Onderstaande video laat de dynamiek van land en zee zien. In een tijdperk grotendeels zonder door menselijk handelen veroorzaakte klimaatverandering zien we de effecten van een enorm complex en dynamisch systeem:

Ik zeg hierbij niet dat er geen klimaatverandering is. Ik plaats kentekens bij het feit dat dit door mensen veroorzaakt is, en wil erop wijzen dat wetenschappers het twee generaties terug nog over global cooling hadden (bron NRC Zaterdag bijvoegsel 24 november 1974) en (bron Volkskrant).

en:

De wetenschappers en politici hebben helaas een beperkt geheugen en vergeten de global cooling periode in de recente geschiedenis. De boodschap dat klimaatverandering slechts negatief is, of vooral negatief, is zeker onwetenschappelijk te noemen. Daarnaast is duidelijk dat de mensheid het nog nooit zo goed heeft gehad.

Doemdenken lijkt een primaire menselijke behoefte te zijn en een deel van de wetenschappers vervult thans de rol van doemdenkbeelden verspreidende onheilsprofeten. Waarbij politici de rol van verlossers preken zolang u maar enorme offers brengt aan uw psychologische drang om u te onderwerpen aan angstdenkbeelden en heersers.

14 REACTIES

 1. Tijdens stormvloed kan de zeewaterstand tot wel vier meter hoger zijn dan normaal. Het water staat dan niet alleen hoger maar gaat ook wild tekeer. Een millimeter stijging of daling gaat dus echt nergens om.

 2. Het klimaat verandert zo lang als de aarde bestaat. Sommigen beweren zelfs dat de aarde, als gevolg van uitzonderlijke astronomische fenomenen, elke dertigduizend jaar vernietigd wordt middels vulkaanuitbarstingen, aardbevingen, zondvloed gelijkende overstromingen. Zelfs als het de mensheid zou lukken het klimaat wereldwijd te managen, wat mensen vanzelfsprekend helemaal niet kunnen, zeg maar een thermostaat knop voor de wereld maken, dan is de voor de hand liggende vraag: wie bedient die thermostaat? De VS? China? De VN? Klaus Schwab? Je kunt er gif op innemen dat het ding binnen 3 dagen tot een politiek wapen is geworden. Zo, jij wilt deze verdragen niet ondertekenen? Je woont in een warm en droog land, is het niet? Zal ik het nog wat warmer en droger maken? Lijkt je dat wat? De klimaathysterie gaat natuurlijk niet over het klimaat, net zoals covid19 niet over je gezondheid gaat.

  • Dat klimaat managen zou enkel slagen als er over ieder land apart een grote kaasstolp zou staan.
   Maar ieder land ligt nou eenmaal niet onder een grote kaasstolp.
   Dus elk gesprek of discussie hierover is totaal onzinnig.

   Als het in de Sahara stormt, dan ligt hier het Sahara zand op je auto.
   1 flinke vulkaan uitbarsting en de lucht ziet er dagen / weken grijs tot zwart uit met een flinke afkoeling als gevolg. Zo als eeuwen gebeurt.
   En geen mens die daar ooit iets aan kan veranderen.
   Maar het leidt wel weer lekker af van de echte problemen.
   En je kan dan altijd nog doen alsof je er verstand van hebt want helemaal niemand heeft er verstand van.
   Ze kunnen nog niet het weer voorspellen over langer dan enkele dagen.
   Maar ze weten wel alles over het milieu en het klimaat en wat er de komende jaren zal veranderen.
   Het ergste is nog dat er mensen zijn die deze onzin volledig als waarheid beschouwen, net zo als met corona gebeurde.
   Als ze er geen geld mee kunnen verdienen had je nooit iemand er over gehoord.

   • En hier hebben we er 1 die denkt dat het al veel eerder allemaal is afgelopen.
    Deze site staat er ook helemaal vol van dat het afgelopen is voor ons.
    https://www.xandernieuws.net/

    https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/officiele-statistieken-46-van-nederland-gelooft-in-een-eindtijd-27-november-2022-uitgelegd/

    Ik woon hier zo’n 5m. onder de zeespiegel.
    Als vannacht een dijk doorbreekt ben ik er morgen waarschijnlijk niet meer.
    Had ik maar zo’n automatisch redding bootje moeten kopen wat zichzelf opblaast als je aan een touwtje trekt. Eigen schuld dus als ik verzuip.

    De noord en zuidpool zouden trouwens elk moment kunnen omkeren, dan gaat het helemaal hard.
    1 heftige zon uitbarsting en we zijn verloren.

   • Bedankt voor de link Nostro. Ik zal me er later doorheen trachten te worstelen. 12k jaar had ik ook van gehoord, ofschoon het mij nog niet erg duidelijk is hoe het allemaal in elkaar past. Het hoort bij de gedachte dat de piramides (oa in Egypte) en talloze andere megalithische bouwwerken zijn gebouwd door oudere volken die op enig moment zijn weggevaagd door wat wij de zondvloed noemen. Het is immers niet voor te stellen dat primitieve volken die zojuist het jager/verzamelaar tijdperk hebben verlaten, met geen andere hulpmiddelen dan hamers en beitels, een astronomisch meesterwerk als de piramides in elkaar knutselen. Wat zijn het überhaupt? Begraafplaatsen? Werkelijk? Lijkt me nogal overdreven eigenlijk. Zo stom zullen ze toch niet zijn geweest.

 3. Over het klimaat(waar je middenin staat als je buiten bent) in casu klimaatverandering -voor zover daar op dit moment sprake van is- kun je praten/debatteren/conferenties organiseren totdat je een ons weegt,
  maar het trekt zich van de mens(en zijn niet zelden stupide wetten, zoals die door D.Samsom uitgevonden
  “klimaatwet) geen ene malle moer aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in