De Colonistas zijn enkele Nederlanders en Vlamingen die interesse hebben om een libertarische gemeenschap te stichten in het noordwesten van Spanje.

Er komt een trilogie met filmpjes over de zoektocht naar water, hier het eerste deel

Eerdere Colonistas artikelen:

XVIIIXVIIXVIXVXIVXIIIXIIXIXIXVIIIVIIVIVIVIIIIII.

7 REACTIES

    • Die elektrische pompjes kunnen handig zijn, water is er op een paar meter diep dus een traditionele waterput volstaat. Die zijn al gegraven. Een elektriche waterpomp kan dan in huis geplaatst worden zodat je niet steeds naar buiten hoeft. Uiteindelijk gaat waarschijnlijk gekozen worden voor een grote watertank en waterleidingen

      • Als de bestaande waterleiding goedkoop gerepareerd kan worden is dat het beste, maar als back up kan je pomp idee veel geld besparen, dan gaat het pompje in de beste waterput, die ligt wat lager in het dorpje dus de pomp moet water 20 meter omhoog kunnen pompen, die pompjes zijn wat duurder maar veel goedkoper dan een honderden meters lange leiding opnieuw aanleggen

  1. Don’t forget to like, share, subscribe and hit the bell button for notifications, when new videos are uploaded
    😉

Comments are closed.