Het publieke debat is niet meer wat het geweest is. Waar een politieke tegenstander vroeger nog gewoon voor “fascist” werd uitgemaakt is hij thans afgezakt tot een buitenlands gefinancierde fake news brengende “Wappie”. Een complotdenker. die zelfs een gevaar is voor bijvoorbeeld de volksgezondheid. En daarmee eindigt de discussie nog voor die begonnen is. Ik betreur het dat het maatschappelijke debat, mede dankzij de MSM, tot dit niveau aan het afdalen is. Het complot van gisteren, is geregeld de waarheid van morgen gebleken. Er moet nog steeds ruimte zijn voor sterk afwijkende meningen. Op vrijspreker proberen we 1 maal per maand een pagina te reserveren voor deze meningen. Ga gerust in de comments uw gang.

Zoals altijd presenteer ik één of meer gevallen uit het verleden. Vaak erg ongeloofwaardig. Het is aan u om te beoordelen of dit fake news is of niet. Omdat het Suez kanaal zo in de belangstelling staat is dat het onderwerp van vandaag.

Het gebruik van kernbommen om een alternatief Suez kanaal aan te leggen.

Het is juli 1961. Vijf jaar na de Suez crisis. Een zekere H.D. Maccabee dient een rapport in. Gericht aan G.H. Higgins. Het betreft de aanleg van een alternatief Suez kanaal. Door de Negev woestijn in Israël. Met conventionele middelen is dit kanaal niet te realiseren. Op plaatsen moet 500 meter diep gegraven worden.

Echter. De Verenigde Staten beschikken over kernbommen. Als je nu diepe verticale schachten boort. En daarin kernbommen laat afdalen. Zoals ook in de film Armageddon wordt gedaan. En je doet dit iedere 430 meter. Dan zijn er 520 kernbommen van 2 Megaton nodig om het grootste deel van het kanaal te graven. Kernbommen die in massaproductie 250 k dollar zouden kosten.

Hieronder de geplande kosten. Het kanaal is 160 mijl lang, er kan 30 mijl op conventionele wijze worden uitgegraven en voor 130 mijl gebruikt men kernbommen. Voor iets meer dan een half miljard dollar (1961) zou dit kanaal gegraven kunnen worden.

Het detail van de nucleaire fallout die het gevolg is van de detonatie van 520 kernbommen wordt in het voorstel niet behandeld. Het komt ook niet aan de orde in de conclusie van deze business case.

Hieronder een ruwe schetskaart van de route:

Ik daag U uit. Is dit een hersenspinsel van Ratio? Is dit fake, is dit bedrog? Of is er daadwerkelijk een tijd geweest dat er een klimaat was binnen de Amerikaanse militaire en wetenschappelijke gemeenschap waardoor dit soort voorstellen serieus werden ingediend en beoordeeld?

Ik heb deze informatie gevonden op een site. De site van het Office of Scientific and Technical Information. Een onderdeel van het Amerikaanse Department of Energy. Het webadres begint ook met osti.gov. Klik op de groene knop op deze pagina en u ziet dezelfde pdf waarop ik dit artikel baseer.

Dit bizarre verhaaltje lijkt op waarheid te berusten. Hoeveel engs is nog verborgen in de staatsarchieven van deze wereld?

Eerdere edities, met interessante verhaaltjes en reacties, fake news 1fake news 2fake news 3, fake news 4, fake news en complotten.

Kom hieronder met uw onthullingen of bedenkingen. Dank voor het lezen van dit verhaal.

NB: nog een apart verhaal over een kanaal dat de Middellandse zee met de Rode Zee verbond. De farao’s lijken een kanaal gegraven te hebben tussen de Nijl en de Rode zee.

10 REACTIES

 1. Er waren wel meer van dat soort plannen. Dit is een ouder voorstel om met 5 waterstofbommen een haven in Alaska aan te leggen:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Project_Chariot

  Vergeet niet dat dit het nucleaire tijdperk was. Men probeerde overal waar dat kon atoomenergie in te zetten. Niet alleen voor elektriciteitscentrales en zelfs woonhuizen, maar ook voor onderzeeers (Nautilus), vliegkampschepen, koopvaardijschepen (Otto Hahn), vliegtuigen, ruimteraketten en satellieten, en auto’s (Ford Nucleon)..

  Bij de mobiele toepassingen ging het vooral om het grote bereik, voordat weer nieuwe brandstof moest worden ingenomen. Zo had de Ford een bereik van 8000 km en een modern vliegkampschip van de Nimitz-klasse kan 20 jaar non-stop varen op kernenergie.

 2. dit krijg je als je een stukje schrijft met een masker op. Het op tredende zuurstoftekort leidt tot dit soort hersenspinsels.
  Alhoewel het dragen van een mondkapje vast een goede gewenning is voor na de klap.
  Voor u en de schrijver; kunt u zich herinneren wanneer u voor het laatst een klap op uw hoofd heeft gehad.? Of anders gezegd kunt u zich herinneren dat u zulke stukjes schrijft na een klap op uw hoofd?
  Echter lees de bijsluiter; de farao houdt zich het recht voor tot sluiting over te gaan. Ook zullen de millieu organisaties tot akties over gaan, het zal immers geen kwartels meer regenen. Een klap van de windmolen krijgen gaat heden ten dage met deze bouwsels ook niet meer op

 3. Er was een tijd dat daar idd veel sneller naar gegrepen werd. In de documentaire the third truth, is een oud KGB er aan het woord die beweert dat onder de wtc torens en nog een toren in Chicago, kernbommen zaten om ze op te ruimen.
  Waarom? Omdat het Amerikaanse equivalent van ruimtelijke ordening, eiste dat de bouwers aan konden geven hoe de torens verwijderd konden worden.
  Omdat het rotsgrond is kan je met een ondergrondse bom, een holle ruimte creëren waar de toren inzakt. De grond boven de holle ruimte is te zwak om de toren te dragen.
  De fallout valt mee, omdat het ondergronds is. Zo ook voor genoemde ondergrondse ontploffingen voor alternatief Suez kanaal denk ik.
  Zijn uitleg verklaart een aantal zaken.
  1.De verpulvering van de torens door de omhoog reizende schokgolf. Alles leek tot stof gereduceerd
  2.het intact blijven van het bovenste stuk. Schokgolf komt maar tot bepaalde hoogte. Vandaar ook dat bij wtc7 dat minder hoog was, het hele gebouw structurele sterkte verloor.
  3.de enorme langdurige restwarmte bij de ruimingswerkzaamheden. Inclusief gesmolten staal
  4.de grote hoeveelheid kanker gevallen bij de first responders.

  De KGBer beweerde dat de kernladingen onder de gebouwen bekend waren bij Rusland vanwege een non proliferatieverdrag, waarbij de verplichting bestond alle kernladingen aan elkaar bekend te maken.
  De Russen gebruikten de techniek ook om ondergrondse opslag tanks voor olie te maken. Dit omdat door de enorme hitte, zand tot glas wordt en je daarmee een soort grote erlemeyer krijgt.

  • Best mogelijk, maar niet bij het WTC. Die torens zijn ingestort, omdat door brand eerst de horizontale steunbalken van de verticale draagkolommen het begaven, waarna die kolommen zijn geknikt onder het gewicht van het gebouwgedeelte boven de brand. Je ziet m.n. op de video van WTC 1 dat er geen sprake is van een schokgolf die van onder naar boven beweegt. Dat er veel restwarmte was, is logisch omdat het grote branden waren die uren hebben gewoed en veel staal hebben gesmolten. Het WTC stof dat veel first responders hebben binnengekregen bevatte allerlei kankerverwekkende materialen, zoals asbest, koolwaterstoffen en zware metalen.

   WTC 7 collapse
   https://youtu.be/PK_iBYSqEsc

   WTC 1 collapse
   https://youtu.be/yzNBgJNU-Tw

 4. Why did the core columns fall straight down to the ground seconds later if it was just trusses pancaking? The design had the trusses attached to the core but in no way had the weight or strength to bring down the entire core columns. Two extra seconds of the core standing does not explain the pancaking theory… and also doesn’t explain why all of the contents of the building were pulverized. How blind are you all that you can’t discern violent lateral explosions (which blew columns up to 2 blocks away in contrast with a vertical gravitational “natural” collapse down and not across. I’ll never understand why people with no background in mechanics or construction think that they know better than people who build highrises and studied architecture and physics for years.

  • De knik van de kolommen in de WTC towers kan je op de achterkant van een bierviltje narekenen. Dat ongesteunde kolommen enige tijd overeind blijven, voordat ze knikken, is heel normaal. Het is echter een labiele steun, zodra een kolom eenmaal knikt, is er niets meer dat de instorting tegenhoudt. Verder namen de omlaag komende verdiepingsvloeren steeds meer kolomsteunen weg, waardoor knik steeds makkelijker kon optreden.

   Amerikanen gebruiken veel gipsplaten (drywall) voor scheidingswanden en plafonds. Ook de geperste tegels van systeemplafonds verkruimelen heel gemakkelijk.

   Explosies van voldoende kracht zouden op de vele opnames van de aanslag te horen moeten zijn geweest. Dat bleek echter niet het geval.

 5. Ik overweeg me te laten vaccineren, maar twijfel tussen Pfizer en Spoetnik V. Beiden hebben even goede 5G-ontvangers, maar ik heb begrepen dat Spoetnik V ook updates tot 7G kan verwerken. Aan de andere kant heeft Bill Gates alvast updates tot Windows 11 ingebakken in Pfizer. Beide vaccins hebben hun voordelen dus, zeker ten opzichte van AstraZenica (draait nog op 4G-technologie op MSDOS) en Moderna (dat in tegenstelling tot de naam doet vermoeden nog gewoon op Android 8.0 Oreo draait, maar dan wel weer 5G aan kan). Moeilijk, moeilijk. Wat zouden jullie kiezen?

  • Als je nog even geduld hebt (ja, er is altijd een beter product vlak achter de horizon) dan kan je gaan voor het nieuwe supervaccin NDV-HXP-S (géén kentekenplaat). Het doet alles wat de bestaande vaccins ook doen, en méér, voor een lagere prijs. Wordt alleen gemaakt mbv kippeneieren dus als je veganist bent, moet je het killervirus er zelf onder zien te krijgen. Veel suc6! ?

Comments are closed.