Niets goeds in het leven gebeurt zonder inspanning. Een verlaten dorp herstellen en herbevolken is een ambitieus doel. In een tijd waarin onze gadgets ons telkens afleiden, is het soms lastig om de focus te houden op lange termijn doelen. Maar de beloning van ons streven is groots. Meer vrijheid voor onszelf, onze kinderen en onze gemeenschap.

Daarom vind ik het, als ik voor mezelf spreek, heerlijk om me op één ding tegelijk te kunnen concentreren. Bijvoorbeeld het maaien en snoeien van het struweel in ons overgroeide dorp. En dit komende jaar, het herstellen van het dak, de vloer, deuren en ramen, loodgieterswerk enzovoort, van ons eerste huis.

Het zal vele jaren duren om ons dorp te herstellen en opnieuw te bevolken. Wellicht is het een levenswerk, maar bovenal een fantastisch avontuur!

Het heeft me verheugd om met zovelen te spreken op onze bijeenkomst. Jullie snappen dat praten over vrijheid alleen zin heeft wanneer het wordt opgevolgd met daden. Hartelijk dank voor jullie komst en deel te nemen aan onze gemeenschap voor een betere toekomst!

Marnix

Eerdere Colonistas artikelen: XII, XI, XIXVIIIVIIVIVIVIIIIII.

In de Groene Amsterdammer een interessant artikel over Nadia Duinker die naar Portugal is vertrokken. Het is daar duurder en een stuk heter. Galicië is waarschijnlijk een betere keuze.

6 REACTIES

  1. Fijn om te lezen maar inderdaad, met praten alleen kom je er niet. Nu ze corona nieuw leven proberen in te blazen wordt het tijd voor het laatste.

  2. Gelijk heb je. Ik heb een lijst met zaken die ik wil doen of gedaan moeten worden. Maar inderdaad 1 ding tegelijk anders eindig je met tig projecten die allemaal onafgemaakt blijven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in