijk is. De vrouw heeft blijkbaar plotseling recht op eerdere vrijwillige gedane giften. Geen verjaardagscadeautjes meer dan.

 2. Ik kan hier best veel over zeggen. Omdat dit zaken zijn die mij bezighouden. Maar ik beleef het volgens mij zo anders dan hoe u erin staat. Soms schrijf ik wat scherp. Maar ik wil u niet veroordelen. En niemand. Maar ik word soms gewoon verdrietig van wat ik lees. U maakt het op de een of andere manier zo definitief dat de trend is doorgezet. De alfa man is bijna niet meer.
  En begrijpt u. Ik zie zijn afwezigheid als grootste oorzaak van de ondergang van onze westerse beschaving. En het raakt mij toch wat persoonlijk. Als ik lees dat heldere mannen. In hun grot zijn gaan zitten. En dan ook nog even de vrouw aanwijzen als schuldige.

  En dan zie ik die cirkels hier onderaan staan.
  En dan geef ik het bijna op. Want denkt u als mannen die punten aan een vrouw geven dit de vrouw gelukkig maakt? Het maakt een vrouw gelukkig als een man rechtvaardig is en zijn voorbeeld stelt aan vrouw en kinderen. En bij rechtvaardigheid hoort ook dat hij altijd eerlijk is en corrigeert.
  Gaat hij haar die punten uit die cirkel geven dan zal zij alle respect verliezen. Waarom zou zij bijvoorbeeld een prinses willen zijn? Of altijd gelijk willen hebben? Een vrouw kan geen weg vinden met mannelijke zwakte. En hij geeft die punten uit angst het niet goed te doen.
  Dan zal zij zonder uitzondering gaan moederen naar het voorbeeld van haar eigen kwaadaardige moeder.

  Vrouwen hebben geen respect meer voor mannen. Precies daarom.

  Over wat in het midden van de cirkel staat… u denkt toch niet dat vrouwen iets hebben aan de emotionele steun van een man die bang is voor haar? Want zo vat ik uw verhaal samen. Bang voor haar. Bang voor gevolgen. Neemt niemand u ook kwalijk want bijna alle mannen hebben dat volgens mij.
  Maar deze cirkels zouden wat mij betreft ook in de Yes kunnen staan. Het gaat gewoon nergens over. En iedereen gelooft het waarschijnlijk.
  De linker cirkel is leeg. Dat is logisch want de vrouw is uit haar natuurlijke rol getrokken door de softheid van de mannen. Die weet van voor niet meer waar achter zit. En dat blijkt ook wel met die rare korte kapsels. Vrouwen weten gewoon niet meer wat hun natuurlijke zelf is. En wat haar inbreng moet zijn. Want zonder man die hen helpt vormen en duiden zijn ze toch snel ongeleide emotionele wezens. Zelfs al lijkt het ogenschijnlijk heel wat en zijn ze maatschappelijk goed geslaagd.

  Vanuit groter plaatje bekeken heeft de blanke man de westere beschaving opgebouwd. En nu moet de wereld hervormen. En moet hij als eerste ook vertrekken. Hij past gewoon niet in het plan. En als hij terugtrekt stopt het voortbestaan van de blanke mens vanzelf.
  En nu is het dan zover. En zit hij in zijn grot. Maar hij heeft nog wel een beetje door hoe of wat. Maar de puzzel is niet compleet. Want hij mist zijn eigen deel.

  En alles wat u schrijft bij die 13 punten is waar. Ik vind het ook echt vreselijk dat mannen zo zwaar worden tegenwerkt in hun natuurlijke zijn. Het is zo overduidelijk ook. Jesse Lee Peterson zegt het zelfs al 30 jaar. Blanke mannen worden gehaat. Dus zij doen iets heel goeds. Maar nu verzuimen ze wat mij betreft.
  Want zij zijn degenen geweest. Die dit hebben laten gebeuren. En nu als derde kind en bange poeperd aan de winkelwagen erbij lopen. Dat heeft geen enkele vrouw gedaan. Dat doet hij zelf.

  Ik sluit af met dezelfde opmerking als die ik eerder plaatste bij een artikel van u.
  Welke betekenis heeft het nastreven van persoonlijk geluk als daarvoor geen persoonlijke verantwoordelijkheid gedragen wordt?

  NB Het menstruatie verlof vind ik helemaal niet gek. Ik was zelf altijd 1 dag heel erg ziek. 1 dag vrij was ik heel blij mee geweest. Ziek melden paste niet bij het hoge arbeidsethos wat heerste in ons gezin.
  Waarom moet daar een biertje voor de mannen tegenover staan? Omdat de heren het kennelijk zo zwaar hebben? Leven met al die beta mannen is ook erg zwaar daar krijg ik ook geen wijntje voor;)

 3. Ik moet toch nog even aanvullen.

  Om die cirkels als illustratie bij uw verhaal kloppend te maken:
  De sex en de emotionele steun uit de middelste cirkel schuiven dan natuurlijk naar links.
  De status is het enige wat in het midden overblijft.

  Ik ben wel benieuwd of u dat ook ziet.

  • @Larissa en Hijseenberg. Divide et impera. Verdeel en heers.
   Cultureel marxisme. Als dit inderdaad bestaat. Dan is het doel onder meer de traditionele familiebanden te doorbreken. Hijseenberg. De balans is doorgeslagen door wetgeving zoals je al te duidelijk illustreert. Als je daaraan toegeeft en de traditionele verbanden verbreekt of weigert aan te gaan. En relaties afwijst, speel je dan niet de cultureel marxisten in de kaart? Het is heel dom om in Europa of de USA te trouwen. Eens. Als man. Maar moet je daarom een familie bestaan afwijzen? Geef je daarmee de cultureel marxisten niet teveel macht omdat je dan een natuurlijke relatie met een vrouw afwijst? En ga je daarom deze relaties uit de weg? En laat je je daardoor niet enorm door de cultureel marxisten beperken? Is geluk niet man en vrouw samen?

   • @ Ratio. Bedankt:)

    Het is allemaal weer erg toevallig. Maar Jesse komt met precies ook 13 punten die ook over dit onderwerp gaan. Vindt de schrijver van dit artikel dat ook leuk misschien?

    Jesse’s ComMANdments; Easy Rules for an Easy Life
    https://www.youtube.com/watch?v=OJqsALCKqb0

 4. Vrouwen zijn echter bij tegenspraak wel veel duidelijker en directer. Werd namelijk, bij de opmerking dat mensen zich domweg de corona schurft laten aanpraten, door menig roodaanlopende vrouw zeer agressief en kwaadaardig afgeblaft en waar ik het gore lef vandaan haal om te beweren dat corona een vreselijke hoax is dat door de alwetende godheden van de mainstream media en politiek toch echt als killer virus wordt omschreven.
  Mannen doen het daarbij gemiddeld wat milder, maar niet minder goedgelovig.

  Heil corona?

  Voel mij daarbij bijna als een soort van Franz Jägerstätter in de film a hidden life.

  • Als zwart-wit denker; wijf haar leven en bezit + vergaarde en opgebouwde zaken tijdens een halfgare liefdesbetrekking en andersom, dat van de gozer, kunnen zaken zonder tussenkomst van de wet contractueel tussen partijen worden opgemaakt. Daar hoeft geen wetgever zich mee te bemoeien wie na uitgeneukt te zijn wat krijgt of toekomt. De wetgever of onderdrukker wekt de indruk zich te moeten bemoeien met (ook) privaatzakelijke perikelen, maar wat pertinent gewoonweg niet klopt. Daar is de wet niet voor gemaakt om zich te bemoeien met de neukpartijen/ de relationele perikelen van een paar idioten.

 5. Slachtofferschap loont. Zeker vandaag de dag. Belonen trekt mensen. Ook mannen. Tegelijkertijd houden mensen niet van huilstruiken. Een huilstruik is afstotelijk.

 6. Haha, het mag van de deugmensen niet, maar ik moet altijd lachen als ik dit soort stukjes lees. Het doet me denken aan Dick Mastersons http://www.menarebetterthanwomen.com/. De held durfde zelfs in een talkshow te verschijnen 🙂

  Dat gezegd hebbende: een vriendin van mij moest na haar scheiding alimentatie aan haar (werkende) man betalen. Nummertje 10 weiger ik te geloven, of je moet “zeuren” onder huiselijk geweld scharen.

  Nummer 13 vind ik vals. Als een vrouw borstkanker krijgt, moet er al snel een borst af. Geloof me: dat heeft een heel andere impact op iemand dan het littekentje na een prostaatoperatie. Ik vind het dus niet meer dan logisch dat er méér geld gaat naar onderzoeken voor borstkanker. Overigens kunnen mannen ook borstkanker krijgen.

  • @Een oude bekende. Dank voor je signaal. Ik verwijder nu ongeveer 2 keer per dag de spam. Veel komt binnen op oudere berichten. Ik ga dit weekend eerst leuke dingen voor mezelf doen. Maar ga daarna kijken voor een betere oplossing dan het uitschakelen van Aksimet anti spam.

   • Misschien helpt reacties op berichten geven automatisch uitzetten na (30 of minder) dagen?

    De “menarebetterthanwomen” website vind ik een beetje teveel verzuurd. Vooral de commentaren. Het lijkt Twitter wel. Ik heb er net wat rondgekeken, de site is verouderd. Is de webmaster op een dag dan toch getrouwd?

   • @Niko. Klopt, we hadden de max termijn van reacties op artikelen al op 30 dagen staan.
    menarebetterthanwomen, MGTOW en andere sites zijn uitingen van beschadigde mannen. Net als er beschadigde vrouwen zijn. De kaarten zijn helaas oneerlijk geschud. De wetgever zorgt dat mannen na een scheiding vaak extra de grond worden ingetrapt.

  • Ja laat die mannen maar sterven, een mastectomie is echt veel erger dan dood gaan.
   Je doet me denken aan Killary Clinton:
   “Women have always been the primary victims of war. Women lose their husbands, their fathers, their sons in combat.”

 7. Over gerechtelijke stappen;

  “Nederland stelt Syrië aansprakelijk voor grove mensenrechtenschendingen en in het bijzonder voor foltering. Minister Blok heeft een diplomatieke nota verstuurd, waarin staat dat het land hiermee moet stoppen en de slachtoffers volledig rechtsherstel moet bieden. Hij dreigt naar een internationale rechter te stappen”.

  Who the fuck denkt blokhoofd en aanverwante verstrooide zaagselhoofden wat er voor folteringen in Nederland plaats hebben? Los van zogenaamde martelcontainers made by Marokkanen, o.a. de liefjes van groenslinks en Halalsema die de binnensteden tot martelgebied hebben verklaard. Het hele corrupte kabinet is daarbij dus niet in staat verbindingen tussen ellende en hun genomen besluiten te leggen, waarbij het leven in Nederland vele malen beroerder en onvrijer is geworden dan in Syrië, waar met tig miljoenensteun van de Nederlandse overheid moordende terreurgroepen zijn onderhouden.

  Was er niet een komeet onderweg op ramkoers met deze onwelriekende planeet, waarbij de idioten die dicteren duidelijk de weg kwijt zijn. Het planeetje total loss rammen met ruimtepuin zou te mooi en te eenvoudig zijn, zo’n gekke Henkie is de hoger gek nu ook weer niet. Sjammergenoeg.

  • Bloeck bedankkk..ook voer die piekoep troekwagon..dankch en zatteloet fhoon.

  • ..”is weggehaald”…Was wat overwhelmed, maar hoe is het mogelijk, misschien Red Bull met vleugels?

 8. Ik denk toch dat er iig een tegenbeweging gaat komen. Het is nu allemaal enorm uit balans, maar de propaganda meesters zijn hun hand aan het overspelen. De vraag is alleen of dat het echte dieptepunt wordt. De grenzen van de onderdaan worden iig verkend. Ellende komt van alle kanten nu en het zal nog wel even wat slechter worden, maar de tegenbeweging is sterker aan het worden. De goedkeuring van BLM is bijvoorbeeld al sterk aan het dalen, bijna niemand kijkt meer naar CNN, Corona 2e golf die niemand kan zien, dat moet gevolgen hebben voor het algemeen vertrouwen in wat er uit de kathedraal gebruld wordt.

 9. Je vraagt je af of dit ook geldt voor een bedrijf beginnen. Kennelijk kan de rechter je alles afnemen als je 10 jaar een yoga lerares gedate hebt, maar dat geldt ook voor een bedrijf. Je kunt je hele leven geploeterd hebben om iets op te bouwen, maar er komt een griep langs en ze maken het kapot in een oogwenk.

 10. Dit onderwerp komt ook aan bod in een aflevering van “outsiders” op npo (staatsomroep, ik weet het). Één aflevering gaat over mensen die zich op verschillende manieren problemen hebben met de staat. Een “dwaze vader” deed zijn schrijnende verhaal.

Comments are closed.